Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Nedi, isti slučaj smo i mi imali (mada moj dječak nije osunećen, to se desilo dok sam mu čistila ćunu). Nama je dr. dala geramicin mast i nakon nje se sve smirilo. Ti svakako idi dr., pa vidi šta će ti ona reći.
Enisa_sara da, sprej se zove Enbecin (piše ćirilicom) i košta oko 18 km. To je zapravo zamjena za Bivacin sprej kojeg više nema. Mi smo ga kupili u apoteci pored Robota na Socijalnom, ali vjerujem da ga ima i u drugim apotekama.
Ali nama je dr. rekao da ne koristimo Bivacin sprej pa samim tim i taj zamjenski
I nama je isto rekao doktor da nista ne koristimo ali mm je se toliko plasio da ce mu se cuna zaljepiti za pelenu da je na kraju rekao da stavlja bivacin mast ali da stvarno nema potrebe-jedino ako mi hocemo.
Enisa_sara da, sprej se zove Enbecin (piše ćirilicom) i košta oko 18 km. To je zapravo zamjena za Bivacin sprej kojeg više nema. Mi smo ga kupili u apoteci pored Robota na Socijalnom, ali vjerujem da ga ima i u drugim apotekama.
Ali nama je dr. rekao da ne koristimo Bivacin sprej pa samim tim i taj zamjenski
Sprej je mene koštao krvarenja ranice kako sam se bila nasekirala, ali ne mislim da je doktor mislio na bivacin u bilo kojem obliku, samo u spreju zato što jednostavno iziritira frišku ranu, kako izlazi pod pritiskom i može ranica prokrvariti, mislim da onaj u prahu može da se stavi, odnosno i treba da se stavi...moje mišljanje i iskustvo
Ovako piše na uputstvu dr. Dizdarevića: Bivacyn sprej se može posipati po rani dva puta dnevno (prije i poslije podne) 3 do 4 dana uz zaštitu očiju. A usmeno mi je dr. rekao Bivacyn ili Enbecin sprej, a pošto više ovog prvog nema, onda se podrazumijeva ovaj drugi. Mi smo tako i uradili i nikakvih problema nismo imali, niti je bilo krvi, niti oticanja i sl.
Kupili smo ulje i špricu, teta ce mu svako presvlacenje staviti.
Vidjeti cemo situaciju, i vjerovatno danas otici i doktoru za svaki slucaj osim ako se skroz ne povuce
joj nedi, tek sam pročitala, baš mi je žao, ali kao što kaže Amrino, dobro ga operi...pa jel to skoro kao i da ga nisi sunetila? Možda će to razvojem djeteta doći na svoje? Ja isto imam jedan problem, mada je mali sunećen prije tri godine, na mjestima gdje su bili konci ponegdje je izrasla kao neka kožica ali mislim da će to doći na svoje, a joj kako sam se bila sekirala. Ja sam mazala ćunu jakodermom, a on pospješuje zarmnožavenje kožnih ćelija i mislim da ja od toga. Nisam o ovome pisala da ne obeshrabrim mame koje tek žele sunetiti dijete, ali stvarno želim čuti da li je neko imao ovakvo iskustvo? Nedi jesli li ti kontaktirala doktora u vezi toga?
Sunetili smo ga kad je imao 8 mjeseci a sad su mu 2 godine. Kontrola je bila 7 dana nakon suneta i rekli nam da je sve u redu. Nama bilo šuhveli i odemo kod drugog doktora i kaže da je ostalo previše kožice i da ako hoćemo da ga sunetimo ponovo što nismo uradili.I sad je kao osunećen ali moglo je još malo I sad to moramo malo navlačiti i čistiti, a i mi imamo na jednom mjestu nešto malo, ne znam kako bih opisala a ne ide da slikam ćunu
kviki ne znam odgovor, ali nevezano za to ja ovdje po hiljaditi put pitam kako je moguće da u sarajevu niko ne radi sunećenje laserski, u bihaću to radi neki dr. Zuher i nema konaca ni nikakvih vragova i ćuna puno ljepše izgleda odmah nakon sunećenja a bogami i kasnije, ja gledala kod prijateljice slike sinova kad su se osunetili , jedan sa šivanjem, drugi bez
Valjda nekad dobijemo odgovor Vjerovatno prije ja nego ti, mada evo već gubim nadu, neće niko da mi kaže A o laserskom sunećenju, ja ti škorpijo, nažalost, ništa ne znam.
Kviki sad me upucaj ali ne sjecam se kad su nam ispali konci...haman nakon 7 dana
ne sjećam se ni kako su izgledali, ali mislim da je standardno kao i kod svake rane oko 7 dana...nije nam zamjeriti veliki je to stres za majku. Nedi, ne diraj ništa, ako samo ne izraste onda reaguj, ali ja mislim da bi trebalo... Znači i kod tebe ima kao neka izrasla kožica, Nedi? joj jesu ti doktori smotani, koliko je medicina uznapredovala a, nisu u stanju parče kožice odsjeći bez problema
acudesa bas tako kao malo kožice sa strane, minijaturno ali ipak postoji. Mi htjeli da bude manje stresno pa isli na privatnu kliniku, a napatili se oko rutinske stvari. Žene iz Zenice NIPOŠTO KOD ŠABIĆA I JEDNOG I DRUGOG. ZNači ni poliklinika Sunce (jedan Šabić) ni poliklinika dr Šabić (drugi Šabić).
Nedi i acudesa hvala vam što ste se probale sjetiti. A pošto su prošle 2 sedmice od sunećenja, a još nijedan končić nije ispao, najbolje bi bilo da ja zvrcnem dr.-a pa da ga pitam je li to ok.
Kviki ja sam bila toliko rasijana tih dana da nisam znala ni kako sam se zvala, pogotovo sto mi je odmah odokativno izgledalo da bas nije onako kako sam vidjela kod druge djece
acudesa mi imamo jednu, hajd bujrum na kafu pa da razradimo temu uživo sa unikatima
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.