|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
5.12.2009 20:08:21   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Leva
Nunichi jos uvijek ne znam da li sam trudna ili ne pa me interesuje smijem li uzimati Neoangin i slicne stvari.

Ma na svakim tim pastilama pise "stetni ucinci na trudnocu nisu poznati". user posted image
Ja sam u trudnoci korostila Apipro propolis sprej za grlo, mada i on nije striktno za trudnice.
Ali da ne razmisljas iscijedi jedan limun u solju, dodaj 2-3 kasikice meda i stalno to "krkljaj". Meni pomaze i to...drzim na stolu i u prolazu po cijeli dan "krkljam". user posted image Nekako ti je to najsigurnije i najprirodnije.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 451
5.12.2009 21:36:39   
Leva
Med i limun mi je vec napravila moja ljubav user posted image user posted image
Dusa moja se cijeli dan buni sto mu ne dam da mi se primakne user posted image
Hvala vam curice puno na odgovorima malo sam vec postala paranoicna user posted image user posted image
Javim vam ujutro kako sam user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 452
5.12.2009 22:08:40   
acudesa
jao Leva, baš mi je žao,  nadam se da nije ova gripetina..javljaj  nam kako si..user posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 5.12.2009 22:09:56 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 453
6.12.2009 13:35:08   
Leva
Mnogo sam bolje user posted image
Pijem paracetamol i gomilu meda sa limunom. user posted image
Onog odvratnog bola u plucima se jos po lagano rjesavam ali mi je puno pomogla obloga od meda i bibera koju sam drzala preko noci, rakiju nisam smjela staviti zbog temp. Nisam vjerovala da ce pomoci ali jeste user posted image user posted image user posted image

.-..-.
?/

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 454
6.12.2009 13:38:10   
new mama
Leva izbjegavaj tablete,ako mislis da postoji mogucnost trudnoce,znaci sto vise voca,a drago mi je da si bolje,ja sam takodje u nekom strahu od ove gripe,izbjegavam cak nesto i da hodam,dok malo val ne prodjeuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 455
6.12.2009 13:46:12   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Nunichi

Nunichi jos uvijek ne znam da li sam trudna ili ne pa me interesuje smijem li uzimati Neoangin i slicne stvari.

Ma na svakim tim pastilama pise "stetni ucinci na trudnocu nisu poznati". user posted image
Ja sam u trudnoci korostila Apipro propolis sprej za grlo, mada i on nije striktno za trudnice.
Ali da ne razmisljas iscijedi jedan limun u solju, dodaj 2-3 kasikice meda i stalno to "krkljaj". Meni pomaze i to...drzim na stolu i u prolazu po cijeli dan "krkljam". user posted image Nekako ti je to najsigurnije i najprirodnije.

Evo jos recepata za grlo. Cesto ispirati i grgljati sa:

- kaduljom (ohladjenom i jakom)
- mjesavinom vode, siceta (3: 1) i kasikice soli

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 456
6.12.2009 14:08:23   
mama2009
U rodilište u Nišu 34-godišnjakinja trudnica primljena je u teškom stanju. Kako je bila u osmom mjesecu trudnoće liječnici su odlučili poroditi je carskim rezom, piše Blic. Beba je rođena živa, ali je majka preminula, rekao je ravnatelj Infektivne klinike dr. Žarko Ranković. Djevojčica je rođena sa 1.650 grama i u međuvremenu je prebačena u Beograd. Nesretna je žena liječena od 22. studenog u zdravstvenim institucijama izvan Niša, piše list.'Kako smo obaviješteni, pacijentica se zbog respiratornih tegoba od 22. studenog javljala liječnicima u Despotovcu i Vladičinom Hanu, gdje je liječena ambulantno. Dobivala je penicillin, infuzije i vitamine, ali rendgen pluća nije rađen, jer je ušla u osmi mjesec trudnoće. Na kliniku za plućne bolesti u Knez Selu javila se 2. prosinca, kada su joj snimljena pluća. Utvrđeno je obostrano zapaljenje plućnih krila zbog čega je istog dana upućena na Infektivnu kliniku i priključena na respiratorne aparate, objašnjava prof. dr Ranković.'Kod pacijentice je na Infektivnoj klinici potvrđeno prisustvo virusa H1N1, a otežavajuća okolnost je bila što je na našu kliniku primljena tek deset dana poslije pojave simptoma bolesti, kazao je dr. Ranković. Liječnici tvrde da beba ne bi trebala biti zaražena svinjskom gripom. Objašnjavaju kako se krvnim putem virus ne prenosi, a do zaraze bi moglo doći samo ako liječnici nisu primjenjivali mjere zaštite.

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 457
8.12.2009 9:40:46   
ivanas
drage forumašice evo jedan inteesantan texst i koristan pa pročitajte a ako želite i iskoristite

Evo savjeta za sve one koji nisu ovu priču već dobili mailom a kako je sezona gripa, vrijedi pročitati. Ideja je toliko jednostavna i realizacija jeftina, da ne vidim razloga zašto ne bi probali.   Ovako ide priča:
Dok je vladala velika gripa 1919. koja je ubila 40 milijuna ljudi, bilo je obitelji čiji nijedan član nije obolio. Neki doktor zapisao je da su te kuće imale jedan zajednički činitelj: u svim sobama gde su se ljudi okupljali imali su košarice u kojima su držali po nekoliko glavica neoljuštenog crvenog luka. Neko je otkrio ovaj zapis i kasnije ga testirao tijekom velike epidemije. Pošto je uspješno djelovalo, odnijeli su jednu glavicu korištenog luka na laboratorijsku analizu. Unutra su otkrili niz različitih bakterija i virusa. Zaključeno je da je crni luk služio kao prečistač zraka i mamac za mikroorganizme, tako ih je sve jednostavno usisao u sebe i tako zaštitio ljude.

Spominje se i vlasnica frizerskog salona, čije radnice nikada nisu oboljele od nikakve zarazne bolesti, a mnogo puta su posluživale bolesne klijente. U uglu salona uvijek je imala ukrasnu korpicu s nekoliko glavica luka.

Pretpostavljam da ga ponekad treba promjeniti i pri tome koristiti rukavice, odnijeti ga izravno do kontejnera izvan kuće.

Ne treba se nadati da će o ovome ikada pisati u novinama, da će biti preporučeno od liječnika, a još manje od ljekarnika. Suviše je jeftino i nikome ne donosi novac.   Nitko ne bi smio uzeti cjepivo za svinjsku gripu   DR. RUSSELL BLAYLOCK o svinjskoj gripi

Dr. Blaylock je čelni neurokirurg, autor i predavač. Pohađao je LSU, medicinski fakultet u New Orleansu i upotpunio svoju internističku i neurološku praksu na medicinskom fakultetu na Južnoj Karolini u Charlstonu: to je jedno od najopasnijih cjepiva ikada. Sadrži imuno sastojak zvan Squalene (MF-59) koji se pokazao kao sastojak koji izaziva autoimune bolesti poput MS (multipleskleroze), rematoidnog artitisa i lupusa.
Taj sastojak cjepiva jako je povezan sa Sindromom Zaljevskog rata, koji je ubio vise od 10.000 vojnika i uzrokovao porast od 200% teške smrtonosne bolesti ALS (Lou Gehreg bolest). Virus H1N1 ubija tako da uzrokuje "oluju cytokina", to znači da uzrokuje da tjelesni imunološki sustav pretjerano reagira i to je razlog da ubija mlađe ljude, a manje pogađa starije (koji imaju slabiji imunitet).
Ovo cjepivo je vrlo snažan imunološki stimulator i donosi stvarnu mogućnost povećanja mrtnosti od virusa.
Najbolja zaštita je vitamin D3. Trebalo bi uzeti 5000 IU dnevno,a ako se bolest razvije treba povećati dozu na 15.000 IU dnevno. Vitamin D3 modulira imunološku reakciju umanjujući mogućnost pretjerane reakcije i stimulira organizam da proizvodi antimikrobiološke peptide koje su moćni uništavači virusa u koje nije uključen imunitet. Što je veća doza vitamina D3 veća je i zaštita. Riblja ulja takodjer reduciraju pretjeranu imunološku reakciju. Jedna čajna žličica dnevno trebala bi biti dovoljna. Za jače simptome 2 žličice dnevno. Pomažu i razni antioksidansi, quercetin, kurkumin, ekstrakt sjemenki grejpa, vitamin C i prirodni vitamin E.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 458
8.12.2009 9:49:43   
Mamica24
Ja sam  6 mjesec. Svaki dan kad dođem na posao opere, dobro ruke, a usta u nos isprem toplom otopinom slane

vode.Gledam da uđem u tramvaj sa što manje gužve pa makar zakasnila na posao. Svaki dan se pucam čajem

narandžama, mandarinama, supama i td. Možda kupim i masku pa je stavim na lce pa preko nje šal da narod ne

misli da sam zaražena. Ako se nastavi ovako u Sarajevu i ako proglase epidemiju (a možda su već prolgasili)

ja ću fino u kućnu izolaciju a muža ću preventivno kljukati nekom profilaksom.

Vakcina ne dolazi u obzir!!

(odgovor članu ivanas)
Neposredna veza do poruke: 459
8.12.2009 9:58:34   
ivanas
ja sam nekoliko glavica rasporedila pos vim sobama po stanu, kao i kod mame a ona je čak i na posao stavila u kancelariju jer radi sa strankama. MM je nekoliko glavica i u auto stavio pa nije na odmet

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 460
8.12.2009 12:31:01   
meli
vec sam par puta pisala na ovoj temi koliko se bojim ove gripe. sad vise ne znam da li me strah ili sam zbunjena ili nesto trece. imam jednu drugaricu i jednog druga u norveskoj, jednu u holandiji i nekoliko njih u njemackoj. taj drug sto je u norveskoj, njegov sin  ( 3 g. ) i njegova zena ( 3 mj. trudnoce ) su imali svinjsku gripu. i oni kazu da nije nista strasno. dok su im stigli rezultati testa, vec je  bilo sve proslo. drugarica iz norveske se vakcinisala a i svoju curicu koja ima 3 g. i nisu imali nikakvih reakcija. ovi iz holandije i njemacke mi se smiju sto se toliko bojim te gripe. kazu nista strasno.
e onda kad kad cujem vijesti o broju umrlih, ne znam sta i kome da vjerujem.
ovo je vise postalo sve ludo.......

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu ivanas)
Neposredna veza do poruke: 461
8.12.2009 12:42:35   
Leva
Umiru samo ljudi koji imaju neke imune bolesti. Opusti se ovo je ipak samo jedna od gripa u nizu user posted image
Neki dan kada sam ja sizila to je u glavnom bilo od straha zbog rentgena na koji bi me poslali u slucaju da imam H1N1 a trenutno ne smijem ni na kakvo zracenje.
Da hoce snijeg pasti da pobije ove bakterije sve je naprosto podivljalo zbog visokih temperatura.

.-..-.
?/

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 462
8.12.2009 12:46:18   
HanaBana

Umiru samo ljudi koji imaju neke imune bolesti.

Ova bas i nije tacno i dokazano ali je cinjenica da su podlozniji.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 463
8.12.2009 12:48:34   
hanabanana

Da hoce snijeg pasti da pobije ove bakterije sve je naprosto podivljalo zbog visokih temperatura.

Lako za bakterije, problem su virusi.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 464
8.12.2009 12:52:40   
Mamica24
Vidiš to sam zaboravila uraditi.. hvala ti što si me napomenula...

E jedino što me zanima jeste nakon koliko vremena ili dana-sati treba baciti te glavice luka???

(odgovor članu ivanas)
Neposredna veza do poruke: 465
8.12.2009 12:52:47   
Blue rose RR
Hvata me panika od ovih silnih i informacija i dezinformacija.
Neki kažu opasno, neki pripisuju "velikim urotama, velikih sila", a meni ostaje samo da se svaki dan preslišavam, kao kakav učenik medicine, o simptomima, da mi ne bi koji možda promašio i ne bio uočen na vrijeme (pu, pu, pu, gluho i daleko bilo).
Kikicu zagledam svakih malo dnevno, i bojim se za nju, smanjili smo doticaj sa djecom, igralištima, igraonicama, ljudima uopšte. Vrijeme provodimo samo na svježem zraku user posted image

Vala i ja željno očekujem snijeg.
Po prvi put u životu.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 466
8.12.2009 12:57:08   
jabuka28
Nemam ni ja prave informacije i nesigurna sam....Mozda je istina tu negdje izmedzu...Medije su pretjerivale  uvezi sv.gripe ali mislim isto tako te informacije sto su protiv cjepiva su povecane...Ovdje ima 9miliona stanovnika oko 3 miliona je primilo vakcine. Pa ko je spreman unistiti svoj vlastiti narod,poubijati skoro pola  i da budu hendikepirani na jedan ili drugi nacin????user posted image

< Poruku je uredio jabuka28 -- 8.12.2009 13:02:33 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 467
8.12.2009 14:18:12   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: jabuka28

... Pa ko je spreman unistiti svoj vlastiti narod,poubijati skoro pola  i da budu hendikepirani na jedan ili drugi nacin????user posted image

Kroz historiju naše divne i bajne civilizacije, bilo je mnogo monstruma koji nisu prežali i od uništenja vlastitog naroda, za svoje više ciljeve (čitaj vlast i novac).

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 468
8.12.2009 15:52:09   
snijeg
U prilog navedenom, na FB-u postoji grupa pod nazivom "Istina o svinjskoj gripi", zanimljiva su njihova razmišljanja, pa zainteresirani bujrum user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 469
8.12.2009 16:00:04   
aidicaa
Ja mislim da je higijena na prvom mestu kao zastita od gripa, a onda izbegavanje ljubljenja, rukovanja...bezati na km od osoba koje kijaju, izbegavati velike guzve...

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 470
8.12.2009 21:58:14   
tea lana
PRESTIŽNO Harvardsko sveučilište objavilo je istraživanje prema čijim rezultatima je svinjska gripa u svojem najgorem izdanju tek malo ozbiljnija od obične, a vjerojatnije da će ukupni rezultati pokazati da je gripa izazvana virusom H1N1 znatno blaža od obične sezonske gripe.
Prema istraživanju provedenom u New Yorku i Milwaukeeju, svinjska gripa je smrtonosna samo u 0,048 posto slučajeva. Voditelj istraživanja Marc Lipsitch je objasnio da to znači da je na svakih 2.000 ljudi koji su imali simptome pandemijske gripe jedan čovjek umro. Nakon zaraze virusom, na liječenju u zdravstvenoj ustanovi je bilo samo 1,44 posto Amerikanaca koji su bili dovoljno bolesni od nove gripe da imaju simptome, a samo 0,24 posto je bilo na intenzivnoj njezi. 
Harvardski istraživači su naglasili da bi rezultati ovoga istraživanja trebali stišati buru koju su podigli političari i zdravstveni djelatnici koji siju strah tvrdeći da će svinjska gripa pobiti milijuna ljudi diljem svijeta. Ipak, stručnjaci sa Harvarda su ostavili mogućnost da virus mutira i time postane puno opasniji.
Prema rezultatima istraživanja harvardskoga tima, u SAD-u bi od posljedica komplikacija uzrokovanih virusom svinjske gripe, moglo umrijeti između 7.800 i 29.000 ljudi. Istovremeno, zbog sezonske gripe svake godine u Americi bude hospitalizirano 200 tisuća Amerikanaca, a 36 tisuća ih premine.

user posted image

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 471
9.12.2009 10:13:05   
HanaBana
Uh ova me informacija malo utjesila ali opet se brinem obzirom da je kod nas preko 700 oboljelih a vise od 5 umrlihuser posted image user posted image user posted image  

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 472
9.12.2009 10:19:24   
amela2208
IZVORNA PORUKA: aida/ammo

Ja mislim da je higijena na prvom mestu kao zastita od gripa, a onda izbegavanje ljubljenja, rukovanja...bezati na km od osoba koje kijaju, izbegavati velike guzve...

pa nije Allah dzebe ostavio da se ABDEST uzima 5 put na dan, naravno da je najbitnija higijena za zastitu od ove gripe kao  i svake druge bolesti

Sara&Mohammad

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 473
9.12.2009 10:28:42   
IvanaTz
Ja sam skoro slusala o aferi u (cini mi se) Njemackoj; posebne vakcine su primali politicari, vojska i bogatasi a posebne obican narod... Haos!!!

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 474
9.12.2009 10:32:43   
Mamica24
Joooj jel istina da su u Tuzli tri trudnice dobile ovu gripu??
Zna li iko išta, kako su, jel im loše stanje ne do Bog???

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *