|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
7.1.2010 9:50:11   
Anoniman
Nedi, isti slučaj smo i mi imali (mada moj dječak nije osunećen, to se desilo dok sam mu čistila ćunu). Nama je dr. dala geramicin mast i nakon nje se sve smirilo. Ti svakako idi dr., pa vidi šta će ti ona reći.

(odgovor članu Kviki)
  Neposredna veza do poruke: 776
7.1.2010 9:53:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maja78

obicno kad se tek osuneti kazu cistiti acidiborici otopinom protiv upala,

E da, i ovo!

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 777
7.1.2010 10:17:05   
w.pooh
IZVORNA PORUKA: Kviki

Enisa_sara da, sprej se zove Enbecin (piše ćirilicom) i košta oko 18 km. To je zapravo zamjena za Bivacin sprej kojeg više nema. Mi smo ga kupili u apoteci pored Robota na Socijalnom, ali vjerujem da ga ima i u drugim apotekama.

Ali nama je dr. rekao da ne koristimo Bivacin sprej pa samim tim i taj zamjenski user posted image user posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 778
7.1.2010 10:18:50   
mamica87
I nama je isto rekao doktor da nista ne koristimo ali mm je se toliko plasio da ce mu se cuna zaljepiti za pelenu da je na kraju rekao da stavlja bivacin mast ali da stvarno nema potrebe-jedino ako mi hocemo.

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 779
7.1.2010 10:26:58   
acudesa
IZVORNA PORUKA: w.pooh

IZVORNA PORUKA: Kviki

Enisa_sara da, sprej se zove Enbecin (piše ćirilicom) i košta oko 18 km. To je zapravo zamjena za Bivacin sprej kojeg više nema. Mi smo ga kupili u apoteci pored Robota na Socijalnom, ali vjerujem da ga ima i u drugim apotekama.

Ali nama je dr. rekao da ne koristimo Bivacin sprej pa samim tim i taj zamjenski user posted image user posted image user posted image

Sprej je mene koštao krvarenja raniceuser posted image user posted image user posted image kako sam se bila nasekirala, ali ne mislim da je doktor mislio na bivacin u bilo kojem obliku, samo u spreju zato što jednostavno iziritira frišku ranu, kako izlazi pod pritiskom i može ranica prokrvariti, mislim da onaj u prahu može da se stavi, odnosno i treba da se stavi...moje mišljanje i iskustvo

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 780
7.1.2010 10:27:56   
acudesa
Enisa_sara, želim ti puno sreće, da to hairli prođe

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 781
7.1.2010 10:34:37   
Kviki
Ovako piše na uputstvu dr. Dizdarevića: Bivacyn sprej se može posipati po rani dva puta dnevno (prije i poslije podne) 3 do 4 dana uz zaštitu očiju. A usmeno mi je dr. rekao Bivacyn ili Enbecin sprej, a pošto više ovog prvog nema, onda se podrazumijeva ovaj drugi. Mi smo tako i uradili i nikakvih problema nismo imali, niti je bilo krvi, niti oticanja i sl.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 782
7.1.2010 10:35:19   
tweety
Ni slučajno sprej,iz razloga koje je acudesa već napisala.Radije prašak,mada ja nisam ništa osim kamilice.

I ja vam želim puno sreće i da to sve prođe u najboljem redu,a hoće aBd.

< Poruku je uredio tweety -- 7.1.2010 10:36:20 >

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 783
7.1.2010 10:40:09   
Nedi
Kupili smo ulje i špricu, teta ce mu svako presvlacenje staviti.

Vidjeti cemo situaciju, i vjerovatno danas otici i doktoru za svaki slucaj osim ako se skroz ne povuce

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 784
7.1.2010 11:01:51   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Nedi

Kupili smo ulje i špricu, teta ce mu svako presvlacenje staviti.

Vidjeti cemo situaciju, i vjerovatno danas otici i doktoru za svaki slucaj osim ako se skroz ne povuce

joj nedi, tek sam pročitala, baš mi je žao, ali kao što kaže Amrino, dobro ga operi...pa jel to skoro kao i da ga nisi sunetila? Možda će to razvojem djeteta doći na svoje? Ja isto imam jedan problem, mada je mali sunećen prije tri godine, na mjestima gdje su bili konci ponegdje je izrasla kao neka kožica ali mislim da će to doći na svoje, a joj kako sam se bila sekirala.
Ja sam mazala ćunu jakodermom, a on pospješuje zarmnožavenje kožnih ćelija i mislim da ja od toga. Nisam o ovome pisala da ne obeshrabrim mame koje tek žele sunetiti dijete, ali stvarno želim čuti da li je neko imao ovakvo iskustvo?
Nedi jesli li ti kontaktirala doktora u vezi toga?

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 785
7.1.2010 11:12:40   
Nedi
Sunetili smo ga kad je imao 8 mjeseci a sad su mu 2 godine. Kontrola je bila 7 dana nakon suneta i rekli nam da je sve u redu. Nama bilo šuhveli i odemo kod drugog doktora i kaže da je ostalo previše kožice i da ako hoćemo da ga sunetimo ponovouser posted image što nismo uradili.I sad je kao osunećen ali moglo je još malo user posted image I sad to moramo malo navlačiti i čistiti, a i mi imamo na jednom mjestu nešto malo, ne znam kako bih opisala a ne ide da slikam ćunu

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 786
7.1.2010 11:16:42   
škorpija
Nedi izvini ako si to već napisala, ali gdje ste ga sunetili, kod kojeg dr. da ga zaobiđemuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 787
7.1.2010 11:18:28   
Kviki
Kako mi još niko nije odgovorio na pitanje, rekoh da probam ponovouser posted image ...kada počinju ispadati konci poslije sunećenja?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 788
7.1.2010 11:18:41   
škorpija
ups, izvini evo našla sam, neki dr. Šabić, tek sad skotah da si iz Zenice, al eto nek druge mame zaobiđu

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 789
7.1.2010 11:20:52   
škorpija
kviki ne znam odgovor, ali nevezano za to ja ovdje po hiljaditi put pitam kako je moguće da u sarajevu niko ne radi sunećenje laserski, u bihaću to radi neki dr. Zuher i nema konaca ni nikakvih vragova i ćuna puno ljepše izgleda odmah nakon sunećenja a bogami i kasnije, ja gledala kod prijateljice slike sinova kad su se osunetili , jedan sa šivanjem, drugi bezuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 790
7.1.2010 11:32:34   
Kviki
Valjda nekad dobijemo odgovor user posted image Vjerovatno prije ja nego ti, mada evo već gubim nadu, neće niko da mi kaže user posted image
A o laserskom sunećenju, ja ti škorpijo, nažalost, ništa ne znam.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 791
7.1.2010 11:35:45   
Nedi
Kviki sad me upucaj ali ne sjecam se kad su nam ispali konci...haman nakon 7 dana

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 792
7.1.2010 11:43:19   
acudesa

Kviki sad me upucaj ali ne sjecam se kad su nam ispali konci...haman nakon 7 dana

ne sjećam se ni kako su izgledali, ali mislim da je standardno kao i kod svake rane oko 7 dana...nije nam zamjeriti veliki je to stres za majku.
Nedi, ne diraj ništa, ako samo ne izraste onda reaguj, ali ja mislim da bi trebalo...
Znači i kod tebe ima kao neka izrasla kožica, Nedi? joj jesu ti doktori smotani, koliko je medicina uznapredovala a, nisu u stanju parče kožice odsjeći bez problema

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 793
7.1.2010 11:51:49   
Nedi
acudesa bas tako kao malo kožice sa strane, minijaturno ali  ipak postoji. Mi htjeli da bude manje stresno pa isli na privatnu kliniku, a napatili se oko rutinske stvari. Žene iz Zenice NIPOŠTO KOD ŠABIĆA I JEDNOG I DRUGOG. ZNači ni poliklinika Sunce (jedan Šabić) ni poliklinika dr Šabić (drugi Šabić).

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 794
7.1.2010 11:53:55   
Anoniman
Mi idemo abD.15tog,na sunecenje imam brigu veliku,zao mi ga kako ce to podnijet jer je sada veliki i sve uznaje i zna.user posted image

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 795
7.1.2010 12:00:39   
acudesa

acudesa bas tako kao malo kožice sa strane, minijaturno ali  ipak postoji.

Nedi, unikat ćunauser posted image  ja se tako tješim...kod mog malca ima nekoliko takvih...hajd nije strašno

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 796
7.1.2010 12:15:18   
Kviki
Nedi i acudesa hvala vam što ste se probale sjetiti. A pošto su prošle 2 sedmice od sunećenja, a još nijedan končić nije ispao, najbolje bi bilo da ja zvrcnem dr.-a pa da ga pitam je li to ok.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 797
7.1.2010 12:19:29   
Kviki
Evo upravo pričala sa dr., kaže da se končići mogu zadržati i do 21 dan.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 798
7.1.2010 12:54:10   
Nedi
Kviki ja sam bila toliko rasijana tih dana da nisam znala ni kako sam se zvala, pogotovo sto mi je odmah odokativno izgledalo da bas nije onako kako sam vidjela kod druge djece

acudesa  mi imamo jednu, hajd bujrum na kafu pa da razradimo temu uživo sa unikatimauser posted image

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 799
7.1.2010 13:01:25   
acudesa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma treba pozitivno razmišljati, je li takouser posted image user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *