Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dva sata poslije sunećenja skida se vazelinska gaza, i to nije nikakav problem. E sad, na uputstvu piše da rana treba biti otvorena tj. dijete bez pelene 12 do 24 sata, ali mi smo se bojali da se beba ne prehladi pa smo nešto improvizovali i pokrili ga tako da se ne može povrijediti. Ujutro smo mu uobičajeno stavili pampers. Rana se njeguje tako da se dvaput dnevno, prije i poslije podne, posipa Enbecin praškom u spreju. A trećeg dana glavica se maže masnom kremom (Jekoderm) da se spriječi stvaranje kraste. I svo to vrijeme tj. 3-4 dana, bebi se daje Paracetamol sirup, svakih 8 sati.
Kviki hvala ti puno na detaljnom opisu. Mi ćemo, aBd, 11.01. vaditi nalaze, ja sam nekad davno uzela uputnicu za labaratorij bez datuma ali ću bebija svakako prvo odvesti na pregled da dr. da zeleno svjetlo za obrezivanje. škorpija, hajde idemo onda mi prije vas
Mi smo naseg djecaka osunetili kad mu je bilo 11 mjeseci i zaista nismo imali nikakvih problema. Osunecen je u punoj anesteziji i to je jedina stvar oko koje bih se mislila sljedeci put, jer je to budjenje bilo grozno i Tarik je plakao neprestano cijelih sat i po i nakon toga se smirio kao da nista bilo nije. Kuci se odmah poceo igrati cim je dosao, a sutradan je prohodao , znaci napravio svoje prve samostalne korake uopste. A mene su plasili kao nece ti prohodati jos zadugo, jer ce se prepasti , nigdje veze. Kod nas ovdje doktori savjetuju samo plakanje kamilicom, mi nismo nista stavljali osim toga. I jeste popio dozu antibiotika, doktor kaze kao prevencija za infekciju. Svim mama koje ce sunetiti svoje djecake zelim puno srece i da im sve prodje lagano kao sto je i nama.
Evo i mi smo osunetili sina (8 mj), prije pet dana. Pod lokalnom anestezijom su radili, mada bi se sada odlučila za opštu jer je bio jako nemiran i vrtio se tako da je izmučio doktora a on se jadan isplakao i sestre su rekle da je puno lakše za dijete kada je opšta anestezija. Sada imam dilemu kako da održavam malu ćunu jer mi je doktor rekao da treba paziti da se na rubu glavića ne skori ona bijela skrama pa da je malo povlačim prema dole i čistim, a drugi mi opet govore da se to ne dira nego da će otpasti samo kad se osuši... Mi smo juče banjali ćunu u kamilici pa poslije toga pokušali sa acidi borici na štapiću sa vatom da skinemo tu bijelu skramu ali kako sam skinula jedan dio strašno je počeo plakati a pojavila se i sukrvica, tako da sam prestala.
Šta treba da radim, radije ne bih ništa dirala, a opet se bojim da nešto ne krene naopako ako ne budem čistila. Inače poslije pranja samo nakapam AD kapi radi bolje epitalizacije i to je sve što stavljam. hvala na odgovorima
mi smo svog bebača osunetili kada mu je bilo 6 mjeseci. i njemu se pojavila ta bijela skrama pa sam zvala doktora i rekao mi je da to ne diram. a što se tiče mazanja, uvijek poslije pranja kantarionovo ulje i jekoderm u debelom sloju. znači onako kako izlazi iz tube. hvala bogu sve je prošlo za sedam dana a ljekar je super obavio posao. bebač je malo plakao kad smo mu skinuli gazu, ali sutradan se ponašao kao da ništa nije bilo čak je i puzao.
drage mame, koje ste vec prosle sunećenje molim vas da mi kazete sta ste obukle nakon sunećenja do kuce? jel se moze odmah pampers staviti i donji dio i jel beba mora strogo lezati ili moze i u maxi cosi da bude. nas ceka taj cin, pa neznam kako to ide. molim za odgovor, jer su nas svi savjetovali da to uradimo što prije. unaprijed zahvalna
Maya_K možeš odmah pampers meni je čak dr.stavio kad je završio i obuci mu neku trenerkicu ili nešto tako da ga baš ne steže puno. Može slobodno biti u toj nosiljci, ja ga samo nisam nekoliko dana dok ga nosim pritiskala naprijed nego sam ga uvijek čuvala ispod guze. Vidim da ti beba ima mjesec dana po mom mišljenju ne morate raditi još meni je bilo žao tako malog, moj je imao 8,5 mjeseci ali opet ti odluči i nemoj to raditi samo zato što ti svi govore, osim ako nije po preporuci dr. To je tvoja beba i ti odlučuješ za nju. I ne boj se nije ništa strašno, samo ako se odlučite za lokalnu anesteziju (koju ti preporučujem) ti nemoj biti tu biće ti lakše jer nećeš ga moći slušati kako plače
w.pooh hvala ti na odgovoru. informiram se unaprijed kako bi mogla sve pripremiti.nadam se da će sve dobro proći. a nikako nebih mogla biti prisutna da ga slušam kako plače, duša moja . tebi čestitam na uspješno obavljenom sunetu.
Ej žene, šta kad curi nosić, smije li se sunetiti ili mora biti skroz zdrav? Njemu već par dana curi nos (imam osjećaj da je od zubića). Svakako ću ga u petak voditi dr. da dobijemo odobrenje za sunet al eto da čujem i vas......
enisa i Ajdinu je curio nosic pred sunet ali su mu nalazi bili super tako da je dr dala zeleno svjetlo sretno i da to sve dobro prodje aBd gdje ste mislili raditi?
zna li ko koliko kosta sunecenje u Sanasi? jel ko radio tamo ?
izmedju 200-300 km ali sad ne mogu da se sjetim tacno zavisi od anestezije, ja sam tamo odvela kod dr. Zvizdica (po preporuci) ali na kraju nisam tmao odradila ali iz nekih drugih razloga
ja mm smo se dogovorili kad Noa bude imao 4 mj da uradimo sunecenje...nadam se da to nije rano...ne bih ga u bolnicu odvela jer sam cula da se i u bolnici daju haman pare pa mi je onda lakse privatno... maja, ako imas da preporucis nekog, preporuci mi
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.