Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.1.2010 16:41:38
iv@ncica
eh i mi rucamo svasta..kad napokon sad jedemo glutem :)))) Dans smo jeli pilecu juhu od domace koke-koja razlika + domaca mrkva+ malo c.luka+ tjestenina zarina bez jaja..sve dobro zgnjecili i dodali mrvicu kruha da ne bude previse vodno i sve smo pojeli..stavrno od kad jedemo kruh meni je lakse mijenjati mu hranu iz dana u dan..bila sam prošvikala sa onom bezglutenskom hranom ..grozno-nedaj boze pa se s tim boriti cijeli zivot
< Poruku je uredio iv@ncica -- 22.1.2010 16:42:04 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.1.2010 16:42:17
iv@ncica
Imam jedno pitanje - voljela bi probati one lino kasice ili neke druge sto se prave s vodom (hipp smo jeli)..ali em sto je problem ih naci, em sto sadrze ili narancu ili ljesnjak ili med, a zar to nije za djecu iznad 1,godine..a ono pise od 6 mjeseci..a sve alergeno unutra... cisto bi voljela da mu malo promjenim ishranu i ubacim svega pomalo..npr.plazmu mi gricka ..ali ne jede kao obrok. niti znasm s cim bi je pravil..ili griz..ne bi da kupujem ad mlijeko jer jos pomalo dojimo... haj savjeti od mama koje daju djeci i toga...i moze li se dati na bocu ista od tih lina...sorryyyy sto morim..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.1.2010 16:44:44
istra09
Preporučila bih ti Nestle - Kukuruz i riža. Ja sam kćerkici počela uvoditi čvrstu hranu, pa ovu smjesu koristim kao osnov za pripremu njenog obroka. Dječica je vole, pa probaj.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.1.2010 16:49:45
noaa
ivancice ja sam probala rizolino,cokolino,frutolino i keksolino,sve sam pravila sa bebimilom osim keksolina njega joj napravim sa mlijekom( 150ml mlijeka) navodno djeca od 10 mjeseci mogu dnevno do 300ml mlijeka..nije bilo nikakvih posljedica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.1.2010 19:02:37
iv@ncica
ma nemam pojma, noa ja nisam probala jos..ali vise nemam pojma sta mu dat, a vise me stid pitat i čapat se s ljudima za zadnju kutiju hippaaa kojeg nikad nema..ili je samo od marelice
a jeli smo razne vrste kukuruz riza- predugo izlazi nam na nos ..hehhehe jer smo bili bez glutena do nedavno, pa bi sad sve ovo sto ima ..a ima toliko toga..nego mi nije jasno sta sve sadrze te hrane sto bebace ne bi smijele..ali eto vidjet cemo jos..ja bi voljela da se s vodom sta pravi, pa njos cu lutati malo hvala mame!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.1.2010 23:09:42
zagy
Htjela bih da svojoj bebici u ishranu ubaciti tjesteninu za supice, pa me interesuje koju vi tjesteninu koristite, sve koje sam gledala su sa jajima, a to još nismo uveli. Hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.1.2010 12:21:19
mojbebac
mi nismo iamli problema sa hranom, do u nazad tri dana, jednostavno nece d aokusi nista slano, odmah izbacujee, ne znam da li je to neka faza ili ..... ja pravim, nudim joj i nece i onda opet na kraju ili voce, ili neke zitarice, ili mlijeko i keks ..... ne znam da li da se brinem ili da jednostavno pustm par dana pa opet da probam?????????????????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.1.2010 13:22:25
Anoniman
danas smo jeli,kasicu oko 10.Posle oko 12 flasu pojeo 190ml. Danas mu kuham abd.rucku povrce dobili smo blender.pa treba se isprobati jedva cekam,uzivam u kuhanju a jos vise kad mu dajem hranu!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.1.2010 14:44:18
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: zagy
Htjela bih da svojoj bebici u ishranu ubaciti tjesteninu za supice, pa me interesuje koju vi tjesteninu koristite, sve koje sam gledala su sa jajima, a to još nismo uveli. Hvala
pasta Zara ti je bez jaja vecinom osim nekih proizvoda, alio ti naglase mi koristimo skoro sve od njih i sad bebi isto
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.1.2010 14:41:09
Anoniman
Drugarica me pitala za savjet, a ja i nisam baš bila najpametnija... rekoh: Priupitat ću ja svoje drage hanume. Njen sin ima punih 9 mjeseci. U početku je dojio, pa onda pio Hipp Pre, Hipp 1 i Hipp 2. Mama mu je već davala i obično mlijeko (umiješano u drugu hranu, griz i sl. - dakle nikad da ga pije samog). Šta joj savjetujete: Kada mali napuni 10 mjeseci, da li da počne piti Hipp 3 (i dokle) ili da pije obično mlijeko (za jutarnjii večernji obrok)? Ona kupuje mlijeko u kesi, kuha ga i takvog ga miješa sa hranom za bebu. Nešto joj glupo bacati pare na Hipp 3, kad ovo već svakako kupuje a i beba ga je već probala i sve je ok.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.1.2010 14:51:13
reallove
Mi smo danas jeli povrce.. ..skuhala mrkvu i malo rize,poslije u blender..kada se smije u to sve dodati grasak..sveki bi stavila i grasak ja nesmijem,nisam sigurna,sta vi mislite...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.1.2010 15:10:11
Idina mama
IZVORNA PORUKA: pingpong
Drugarica me pitala za savjet, a ja i nisam baš bila najpametnija... rekoh: Priupitat ću ja svoje drage hanume. Njen sin ima punih 9 mjeseci. U početku je dojio, pa onda pio Hipp Pre, Hipp 1 i Hipp 2. Mama mu je već davala i obično mlijeko (umiješano u drugu hranu, griz i sl. - dakle nikad da ga pije samog). Šta joj savjetujete: Kada mali napuni 10 mjeseci, da li da počne piti Hipp 3 (i dokle) ili da pije obično mlijeko (za jutarnjii večernji obrok)? Ona kupuje mlijeko u kesi, kuha ga i takvog ga miješa sa hranom za bebu. Nešto joj glupo bacati pare na Hipp 3, kad ovo već svakako kupuje a i beba ga je već probala i sve je ok.
Draga pingpong, beba od 10. mjeseca moze piti do 300 ml kravljeg mlijeka. Ovu kolicinu moze bez problema da svari. Ja bih pravila kasice od kravljeg mlijeka. Pa, Hipp mlijeko nije nista drugo nego preradjeno kravlje koje smrdi na koncentrat za pilice. Za ishranu bebe se koristi punomasno mlijeko sa najmanje 3,5 % masnoce i neka je pasterizovano. Osnovni recept za veceru: prokuha se mlijeko i umijesaju se baby pahuljice, npr. riza, ali moze i griz, polenta, proso, zob... Onda se u ovu "sutliju" umijesa izgnjecena kruska ili banana ili neka druga vocka radi ukusa. Polenta (pura) je dobra sa kuhanom mrkvom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.1.2010 15:12:11
Idina mama
IZVORNA PORUKA: reallove
Mi smo danas jeli povrce.. ..skuhala mrkvu i malo rize,poslije u blender..kada se smije u to sve dodati grasak..sveki bi stavila i grasak ja nesmijem,nisam sigurna,sta vi mislite...
Prema uputama koje ja imam, grasak moze od 9./10. mjeseca. Mozda da ga propasiras?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 9:41:06
mala mu
e mame može jedno pitanje??? kada se luk može davati ????? mm ne podnosi luk a ja bi malog voljela naučiti i na taj okus i miris pa me zanima kada se može polako i luk uvoditi u prehranu????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 11:08:06
Anoniman
ee,stvaarno neznam ivanka a voljela bi ti pomoc.Nego koji je keks u pitanju kako dajes na flasu ili kasiku??? Imas uzet keks mljeveni,bar kod nas plazama haman ...... Javi kako je pojeo kad napravis ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 11:11:18
salmy
Jucer smo probali supicu!!!!!!! pojeli smo citavu soljicu ,mislim da je jos rano ali malo da probamo ukuse!!!!!!! a prekjucer smo popili iscjedjenu jabuku i mrkvicu