|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
22.1.2010 16:41:38   
iv@ncica
eh  i  mi  rucamo  svasta..kad  napokon  sad  jedemo  glutem :))))
Dans  smo  jeli  pilecu  juhu  od  domace  koke-koja  razlika +  domaca  mrkva+ malo  c.luka+ tjestenina zarina  bez  jaja..sve  dobro  zgnjecili   i  dodali  mrvicu  kruha  da  ne  bude  previse  vodno  i  sve  smo  pojeli..stavrno  od  kad  jedemo  kruh  meni  je  lakse  mijenjati  mu hranu  iz  dana  u  dan..bila  sam  prošvikala  sa onom  bezglutenskom  hranom  ..grozno-nedaj boze  pa  se  s  tim  boriti  cijeli  zivot

< Poruku je uredio iv@ncica -- 22.1.2010 16:42:04 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2776
22.1.2010 16:42:17   
iv@ncica
Imam  jedno  pitanje  - voljela  bi probati  one  lino kasice  ili  neke  druge   sto  se  prave  s  vodom (hipp  smo  jeli)..ali  em  sto je problem  ih  naci,  em  sto  sadrze  ili  narancu  ili  ljesnjak  ili  med,  a  zar  to  nije    za  djecu  iznad  1,godine..a  ono pise  od  6 mjeseci..a  sve  alergeno  unutra...  cisto  bi  voljela da  mu  malo  promjenim  ishranu  i  ubacim    svega   pomalo..npr.plazmu  mi  gricka  ..ali  ne  jede  kao  obrok.  niti  znasm  s cim  bi  je  pravil..ili  griz..ne bi   da  kupujem  ad mlijeko  jer  jos  pomalo  dojimo... haj  savjeti  od mama  koje  daju  djeci  i  toga...i  moze  li  se  dati  na  bocu  ista  od  tih  lina...sorryyyy  sto  morim..user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2777
22.1.2010 16:44:44   
istra09
Preporučila bih ti Nestle - Kukuruz i riža.
Ja sam kćerkici počela uvoditi čvrstu hranu, pa ovu smjesu koristim kao osnov za pripremu njenog obroka.
Dječica je vole, pa probaj.

Mamina sreća Leonarda se rodila 07.07.2009. i učinila me najsretnijom ženom na svijetu.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2778
22.1.2010 16:49:45   
noaa
ivancice ja sam probala rizolino,cokolino,frutolino i keksolino,sve sam pravila sa bebimilom osim keksolina njega joj napravim sa mlijekom( 150ml mlijeka) navodno djeca od 10 mjeseci mogu dnevno do 300ml mlijeka..nije bilo nikakvih posljedica user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2779
22.1.2010 19:02:37   
iv@ncica
ma  nemam  pojma,  noa  ja  nisam  probala  jos..ali  vise  nemam  pojma  sta  mu  dat,  a  vise  me  stid pitat  i   čapat  user posted image user posted image user posted image se  s  ljudima  za  zadnju  kutiju  hippaaa  kojeg  nikad  nema..ili  je  samo  od  marelice  user posted image user posted image

a  jeli  smo  razne  vrste  kukuruz  riza-  predugo  izlazi  nam  na  nosuser posted image user posted image ..hehhehe  jer  smo  bili  bez  glutena  do  nedavno,  pa  bi sad  sve  ovo  sto ima  ..a ima toliko  toga..nego  mi  nije  jasno  sta  sve  sadrze  te  hrane   sto  bebace  ne  bi  smijele..ali  eto  vidjet  cemo  jos..ja  bi  voljela  da  se  s  vodom  sta pravi,  pa  njos  cu   lutati  malo   hvala mame!!!

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2780
22.1.2010 23:09:42   
zagy
Htjela bih da svojoj bebici u ishranu ubaciti tjesteninu za supice, pa me interesuje koju vi tjesteninu koristite, sve koje sam gledala su sa jajima, a to još nismo uveli. Hvala

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2781
22.1.2010 23:15:30   
Anoniman
zagy, pa imas kupiti tjesteninu bez jaja, ja sam kupila nedavno i njopamo jeuser posted image , a zaboravila sam kako se zove nesto mlino... user posted image

(odgovor članu zagy)
  Neposredna veza do poruke: 2782
23.1.2010 12:21:19   
mojbebac
mi nismo iamli problema sa hranom, do u nazad tri dana, jednostavno nece d aokusi nista slano, odmah izbacujee, ne znam da li je to neka faza ili ..... ja pravim, nudim joj i nece i onda opet na kraju ili voce, ili neke zitarice, ili mlijeko i keks ..... ne znam da li da se brinem ili da jednostavno pustm par dana pa opet da probam????????????????? 

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2783
23.1.2010 13:22:25   
Anoniman
danas smo jeli,kasicu oko 10.Posle oko 12 flasu pojeo 190ml.user posted image
Danas mu kuham abd.rucku povrce dobili smo blender.pa treba se isprobatiuser posted image
jedva cekam,uzivam u kuhanju user posted image a jos vise kad mu dajem hranu!!!

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 2784
23.1.2010 14:44:18   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: zagy

Htjela bih da svojoj bebici u ishranu ubaciti tjesteninu za supice, pa me interesuje koju vi tjesteninu koristite, sve koje sam gledala su sa jajima, a to još nismo uveli. Hvala

pasta  Zara  ti  je  bez  jaja  vecinom  osim  nekih  proizvoda,  alio  ti  naglase  mi  koristimo  skoro  sve  od  njih  i  sad  bebi  istouser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 2785
24.1.2010 14:41:09   
Anoniman
Drugarica me pitala za savjet, a ja i nisam baš bila najpametnija... rekoh: Priupitat ću ja svoje drage hanume.
Njen sin ima punih 9 mjeseci.  U početku je dojio, pa onda pio Hipp Pre, Hipp 1 i Hipp 2.  Mama mu je već davala i obično mlijeko (umiješano u drugu hranu, griz i sl. - dakle nikad da ga pije samog).  Šta joj savjetujete: Kada mali napuni 10 mjeseci, da li da počne piti Hipp 3 (i dokle) ili da pije obično mlijeko (za jutarnjii večernji obrok)?  Ona kupuje mlijeko u kesi, kuha ga i takvog ga miješa sa hranom za bebu.  Nešto joj glupo bacati pare na Hipp 3, kad ovo već svakako kupuje a i beba ga je već probala i sve je ok.

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 2786
24.1.2010 14:51:13   
reallove
Mi smo danas jeli povrce..user posted image ..skuhala mrkvu i malo rize,poslije u blender..kada se smije u to sve dodati grasak..sveki bi stavila i grasak ja nesmijem,nisam sigurna,sta vi mislite...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2787
24.1.2010 15:10:11   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: pingpong

Drugarica me pitala za savjet, a ja i nisam baš bila najpametnija... rekoh: Priupitat ću ja svoje drage hanume.
Njen sin ima punih 9 mjeseci.  U početku je dojio, pa onda pio Hipp Pre, Hipp 1 i Hipp 2.  Mama mu je već davala i obično mlijeko (umiješano u drugu hranu, griz i sl. - dakle nikad da ga pije samog).  Šta joj savjetujete: Kada mali napuni 10 mjeseci, da li da počne piti Hipp 3 (i dokle) ili da pije obično mlijeko (za jutarnjii večernji obrok)?  Ona kupuje mlijeko u kesi, kuha ga i takvog ga miješa sa hranom za bebu.  Nešto joj glupo bacati pare na Hipp 3, kad ovo već svakako kupuje a i beba ga je već probala i sve je ok.

Draga pingpong, beba od 10. mjeseca moze piti do 300 ml kravljeg mlijeka. Ovu kolicinu moze bez problema da svari. Ja bih pravila kasice od kravljeg mlijeka. Pa, Hipp mlijeko nije nista drugo nego preradjeno kravlje koje smrdi na koncentrat za pilice. 
Za ishranu bebe se koristi punomasno mlijeko sa najmanje 3,5 % masnoce i neka je pasterizovano. Osnovni recept za veceru: prokuha se mlijeko i umijesaju se baby pahuljice, npr. riza, ali moze i griz, polenta, proso, zob... Onda se u ovu "sutliju" umijesa izgnjecena kruska ili banana ili neka druga vocka radi ukusa. Polenta (pura) je dobra sa kuhanom mrkvom.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2788
24.1.2010 15:12:11   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: reallove

Mi smo danas jeli povrce..user posted image ..skuhala mrkvu i malo rize,poslije u blender..kada se smije u to sve dodati grasak..sveki bi stavila i grasak ja nesmijem,nisam sigurna,sta vi mislite...

Prema uputama koje ja imam, grasak moze od 9./10. mjeseca. Mozda da ga propasiras?

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2789
24.1.2010 20:55:16   
shejla
u onim nekim HIPP gotovim kasicama ima graska - mi smo ih jeli sa 7 mjeseci.

POjeli smo prvi put i kelj user posted image  (u supici od juneceg mesa, sa mrkvom i pasternjakom)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 2790
25.1.2010 9:34:49   
Mya_81 RR
Mi ćemo danas prvi put probati teleću supicu, tj. samo vodu sa povrćem user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2791
25.1.2010 9:41:06   
mala mu
e mame može jedno pitanje???
kada se luk može davati user posted image ?????
mm ne podnosi luk a ja bi malog voljela naučiti i na taj okus i miris pa me zanima kada se može polako i luk uvoditi u prehranu????

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2792
25.1.2010 11:01:02   
ivanak
Ej, imam jedno pitanje!

Kako staviti u mlijeko kekse???
Smrviti kekse, mlijeko kojem su recimo dodaju 4 mjerice... jeli dodam 4 mjere mlijeka i plus keksi, ili pola, pola????

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 2793
25.1.2010 11:08:06   
Anoniman
ee,stvaarno neznam ivanka a voljela bi ti pomoc.Nego koji je keks u pitanju kako dajes na flasu ili kasiku???
Imas uzet keks mljeveni,bar kod nas plazama haman ......
Javi kako je pojeo kad napravis ?

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 2794
25.1.2010 11:11:18   
salmy
Jucer smo probali supicu!!!!!!! pojeli smo citavu soljicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
,mislim da je jos rano ali malo da probamo ukuse!!!!!!! a prekjucer smo popili iscjedjenu jabuku i mrkvicuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2795
25.1.2010 11:12:56   
Anoniman
salmy,i ja sam davala od 3,5 mjes.svasta po malo nismo probali tada supice al jesmo sokice mama cjedila bas kao  i tiuser posted image

a vec od 4tog.mjes.jeli ko velikiuser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 2796
25.1.2010 11:15:33   
noaa

IZVORNA PORUKA: ivanak

Ej, imam jedno pitanje!

Kako staviti u mlijeko kekse???
Smrviti kekse, mlijeko kojem su recimo dodaju 4 mjerice... jeli dodam 4 mjere mlijeka i plus keksi, ili pola, pola????

ja ponekad Noi dajem keks u bocici stavim 5 mjerica bebimila i jednu mjericu mljevenog keksai napravim 200ml

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2797
25.1.2010 11:23:16   
ivanak
Misla sam mu u mlijeko dati smljeveni keks!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2798
25.1.2010 11:23:52   
ivanak
E pa ja sam misla staviti 4 mjeere mlijeka i 2 mjere keksa...

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2799
25.1.2010 11:32:22   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mala mu
kada se luk može davati user posted image ?????

Češnjak negdje od 11.mj.

A za crveni ne znam user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 2800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *