|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
11.5.2009 16:27:29   
ivanam28
Cao svima,

Iako vidim da dugo niko nije koristio ovaj forum, ja moram da napisem da imam jako veliki strah za tu amniocintezu. Naime u petak sam saznala da sam trudna, sutra idem kod doktora na pregled ali posto je moj suprug imao zdravstvenih problema (rak limfnih cvorova - kemoterapija - zracenje), morat cu 100% raditiuser posted image mene je inace strah tog bockanja, igala i jos pored svega sada sam procitala da cu morati i tablete da pijem...uhhh bas me strahuser posted image

(odgovor članu tasa)
Neposredna veza do poruke: 276
11.5.2009 17:09:18   
rostov
Sto se tice amniocinteze nije starsna koliko god da se cinilo da jeste. Moja supruga je radila i proslo je sve bez problema. Kod Amniocinteze 0.1-1% je  da ce dci do spontanog i to samo ako ordinacija nije dobro opremljena i doktor nije vest. Inace to je rutinsko.

(odgovor članu ivanam28)
Neposredna veza do poruke: 277
11.5.2009 17:12:55   
rostov
Neznam kako da to kazem najveci problem su rezultati. Vrlo mali je rizik da dete ima Daunov sindrom. Nama se ipak dogodilo da su doktori konstantovali Daunov sindrom i sad smo posteno da kazem u panici. Zato molim sve koji citaju ovaj forum a znaju slucaj da je ipak amniocinteza pogresila da nas uputi ili poveze nekako sa tim ljudima. Mislim na to da iako je konstantovan Daunov sindrom da se ipak rodilo zdravo dete.
Hvala unapred

(odgovor članu rostov)
Neposredna veza do poruke: 278
11.5.2009 17:31:08   
Anoniman
Moja kuma je takodjer radila amniocintezu kaze da nije strasno, malo jeste neprijatno ali nista strasno

(odgovor članu rostov)
  Neposredna veza do poruke: 279
12.5.2009 14:12:33   
Aki Sa
Dragi Rostov daj nam prvo reci gdje ste radili amniocitezu, ja bi je svakako ponovila privatno u Sarajevu kod Mehmedbasica

Znam djevojku kojoj su isto pogrijesili nalaz doduse rekli su samo da je los a na kraju se ispostavilo da je sve uredu

Da li ti je supruga radila tripl test ili nuhalne nabore i kakvi su bili rezultati

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 280
12.5.2009 16:39:22   
rostov
Radili smo tripli test u Beogradu koji je bio los a posle Amniocintezu i ona je potvrdila Daunov sindrom. 

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 281
25.11.2009 8:05:46   
Anoniman
PREMJESTENI POSTOVI

IZVORNA PORUKA: saraaa

Drage moje,
nova sam na forumu i u velikoj dilemi pa ako ima neko neki koristan savjet......
Naime, na redovnom pregledu kod svog ginekologa utvrđeno je da je sve uredno, svi parametri uredni (nuhalni nabor, duzina bedrene kosti,....), međutim, zbog Down sindroma u porodičnoj anamnezi sa muzeve strane doktor savjetuje amnicintezu (djed od zene koja je rodila bebu sa Down sindromom i djed mog muza su braća.....nadam se da je dovoljno jasno, inace u porodici je to prvi slucaj).
Inače ovo mi je druga trudnoća, iz prve imam prekrasnog sina, a sada sam u 15-toj nedelji trudnoće. Isti doktor mi je vodio i prvu trudnocu, tada se upošte nije sjetio amnocinteze, niti sam ja na to pomislila,a sada...............
S obzirom da mi je sve to bilo jako čudno otišla sam na pregled i kod drugog ljekara, koji mi je nakon pregleda potvrdio isto-SVE JE POTPUNO UREDNO, ali kada sam spomenula savjet svoga doktora i on je rekao što da ne. Na kraju zaista ne znam sta da radim, u velikoj sam dilemi,,....amniocinteza mi se ne radiuser posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: enna

Ja mislim da vec postoji tema ukucaj u pretrazivac i izbacit ce ti imas puno savjeta od drugih forumasica i sama sam radila tu analizu nista strasno ako vec postoji slucaj u familiji najbolje je po savjetu dr. da ga uradis kod mene nije postojao ni sa jedne strane slucaj ali triple test nije bio zadovoljavajuci i hB sve je ok.

IZVORNA PORUKA: saraaa

Enna hvala puno na uputama pročitala sam sve................Zaista ne razumijem, tamo se prica o nekom triple testu koji se radi prije amniocinteze, ispada da je amniocinteza zadnja opcija samo kod mene prva...

IZVORNA PORUKA: amela2208

i meni su trazili da uradim aminocintezu medjutim ja nisam uradila jer ni kod mene ni kod muza nema niko sa dawn sendromom. u 18.nedjelji sam bila tada i na ulrazvuku se pojavila neka bijela crijeva kod djeteta.posojala je mogucnosta da je dijete dawn ili da mu nije nista. malo öi je falilo da poludim tad jer kad se radi aminocinteza posoji moguçnost da dodje do abortusa,od 160 zena jedna abortira. enna posto kod vas je to genetski sjedni i razmisli malo o aminocentezi,

IZVORNA PORUKA: scarlett

Draga Saraaa, prvo sama sa sobom raščisti, da li je abortus za tebe opcija ukoliko AC ne bi bila u redu. Ako je opcija, onda je i uradi. Ja lično smatram da je u tom slučaju bolje odmah na AC, nego se peglat sa tripl testovima, jer oni pokazuju samo rizik, mada kod AC postoji šansa (iako veoma mala) da i zdrav plod bude pobačen.
Iako porodično nemamo ni suprug ni ja indicija za to, ja sam radila tripl test na savjet svoje dr., jer mi u 4 mjesecu posteljica nije bila ok, pa sam mislila da se u tim slučajevima bebi može nešto pomoći (ali ne može). Ipak na tom testu mi je Beta - HCG bio jako nizak i dr. je savjetovala obavezno amniocentezu. Obzirom da abortus za mene nije opcija, ja AC nisam radila. Već u 6 mjesecu posteljica je hvala Bogu bila sasvim ok i rodila sam zdravu user posted image .

Ja mislim da je bez obzira na svu tehnologiju i napredak ipak viša sila ono što se događa u našim tijelima.
Puno sreće štagod odlučiš!

IZVORNA PORUKA: amela2208

scarlett u pravu si, prvo sama sa sobom rascisti i vidi sta ces. dok je ranije vidi jer se ac radi samo do 17 sedmice valjda.Jos jednom puno srece i sabora nadam se da je sve ok. ato da je mali rizik nije jer doktori kazu ako je od 1000 pacijenata 1 kritican da je to veliki procenat je taj 1 procenat mogu biti ja, mozes biti ti ili neko sasvim treci. Ne znam u Bosni zakonom do kojeg mjeseca se moze maci dijete ako je dawn,kod nas u Turskoj se moze do 9tg mjeseca.puno puno srece i ne panici sve ce doci na svoje.

IZVORNA PORUKA: škorpija

saraaa ja sam radila amniocentezu sa prvim djetetom na preporuku moje dr iako ni ja ni muž nismo previše stariuser posted image (ja 31 on 33) i nemamo u porodici Downa. Inače moja dr svim preporučuje AC p a sam je i ja uradila, a rezultate sam čekala mjesec dana, beba se već uveliko micala i uopšte nisam razmišljala hoće li biti sve u redu, nekako sam se uzdala u Boga bila sigurna da hoće, a sigurna sam da je i kod tebe tako.
Vjerovatno će te do kraja trudnoće kopkati ako je ne uradiš, a ja sam je uradila da budem mirna do kraja trudnoće i da uživam u njojuser posted image

(odgovor članu rostov)
  Neposredna veza do poruke: 282
26.12.2009 11:14:38   
delfin
kojim danom se radi AC, jel se mora prije toga naručiti, i koja uputnica treba.
I do koje sedmice se može raditi?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 283
27.12.2009 19:56:04   
delfin
da li za mno može proći i mala uputnica

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 284
27.12.2009 19:59:50   
škorpija
AC se radi utorkom na GAK-u, koliko se sjećam može se uraditi do 20 sedmice trudnoće, uputnica se mora dobiti od ginekologa iz doma zdravlja kojem pripadaš

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 285
27.12.2009 20:00:20   
škorpija
Zaboravih: MORA biti velika uputnica

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 286
27.12.2009 20:23:55   
delfin
ja zvala danas oni kažu, ponedeljkomuser posted image  Šta misliš bil sad mogla proći sa malom uputnicom pa da naknadno donesem veliku?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 287
27.12.2009 20:29:35   
škorpija
Ne znam, ja kad sam radila AC bilo je samo utorkom, možda se nešto promijenilouser posted image , a mene su vratili sa malom uputnicom pa sam morala naknadno uzeti veliku, ipak krivi su ti u domu zdravlja je oni vrlo dobro znaju da za AC ide samo velika uputnica, lakše ti je da sad odmah odeš po veliku u DZ, nego da tamo čekaš na red, pa da te onda vrate

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 288
29.12.2009 12:21:32   
delfin
evo da se javnem da sam nakon dugog mučnog razmušljanja ipak jučer uradila AC user posted image . jučer i danas malo mirujem, i sad čekam retultate.... Ako Bog da biće dobri user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 289
29.12.2009 12:22:07   
delfin
jeste li svi pili one antibiotike cijelo vrijeme i apaurine?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 290
29.12.2009 15:33:41   
Tamy79
Draga Delfin,

Ja sam 14.12.2009 radila AC i pila sam antibiotik i apaurin kako je i propisano i osjećala sam se dobro. I sada se osjećam dobro, čekam da mi jave da je nalaz gotov, tj da je sve u redu i da saznam kojeg je spola ova ribica u stomaku. Odluka nije nimalo jednostavna, ali sam ja srećom pozitivnog stava, iako na početku to nimalo nisam bila. Nemoj se nadati rezultatima prije 3 sedmice, jer su i meni rekli da će me zvati za 14 dana, što je bilo jučer, ali telefon još nije zazvoniouser posted image . Na dan kada sam radil AC jedna žena je drugi put radila i rekla mi je da se ne nadam prije 3 sedmice da će nazvati, tako da je očekujem poziv  u Novoj godini. Čuvaj se, sve će biti u redu. Šetat ćemo mi ljetos sa našim srećicama.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 291
29.12.2009 16:44:38   
škorpija
delfin moraš piti antibiotike da se ne bi šta preko uboda ne daj bože inficiralo, a apaurin da ublaži kontrakcije maternice koje su česte poslije AC. jja sam rezultate čekala 40 danauser posted image

(odgovor članu Tamy79)
Neposredna veza do poruke: 292
30.12.2009 0:30:39   
delfin
pijem več ono što su mi propisale, apaurin i cephabos, i hvala Bogu super se osjećam, mada i se mislim malo zamnat aponekad od ovog apaurina, valjda nisam navikla. Tamy u istoj sam poziciji, i ja sam u početku bila užasna, al i ja sam pozitvna, biće nam to aBda u redu.user posted image user posted image user posted image
Meni su rekli da će me zvati za 15-20 dana.
Škorpija tebi se to baš bilo odužila, možda je bilo vrijem gosišnjih odmora a zato, al najbitnije je da je sve ok.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 293
30.12.2009 0:32:06   
delfin
Ako se neko još bude omišljao za AC, treba velika uputnica, i radi se ponedeljkom.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 294
2.1.2010 19:15:31   
Tamy79
Treba i kopija zdravstvene knjižice i kopija uputnice. 

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 295
3.1.2010 22:30:22   
delfin
Tamy jesi li dobila nalaze?

(odgovor članu Tamy79)
Neposredna veza do poruke: 296
4.1.2010 19:07:17   
Tamy79
Neki user posted image mi nije dao mira danas i zvala sam tri puta dok nisam dobila sestru Ramizu (14.45, jer je bila na komisiji pa na AC) i nalaz je stigao user posted image , Bogu hvala uredan je i sin je. Sutra idem po nalaz i jedva čekam. Kuliminacija je osjećanja i nadam se da ću se sutra definitivno smiriti. Danas su popustili svi ventili user posted image .

Hvala............

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 297
4.1.2010 19:12:01   
Tamy79
Delfin kako se ti osjećaš?

(odgovor članu Tamy79)
Neposredna veza do poruke: 298
5.1.2010 8:50:24   
delfin
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tako mi je drago za nalaz, hvala Bogu pa je sve ok. Jesi li je ti pitala ili ti je sama rekla?
Znači tvoj je bio za 3 sedmice. Meni je tek prošla sedmica, odnsosno počela druga.
Ma dobro sam uglavnom, manje razmišljam o tome i naravno nadam se i vjerujem da je sve ok. Počela sam jesti znači da sam bolej,
A što si ti uopšte radila AC?
I čestitam za sinčinuuser posted image

(odgovor članu Tamy79)
Neposredna veza do poruke: 299
11.1.2010 14:53:18   
Tamy79
Delfin jesu stigli nalazi? Obavezno javi da je nalaz uredan i jeli user posted image ili user posted image . Sretno

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *