|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
11.1.2010 20:43:44   
DZANINI
jel znate sta je sve od dokumenata potrebno za razvod braka.. gdje covejk ide da to preda ?

(odgovor članu dobby_79)
Neposredna veza do poruke: 151
17.1.2010 1:21:18   
Anoniman
Molim za pomoć one koje se razumiju u ova pravna pitanja. Naime, imamo dijete od 4,5 godina i četvrti sam mjesec trudnoće. Muž nas je napustio, i rekao da možemo živjeti u njegovom stanu do iza poroda (stan kupio prije braka, ali jos nikada nije preveden na njega, jer je kupio od rođaka).
Sada se javlja i kaže da bih ipak trebala odseliti. Ja to ne želim (želim razvod braka, ali ne želim da se maltretiram oko selidbe i svega u ovom stanju - kritična trudnoća). Čula sam da imam pravo ostati u stanu sve do iza poroda, pa i dalje, tj. sve dok on nema pravo podnijeti tuzbu za razvod braka. Molim vas da mi date savjet.

(odgovor članu DZANINI)
  Neposredna veza do poruke: 152
17.1.2010 10:09:41   
juni
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/zakoni/2005/zakoni/25bos.pdf

U porodicnom zakonu FBIH cete naci odgovore na vasa pitanja.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 153
17.1.2010 10:24:45   
juni
 On nema pravo podnijeti tuzbu za razvod braka sve dok si ti trudna, a poslije toga ide posredovanje

Član 52.
Ako se tužba ili zahtjev za sporazumni razvod braka podnese prije okončanja postupka posredovanja, sud će taj podnesak odbaciti.

Član 43.
Muž nema pravo na tužbu za razvod braka za vrijeme trudnoće žene ili dok njihovo dijete ne navrši tri godine života.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 154
17.1.2010 10:28:37   
nikita
evo bas sam i ja pogledala link,
Muž nema pravo na tužbu za razvod braka za vrijeme trudno
će žene ili dok njihovo dijete ne navrši tri godine života.
 str. 8, clanak 43.
znaci i nakon rođenja bebe nema pravo 3 god podnijeti tuzbu za razvod...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 155
17.1.2010 10:54:54   
Leva

Zene su ti lijepo rekle po zakonu on nema pravo podnijeti zahtjev za razvod braka do navrsene trece godine vaseg djeteta. Zahtjev za razvod braka u tom periodu mozes podnijeti samo ti a meni se cini da ti to trenutno nije u interesu. Prema tome,  JOS UVIJEK njegova zakonita zena i ima pravo sa vasom djecom biti u tom stanu.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 10:17:45 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 156
17.1.2010 11:07:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: DZANINI

jel znate sta je sve od dokumenata potrebno za razvod braka.. gdje covejk ide da to preda ?

evo

IZVORNA PORUKA: budućamama

Ja tek sad vidjeh post, pa da odgovorim user posted image
Dakle, tvoja sestra ukoliko želi da se razvede, prvo podnosi zahtjev za posredovanje nadležnom Centru za socijalni rad. Nakon obavljenog posredovanje, sa Zapisnikom o posredovanju podnosi se tužba općinskom sudu za razvod braka.
U našem pravu nema onoga što gledamo na filmovima-ne dam ti razvod. To ne postoji kod nas i brak se razvodi ukoliko jedan od bračnih partnera smatra da je zajednički život nemoguć.

Što se tiče djeteta, nema smetnji da ona ode živjeti kod vaših roditelja s djetetom dok traje brakorazvodna parnica pa i dalje. Bitno je da ona ne zapostavlja svoju dužnost kao majka. Bilo bi idealno ako bi dogovorila s mužem kontakte njega i djeteta, jer je to u interesu djeteta.
Eto, ako te još nešto zanima, slobodno pitaj ali je najsigurnije na pp, jer možda neću vidjeti post u zadnjih 50 koliko ove naše forumašice mahalajuuser posted image , a i ja s njima.
Nadam se da će tvoja sestra uspijeti riješiti ovu situaciju na najbolji mogući način.
Sretno!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu DZANINI)
Neposredna veza do poruke: 157
17.1.2010 11:11:13   
veeseelaa
jako mi je žao žena koje su u postupku razvoda ili imaju nijet razvesti se dok su u drugom stanju
da me ne shvatite pogrešno al skontastel prije trudnoće s kakvim user posted image user posted image  živite
Pod svim tim belajima koje trudnoća donosi još i razvoduser posted image user posted image user posted image  teško
Da vam Bog dadne sabur i snagu da predeverate, jake morate biti, nikada ne klonuti, ne dajte se žene

< Poruku je uredio veeseelaa -- 17.1.2010 11:12:28 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 158
17.1.2010 12:32:51   
ena0002
 Ne razumijem se toliko u pravne stvari ali raspitaj se mozes li cak ti zadrzati sebi taj stan jer si ipak majka njegove djece a on je duzan da osigura dom toj djeci.
Sta god odlucila samo hrabro.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 11:59:02 >

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 159
17.1.2010 13:08:14   
fatimica09
  moja jedna prijateljica je nedavno imala sl. problema, malo su me osjecanja ponijela....ali ne daj se i ne daj NIKOME da te iskoristava! Ma i djetetu das sve, pa Bogami kad ti nije pravo, kad vidis da ne cijeni.....malo zategnes rucnu! Sebi si najpreca.....pa toj djeci....a sto moja nana kaze golih kur.. puna pijaca!

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 11:59:41 >

Neposredna veza do poruke: 160
17.1.2010 13:10:37   
zagy
  Dok su dvoje u braku  i ne može tek tako stjerati iz stana suprugu, pogotovo koja je trudna, morao bi podnijeti tužbu za deložiraciju, ali to traje...I još nešto, ukoliko nije uknjižen kao vlasnik, a skontah da nije, formalno pravno ne može tražiti tvoj izlazak iz stana. Ako on hoće bilo kakvu pravnu radnju da učini mora se uknjižiti kao vlasnik, što opet traje
I još nešto,šta znači kupio stan nije uknjižen? Kupio-ima kupoprodajni ugovor, ali nije nikad se upisao kao vlasnik u ZK ili nema zaključen kupoprodajni ugovor? Jer ako nema ugovor, da bi s uknjižio mora ga sačiniti, što naravno podrazumjeva da ti automatski po zakonu imaš pravo na 1/2. Nisam pristalica razvoda, svađa, konflikata, ali ako te neko pravi budalom pokaži i ti zube i ženski inatuser posted image

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 12:23:24 >

Neposredna veza do poruke: 161
17.1.2010 17:13:47   
apokalipsa
Ja bih  otišla do nekog najboljeg advokata na savjetovanje, eto čini mi se da si zaposlena, strpi se plati čovjeka ali neka ga odere po džepu za sve pa čak i za uznemiravanje žene u drugom stanju user posted image

Da taj čovjek ima karaktera, onda bih išla na to da ga uvrijedim, tako što bih izašla iz stana i još mu dala  bakšiša  jer je na nivou prosjaka.. Ali očito da ta osoba ima obraz ko đon pa ne vrijedi trošit se, nego savjetujem ovu prvu metodu..

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 12:11:01 >

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 162
17.1.2010 19:22:37   
leli§
evo se ja nakostrijesila k'o kokos sto bi se reklouser posted image user posted image user posted image

Suprug  ne moze izbaciti iz stana koji njije njegov, a ne moze ni njegova mama... moze samo vlasnik i to uz delozaciju, ali to traje. Suprug  da bi  izbacio iz stana mora stan prevesti na sebe gdje ti imas 50% prava vlasnistva.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 12:10:38 >

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 163
17.1.2010 19:43:32   
Amelaa RR
Od moje prijateljice , prijateljica je imala  problem, mislim na stanovanje, ...zivjeli su u stanu koji nije bio ni na jednom od njih, a imaju curicu od 4 godine...On je otisao u elektro iskljucio joj struju, vodu, telefon.. on se iselio iz stane, na kraju zeni nije nista drugo preostalo nego da se iseli iz tog stana, vrati roditeljima..a on je odmah kasnije sve opet poukljucivao, promjenio bravo i dupli kljuc dao svojoj sadasnjoj curi, btw. koja je vec razorila par brakova...uzass.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 11:56:49 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 164
20.1.2010 11:14:53   
hanabanana
Zene su ti već rekle da on po novom zakonu nema pravo da traži razvod braka dok dijete ne napuni tri godine.

On je napustio vaše zajedničko domaćinstvo, ne bih raspravljala o njegovom karakteru, ako treba pomoć - nek se obrati osobama koje su za to školovane.
A ti svakako promijeni bravu na vratima da ne bi doživjela neugodna iznenadjenja.
I ne čitaj poruke, samo ih briši.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 165
20.1.2010 11:20:57   
bebana27

ja sam imala prijeteljicu koja je otisla od muza mozes misliti imaju kucu koju prave zivila je odvojeno od svekrve i opet nece taj zivot hoce da idu pod kiriju i naravno taj se je brak raspao

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 11:55:10 >

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 166
21.1.2010 8:12:34   
dana3
U slucaju razvoda gdje se nesporazumno rijesava jako je dobro ako postoje sms  sacuvati poruke ili da ih neko na CD presnimi jos bolje, ako je mobitel novijeg tipa, snimat razgvore.
Poruke i snimljeni razgovori meni su skinuli budaletinu s vrata

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.1.2010 11:44:11 >

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 167
21.1.2010 22:00:50   
bubaze
iako sam u sretnom braku, za koji se nadam da ce potrajati do kraja zivota, osjecam potrebu da nesto dodam i na ovu temu, pogotovo sto mnoge zene nece da se razvedu zbog djece..pa trpe sve i svasta..ja bih danas bila mnogo sretnija da se moja mama davno razvela od onog kretena koji se naziva mojim ocem..alkoholicar, koji nas je sve maltretirao, psihicki ne fizicki, jer da je ikad ruku digao na nas, licno bih mu je slomila..ali ta silna maltretiranja, svadje, vike, ispiranja mozga po svu noc, ne bih pozeljela nikome..naravno da sam jedva docekala da pocnem raditi i da se odselim, ali i dan danas osjecam posljedice takvog zivota..na zalost i moj muz, koji se ustrucava preda mnom popiti i jednu pivu uz utakmicu, i trpi jos puno stvari za koje nije on kriv..svoj kronicni nedostatak ljubavi i podrske od njega crpim, sto nije uvijek lako..plus, mama mi je jos uvijek sa idiotom pa se i za nju stalno sekiram..i sve mislim kako bi nam zivot bio ljepsi samo da je ona s njim davno raskrstila..razvedite se zbog djece, bio bi moj savjet..

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 168
6.2.2010 9:36:28   
NUR
Samo da vam javim da sam našla stan i selim se! Mojih ranijih postova nema, jer živimo u jednoj velikoj mahali. Sve u svemu, Allah otvara oči i skida maske s lica ljudi... a ono kakvim se predstavio MUŽ u zadnjih nekoliko dana, ne vrijedi ni pominjati. Dovoljno suza sam isplakala u zadnjih mjesec dana, a sa mnom je patilo i dijete u mom stomaku... ima Boga!!!
NA forumu ću se od sada pojavljivati sa drugim nickom. Ali eto, još jednom da vam zahvalim na savjetima i podršci!!!

(odgovor članu bubaze)
Neposredna veza do poruke: 169
6.2.2010 9:38:40   
Anoniman
mila nisam baš u toku ali koliko vidim da nije nešto OK,baš mi je žao user posted image

(odgovor članu NUR)
  Neposredna veza do poruke: 170
7.2.2010 13:55:41   
ledy blue
NUR drago mi je da si rijesila tu situaciju na najbolji nacin za tebe  i tvoje dijete...jer ono je sad najvaznije...a i tvoja bebica na koju moras paziti..cuvaj je i nedozvoli da covjek kakv je na zalost tm utice na tvoje a time i na zdravlje tvoje bebe.
Zelim ti puno srece i snage da ovo sve prebrodis!!!

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 171
7.2.2010 14:08:31   
Tidzi
NUR, jako mi je zao zbog takve situacije u kojoj se sada nalazis! Zao mi je sto te to bas sad snaslo dok si trudna. Ali, draga moja, ne znam sta da kazem, jer niko ne zna kako je to i kako se sa svim tim boriti dok se ne nadje u takvoj situaciji. Vjerujem da je tesko, te stoga se lutko draga ne sikeraj! Bolje ti je biti i sama sa svojom dijecom i zivljeti rahat, nego u braku sa covijekom koji te nije zasluzio, koji te ne postuje i svasta nesto negativno... Glavu gore, budi jaka, jer ti to jesi i moras biti zbog svoje dijece!!! Ona su ti najljepsi i najvredniji poklon na ovom svijetu i zbog njih ne gubi nadu u bolje sutra!!! Neka je sa srecom!!!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 172
7.2.2010 14:32:54   
leli§
NUR --- to kada jednom krenem ne zna stati... neka i njemu i njegovoj majci sluzi na cast i postenje to sto su priustili tebi i vasoj djeci (jer su to vasa djeca nisi ih ti od babe svog kao miraz donijela)...

budi jaka i istraj u svojoj odluci. drzimo ti palceve da preguras ove teske dane, i da iz svega ovoga izadje kao pobjednik

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 173
7.2.2010 15:16:09   
tweety
NUR učini ono što misliš da je najbolje za tebe i tvoje dijete.KOliko sam shvatila to je upravo da ostaviš muža i odeš.Onda tako i uradi,ne gledaj iza sebe već idi hrabro naprijed.Ni jedan muškarac nije vrijedan tvojih suza.

Sretno!

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 174
7.2.2010 15:19:10   
new mama
Nur zao mi je sto je na kraju tako ispalouser posted image ,ali ako ces ti bit mirnija onda je bolje tako,niko nije vrijedan tvojh suza,zelim ti svu srecu da sto lakse ovo sve prebrodisuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Cigare

tema muz nepusac a zena pusac

smeta mu ali pusim (52%)

krijem se od njega (5%)

ili???? (44%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *