|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
23.11.2009 12:42:09   
Alma Z
IZVORNA PORUKA: triplemama

Alma Z za ovo što ti indikator ne pozeleni: kada dijete staviš u AS i zakopčaš prvo potegni pojaseve prema gore tako da onaj dio pojasa koji ide preko kukova bude zategnut pa tek onda na zatezač pojasa (onaj dio pojasa što viri između dječijih nogu). Ostane lufta na kukovima pa se pojas ne zategne pravilno.

Hvala na savjetu, skuzila sam kako indikator "pozeleni". Naime, pojas oko kukova je onaj isti koji ide preko ramena, tako da ga ne treba posebno zatezati  u tom dijelu. Nego, kad zatvorim kopču između nogu samo povucem remen koji visi između nogu također, i kad remen prepozna tijelo ispod sebe, kad vise ne moze biti zategnut automatski se pojavljuje zelena boja kao znak da je dovoljno stegnut. Jednostavno ispade.

Moja Džana je stigla 28.01.09.

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 476
23.11.2009 12:47:40   
Alma Z
IZVORNA PORUKA: shejla

cini mi se da je ova Tobi nekako visocija od ostalih...onaj dole krug joj je visi, izgleda kao neki stalak - sto to???

Iskreno, kad sam narucivala AS, vidjela sam je samo putem interneta, i pribojavala sam se kako ce stati u nas auto citroen c3. Međutim, kada smo je postavili, tako se lijepo uklopila, a sto se tice visine, uopšte ne strši iz auta, niti prelazi naslon za glavu na sjedistu auta. Iznenađena sam, koliko ustvari malo mjesta zauzima. Evo npr. silom prilika morale smo dvije odrasle osobe sjediti pozadi i trebala sam malu ili drzati u krilu i ostaviti AS u TZ, ili probati namontirati AS u auto pored nas dvije. Nemalo sam se iznenadila kad sam, postavljajuci je u sredinu, dobila pristojna dva mjesta sa strane AS. I jos je pritom mala cijelim putem spavala u poluležećem stavu. user posted image user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 477
23.11.2009 12:49:36   
bebacha
jel ima neki link odnosno stranica za te sjedalice Tobi

nasla sam user posted image user posted image

< Poruku je uredio bebacha -- 23.11.2009 12:52:05 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 478
23.11.2009 12:53:55   
Alma Z
Ja sam prvobitno u TZ u TL bila naručila tobi u picnic ocean boji, ali su me nazvali i rekli da ta boja nije stigla, pa sam od ponuđenih izabrala tango red. A ondapreko vikenda odemo u SA, i naravno obiđemo sve TL u gradu, i gle čuda, na Dobrinji u TL naiđem na "moju" boju u slobodnoj prodaji, stoji onako s ostalim AS!!! I gledam ja u nju, i kontam... : bolja je ova nasa tango red uživo, da sam mogla birati uzela bih ponovo nju (tango red). Dakle, boje na ekranu nisu nikad vjerno prikazane kao kad ih vidis uzivo. Na Dobrinji ima jos i ona u boji bordo sa kombinacijom žute. Nije ni ona loša..

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 479
23.11.2009 15:24:11   
triplemama

IZVORNA PORUKA: shejla

cini mi se da je ova Tobi nekako visocija od ostalih...onaj dole krug joj je visi, izgleda kao neki stalak - sto to???

Jeste malo je viša 740 mm a ostale su 690 mm ili 700 mm

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 480
23.11.2009 15:26:00   
triplemama

IZVORNA PORUKA: Alma Z

IZVORNA PORUKA: triplemama

Alma Z za ovo što ti indikator ne pozeleni: kada dijete staviš u AS i zakopčaš prvo potegni pojaseve prema gore tako da onaj dio pojasa koji ide preko kukova bude zategnut pa tek onda na zatezač pojasa (onaj dio pojasa što viri između dječijih nogu). Ostane lufta na kukovima pa se pojas ne zategne pravilno.

Hvala na savjetu, skuzila sam kako indikator "pozeleni". Naime, pojas oko kukova je onaj isti koji ide preko ramena, tako da ga ne treba posebno zatezati  u tom dijelu. Nego, kad zatvorim kopču između nogu samo povucem remen koji visi između nogu također, i kad remen prepozna tijelo ispod sebe, kad vise ne moze biti zategnut automatski se pojavljuje zelena boja kao znak da je dovoljno stegnut. Jednostavno ispade.

Jeste isti ali zna oko kukova ostati lufta pa se prvo pojavi zeleno a kasnije opet posivi indikator jer se pojas oko kukova olabavi

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 481
1.12.2009 19:05:31   
anuska08
Da li je netko imao iskustvo da je kupio kolica 3u1 i da mu autostolica za auto nije odgovarala u autu. Naime, imam Ingelsinu 3u1 i kada stavimo stolicu u auto sa i bez postolja stolica se jako pomiče. Ako je jače stegnemo s remenima stolica se podiže.

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 482
1.12.2009 20:23:12   
triplemama
IZVORNA PORUKA: anuska08

Da li je netko imao iskustvo da je kupio kolica 3u1 i da mu autostolica za auto nije odgovarala u autu. Naime, imam Ingelsinu 3u1 i kada stavimo stolicu u auto sa i bez postolja stolica se jako pomiče. Ako je jače stegnemo s remenima stolica se podiže.

To je sjedalica grupe 0+ ispod koje slobodno možeš staviti srolani peškir ili dekicu da bi se popunila praznina između AS i sjedišta automobila i postigao ispravan ugao i kada stegneš AS da ona ostane u istom uglu.

ovako

user posted image

< Poruku je uredio triplemama -- 1.12.2009 20:24:26 >

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 483
2.12.2009 14:59:28   
anuska08

To je sjedalica grupe 0+ ispod koje slobodno možeš staviti srolani peškir ili dekicu da bi se popunila praznina između AS i sjedišta automobila i postigao ispravan ugao i kada stegneš AS da ona ostane u istom uglu.

ovako

user posted image
[/quote]

Misliš da bi time sve riješila?user posted image Joj, nadam se! Baš ću probati, jer sam baš u bedu i mislim si kako ću morati kupiti drugu AS, a to mi je dupli trošak! Hvaaala ti!!!

Neposredna veza do poruke: 484
2.12.2009 17:15:56   
triplemama

Misliš da bi time sve riješila?user posted image Joj, nadam se! Baš ću probati, jer sam baš u bedu i mislim si kako ću morati kupiti drugu AS, a to mi je dupli trošak! Hvaaala ti!!!

Ako ne budeš sama uspjela javi se da ti pomogne neko od savjetnika za AS udruženja DjeCa (odakle si? ) rado ćemo to uraditi

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 485
2.12.2009 17:28:43   
anuska08
Ma iz Rijeke sam. Pretpostavljam da vi djelujete samo u BIH, u RH ne znam kome da se obratim. Znam da Udruga Roda organizira po gradovima pregled AS, ali u Rijeci su nažalost bili prošli mjesec pa zakasnih!user posted image

Neposredna veza do poruke: 486
2.12.2009 18:09:57   
triplemama

IZVORNA PORUKA: anuska08

Ma iz Rijeke sam. Pretpostavljam da vi djelujete samo u BIH, u RH ne znam kome da se obratim. Znam da Udruga Roda organizira po gradovima pregled AS, ali u Rijeci su nažalost bili prošli mjesec pa zakasnih!user posted image

E jooooj žao mi je, ali ti probaj sa srolanim ručnikom ili dekicom i slobodno dobro zategni, ne bi se smijelo mrdati i uspravljati AS, a obavezno otiđi na slijedeći Rodin pregled

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 487
2.12.2009 18:51:03   
anuska08
Triplemama, hvala ti! Nadam se da ću uspjeti namjestiti!

Neposredna veza do poruke: 488
12.12.2009 20:15:06   
teta berta
Nadam se da ce tripl mama posjetiti temuuser posted image
Naime ovih dana idem s bebom nas put, vozit cemo se privatnim malim busom, zanima me moze li se u njega montirati ova moja graco autosjedalica, na njoj pise da je do 13kg a mi imamo 11 i po....user posted image
Sjedalica je ova ECE.R44/03 UNIVERSAL E11 TNX

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 489
13.12.2009 8:46:32   
micica
Drage mame ja sam kupila Graco sjedalicu, Graco Junior, od o-13 i uopste nisam zadovoljna. Kaisevi se ne mogu "stimati" na prednjoj strani, znate nema onog dijela da skratite i povecate kais. Ima odzada jedan dio tu je to moguce regulisati, s tim sto se mora skidati ona navlaka.
Medjutim, najgore od svega je sto su ti kajsevi, za moju tromjesecnu  bebaru, kratki. Kad ih spojim ne mogu ih ubaciti u ono dole leziste. Ne znam da ova moja nije neka fuls sjedaljka, sa greskom ili nesto tako ali sam se silno razocarala jer nije bas ni jeftina. Sad nisam u mogucnosti kupovati drugu a i tesko mi je kad moram ici negdje s bebarom- sama ne mogu jer nju ne mogu zavezati. Ima li iko isti problem?

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 490
13.12.2009 8:50:06   
Private
A da ne stavljas peskiric ili pelenu u dnu AS pa ti to zauzme prostor?

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 491
13.12.2009 9:24:01   
micica
Ma ne. Prvi put kad smo izlazili vani bilo joj je 30 dana i ti kajsevi su je zatezali preko ramena, a unutra su bili jastucici koji uz nju i dodju Nisam je uspjela zavezati. Evo sad gledam vase komentare, kojih je puno user posted image , i cini mi se da niko nije imao ovakav problem. Ima jos mama koje koriste ovu AS ali se ne zale na kajseve vec na udobnost sto je i meni bila zamjerka jer sam i ja imala osjecaj da beba sjedi u njoj. I zaista mi se ne svidja sto ima samo jedan poluser posted image ozaj i to je to. Ma dobro, ja sam napravila gresku. Prodavacica nije bas bila upucena u "tajne" AS a ni mi nismo znali bas mnogo o tome i eto ... Bice bolje drugi put.

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 492
13.12.2009 9:28:48   
Private
Kod mene je brevi AS.u svakoj od njih bebe izgleda kao da sjedi,ali ja stavljam pelenu ili nekad onu tanku dekicu ispod guze da napravim polulezeci polozaj.Vidi na onom mjestu izmedu nogu gdje se sastavljaju kaisevi,mislim da bi ti trebalo biti dugmence ili neki nacin da izvuces te kaiseve.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 493
13.12.2009 9:38:15   
micica
Nasla sam to i izvukla maximalno koliko je moglo i opet nije to to. Cudi me zaista jer je sjedalica od 0-13. Ako mojoj beba sa 3,5 kg nije pasala  kako ce onda kad bude, aBd, user posted image teza i veca?

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 494
13.12.2009 9:43:35   
micica
Posudila sam bas taj put kad smo isli kod dr-a neku fuls sjedalicu i vjeruj ja sam se mogla zavezati u njoj koliki su kajsevi. Zaista mi  je zao jer sam joj samo htjela priustiti malo kvalitetnije stvari. Kupili smo tu AS i kolica u kompletu. Ma kad ne znas! Pocetnici user posted image Kostala je oko 240 KM a vidjela sam nedavno i te Brevi AS i cini mi se da su povoljnije.
Ovaj nas "komplet" smo kupili u Bingu pa mozda i jeste neka fuls roba. Poslije toga sam bila u TL i tamo je  to isto, i kolica i AS, bili jeftiniji za nekih 60 KM.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 495
13.12.2009 10:20:56   
micica
Evo sad sam opet probala.Ma nema sanse skopcati je. Molim vas , bilo ko ko ima ovakvu AS da se javi ili da stavi sliku kajseva. Da vidim kako vasa izgleda

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 496
13.12.2009 12:57:55   
teta berta
mi imamo gracojunior aj uslikaj da vidim kakva ti je, jer je i moja dosla uz kolica a mm je namjesto te kajseve tako da beba sa god i pol jos stane u nju...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 497
13.12.2009 13:54:05   
triplemama

IZVORNA PORUKA: teta berta

Nadam se da ce tripl mama posjetiti temuuser posted image
Naime ovih dana idem s bebom nas put, vozit cemo se privatnim malim busom, zanima me moze li se u njega montirati ova moja graco autosjedalica, na njoj pise da je do 13kg a mi imamo 11 i po....user posted image
Sjedalica je ova ECE.R44/03 UNIVERSAL E11 TNX

Možeš ako u busu imaju pojasevi sa tri uporišne tačke (kao naprijed u automobilu.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 498
13.12.2009 14:22:57   
triplemama

IZVORNA PORUKA: micica

Drage mame ja sam kupila Graco sjedalicu, Graco Junior, od o-13 i uopste nisam zadovoljna. Kaisevi se ne mogu "stimati" na prednjoj strani, znate nema onog dijela da skratite i povecate kais. Ima odzada jedan dio tu je to moguce regulisati, s tim sto se mora skidati ona navlaka.
Medjutim, najgore od svega je sto su ti kajsevi, za moju tromjesecnu  bebaru, kratki. Kad ih spojim ne mogu ih ubaciti u ono dole leziste. Ne znam da ova moja nije neka fuls sjedaljka, sa greskom ili nesto tako ali sam se silno razocarala jer nije bas ni jeftina. Sad nisam u mogucnosti kupovati drugu a i tesko mi je kad moram ici negdje s bebarom- sama ne mogu jer nju ne mogu zavezati. Ima li iko isti problem?

Micica sve je uredu sa AS evo ti video za motažu

http://de.kendincos.net/video-ttpdndh-the-graco-junior-baby-car-seat-installation-guide.html

što se tiče pojaseva na AS, između nogu bebe ima jedna traka pojasa (možda ti se zavukla ispod navlake) koja prolazi kroz kopču tu se odpuste pojasevi koji idu preko ramena i kada zavežeš bebu stegnu se tako što opet povučeš tu traku. Pojaseve namještaš po visini pozada na AS tako što ih izvučeš iz one metalne kopče pozada, provučeš kroz više ili niže proreze na AS i opet zakačeš na metalnu kopču koja je pozada na AS. Pojasevi moraju djetetu biti malo ispod ili u visini ramena (ali bez debele jakne).

Ako ne budeš skontala, šaljem ti PP sa brojem telefona.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 499
13.12.2009 14:51:06   
triplemama
Vidim da si iz Sarajeva pa bi bilo najbolje da se javiš u Luja Pastera 2A Dobrinja C5 (kod Drvoprometa) sjedište udruženja DjeCa gdje će ti pomoći stručni savjetnici jer sigurno je sve uredu sa AS i ja sam imala takvu i E se vozio u njoj do 20 mj.

Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *