|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
9.12.2009 10:37:56   
anidla
uzas!!!!!! nisam ja o tome nista cula...ne do Bog nikom!!!
ja sutra vodim bebu (mjesec dana) na kontrolu i kako da nas zastitim?????????? ne daj mi Boze da ko pored mene stane i da kise i kaslje...jaooo

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 476
9.12.2009 10:48:50   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Mamica24

Joooj jel istina da su u Tuzli tri trudnice dobile ovu gripu??
Zna li iko išta, kako su, jel im loše stanje ne do Bog???

Istina je za trudnice, ne znam koliko je lose stanje ali sam citala da je jedno dijete u kriticnom stanju, a u jednoj skoli u okolini Tuzle su obustavili nastavu zbog ove gripe (vise ucenika je obolilo)...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 477
9.12.2009 11:03:33   
Happy
Ja zaista mislim da je sve prenapuhano.... ne zelim da citam uopste, malo me je vise strah jer samuser posted image , ali me isto tako strah i obicne gripe...
Svi pricaju o broju umrlih,  koji nije ni 0.1% u odnosu na oboljele i oni koji su izlijeceni... ne znam zasto ne pisu cifre o tome koliko se ljudi izlijecilo nego kada neko umre stave na naslovnu stranu...
Treba se pripaziti, ali opet idem utrzni centar, opet izadem... vodim racuna o higijeni... MM mi radi, moze on da oboli koliko god se ja cuvala....
mislim da je zaista sve prenapuhano i najcecsce umiru oni sa slabim imunitetom ili koji su imali hronicne bolesti...
Anidla je bebija ne bih vodila, nego bih nasla privatnika i da mi dode kuci.. To je moje misljenje,...
Pozdrav svimauser posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 478
9.12.2009 13:49:35   
aya
Ljudi, da li se nazire kakvo poboljsanje u Sarajevskom kantonu ili nije bilo mrtvih pa su preskocili  sinoc na vijestima izvjesce iz SK.
Ja imam bebu (3 mjeseca) i trebala sam je voditi na vakcinu jutros, ali sam odlucila prolongirati dok ne nazovem pedijatricu, odgovor je sledeci: "nismo dobili naredbu da prestanemo vakcinisati djecu, bolesna djeca idu na ulaz 2, zdrava na glavni, sve je na vasu licnu odgovornost, posavjetujte se sa suprugom" Da smo moj suprug i ja lijecnici, ne bi ni trazila tudju pomoc??? Ovaj metod sve na licnu odgovornost mi je tako poceo ici na zivce user posted image pa ima li vise iko ikakvu odgovornost u svom poslu i u ovoj drzavi????????

Zelim vjerovati da je sve malo prenapuhano, ali me zaista STRAH, cak sam u fazi kad zapadam u depresiju user posted image (pomalo jer nisam izasla iz kuce vec 10 dana zbog gripe, a po najvise zbog ovakvih crnih izvjestaja iz svih kantona)

A uopce zasto najavljuju novi val gripe kad padnu temp. zar nekad davno iz bilogije nismo ugili da se virusi manje sire na niskim temp, ili se i bilologija promjenila u zadnjih 10 godina user posted image

Sad sam u dilemi da li odvecsti bebicu ujutru na vakcinu ili ne, prosto vise nisam pametnauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 479
9.12.2009 14:00:01   
Arko
Draga, prolongiraj tu vakcinu koliko mozes, jer nije bas sad hitno valjda da je beba mora primiti.
I nije se biologija promijenila user posted image   Samo sto ova hladnoca vise utjece na bakterije, nego na viruse.
Zahladnilo je hvala Bogu, smiruje se sve polako.
Jedino ako se temperature opet ne dignu, valjda nece user posted image

< Poruku je uredio Arko -- 9.12.2009 14:01:36 >

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 480
9.12.2009 14:07:40   
aya
Evo sad javljaju na radiju da se novi val ocekuje tek u januaru, sta ako bude gore nego sad user posted image

I cemu molim Vas davati novac za pravljenje letaka " kako se ponasati u slucaju gripe" kad je vec toliko uzela maha????????' sto se to nije uradilo u aprilu kad smo vec znali za postojanje gripe, a nije je bilo u tolikoj mjeri na nasim prostorima, mozda se moglo vec tad raditi na sprecavanju???

