|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recapti,recepti
9.2.2010 13:03:39   
marinčii
piletina u umaku od vrhnja i senfa

sastojci:
6 filea pilećih prsa
brašno
jaja
3gr naribanog sira(dobro topivog)ja stavim gaudu
za umak:
1 vrhnje za kuhanje veliko
1 kiselo vrhnje
1 žlica senfa
priprema:
pileće filee uvaljamo u brašno te u jaja i popržimo na vrućem ulju.
složimo u vatrotalnu  zdjelu,stavimo sir po njima te zalijemo umakom.
zapečemo na 180 stupnjeva,40 minuta ili dok nam površina ne poprimi zlatno smeđu boju..


_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Recapti,recepti
10.2.2010 13:13:08   
magnolija*
Prvi put sam pravila domace tortilje i, dobro su ispale, al zaboravih uslikati :(
recept je jednostavan i brzo su gotove user posted image

200gr brasna (stavljala sam psenicno, iako su orginal tortilje sa kukuruznim brasnom, al nisam trazila taj recept),
1/2 praska za pecivo i malo soli izmijesati, umijesati 40gr toplog istopljenog maslaca, te potkuhati mlakom vodom (otprilike 125ml) da bude mekano tijesto. Ostaviti da odmori 1h, zatim podijeliti na male kuglice (meni ispale 4, pa su mi tortilje bile malo deblje, a moze ih ispasti 5 ako cete bas tanke) i razvaljati na brasnu tanko. Peci ih na ugrijanoj suhoj teflonskoj tavi.


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Recapti,recepti
10.2.2010 13:18:11   
samedi
zna li neko ovdje dobar recept za brokule (smrznute iz kesice)
ne znam kako da ih pripremim,da ih proprzim? skuham? kako da ih zacinim?sta da napravim uz njih,meso,ribu?  heeeelp please
kako ih vi pravite ?


_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 13:54:19   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: samedi

zna li neko ovdje dobar recept za brokule (smrznute iz kesice)
ne znam kako da ih pripremim,da ih proprzim? skuham? kako da ih zacinim?sta da napravim uz njih,meso,ribu?  heeeelp please
kako ih vi pravite ?



malo ih skuhas u vodi (jos bolje na pari), iscjedis i prevrnes na maslinovom ulju i bijelom luku, plus vegeta, biber.
mm ih cesto jede sa pilecim filetima ili telecim sniclama. a ja ih bas ne volim user posted image

< Poruku je uredio acudesa RR -- 10.2.2010 15:03:39 >


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Recapti,recepti
10.2.2010 13:57:01   
misica

IZVORNA PORUKA: misica

Jeste li pravile brokule sa gljivama mogu biti kao umak za tjesteninu, uz pileci file ili sl. Uzmete glavicu crvenog luka poprzite u malo dubljoj tavi (po mogucnosti sa poklopcem) zatim dodate narezane na tanko gljive i malo dinstate i onda dodate cvjetove brokula ( moze zaledjene) i sve to dinstate dodavajuci vrlo malo vode posto gljive puste vodu same od sebe. Kad budu brokule skoro kuhane dodati vrhnje za kuhanje i narezati jedno dva cehna bijelog luka. Pooz

Evo jos jedan nacin oripreme brokula nije los!

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Recapti,recepti
10.2.2010 14:28:19   
ivana st
Samedi brokulu možeš skuhati u slanoj vodi i kad je skuhano, ocijediš i začiniš sa sjeckanim češnjakom i maslinovim uljem,jednostavno zdravo i ukusno. Od njih se mogu raditi i ukusne krem juhe. Također skuhaš brokulu, većinu vode u kojo se kuhala odliješ u čašu a preostalu vodu sa brokilom smiksaš štapnim mikserom. U to dodaš 100 ml vrhnja za kuhanje, 2 umućena žumanjca i stalno miješaš.Ako ti je pregusto dodaš vodu u kojoj se kuhala brolula. Začiniš suhim češnjakom, peršinom, vegetom o paprom i . Isto je brzo gotovo a jako ukusno!

Također je bitno kod juhica da korjenasti dio ako je deblji ne miksaš u juhi jer onda bude puno niti koje se ne daju smiksat.


< Poruku je uredio ivana st -- 10.2.2010 14:31:47 >


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Recapti,recepti
10.2.2010 14:39:33   
ivana st
Uštipci od tunjevine

20 dag svježeg krem sira
1 jaje
3 dag ribanog parmezana
žlica sjeckanog peršina
30 dag komadića tune iz konzerve
3 dag glatkog brašna
ulje za prženje
sol,papar
7 žlica krušnih mrvica

1. Umutiti jaje i dodati krem sir, parmezan,peršin,sol, papar i ocijeđenu tunu.Sve se izmješa u jednoličnu smjesu, te se doda brašno i krušne mrvice. Ako je smjesa rijetka dodaje se po potrebi još krušnih mrvica.
2. Malom žlicom se vade uštipci i stavljaju u duboko zagrijano ulje. Peku se dok ne dobiju smeđu boju.

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Recapti,recepti
10.2.2010 15:00:36   
ivana st
i uštipci se vade nakon pečenja na papir kako bi se upio višak masnoće. 

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 15:01:00   
misica
Moze te mi reci kako vi spremate lignje ja ih imam zaledjene pa mogla sam ih iskoristiti.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 15:05:07   
anidla
IZVORNA PORUKA: misica

Moze te mi reci kako vi spremate lignje ja ih imam zaledjene pa mogla sam ih iskoristiti.


uh ja ih pravim na sve nacine, ali najdraze su mi punjene....

odmrznes lignje i stavis ih na papirus da se posuse...

u zdjeli stavis mladog sira, narendas masnog sira, dosta perisna svjezeg, bijelog luka,i one kraove sitno nasjeckas i njih stavis u smjesu-..... po zelji mozes i neku sunku, ali ja najcesce samo sa sirevima punim....

napunis lignje, cackalicama ih zatvoris i przis...

mozes svakako da ih punis i sa rizom, blitvom...s cim hoces...


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 15:09:25   
milenium
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Ne znam ima li recept za obične krofne, znate li?hvala


SLAVONSKE KRAFNE

6žumanjaka
1mala žlica soli
2velike žlic šećera
1dl ulja
0,5dl rakijeuser posted image
1kvasac
pola praška za pecivo
0,5l mlijeka
1kg oštrog brašna

kvasac potopite u malo mlijeka i ostavit da se diže.
žumanjke umješat sa šećerom,dodat ulje,sol,rakiju,mlako mlijeko,prašak za pecivo pomješan s brašnom i uzašli kvasac.
ostavit na toplom da se diže sat vremena.
premjesi jednom ili dvaput.razvaljat na prst debljine i vadit čašom.peci na vrućem ulju.vruće krofne posipat šećerom u prahuuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 10.2.2010 15:10:02 >

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 15:09:47   
ivana st
Ja ih često spremam sa krumpirima. Dakle, očistiš lignje i narežeš.Krumpir narežeš na ploške (krugove), a crveni luk na polumjesece. Sve začiniš vegetom, solju, paprom i peršinom.Vatrostalnu zdjelu(ili tepsiju) namažeš uljem i stavljaš red krumpira, red lignji sa lukom, red krumpira i tako dok se ne portoše sastojci. na vrhu mora biti red krumpira.Sve se peče oko 40 min na oko 200 stupnjeva.I ulja mora biti dosta da krumpir ne bude suh.

< Poruku je uredio acudesa RR -- 10.2.2010 15:12:01 >


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 15:20:25   
milenium
1/2 tj pola litra mlijeka ako si to mislauser posted image jeste!

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 16:06:09   
ivana st
Milenium koliko krafni izađe od ove smjese? Kad se premijese treba li ih opet ostaviti da odstoje ili se može odmah razvaljati tijesto? 

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 16:07:43   
milenium
možeš premjesit jednom a možeš i dvaput kako oćeš!trebaju još malo odstat.meni je izišao pun vanjikuser posted image

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 17:19:32   
Ilhana RR
Postovi prebaceni sa "Piletina sa susamom u krem sosu od gljiva (SUPER!!!)"

IZVORNA PORUKA: Lorna

neku vece smo bili pozvani na veceru kod prijatelja, i ja sam gledala kako zena sprema piletinu. Odusevila me ideja, pa cu da podijelim s vama:
Uzela je 4 velike pilece snicle (fileti iz prsa) i svaku je, naravno, oprala, utrljala vegetu i biber i uvaljala u sirovi susam. Onda ih je isprzila na malo maslinovog ulja, ali ih nije puno mrdala po tavi, nego je pekla po 10-ak minuta sa svake strane i izvadila. onda je na ono malo maslinovog ulja dodala krem supu od gljiva i vratila piletinu da krcka dok ne bude potpuno kuhana. Sluzila je uz siroke rezance i salatu od mladog spinata i jagoda. Salata je,opet, posebna prica; mlada salta, mladi spinat, oni najstiniji listici, orasi i jagode zacinjeno sve balzamik sircetom i kiselim dzemom od brusnica. Kad sam vidjela sta je sve u salati ja nisam htjela probati, ali me nagovorise u neka doba i prste sam polizala - vrlo neobican i unikatan ukus, lijepa mjesavina slaktog i kiselog.




IZVORNA PORUKA: Evelina..

Cini mi se da je ovo super, lorna..
hvala na receptuuser posted image



IZVORNA PORUKA: Aquarius

Kako se priprema krem supa od gljiva? Obično su pakovanja za litar supe. Da li se pravi sa manje vode? Litar mi se čini previše.user posted image



IZVORNA PORUKA: Lorna

Aquarius, ona je koristila gotovu supu iz konzerve, koja je jako gusta, dodala je i malo vode tek toliko da ne bude pregusto. 1l vode je previse, mozda bi trebalo staviti manje, nisam sigurna. cak sta vise, moze se dodati i malo pavlake.



IZVORNA PORUKA: Aquarius

OK. Super mi zvuči. Ovo ću sigurno probati.
Hvala.user posted image




IZVORNA PORUKA: Crvena

Hvala puno, recept mi se cini odlican.Probacu vrlo rado.
 user posted image





IZVORNA PORUKA: Mersy

Piletinu inače volim a sad imam još nešto da probam.Recept izgleda
zanimljiv i jednostavan!
Hvala!



IZVORNA PORUKA: Shee

ma bravo lorna, samo ti meni serviraj ovakva iznenađenja!!!user posted image Pravila sam posebno piletinu sa susamom, a ponekad i s gljivama, a pokušaću nekad i zajedno, (možda u sljedećem stoljeću kad ne moradnem mršatiuser posted image )!



IZVORNA PORUKA: Shee

inače mislim da ću uskoro poletjeti koliko volim piletinu!!!



IZVORNA PORUKA: Nedi

Piletina sa susamom.......njam njam, samo sto ja umjesto supe od gljiva stavim -vrhnje za kuhanje od gljiva-dukat.Obično kupujem manje pakovanje i potrošim ga za jedan obrok. Isto pripremam samo što na kraju dodam vrhnje. Pa eto ko nije dobar sa pripremanjem supa a i  ovako je lakšeuser posted image



IZVORNA PORUKA: suncan_dan

ja ovako pravim crem supu od gljiva:

1 glavicu crvenog luka
400g gljiva
2kasike biljnog margarina
600ml vode od juhe od povrca
200ml slatke pavlake
soli bibera, i ko voli moze malo friskog persuna stavit

sve mjere od prilike

luk ocistit i na sitno isjeckat,gljive oscistit i isto na kockice isjeckat. u lonac stavit margarin i dodat luk, malo ga proprzit i onda dodat gljive i njih malko proprzit i
onda slatku pavlaku i supu dodati i jedno 20stak minuta na srednjoj vatri kuhat.
kad se skuha, malo pustit da se ohladi i onda izpirirat sa stapom. i onda po ukusu dodat soli i bibera.

njam njam.....









IZVORNA PORUKA: Lorna

Nedi, semi, super ideje!



IZVORNA PORUKA: suncan_dan

hvala, ja ti uvijek pravim crem supe svih vrsta, jer ih najvise volimo user posted image



IZVORNA PORUKA: mazalica

Ja sam danas pravila ovu piletinu, bila je super lahko za napravit i ukusno, bio mi i djever na veceri on sam je pojeo puna dva tanjira user posted image ... Kupila sam Knor krem supu od gljiva koja moze biti i sos za tjesteninu tako pise na njoj...






IZVORNA PORUKA: Aquarius

E sad iz prve ruke, koliko ti je supe trebalo ? user posted image



IZVORNA PORUKA: bebacha

isprobano.odlicnoooooooooooooo.jedan savjet-bolje je pravit domacu juhu od gljiva.onako da se osjete komadi gljive.inace,hvala za recept.



IZVORNA PORUKA: mazalica

Ja sam napravila supe u jednoj maloj serpici ali sam kasnije dodala jos malo vrhnja za kuhanje da bude saftali, ma vidjet ces od oka kad budes pravila... Uglavnom recepte je user posted image user posted image user posted image ... Imali jos ko kakav interesantan receptic se pilecim filetima, ja ih bas volim i cesto pravim na milion nacina...



IZVORNA PORUKA: Aminad

pravila sinoć super jeeeee.
hvala z recept i mi puno koristimo piletinu pa mi je svaki novi recept dragocjen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: larina

super,sad znam sta cu sutra praviti i to mi djeluje super  receptuser posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: Aquarius

Ovo je recept sa coolinarike ( www.coolinarika.com ). Inače tu možete naći dosta recepata sa piletinom.

      Pileći fileti u vrhnju

Sastojci za 2 osobe

2kom pilećih filea
malo Vegete
vrhnje za kuhanje
sir gauda u listićima

Prilog
riža
Priprema
    Pileći file narezati na tanje šnite, razlupati, te začiniti s Vegetom.Naglo ispeći na ulju.Kad su pećeni, posložite ih u vatrostalnu zdijelu. Na njih posložite listiće sira gaude, te sve zajedno zaliti sa vrhnjem za kuhanje.Staviti u zagrijanu pećnicu na 15 min dok se sir ne otopi.U međuvremenu skuhajte rižu, procijedite, te ju propržite malo na ulju na kojem se peklo meso.





IZVORNA PORUKA: Aquarius

Evo još jedan interesantan recept. Mislim da će se posebno svidjeti djeci.user posted image

http://www.coolinarika.com/recept/zamotano-jaje



IZVORNA PORUKA: neki

Boga mi vam dobri ovi recepti,ovo se mora sto prije isprobatiuser posted image



IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Kad god sam pravila super ispalo..



IZVORNA PORUKA: nikita

IZVORNA PORUKA: Aquarius

Ovo je recept sa coolinarike ( www.coolinarika.com ). Inače tu možete naći dosta recepata sa piletinom.

      Pileći fileti u vrhnju



E ovo veceras pravim pa cu javit kako je ispalo!




IZVORNA PORUKA: nikita

Aquarius zahvaljujem na receptu, bilo je jako ukusno s tim da sam ja umjesto vrhnja za kuhanje stavila umak od sampinjonja!
Evo slicice,tko je nije probao -nek proba!

user posted image
user posted image





IZVORNA PORUKA: MELLI

IZVORNA PORUKA: Aquarius

      Pileći fileti u vrhnju

Sastojci za 2 osobe

2kom pilećih filea
malo Vegete
vrhnje za kuhanje
sir gauda u listićima

Prilog
riža
Priprema
    Pileći file narezati na tanje šnite, razlupati, te začiniti s Vegetom.Naglo ispeći na ulju.Kad su pećeni, posložite ih u vatrostalnu zdijelu. Na njih posložite listiće sira gaude, te sve zajedno zaliti sa vrhnjem za kuhanje.Staviti u zagrijanu pećnicu na 15 min dok se sir ne otopi.U međuvremenu skuhajte rižu, procijedite, te ju propržite malo na ulju na kojem se peklo meso.


Pravila sam sličnu varijantu,s tim što sam šnicle pohovala (brašno,jaja,prezla), slagala u vatrostalnu zdjelu,preko njih dodala šampinjone(kratko propržene),sir,i pred kraj pečenja zalila vrhnjem.Oduševljeni smo svi,pa eto probajte.




IZVORNA PORUKA: nikita

Izgleda i to ukusno pa cu probati drugi put na taj nacin.Inace piletinu obozavam!!!



IZVORNA PORUKA: MELLI

Evo ti onda još jedan brzi:

pileće filete isjeći na tanke šnicle,uvaljati ih u supu od gljiva(mislim na onaj prah u kesici za supu),poredati u tepsiju,posuti sa malo susama,peći desetak minuta, izvaditi, pa preliti vrhnjem kojem dodaš vrlo malo vegete i bijelog luka,preko može i malo peršuna.
Vratiti da se još malo zapeče.I to je to.Ekstra brzo,a jako ukusno.

Ako voliš više umaka, onda u ono vrhnje možeš dodati i malo mlijeka bude sočnije.
probaj pa javi utiske.user posted image




IZVORNA PORUKA: nikita

Hvala ti,zvuci super!!!



IZVORNA PORUKA: nikita

Evo jedan od mene:

POHOVANA PILETINA  

1 pile narezano na komade (batak, zabatak, file, krilca)  
100 ml mlijeka  
3 žlice brašna  
2 jaja 
8 žlica krušnih mrvica  
1 žličica slatke mljevene paprike 
1/2 žličice mljevene čili papričice  
ulje  
sol i papar   

Priprema: U tanjur ulijemo mlijeko. U drugi tanjur stavimo brašno, dodamo mljevenu crvenu i čili papriku, posolimo, popaprimo i pomiješamo. U treći tanjur razbijemo jaja, dodamo ulje i umutimo sastojke. U četvrti tanjur stavimo krušne mrvice. Svaki komad piletine uvaljamo redom u sve tanjure i pržimo 5-6 minuta u dubokoj masnoći. Prženu piletinu zatim posložimo na lim za pečenje i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 20-ak minuta.  



IZVORNA PORUKA: Lorna

user posted image user posted image user posted image  dajte jos recepata za piletinu!



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 18:18:54   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Ne znam ima li recept za obične krofne, znate li?hvala



KROFNE
500gr brašna za dizana tijesta
130gr maslaca
20gr kvasca -svježeg
80gr šećera
dva jaja
80gr vode

u zdjelicu staviti kvasac ,malo šećera,vodu i malo brašna,staviti sa strane poklopljeno dok se kvasac ne aktivira.
na pobrašnjenu površinu prosijati brašno, dodati razmućena jaja, otopljeni maslac( hladan)mrvicu soli i kvasac.
ostaviti da se odmori i barem udvostruči. razvaljati na 1 cm debljine i rezati s krugove. nek ih bude paran broj.
na sredinu kruga staviti nadjev po želji a rubove lagano premazati vodom. poklopiti s drugim krugom,malo utisni da se spoje.ostaviti ih da se odmaraju barem 45 min.otopiti 50 gr maslaca i njime premazati krofnice.
Peci u dubokom, vrelom ulju 2-3min sa jedne strane poklopljene krofne , zatim okrenuti i peci bez poklopca drugu stranu (tako bi trebao ostati onaj svijetli krug na sredini krofne). U ulje uvijek stavljati krofne s gornje strane. 


Ovaj recept sam dobila al ga nisam jos probala.  p
prvenstveno je za pecenje krofni u pekari , na masnom papiru oko 20min na 180°C, sto mi se puno vise svidja, manje su kaloricne user posted image



_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Recepti,recepti
10.2.2010 22:20:54   
magnolija*
Salata sa morskim plodova
(iako ja morske plodove ne mogu smislit, al zato ih mm moze lopatama jesti user posted image )

morske plodove skuhati u vodi par minuta, ocjediti.
u zdjelu nakrizati luk, zelenu i crvenu papriku na kockice,

kristal salatu na uske duge trakice (ja je ovaj put nisam stavila, nisam imala user posted image ), cherry paradajz na pola ili cetvrtine. Dodati  crne masline i kapare, sok od 1 limuna, maslinovo ulje i vegetu za salate. Posuti friskim persunom.
Gotovo  za 5-6 min.

[URL=http://img163.imageshack.us/i/dsc06417vk.jpg/]user posted image [/URL]

_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Recepti,recepti
11.2.2010 9:32:05   
Ilhana RR
Prebaceno sa teme "Baklava i tulumbe"

IZVORNA PORUKA: BUBAMARA

Mama1 reci ti meni kako praviš kvrgušu. Dali možeš ove torte da šalješ i u slovenijuuser posted image user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: nati

IZVORNA PORUKA: BUBAMARA

Mama1 reci ti meni kako praviš kvrgušu. Dali možeš ove torte da šalješ i u slovenijuuser posted image user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: Mama1

Kvrgusu .. Mislis na pitu od piletine ?

A za torte  pa nije problem dogovorimo se :)




IZVORNA PORUKA: BUBAMARA

To mislim ono jelo koje se peće u pečnici sa smesom kao za palačinke.



IZVORNA PORUKA: Mama1

Kvrgusu nepravim sa smjesom za palacinke  user posted image

Uzmem pile isjecem na komade ..... U serpu stavim te komade i nasjeckam dosta crvenog luka , posolim , malo vegete i bibera ...
a vamo pripremim ljufke za pitu .....
Iz serpe izvadim komade piletine i preostalu"supu" procjedim ( da bude sama voda , da nema luka)
Razvijem jufke i onda u njih stavljam komade mesa i luk koji sam  izvadila iz supe...  umotam svaki komad pojedinacno ... stavim u tepsiju da se pece .. kad je peceno zaljem supom koja je ostala i vratim u rernu dok  supa ispari ..... poslije toga  preko premazem kajmakom ......


A to sto ti govoris to se zove kod nas  kljukusa ( kvrgusa)

Napravim smjesu kao za palacinke samo guscu a vamo uzmem
posudu i u nju stavim fasiranog mesa , sjeckanog crvenog luka , bibera, ulja malo, vegete .... pomjesamm ...U tepsiju  izlijem  tjesto a onda komadice  smjese koju sam pripremila  stavljam preko ... sukuda po tepsij ... posto je smjes mekana  oni komadici mesa propadaju .. i onda ispecem i to je to ....

eto napisa se ja uveliko




IZVORNA PORUKA: BUBAMARA

umjesto faširanog mesa mogo da stavim i pleče



IZVORNA PORUKA: Mama1

Ma mozes ali u smjesu  ide bolje  fasirano ... al mozes samo moras ga  prije  malo poprziti ... jer  moglo bih da ostane nepeceno .... 



IZVORNA PORUKA: BUBAMARA

Ovo jelo sam jela prije mnogo godina bilo je pileće a isam bila sigurna sa onom smesom za palačinke .



Dali faširano meso prije popržiš ili staviš surovo.


IZVORNA PORUKA: Mama1

al recept koji sam ti napisala za kvrgusu sto se pravi kod nas ...mmmm da znas kako je to dobro ....





IZVORNA PORUKA: natasa

klukušu sa i ja jela ali mi nije bila dobra.sa pilećim mesom.mene zanima kakvo brašno trebe stavit?ostra ili gladka? da probam i sa mljetim mesom. i ako ti treba recept za slovesko potico samo kažiuser posted image


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Recepti,recepti
11.2.2010 11:56:15   
Amelaa RR
Evo drage moje nasla jedan vrlo zanimljiv recept googlajuci pa reko da ga podijelim s vama. Extra brz moze posluziti kao predjelo i sl.

Zelite li ugostiti prijatelje povodom rodjendana ili neke feste ovaj recept je idealan za to. Brzo se napravi i skoro je nemoguce da ne uspije.

Za ovo ti treba oko 30 kriski hljeba. Najprikladniji je onaj cetvrtasti vec izrezan. Obrezati okolo koru i slozit jedan red na tacnu znaci oko 10 kriski slozit jednu do druge i premazati 1. filom.
 
1. fil:
3 dcl vrhnja, 2 dcl majoneze, 300 grama pastete. Sve se izmijesa i premaze se prvi red kriski hljeba.  Ako se radi od (Pureća šunka)puretine  ili oiletine moze i pileca pasteta, a ako se radi od junetine onda je i pasteta u prvom filu juneca.
 
Sad se po namazanom prvom redu slaze drugi red kriski hljeba pa kad su slozene premaze se 2.filom.
 
 2. fil:
300 grama Pureća šunke  isjeckane na sitne kockice, 3 jaja tvrdo kuhana i isjeckana, 2 dcl majoneze,
3 dcl vrhnja, malo mekanog namaznog sira (topljeni zdenka sir u truglastom pakovanju 3 kom).
Sve dobro izmijesati i premazati drugi fil te pokrit sljedecim slojem kriski hljeba.
Umjesto Pureće sunke moze se koristit  pilecija prsa ili slicno ali se tad mora i u prvom filu pratit sa odgovarajucom pastetom.
 
Izmiksati 3 dcl tucenog vrhnja dodati 3 dcl majoneze izmijesati i premazati sad to odozgo i okolo.
okolo se zalijepe listovi zelene salate a odozgo stavi urolane Pureće šunke, kuhana jaja, kriske rajcice, krastavaca, masline ili po zelji i smislu za ukrasavanje. Moze se jako lijepo ukrasit ako se potrudi i ako se zeli.

Kupljeni izrezani hljeb najbolje cetvrtasti obrezati koru kao sto sam ja na ovoj slici gdje da bi brze bilo rezem 4 kriske odjednom.

user posted image
Obrezane kriske slozimo na tacnu, krisku do kriske.
user posted image
Imamo dva fila koji su opisani u receptu.Prvi red slozenih kriski hljeba premazati prvim filom.
user posted image
Ponovo slazemo sljedeci red obrezanih kriski hljeba.
user posted image
Krisku do kriske cijeli novi red hljeba.
user posted image
Sad dolazi drugi fil.U majonezu dodajem na sitne kockice izrezana dimljene pureca prsa.
user posted image
Zatim u to dodajem vrhnje i sitno sjeckana kuhana jaja.user posted image
Promijesamo drugi fil i stavljamo po slozenim kriskama hljeba.user posted image


Razmazemo fil po cijeloj povrsini.
user posted image
Stavljamo posljednji red kriski obrezanog hljeba.
user posted image
Sada dolazi onaj zavrsni premaz od tucenog vrhnja pomijesanog sa majonezom.user posted image Namazanu sendvic tortu odozgor i sa strane pocinjemo ukrasavati.Ja listove zelene salate lijepim okolo.user posted image
List do lista skroz okolo.
user posted image
Sad dolazi ukrasavanje odozgo,a ja sam izabrao jednostavan i brz nacin.user posted image user posted image user posted image

nasla na
www.bloger.hr


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Recepti,recepti
11.2.2010 17:14:35   
aya
Recept za Ivanak:

Rolat od mljevenog mesa i jaja Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 4 tvrdo kuhana jaja, 2 šnite bijelog hljeba (sredina), 1 česno bijelog luka, 1 glavica crvenog luka, 0,1 l mlijeka, so, biber, začin, isjeckano peršunovo lišće, ulje

Priprema: Četvero jaja tvrdo skuhajte. Sredinu hljeba iskidajte na komadiće i potopite u mlijeko. Crveni luk očistite i što sitnije nasjeckajte. Mljeveno meso stavite u dublju posudu i dodajte omekšalu  sredinu hljeba, ocjeđenu od mlijeka.U smjesu dodajte so, jaje, biber, začin,  crveni luk i česno bijelog luka i isjeckano peršunovo lišće, pa sve  izmiješajte i izgnječite da se smjesa izjednači i stavite je u frižider da odstoji pola sata. U međuvremenu tvrdo kuhana  jaja ogulite. Uzmite  vatrostalnu posudu, namastite je malo  uljem, pa rastanjite smjesu od mljevenog mesa po dnu posude i poredajte jaja po sredini mesa. Podignite stranice mljevenog mesa i time prekrijte jaja. Rukama  oblikujte masu u  rolat  i premažite ga uljem.Stavite rolat  u zagrijanu pećnicu  na 180 stepeni i pecite oko pola sata da porumeni.

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Recepti,recepti
11.2.2010 23:39:18   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: ivana st
Magnolija salata jednostavna i zdrava, slično i ja pravim i gušim se u njoj user posted image .


A jes' zdrava, al ja nikakve plodove ne volim, nista  osim srdele, pastrmke, orade i rio mare tunjevine. ostalo ne mogu ni probati, nikako mi se ne da user posted image  
dok je mm lud za svakom morskom zivinom user posted image nekad svekrvi kazem da mislim da je ona ipak imala kakvog Dalmosa, pa mm ima dalmatinskih gena user posted image riba, maslinovo, blitva pod ulje, ribolov, more - pravi Dalmos user posted image
Nego, kako jos spremate dole ove plodove osima na salatu i sa rizotom ?


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Recepti,recepti
12.2.2010 0:18:21   
misica
jedna supica za Ilhanu
user posted image

< Poruku je uredio Ilhana -- 13.2.2010 21:31:55 >

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Recepti,recepti
12.2.2010 0:19:35   
ivana st
Misice je li ovo juha od povrća?

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Recepti,recepti
12.2.2010 0:20:40   
misica
Da!!!!
Doduse slika nije licno moja ,ali ja stalno pravim ovakve supice najvise sa brokulama!!

< Poruku je uredio misica -- 12.2.2010 0:22:16 >

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *