|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
23.12.2008 11:39:09   
Anoniman
 ja mislim da to traje toliko jer ide u Zagreb (I'm sorry ako grjesim)user posted image

(odgovor članu tasa)
  Neposredna veza do poruke: 251
24.12.2008 20:57:41   
škorpija
Ma čini mi se da to toliko traje zbog njihove neorganiziranosti, al eto. Sva sreća da rade AM samo jedan dan u sedmici, ne daj Bože da ih je više, pa čekali bi po godinu dana na rezultate.
Baš me interesira koliko se kod privatnika čeka na rezultate AM

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 252
26.12.2008 8:16:27   
tasa
Upravo tako Skorpija, neodgoornost prije svega, a o neorganiziranosti ne bih govorila. Kod privatnika maximalno 14 dana. pozdrav

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 253
30.12.2008 14:19:57   
smiley
Pozdrav svima,u velikoj sam dilemi dali da radim amniocintezu pa bi mi svaki vas savjet dobro dosao!
Naime,ja sam u 16. sedmici trudnoce i jako sam zabrinuta.Zapravo mozda i nemam razloga ali moja doktorica mi je ubacila bubu u uho.Kad sam isla mjeriti nuhalni nabor beba je bila jos premala.Pregled je bio odgodjen za sedmicu dana.Medjutim na tom prvom pregledu moja doktorica dok me je pregledala kaze da je moguce da je mokracni mjehur kod bebe uvecan ali da se ne plasim moze biti da je sve do snimka.
Ja sam naravno cijelu sedmicu mislila na to i sta bi to moglo znaciti.Kad sam dosla za 7 dana opet na pregled,kaze ona meni da vas neznam od prosle sedmice,rekla bi sve je ok jer je sada m.mjehur ok ali posto znam kako je izgledalo prosle sedmice preporucujem vam amniocentezu.Nuhalni nabor je izmjeren 2,1 mm i ona kaze da je to ok ali da ima nn i 1,2 mm.Kao htjela mi je reci da 2,1 nije  bas ok.Mada sam ja citala dosta o tome i da se sve moze tolerisati do 3mm.Nijednom nije rekla da je uvecan mjehur mozda bio do snimka kao sto je rekla na prvom pregledu nego kao da je bila sigurna da je bio.
Ja sam se strasno nasekirala i isplakala,nisam ocekivala tako da ce se desiti.
Posto znam kakve rizike nosi ac ja se prvo odlucim da odem u privatnu kliniku i napravim ponovo pregled.Ja zivim u Austriji i ovdje se zove OSCAR test,vadi se krv i mjeri nuhalni nabor.Ja doktoru koji me pregledao nisam nista govorila da sam vec bila da nebi uticala kako na njegov nalaz.On nijednog trena nije reko niti posumnjao da nesto nije ok.Nuhalni nabor je izmjerio 2mm,rukice,nogice snimio,otkucaj srca ok,mokracni mjehur ok,zeludac ma sve.Nosna kost vidljiva itd.Kad je zavrsio ja mu ispricam sta je bilo u mojoj bolnici i on se zacudio zasto su tako nesto rekli kad nema potrebe za brigu.On se opet vratio i sve opet pregledao bebu na ultrazvuk polako i napravio snimke cak i jedan 3D snimak .Jos mi je izvadio krv i radili su nalaz krv i to je bilo ok.
Ja poslije toga nisam vise bila kod svoje dok.jer neznam sta ce mi opet reci i kako ce me opet prepasti.Ali ja jednostavno nemam mira i nekako ne uzivam vise u trudnoci.Sve me tjera da radim ac ali jako se bojim spontanog...neznam kako bi to podnijela.Inace imam 28 godina i ovo mi je prva trudnoca.
Nadam se da vas nisam udavila ali jednostavno trebam savjet i da to podijelim sa nekim.
Pisite sta bi ste vi uradile da ste na mom mjestu.
Hvala na svakom odgovoru!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 254
30.12.2008 15:00:47   
andji
Smiley jednostavno otidji kod trećeg doktora i vidi šta će ti i on reći,naravno nemoj da mu govoriš šta ti je rekla prva doktorica,tek mu reci na kraju kao što si uradila sa drugim doktorom.Posle kad čuješ i treće mišljenje biće ti lakše odredit šta da činiš,mada ja koliko sam skontala i ta doktorica sad priča jedno sad drugo...vjerovatno ti je bebica sasvim ok,ma čak što više sigurna sam,a sigurna je i ona,al ju je bilo blam pobiti svoje prvobitno mišljenje...sretno i javi nam seuser posted image user posted image user posted image user posted image

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu smiley)
Neposredna veza do poruke: 255
30.12.2008 17:09:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: smiley

Pozdrav svima,u velikoj sam dilemi dali da radim amniocintezu pa bi mi svaki vas savjet dobro dosao!
Naime,ja sam u 16. sedmici trudnoce i jako sam zabrinuta.Zapravo mozda i nemam razloga ali moja doktorica mi je ubacila bubu u uho.Kad sam isla mjeriti nuhalni nabor beba je bila jos premala.Pregled je bio odgodjen za sedmicu dana.Medjutim na tom prvom pregledu moja doktorica dok me je pregledala kaze da je moguce da je mokracni mjehur kod bebe uvecan ali da se ne plasim moze biti da je sve do snimka.
Ja sam naravno cijelu sedmicu mislila na to i sta bi to moglo znaciti.Kad sam dosla za 7 dana opet na pregled,kaze ona meni da vas neznam od prosle sedmice,rekla bi sve je ok jer je sada m.mjehur ok ali posto znam kako je izgledalo prosle sedmice preporucujem vam amniocentezu.Nuhalni nabor je izmjeren 2,1 mm i ona kaze da je to ok ali da ima nn i 1,2 mm.Kao htjela mi je reci da 2,1 nije  bas ok.Mada sam ja citala dosta o tome i da se sve moze tolerisati do 3mm.Nijednom nije rekla da je uvecan mjehur mozda bio do snimka kao sto je rekla na prvom pregledu nego kao da je bila sigurna da je bio.
Ja sam se strasno nasekirala i isplakala,nisam ocekivala tako da ce se desiti.
Posto znam kakve rizike nosi ac ja se prvo odlucim da odem u privatnu kliniku i napravim ponovo pregled.Ja zivim u Austriji i ovdje se zove OSCAR test,vadi se krv i mjeri nuhalni nabor.Ja doktoru koji me pregledao nisam nista govorila da sam vec bila da nebi uticala kako na njegov nalaz.On nijednog trena nije reko niti posumnjao da nesto nije ok.Nuhalni nabor je izmjerio 2mm,rukice,nogice snimio,otkucaj srca ok,mokracni mjehur ok,zeludac ma sve.Nosna kost vidljiva itd.Kad je zavrsio ja mu ispricam sta je bilo u mojoj bolnici i on se zacudio zasto su tako nesto rekli kad nema potrebe za brigu.On se opet vratio i sve opet pregledao bebu na ultrazvuk polako i napravio snimke cak i jedan 3D snimak .Jos mi je izvadio krv i radili su nalaz krv i to je bilo ok.
Ja poslije toga nisam vise bila kod svoje dok.jer neznam sta ce mi opet reci i kako ce me opet prepasti.Ali ja jednostavno nemam mira i nekako ne uzivam vise u trudnoci.Sve me tjera da radim ac ali jako se bojim spontanog...neznam kako bi to podnijela.Inace imam 28 godina i ovo mi je prva trudnoca.
Nadam se da vas nisam udavila ali jednostavno trebam savjet i da to podijelim sa nekim.
Pisite sta bi ste vi uradile da ste na mom mjestu.
Hvala na svakom odgovoru!

Ja bi ti isto savjetovala sto i andji, trazi trece misljenje...samo sebe radi, da se smiris! Nisam protiv amniocinteze, naprotiv! ali ako su ti vec radili i tripl test (kako sam ja skontala) i on je pokazao da je sve ok. mislim da nema razloga za amniocintezu...ne spadas ni po godinama u rizicnu skupinu... e jedino ako  ti ili  suprug/partner imate nekog u familiji s nekim defektom e onda svakako

(odgovor članu smiley)
  Neposredna veza do poruke: 256
30.12.2008 18:26:09   
nensy
takođe ti savjetujem potraži i treće mišljenje a prijedlog da samo u krajnjoj nuždi radiš AC. Po struci sam gin-akušerska sestra i samo ti mogu reći da 90% SLUČAJEVA KOJI RADE  AC završe pobaćajem. To ti ni jedan DR. neće reći al meni je žao da ni neko nešto radi a vjerovatno nema potrebe za tim. Sudeći prema onom što si napisala meni NN izgleda OK al ti za svaki sl. potraži još jedno mišljenje. SRETNO!!!!  i naravno javi se

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 257
31.12.2008 18:31:05   
smiley
Hvala vam puno svima sto ste mi se javile user posted image
Ovo sto sam ja radila privatno je bio double test mislim da se kod nas tako zove a ovdje je to oscar test a triple test mislim da se radi tek nekad od 15 ili 16 sedmice.Mozda bi mogla njega da napravim da vidim sta ce on pokazati.Mada je i ovaj bio uredan,krv,n.nabor i nosna kost,to su 3 pokazatelja i sva 3 su bila ok...ali eto dzaba ja se opet brinem,samo kad se sjetim da mi je moja doktorica odmah savjetovala ac pomislim da joj je bilo nesto pravo sumnjivo i onda vise nemam mirauser posted image
Nensy,kazes 90% zavrse pobacajemuser posted image   meni su rekli ovdje da 1% zena ima spontani poslije ac.Vidim ovdje je puno cura tj.zena radilo na kosevu ac i sve je bilo ok poslije..
Veliki pozdrav svima

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 258
31.12.2008 18:53:26   
škorpija
Danas sam nakon 30 dana čekanja saznala rezultate AM, beba je zdrava i user posted image .
Sestra Ramiza sa GAK-a se potrudila da mi sazna rezultate kako bih dočekala novu godinu bez sekiracije iako nisu još odštampani. Jupii

(odgovor članu smiley)
Neposredna veza do poruke: 259
31.12.2008 19:27:16   
Nunichi
Bas mi je drago zbog dobrog nalaza skorpija...sad nastavi uzivati u svojoj trudnoci i sa osmijehom u N.G. user posted image user posted image
aBd narednu cemo docekati sa nasim user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 260
1.1.2009 14:03:41   
emina_h
IZVORNA PORUKA: škorpija

Danas sam nakon 30 dana čekanja saznala rezultate AM, beba je zdrava i user posted image .
Sestra Ramiza sa GAK-a se potrudila da mi sazna rezultate kako bih dočekala novu godinu bez sekiracije iako nisu još odštampani. Jupii

Ma super hvala Bogu da je sve ok.
Ma eto uglavnom kod svih bude nalaz uredu ali se dotad insan dobro isekira.
Sad uzivaj u trudnoci i raduj se dolasku svoje bebice.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 261
1.1.2009 14:04:12   
emina_h
IZVORNA PORUKA: smiley

Hvala vam puno svima sto ste mi se javile user posted image
Ovo sto sam ja radila privatno je bio double test mislim da se kod nas tako zove a ovdje je to oscar test a triple test mislim da se radi tek nekad od 15 ili 16 sedmice.Mozda bi mogla njega da napravim da vidim sta ce on pokazati.Mada je i ovaj bio uredan,krv,n.nabor i nosna kost,to su 3 pokazatelja i sva 3 su bila ok...ali eto dzaba ja se opet brinem,samo kad se sjetim da mi je moja doktorica odmah savjetovala ac pomislim da joj je bilo nesto pravo sumnjivo i onda vise nemam mirauser posted image
Nensy,kazes 90% zavrse pobacajemuser posted image   meni su rekli ovdje da 1% zena ima spontani poslije ac.Vidim ovdje je puno cura tj.zena radilo na kosevu ac i sve je bilo ok poslije..
Veliki pozdrav svima

Poslala sam ti PP.

(odgovor članu smiley)
Neposredna veza do poruke: 262
2.1.2009 0:51:46   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: nensy

takođe ti savjetujem potraži i treće mišljenje a prijedlog da samo u krajnjoj nuždi radiš AC. Po struci sam gin-akušerska sestra i samo ti mogu reći da 90% SLUČAJEVA KOJI RADE  AC završe pobaćajem. To ti ni jedan DR. neće reći al meni je žao da ni neko nešto radi a vjerovatno nema potrebe za tim. Sudeći prema onom što si napisala meni NN izgleda OK al ti za svaki sl. potraži još jedno mišljenje. SRETNO!!!!  i naravno javi se

ovo je dezinformacija... izvini...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 263
2.1.2009 19:51:08   
smiley
Jutros sam bila kod trece doktorice i pokazala sam joj nalaze.Ona kaze da je nalaz kao nalaz ok i da je riziko za down sindrom mali.Ja sam joj rekla sta je bilo na prvom pregledu a sta kad sam ponovila u drugoj bolnici,ona kaze da je bilo moguce da je kod bebe bio mjehur jako napunjen i da se zato cinio povecanim.Svi kasniji nalazi su pokazali da je normalne velicine.
Pricala mi je pola sata  o tome kako ti testovi su samo statisticki zatim o rizicima ac i da je riziko u mom slucaju vecu jer je posteljica na prednjoj strani i da je to jos malo rizicnije kad se radi ac itd itd...dala mi je na kraju formular da ispunim ako se odlucim na ac da dodjem iduce srijede..pa sad vise neznam ni ja..jedni kazu ovo jedni ono..
eto,reko da vam javim sta je rekla i treca doktoricauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 264
2.1.2009 20:08:43   
Visnja RR
ne brini nije to nista strasno...ja sam je uradila u rizicnoj trudnoci i sve proslo odlicno...ne boli...
sta god odlucis sretno user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu smiley)
Neposredna veza do poruke: 265
2.1.2009 21:45:07   
emina_h
Ma bice to uredu.
Nemoj se brinuti kako Visnja rece i da radis AC nije uopste strasno,a rizici minimalni uvijek postoje i da ne radis AC jer se uvijek moze desiti nesto nepredvidjeno ali kad bi covjek na sva mislio gdje bi zavrsio.Meni je najgore bilo cekanje rezultata,skoro pet nedjelja.
Sta god da odlucis zelim ti puno srece.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 266
6.1.2009 10:42:36   
tasa
Skorpija, cestitam, super. Ja sam bila u bolnici na zalost, imala sam krvarenje i sad moram samo lezati...pa javim se kada budem mobilna (Note ook) ...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 267
6.1.2009 11:13:55   
škorpija
Hej Taša baš mi je žao što si morala u bolnicu, nadam se da je s bebom sve o.k., koja si ti sada sedmica?
Pusa i drži se

(odgovor članu tasa)
Neposredna veza do poruke: 268
6.1.2009 15:53:03   
kovrdjava
Ja sam radila na kosevu aminocintezu,i koga sam god pitala svi su govorili da ne boli,da je mala igla...Ja volim istinu i reci ja kad sam dosla u sobu kaze sestrica okreni glavu nece boljetiuser posted image user posted image user posted image  Naravno da nisam okrenula kad sam vidila kolika je igla umalo u nesvjest nisam pala,ali vjeruj mi spomenut ces me uopce ne boli jednostavno nije ugodan osjecaj u tom smislu bojis se da ti bebu e bocnu nista drugo...uopce ne boli kad sam izasla sama sam sebi rekla ja koja sam ja budala cega se bojim....

Koja ostane,zlata vrijedi...

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 269
6.1.2009 15:58:42   
kovrdjava
Meni je trudnocu vodio dr Mehmedbašić jer nisam vise htjelaq ici kod DIzdareviceke kad sam trebala raditi aminocintezu dr.Mehmedbasic mi je rekao da odem na kliniku jer da đaba ne plaćam kod njega, a na klinici Koševo kad uzmu uzorak plodne vode šalju u ordinaciju dr:Mehmedbašića jer on ima jedini u kod nas taj labaratorij i on sa jednim dr.iz Slovenije radi analizu.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 270
6.1.2009 16:03:16   
kovrdjava
Vjeruj mi da DR Mehmedbasic mi je kucni prijatelj s tatom mi iso u osnovnu i srednju i kad sam ga pitala zasto cekam taj nalaz on mi je objasnijo da se ceka od 15 dana pa navise jer se u svakog ne razvijaju te ćelije isto on je moju plodnu ceko ja mislim sa vecim nestrpljenjem nego ja iako sam bila gotov poludjeti...ali neke stvari se nemogu ubrzati jer priroda je cudo....

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 271
16.1.2009 0:18:36   
najjda
i ja sam radila amino jer su mi rekli da beba ima cistu na mozgu i da najvjerojatnije ima dw sindrom radila sam to  kod dr jadranke dizdarevic bila sam se prepala ali nista strasno da bi nalaz bio gotov za 15 dana ali oni jave oko 17 dana i sve ja bilo oki sa bebetom ti nalazi su isli kod dr mehmedbasica jer su slovenci dolazili kod njega a sada se to radi kod nas u kosevu tako sam bar cula jer mene su zvali iz ordinacije mehmedbasica i rekli mi rezultate preko telefona

15.06,2008 najjda dosla na svijet

(odgovor članu kovrdjava)
Neposredna veza do poruke: 272
17.1.2009 11:37:23   
smiley
Ma to su divne vijesti,drago mi je iskreno zbog svih kojima je hvala Bogu sve ok sauser posted image           user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja se jos nisam odlucila hocu li raditi amniocentezu,radila sam u medjuvremenu i triple test i on je isto pokazao da je sve ok.Ali kao sto mi uvijek kazu,to su sve statisticki testovi i nije dijagnoza.
Zanima me jeli neko od vas,ko je radio amniocentezu,ima posteljicu na prednjem zidu tako da se ona morala isto probiti iglom?Ili doktor ipak moze naci mjesto da ne probije posteljicu?
Zahvalna  sam na svakom odgovoru,mozda mi necije iskustvo pomogne da se napokon odlucim..

(odgovor članu najjda)
Neposredna veza do poruke: 273
24.1.2009 12:52:12   
smiley
Pozdrav svima,vidim da je post jako puno puta procitan i nemogu da vjerujem da niko nije imao posteljicu na prednjem zidu.
To za mene vise nije ni bitno ali evo moje iskustvo za nesigurne buduce mame koje bude strah od ac zbog tako postavljene posteljice.Ja sam uradila ac u srijedu i doktor na moje pitanje hoce li naci mjesto da ne probije posteljicu je odgovorio da u vecini slucajeva se nadje mjesto i da se jako jako rijetko mora probiti posteljica.I on je kod mene nasao jedno malo mjesto gdje se postljica zavrsila.
Nadam se da ce moje iskustvo nekome pomoci da se odluci  i otkloni pretjerani strah..
Pozdrav svima

(odgovor članu smiley)
Neposredna veza do poruke: 274
25.1.2009 10:57:27   
tasa
Stranica: << < Prethodna stranica 7 8 9 10 [11]
\
Cao Skorpija, ja opet bila u bolnici i to 14 dana... ja sam 30 sedmica ali imam problema sa smedim iscjedkom, nakon cega nastupi blago krvarenje...ovdje nigdje nisam uspjela naci nista o ovoj temi tj, ima samo malo i to na pocetku trudnoce.pusa

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *