Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 11:45:24
ivanak
Pa eto moramo ga malo zdebljati... pa sam odlučila na to.... Našla sam keks koji je od 7 mjeseca, a mi imamo toliko.... Kod nas je aktualan petit beure... ili kako se već piše, a kod vas je to plazma.... Jela sam ja i plazmu, to ti dođe na isto....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 12:22:07
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak
Pa eto moramo ga malo zdebljati... pa sam odlučila na to.... Našla sam keks koji je od 7 mjeseca, a mi imamo toliko.... Kod nas je aktualan petit beure... ili kako se već piše, a kod vas je to plazma.... Jela sam ja i plazmu, to ti dođe na isto....
eh,dobro si odlucila jer bas keks deblja da znas to je istina.Jer je moja mama hranila seku s 3,5 mjes.keks mlijeko obicno i bila je prava buca onda cu probat i ja znaci s bebimilom dajete tako svaku hapu,keks jedna mjerica plus bebimil 5mjer. a kako cu ja kad dodje 5mjer.195.izadje a kako da stavim onda 1 mjer.keks koliko ce me onda izac vode kako da napravim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 12:51:37
DOR@
Ivanak, koji je to keks od 7. mjeseca, jeli to taj petit ili misliš na neki drugi? Ja stavljam keksolino u ad. mlijeko, on to pravo voli, šta misliš hoće li imati jednak učinak kao taj tvoj keks?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 16:15:14
hanin
IZVORNA PORUKA: reallove
Koliko beba od 6 mjeseci treba da ima gustih obroka na dan?
Ja sam svojoj Daliji u tom periodu davala jedan obrok voca (jabuka, banana, kruska), i jedan slani (mrkva, krompir, tikva). I naravno uz Aptamil, pila mi je sokic, caj, vodu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:01:35
Anoniman
Eh, opet ja s pitanjima
znam da se bebama ne smije davati med...a sta je s medolinom ili onim nestle zitaricama sa medom ...one mi nestle pravo primamljivo i ukusno izgledaju ali me zanima je li vi dajete svojim
i jos...ako mi mozete napisaati par recepata ili ti ideja za dorucak i veceru....ponestaje mi ideja...e i naravno JAJE...tj. zumanjce, kako jos da dam osim u supici
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:05:37
Anoniman
dadada ja juče dala B medolino..... piše od 6 mj......... Moj B doji čitavu noć, dajte žene govorite šta da radim. Inače mu iza 18h ništa ne dajem (tokom dana ima 2 čvrsta obroka i jednu užinu, ostalo doji). Možda je gladan šta da mu dam prije spavanja da me ne budi 150 puta tokom noći da doji
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:16:02
Anoniman
onda cu i ja dati ovaj nestle...pravo izgleda njam,njam...a ja mislila enisa da ces me ti posavjetovati...kao supersonicna mama s dvoje djece, kada ono i ona pita
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:19:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
eh i mene to interesuje...grah, lonac, sarma...sta samo da spava
I o tome bi se dalo razmisliti samo da spava ma smori me druže, zaspe pored mene u 2h i čitavo vrijeme dojiji, dojiiiiiii sve dok se ne dignem u 6:30 da se spremam za posao. Užas!!!! Spavam 4,5h i to iskrivljena (jer šef doji), zamisli kako se "odmorim i naspavam"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:21:11
Hanady RR
joj vas dvije...uh...samo što su djeca 6 mjeseci napunila vi bi graha dali
Enisa ja bih njemu na tvom mjestu navečer oko 21 i 30 dala svoje mlijeko u koje bih umješla kašiku (1-2) keksolina ono je od 6 mjeseci, nepuše kao oni keksovi tipa petit i plazma azdravo je i sito i fino na bočicu i nek spava.
a u hranu koju mu daješ za ručak mislim na povrće umješaj mu ženo rižinih pahuljica, ili skuhaj rižu ili krompir pa pravi malo jače hape...a još koji dan zadrobi djetetu hljeba nek se najede. B je mašala napredan i zdrav njemu ništa neće biti od malo mrvica sredine hljeba a niće istiji sigurno.
a u voćne kašice izblendaj mu 1 kašiku plazme...on je jak njemu treba sitija hrana.
dadada izmuti žumnca, stavi u tavu malo putera i nabaci kašiku pavlake prelij žumance i nahrani kašikom djete.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:21:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
IZVORNA PORUKA: dadada
eh i mene to interesuje...grah, lonac, sarma...sta samo da spava
I o tome bi se dalo razmisliti samo da spava ma smori me druže, zaspe pored mene u 2h i čitavo vrijeme dojiji, dojiiiiiii sve dok se ne dignem u 6:30 da se spremam za posao. Užas!!!! Spavam 4,5h i to iskrivljena (jer šef doji), zamisli kako se "odmorim i naspavam"
a pa to je gore od A...on je na tebe konektovan ovaj je na flasicu pa kada nestane NEEEEEEMAAAAAA
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 17:29:15
mamaajna
nasopas ga i ja svojoj pocela davati pred spavanje AD mlijeko,podoji me i jos popije oko 140-150 i onda opet ja i mirna do sabaha,a bila se pocela buditi svako 2h