putnica
|
Veceras dok sam se igrala sa svojim djecakom,mazila ga,ljubila,..,pomislila sam kako je on ustvari sretna beba jer ga neizmjerno volimo,pazimo,tetosimo,mozemo mu puno priustiti,te kako njemu nije bitno koliko skupa je odjeca koju mu kupim ili koliko igracaka ce imati,koliko da osjeti toplinu i ljubav koju mu ja i muz dajemo.Ljubila sam mala stopala i pomislila koliko su uskracene bebe koje iz nekog razloga izgube mamu.Nemaju glasa da cuju na koji su navikle u stomaku,nemaju majcinog mlijeka,zagrljaja.Svi mogu biti krasni prema tom djetetu ali ipak mislim da je neopisivo velika ljubav koju majka u sebi ima prema svojoj bebi. I onda sam se sjetila price od prije neki dan,a svi ste je imali prilike cuti o zeni iz Gorazda,koja je umrla od gripe ,nakon poroda.Iza nje je ostalo dvoje djece,i ta bebica,koja nikad nece osjetiti ljubav svoje majke.Ja ne znam tu porodicu i nisam ovako nesto prije pokusala uraditi,ali sam cula da djecu odgaja sestra umrle,koja ima svoje 2 djece,koja ne radi niti joj muz radi.Mislim da bi joj svaka pomoc dobrodosla,prihvatila je svi djecu svoje sestre. Svi mozemo dati nesto,pa makar par pelena iz paketa,igracku koju nase dijete nece(ne voli,ne primjecuje),opremu,odjecu..Mislim da je u pitanju djecak i da je oko mjesec star.Ja cu se pokusati raspitati o detaljima,a ako bude zainteresovanih,pokusat cu skupljeno dobaciti do nje. Nek osjeti malo nase ljubavi,..,kad je sudbina vec tako..Ne znam.Ima li RR neki program,prostoriju,nesto? kako bi se ove stvari mogle lakse realizirati?
|