(odgovor članu Arko)
Neposredna veza do poruke: 481
9.12.2009 14:14:24   
ivanas
i mom malom je puna 3 mjeseca i išli smo danas na vakcinu. iz ze smo ali ja sam ga vodila na vakcinu iza 11 a do 12 sati daju vakcine te nije nigdje bilo nikoga. mi sami bili na hodniku i na pregledu i vakcinisanju. ujutro je ovdje nesnosna gužva svi žure da dođu što ranije i prije završe pa tako se i gužva napravi. mi otišli pred kraj radnog vremena i obavili sve za 10 minuta

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 482
9.12.2009 14:52:32   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Joooj jel istina da su u Tuzli tri trudnice dobile ovu gripu??
Zna li iko išta, kako su, jel im loše stanje ne do Bog???

Istina je za trudnice, ne znam koliko je lose stanje ali sam citala da je jedno dijete u kriticnom stanju, a u jednoj skoli u okolini Tuzle su obustavili nastavu zbog ove gripe (vise ucenika je obolilo)...

Ja sinoc pricala sa mamom i kaze da direktor DZ u mojoj opstini u okolini Tuzle, trazi da se zatvori srednja i osnovna skola, jer su hodnici puni ucenika i djecice, ali ne zato sto imaju neke od simptoma Svinjske gripe, nego je u pitanju obicna sezonska gripa.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 483
9.12.2009 15:08:57   
tea lana

OVO JE ZA HRVATSKU
MINISTAR zdravstva Darko Milinović danas je objavio kako su u Hrvatskoj do sada od svinjske gripe umrle 22 osobe, dok ih je oko 45 tisuća oboljelo od virusa H1N1.
Protiv pandemijske gripe se cijepilo između 3500 i 4000 ljudi u Hrvatskoj među kojima nisu zabilježene teže nuspojave. Milinović je najavio kako će sutra cijelu Vladu pokušati privesti na cijepljenje protiv svinjske gripe, a sve u svrhu popularizacije zaštite od pandemijske gripe. Milinović se nada i kako će premijerku Kosor nagovoriti da se cijepi ovaj tjedan.
Ministar smatra kako milijun i pol naručenih doza cjepiva nije previše, jer će cijepljenje trajati do kraja ožujka, a i ne zna se kada će ona doživjeti svoj vrhunac te što se sve s njom može dogoditi. Brani se kako je struka, a ne političari, predložili broj cjepiva koji se naručio.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 484
9.12.2009 20:22:49   
Lel@
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danas je moja najbolja prijateljica ostala bez muza..
Jutros je preminuo,navodno od svinjske gripe..

Jako sam tuzna,zao mi moje prijateljice,dusa me boli,kad pomislim kako joj je.. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nejla 06.01.2006 - 07.01.2006 :(
Sadin 08.11.2007 :)
Dzana 19.01.2012 :)

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 485
9.12.2009 20:24:02   
sheri
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 486
9.12.2009 20:25:35   
Golubica
IZVORNA PORUKA: Lel@

Danas je moja najbolja prijateljica ostala bez muza..
Jutros je preminuo,navodno od svinjske gripe..

Jako sam tuzna,zao mi moje prijateljice,dusa me boli,kad pomislim kako joj je.. 

Bas mi je zao.
Lel@
je li to onaj slucaj u Tesnju sto je zabiljezen?

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 487
9.12.2009 20:27:23   
meli
strasno.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 488
9.12.2009 20:28:46   
Lel@
Da Golubice,o tom slucaju se radi

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nejla 06.01.2006 - 07.01.2006 :(
Sadin 08.11.2007 :)
Dzana 19.01.2012 :)

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 489
9.12.2009 20:30:06   
Romali
Strašnouser posted image
A je nešto odbijam razmišljati o toj prokletoj gripiuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 490
9.12.2009 20:30:47   
Golubica
Zaista strasno, zabrinjavajuce, a iznad svega zalosno. Koliko procitah mislim da mladic nema ni trideset godina.
Neka nam je Bog na pomoci.

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 491
9.12.2009 20:32:23   
snijeg
Grozno, trnci me prođoše! Jeli on bolovao od još neke bolesti pored gripe ili...????  user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 492
9.12.2009 20:34:16   
Golubica
http://www.zepce.ba/modules/news/article.php?storyid=1474

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 493
9.12.2009 20:36:34   
Romali
Jao, samo 27 godinauser posted image
Pa je li imao još neku bolest u zadnje vrijeme???

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 494
9.12.2009 22:18:10   
dinaa
Strasnouser posted image user posted image user posted image  tako mlad covjek uhhh.
Ja jedva cekam raspust,jer bas me strah za ovu djecicu sto idu u skolu medju kojima je i moj sin.Nije mi samo jasno kako su roditelji tako ne odgovorni pa salju bolesnu djecu u skolu,to stvarno ne razumijem.
I dalje me uzasno strah svinjske gripeuser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 495
9.12.2009 23:37:00   
bebano
Lel@ strasno user posted image , jadna tvoja prijateljice, iskreno saucesce.
Ovo je nevjerovatno, tako mlad momak.
Joj taman se malo smirim i k'o pomislim da se previse opterecujem, da nije tako strasno i onda cujem ovako neku vijest. Nadam se da ce se Lel@ javiti i reci da li je imao jos neku hronicnu bolest, jer je to jako bitno. Mada mlad momak, cisto sumnjam.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 496
9.12.2009 23:40:58   
Apotekarka
Joj sve pokusavam ne misliti na tu prokletu gripu jer zbog limfnih cvorova stalno idem na infektivnu sa maskom i strahom...zbog bebe me strah jos vise...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 497
10.12.2009 0:02:33   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: dinaa

Nije mi samo jasno kako su roditelji tako ne odgovorni pa salju bolesnu djecu u skolu,to stvarno ne razumijem.

Nemoj te zaboraviti da period inkubacije traje 7-9 dana i u tom periodu roditelji ni djeca ne znaju da li im je dijete bolesno. Jos jedna moja ucenica je jucer potvrdila da je zarazena sa H1N1. Ja sam dosad bila u kontaktu sa troje zarazeni (bili mi u razredu prije nego sto je konstatovana svinjska gripa). Djeca se masovno razboljevaju po skolama a jako mali broj njih uradi brzi test. Ni mnogi ljekari neznaju razliku izmedju "obicne" sezonske gripe (ako ona uopste vise postoji ako nije mutirala a morala je do sad doci u kontakt sa virusom A H1N1) i svinjske, ako simptomi nisu radikalni (proljev, povracanje, temp. veca od 39). Jedan moj ucenik je imao samo "blagu smrkavicu" pa je test svejedno pokazao se pozitivan. Zamjenica ministra, gosp. Aida Pilav na gostovanju na FTV je rekla da postoje asimptomaticni pacijenti svinjske gripe. Takodjer, bi navela vlastito zapazanje da je sve veci broj oboljelih od "virusne upale pluca". Statistika po skolama je strasna ali niko o tome javno ne govori.

Meni samo nije jasno, ako neki ljudi kazu da svinjska gripa nije nista strasnija od "obicne" sezonske gripe, kako onda ljudi oko nas "padaju ko' muhe"? Bosna je mala drzava i nas je malo, pa je opet broj umrlih u zadnji 15 dana tzv. zrtve Nove gripe, strasan.
Drugo pitanje, ja koliko znam nasa zemlja nema vakcine protiv H1N1 sve i da se zelim vakcinisati. O kakvoj prevenciji mozemo da pricamo?

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 498
10.12.2009 0:09:00   
bebano
Ma nema govora da je ista kao "obicna" sezonska gripa. Jer da, znam i ja da od sezonske godisnje umre jako puno ljudi ali to su uglavnom stariji ljudi koji svi imaju neke hronicne bolesti i kod njih brzo dodje do komplikacija. Ali recite mi molim vas kada ste culi da je mladic od 27 godina umro od obicne gripe?? Ja nisam za svojih, ne bas malo godina. Kada je bilo kod od nas zbog gripe isao ljekaru, nego se sam lijeci pije paracetamole, skida temperaturu i to je to. A sada mi se cini ako covjek zakasni dan- dva da je vec kasno. Nevjerovatno je kako ljudi jako brzo umru od same pojave simptoma. Ma strasno. 

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 499
10.12.2009 0:25:33   
boogy woogy
Pogledajte samo ovu nasu sramotu:

http://mz.ks.gov.ba/
http://www.fmoh.gov.ba/

Ovi nasi nisu u stanju da redovno azuriraju stranicu niti da ponude ljudima informacije. Zadnja informacija o H1N1 je bila 17.11.09. kada je konstatovana prva zrtva ove gripe. Od tada je umrlo jos najmanje cetvero od toga jedno cetverogodisnje dijete, djevojka od 20 godina i momak od 23!!! I niko da se udostoji da stavi pravu informaciju. Samo znaju ko papagaji da ponavljaju "nema mjesta za paniku ali ima za oprez", "perite ruke", "izbjegavajte masovna okupljanja"....pa nemogu prestati raditi. Gospoda sjedi u svojim kancelarijama i pojma nemaju o stvarnom stanju na "terenu". Ljekari u ambulantama i DZ slijezu ramenima i u cudu se nalaze jer ni sami se nikad nisu susreli sa ovim. Dijete vam dobije temp. preko 40 stepeni u roku od 5 min. i oni vam kazu "idite kuci i skidajte mu temp." A ti kuci, pa molim Boga kako znas i umijes da je to "samo neka viroza" koja ce prohujati pored tebe i tvog dvogodisnjaka.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *