|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
3.12.2009 15:21:13   
mamin sin
Meni je sve ovo oko svinjske gripe prenapuhano. Prvo zašto se uopšte zove SVINJSKA kada nema veze sa svinjama! Činjenica je da nam trenutno u gradu ima i previše virusa zbog toplog vremena. I ljudi moji umire se i od obične sezonske gripe pa o tome niko ne priča, nego su eto ovom virusu dali naziv H1N1 i digli buku....kao i za ptičju gripu.
Ja lično nisam za vakcinaciju protiv bilo kakve gripe jer ne vidim funkciju toga, virusi mutiraju, opštepoznato, i ako se vakcinom zaštitiš od jednog virusa, vrlo lako možeš oboliti od drugog virusa... A povrh svega danas naletih na ovo:
"Dr. Blaylock je čelni neurohirurg autor i lektor. Pohađao je LSU Medicinski fakultet u New Orleansu, i upotpunio svoju internističku i neurološku praksu na Medicinskom fakultetu na Južnoj Karolini u Carlstonu.

Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istraživao sam vakcinu svinjskog gripa koju je naša vlada kupila za nas (koristeći naš novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvođači vakcine protiv svinjskog gripa zatražili od vlade izuzeće od mogucih tužbi u slučaju da vakcine uzrokuju štetu na ljudima? Swine Flu (H1N1)
Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrži 2 užasno opasne stvari — jedna se zove thimerosol. U njegovom sastavu je 50% žive.
Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li pametno ubrizgavati thimerosol, i dobiti oštećenje mozga, spustivši pri tom IQ ljudi za 10 bodova, kao i brojna druga ostećenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obični grip?

Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se squalene.
Squalene vara vaš imuno sistem da počne da ubija vaše sopstvene ćelije, što stvara auto-imune bolesti kao što su astma, multipla scelerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje još nemamo naziv.

Ako ste trudni zapitajte se ovo — zašto bi uzimali Panvax, kada on sadrži Neomicin sulfat i polymyxin B — od kojih oba pokazuju pozitivne rizike za vaše nerođeno dete?

Ja sam stručnjak za kritičku analizu lekova i njihove učinke na ljudima. I neka se neko samo usudi da dođe do mene sa špricom punim Vakcine protiv Svinjskog gripa, ili da dođe blizu moje porodice jer ću uzeti iglu od njih i probosti ih njom serijom veoma jakih uboda!

Ova stvar je otrov. Nemojte to uzeti. Ne dozvolite da vaši prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da vaša porodica to uzme. Ako vas neki idiot u laboratoriji pita: želite li ovu vakcinu, pitajte ga o thimerosolu, o squaleneu, i zašto kompanija koja je to napravila želi da ima pravno oslobođenje od moguće tužbe, i onda pogledajte njihova lica koja će imati izgled tipa: O, bože moj, pa vi ste me izrešetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor"

Malo je dugo ali vrijedi pročitati! Pati budi pametan! Bukvalno namjerno truju ljude i čine ih bolesnim! Užas!!!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 426
3.12.2009 15:52:47   
acudesa
Pa, mamin sin, gdje si ti?  (sad sam te prepoznalauser posted image )
a, za gripu: želim vjerovati da je  priča o tome,prenapuhana, ali da me je strah-jeste

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 427
3.12.2009 16:02:20   
Tidzi
Ovo je dosada najobjasnjenije obrazlozenje zasto ne uzeti vakcinu protiv svinjskog gripa koje sam procitala, ali isto tako najzastrasujuce. Pa stvarno nisu normalni. Ne znam sta da kazem, u soku sam, nemam komentara...

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 428
3.12.2009 16:05:02   
Nedi
Bez vakcine milion %, oprez nije na odmet pa šta dragi Bog da

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 429
3.12.2009 16:23:23   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: mamin sin

Meni je sve ovo oko svinjske gripe prenapuhano. Prvo zašto se uopšte zove SVINJSKA kada nema veze sa svinjama! Činjenica je da nam trenutno u gradu ima i previše virusa zbog toplog vremena. I ljudi moji umire se i od obične sezonske gripe pa o tome niko ne priča, nego su eto ovom virusu dali naziv H1N1 i digli buku....kao i za ptičju gripu.
Ja lično nisam za vakcinaciju protiv bilo kakve gripe jer ne vidim funkciju toga, virusi mutiraju, opštepoznato, i ako se vakcinom zaštitiš od jednog virusa, vrlo lako možeš oboliti od drugog virusa... A povrh svega danas naletih na ovo:
"Dr. Blaylock je čelni neurohirurg autor i lektor. Pohađao je LSU Medicinski fakultet u New Orleansu, i upotpunio svoju internističku i neurološku praksu na Medicinskom fakultetu na Južnoj Karolini u Carlstonu.

Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istraživao sam vakcinu svinjskog gripa koju je naša vlada kupila za nas (koristeći naš novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvođači vakcine protiv svinjskog gripa zatražili od vlade izuzeće od mogucih tužbi u slučaju da vakcine uzrokuju štetu na ljudima? Swine Flu (H1N1)
Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrži 2 užasno opasne stvari — jedna se zove thimerosol. U njegovom sastavu je 50% žive.
Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li pametno ubrizgavati thimerosol, i dobiti oštećenje mozga, spustivši pri tom IQ ljudi za 10 bodova, kao i brojna druga ostećenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obični grip?

Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se squalene.
Squalene vara vaš imuno sistem da počne da ubija vaše sopstvene ćelije, što stvara auto-imune bolesti kao što su astma, multipla scelerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje još nemamo naziv.

Ako ste trudni zapitajte se ovo — zašto bi uzimali Panvax, kada on sadrži Neomicin sulfat i polymyxin B — od kojih oba pokazuju pozitivne rizike za vaše nerođeno dete?

Ja sam stručnjak za kritičku analizu lekova i njihove učinke na ljudima. I neka se neko samo usudi da dođe do mene sa špricom punim Vakcine protiv Svinjskog gripa, ili da dođe blizu moje porodice jer ću uzeti iglu od njih i probosti ih njom serijom veoma jakih uboda!

Ova stvar je otrov. Nemojte to uzeti. Ne dozvolite da vaši prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da vaša porodica to uzme. Ako vas neki idiot u laboratoriji pita: želite li ovu vakcinu, pitajte ga o thimerosolu, o squaleneu, i zašto kompanija koja je to napravila želi da ima pravno oslobođenje od moguće tužbe, i onda pogledajte njihova lica koja će imati izgled tipa: O, bože moj, pa vi ste me izrešetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor"

Malo je dugo ali vrijedi pročitati! Pati budi pametan! Bukvalno namjerno truju ljude i čine ih bolesnim! Užas!!!

Ovo je prava glupost.  Zive ima jednako kao i u hrani koju svakodnevno jedemo pa nismo pomrliuser posted image user posted image Ne bih vazila, ako koga zanima neke detalje nek mi se slobodno javi na pp.
Uzeti vakcinu ili ne je stvar slobodnog izbora i nema potrebe da ne sada farmaceuti pisu uzmi ili ne uzmi. Mene sve ove stvari frustrija tako jer radim sa ovim vakcinama i znam ih veoma dobro do sitnih detalja, pa kada ovo sve procitam samo kazem jadan neupucen narod.
Sinoc bijase extra emisija na FTV o vakcini sa pravim i istinitim podacima. Svaka cast dr Mireli Mulomerovic koja je zaista istinu rekla o vakcinama.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

Neposredna veza do poruke: 430
3.12.2009 16:28:11   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: mamin sin

Ova stvar je otrov. Nemojte to uzeti. Ne dozvolite da vaši prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da vaša porodica to uzme. Ako vas neki idiot u laboratoriji pita: želite li ovu vakcinu, pitajte ga o thimerosolu, o squaleneu, i zašto kompanija koja je to napravila želi da ima pravno oslobođenje od moguće tužbe, i onda pogledajte njihova lica koja će imati izgled tipa: O, bože moj, pa vi ste me izrešetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor

A tek ovaj dio samo stvara paniku medju ljudimauser posted image user posted image user posted image Da je strucnjak ne bi ovako pisaouser posted image user posted image user posted image user posted image A to da se mora potpisati neki papir za oslobadjanje od moguce tuzbe - to prvio put cujem. Laz prava. Samo morate potpisati da niste alergicni na jaja i proizvode od jaja.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

Neposredna veza do poruke: 431
3.12.2009 16:35:23   
amela2208
e stvarno glupost prava, moj muz se vakcinisao i nista mu nije bilo evo 2 nedjelje super se osjeca ,i to svaki dan je u dodiru sa bolesnicima svinjske gripe...hvala bogu i on se opet cuva al eto nema nezeljenih dejstava.
ja se licno necu vakcinisati jer su ovdje uvezene neke "posebne"vakcine za trudnice tako da ne bih pristala da se vrse istrazivanja na meni i mom djetetu, da nisam trudna vec bih se odavno vakcinisala

Sara&Mohammad

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 432
3.12.2009 20:22:00   
dana3
svasta s epise po netu,ja sma primila vakcinu pa evo me jos ziva i to dijabeticar da gori ne mogu da budemdoktori stalno na mene ospu paljbu jer jedem sve i nigjd emjere ni u cemu kako sam rodila.
niej sve cisto sto s etice ni gripe ni vakcine ,ni pticija ni ove krmece ni macije ali
sto kaze HanaBana bas mu ni njegova izjava nigdje veze.
Misli li on d ane bi neko tajno ispito sta s desav asa vakcinom ovde u svedskoj ili neko u privatnom labu.
pretjerivanje u svakom slucaju na obje strane i prottivnika i onih za vakcinu.
Treba se narodu objasniti kakva je gripa i sta pa ko hoce vakciinu neka ko nece ne mora
eto mi rodjak u njemackoj i on i kcerka oboje pozitivni na svinjsku gripu,niko vakcinu nije primio i eto oprpavljajus bez nekih aman zeman tretmana
no sikirli be hajirli sto kaZU HAH ha ja

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 433
4.12.2009 16:23:49   
bebano
Ja se javljam na ovu temu jer sam cini mi se kao i dosta vas prilicno zbunjena silnim informacijama kojima nas "filuju". I ja sam mislila da je prenapuhano, pa da umiru ljudi koji spadaju u rizicne gurpe, ali recimo ne znam kako objasniti primjer covjeka od 38 godina iz Foce koji je umro sinoc. Bio je potpuno zdrav, simptomi koje je osjecao su bili kasalj i blago povisena temperatura. Objasnjenje ljekara je da se kasno javio. Ma dajte molim vas pa zar smo se za obicnu gripu javljali ljekaru cim se malo nakasljemo. I nije mi jasno kakav je to virus pa covjek umre za 2-3 dana. Ne znam, ali do sada sam i ja uvijek govorila ovaj je umro mlad ali je bio rizicna grupa. E pa kako vi objasnjavate ovog covjeka.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 434
5.12.2009 9:45:31   
Amrino
Da budem iskrena- cijelu tu "situaciju" oko gripe ne pratim tako pomno (ma skoro nikako) kako kod nas tako i vani.
Za tog covjeka iz Foce nisam eto ni cula...Nacujem tu i tamo da je neko umro (nedaj Boze) ali se trudim da ne panicim i da ne pridajem tome toliku paznju.
Stvarno ne znam kako se zastititi...Ne izlazim nesto specijalno ali isto tako ne izbjegavam soping centre...jer sve da ja i Hamza ne izlazimo iz kuce...MM je svakodnevno u kontaktu s ljudima.
Peremo redovno ruke, jedemo dosta bijelog luka, pokusavamo izbjegavati bolesne ljude i djecu mada je to jaaaako tesko jer su nasi ljudi potpuno nesavjesni sto se toga tice. Meni su bolesna djeca u igraonama- van pameti ali kod nas ti neko najnormalnije dodje u goste a dijete bolesno samo tako. Nisam od ljudi koji nekoga nece pustiti u kucu zbog toga ali budem ko na iglama i nebude mi nimalo ugodno.
Vakcinisala se ne bih nikada niti bih vakcinisala dijete...jer generalno ne gotivim vakcine.
dana3...ne vjerujem da su vakcine za sva trzista iste...Pa nista nije...a sinoc gledam na Novoj kako moraju otpakovati kolicinu za deset osoba kako bi nekome dali vakcinu i sada doktori zbunjeni jer ne znaju dali da cekaju da se "nakupi" 10 ljudi ili da bacaju onaj ostatak vakcine...jer ne znaju koliko dugo moze stajati otpakovano...Meni je to malo ono user posted image user posted image user posted image WTF? Pa zar je moguce da se to ne zna? To treba da je tako precizno da nema sumnje ni u sta, narocito zbog ove panike...

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 435
5.12.2009 9:51:35   
w.pooh
Preuzeto sa http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/#x

U Osnovnoj školi ˝Kiseljak˝
Zbog H1N1 obustavljena nastava
U Osnovnoj školi "Kiseljak" danas je obustavljena nastava zbog nove gripe, javlja Fena. Prema informacijama s terena, koje su poprilično konfuzne, kod jednog učenika šestog razreda brzim testom u UKC-u Tuzla potvrđen je virus H1N1 i nalazi se na liječničkom tretmanu. Ima još učenika koji pokazuju određene simptome tako da je popodnevna smjena, odlukom direktora i Vijeća roditelja, vraćena kući. Slijedi i zdravstveni pregled učenika.
Nastava će, po riječima direktora škole Zijada Šabića, biti obustavljena do srijede.

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 436
5.12.2009 9:55:58   
tea lana
imam osjecaj da koliko su neke informacije prenapuhane da se neke kriju od javnosti.Kao broj oboljelih.
Moj stav je da je ova gripa napravljena u labaratoriji i da smo mi nasa generacija pokusni kunici na kojima se isprobavaju nova cjepiva.Zato niti moje djete niti ja necemo je primiti.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 437
5.12.2009 13:10:41   
mamina cura
Maloprije su na vijestima javili da je preminula djevojcica od 4god od svinjske gripe user posted image user posted image user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 438
5.12.2009 13:12:32   
w.pooh
user posted image user posted image Gdje to?

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 439
5.12.2009 13:14:59   
istra09
U Velikoj Kladušiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamina sreća Leonarda se rodila 07.07.2009. i učinila me najsretnijom ženom na svijetu.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 440
5.12.2009 13:28:24   
bebano
O tome ja pricam. Niko mi ne moze reci da je ova gripa ista kao obicna, jer od obicne gripe uglavnom umiru stariji ljudi koji imaju neku hronicnu bolest, slabo srce, astmu, visok pritisak i jasno da kod njih lako dodje do upale pluca i onda nastanu komplikacije. Ali od ove nove gripe umiru uglavnom mladi ljudi i eto ta curica. Strasno, prestrasno. Ni ja ne pratim ludo sve sto se desava, ali gledam vjesti pa cujem. Grozno mi je za ovu curicu user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu istra09)
Neposredna veza do poruke: 441
5.12.2009 18:50:35   
anidla
Curica od 4 godine iz Vel.Kladuse...boze sacuvaj...strah me je uzasno....dodje mi da zakljucam u sbou mene i moju bebu od 26 dana....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 442
5.12.2009 19:26:15   
ivanas
jadno dijete

100% PROTIV VAKCINISANJA SAM I NE DAM DA MI BILI KO UGROZI ZDRAVLJE,MENE , DJETETA, ILI MOJIH NAJBLIŽIH

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 443
5.12.2009 19:35:31   
Leva
Osjecam zarenje u plucima, kasljem po malo, boli me glava i osjecam malaksalost. Temp. ne prelazi 37.5 i ne znam da li da se javim ljekaru jer ovo uopce ne mogu da definisem ni kao gripu ni kao upalu grla. user posted image
Molim pomoc zena koje su u struci.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ivanas)
Neposredna veza do poruke: 444
5.12.2009 19:44:25   
larina
evo ja  sam odbolovala neku gripu,neznam koja je ali 7 dana,nagli kasalj jak,temperatura,groznica,stalno preznojavanje,bolovi glave i kostiju,-ma uzasno,moja djeca isto,nisam isla doktoru ali mm je isao jer mu je preslo od nas dobio neki antibiotik i doktor rekao da vise ne testiraju na svinjsku gripu nego je lijece kao i obicnu.kod moje prijateljice curici isto kojoj su ustanovili sv.gripu dali isto ko i za obicnu-sirup za temperaturu,bolove i sirup protiv kaslja.ALI EVO NEK NAM SE JAVI NEKO KOJE IMAO PA DA NAM DETALJNO OPISE SIMPTOME

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 445
5.12.2009 19:48:57   
Nunichi
Vitamini, vitamini i vitamini Leva. Ne znam koliko ti je pametno ici do doktora, bolje je izbjegavati guzve, to i sama znas.
Nemas temperaturu, sto je super. Malo pojacaj unos vitamina i manje se kreci u guzvi.
Ako imas slajma dok kasljes uzmi bronchobos ili bisolex, ako nemas uzmi samo neoangin (meni je najbolji, a ja inace imam grozne angine). Puno caja, limuna, meda, maticne mlijeci, propolisa i tako tih derivata.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 446
5.12.2009 19:53:53   
Leva
Najcesci simptomi su:
- povisena tjelesna temperatura
-respiratorni simptomi kao sto su kasalj i curenje nosa
-grlobolja
- drugi simptomi (bolovi u tijelu narocito u misicima, glavobolja, groznica tj. zimica, slabost te povracanje i proljev iako nisu tipicni simptomi)
Nunichi jos uvijek ne znam da li sam trudna ili ne pa me interesuje smijem li uzimati Neoangin i slicne stvari.

< Poruku je uredio Leva -- 5.12.2009 19:55:58 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 447
5.12.2009 19:56:57   
dana3
Ne znam tacne simptome gripa ali na svedskom forumu sam citala postove coovjeka cija je porodica prebolovala svinjsku gripu i on svakom preporucuje vakcinisanje.
objasnjava kao sus e osjecali on i zen aa kako djeca(5 i 2 god)
dosta toga je napisao ali covjek uvijek misli,ma nece mene.
to oko vakcine kazem,svasta se desava i prica se svasta.ovde,u svedskoj koliko znam nije dokazano da su oni koji su umrli a vakcinisani umrli zbog vakcine.
Ovo je luda kuca-vise se ne zna ni ko pije ni ko placa,samo clanci o svinjskoj gripi podizu tiraz novinama i otvaranju njihovih internet stranica.Pogledas naslov-slova ko kuca a unutra clanak od 3 recenice.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 448
5.12.2009 19:57:42   
dana3
da ,ja zaboravi reci da sam pelcovana user posted image user posted image user posted image  ali nikakvih nus pojava ne imadoh

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 449
5.12.2009 20:07:25   
malena131
Leva nemoj uzmati neoangin ako sumnjas na trudnocu, nije preporucljiv. Probaj sa medom i limunom meni to pomaze, od kako sam trudna zamutim u soljicu meda i limuna i to po kasikicu uzimam. I ako te grlo boli med na krpu pamucnu i oko grla. Ako imas temperaturu mozes paracetamol.

Nasi djecaci, najvece ljubavi na svijetu stigle su 12.01.2010.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *