|
RE: Recapti,recepti 24.1.2010 16:41:45
|
|
|
|
Nunichi
|
Evo i kako ja pravim LAZANJE, stvarno budu extra. Potrebno vam je 500 grama lazanja, 1 glavica luka, 400 g sampinjona, 2 kasike fanta za lazanje, origano, so, vegeta, timjan, besamel sos 500ml (ili jedna supa od gljiva razmucena sa 500ml vode), 300 g livade ili mizzo sira, 4 dl paradajz sosa (ja koristim barilu). Isprziti luk, dodati meso, zatim gljive i zaciniti na kraju. Dodati paradajz sos, prziti na laganoj vatri dok voda ne ispari. Sir izrendati, izmjeriti lazanje po tepsiji (4 reda ja pravim). Tepsiju malo pouljiti, a u jednu serpu staviti vodu i ulje, voda neka stalno vri i pripremiti tacnu za cijedjenje kora. Skuhati lazanje po par sekundi, poredati prvu koru, rernu zagrijati, a polovinu besamel sosa ostaviti za preliti preko zadnje kore. Na prvu koru staviti najtanji sloj fila, a ja redam prvo besamel, pa fil s mesom, pa mrvicu besamela opet i na kraju rendani sir. Na zadnju koru rasporediti sav besamel i sav sir i peci dok se sir ne istopi. Oko 15-20 minuta. A ja cu danas probati da ih ne kuham ono po par sekundi, pa cu ih peci malo duze. Inace do sad sam uvijek kuhala, ma budu glava boli.
|
|
|