Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 26.11.2009 23:13:55
teta berta
Joj hvala vam za kivi sutra joj dajem po malo... A ona jos jede miksano, to mi najbolje pojede, pa uz ono sto jede s nama za ruckom obavezno joj napravim i nesto njeno...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.11.2009 8:57:00
bebbe RR
Uz dojenje, Ema ima 4 do 5 obroka, kako kada. Današnji plan mi je slijedeći: Doručak: Hippov "Dobro jutro", žitarice, jagoda i jogurt. Užina: Banana Ručak: Geršlo, krompir, mrkva i komadić govedine. Užina: Jabuka Večera: Griz
Doji, a i proba sve sto vidi da drugi jedu, tipa umace kruh u jaja, traži cokoladu, najradije onu sa 75% kakaa , povremeno trazi i keks, ali to nisu neke ogromne količine, niti zabrinjavajuća strast. Dajem joj svo voće i povrće. Za sada ne jede samo orašasto voće i med. I, to ne namjeravam u skorije vrijeme uvoditi. Do sada, hB, nismo imali nikakvih alergijskih reakcija. Najvise voli jesti meso.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.11.2009 15:09:38
Daja_sa
Flasica mlijeka nakon budjenja Dorucak: Pita od prase sa jogurtom Uzina: Kompot (jabuka,grozdjice,marelica,brusnica,kruska...) Flasica mlijeka pred poslijepodnevni spavanjac Rucak: Mix povrca sa noklicama Uzina: Danonino sa bananom Vecera: Zeljanica Flasica mlijeka pred spavanjac
Danas Flasica mlijeka nakon budjenja Dorucak: Dukatela sa kriskom alpskog hljeba i jogut Uzina: Kruska i jabuka Flasica mlijeka pa spavanjac Rucak: San Pjer riba sa krompirom i spinatom Uzina: Ima kompota od juce...a bas voli da to rucka i pijucka usput Vecera: Nesquik kuglice sa kakom Flasica pred spavanjac
Svaki dan joj iscjedim narandzu i mandarinu ili klementinu i to pijucka u toku dana...doduse malo razblazim sa vodom...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.11.2009 13:56:27
dana3
slabo jedemo katastrofa flasica od jutros i dvije kasike zobenih pahul¨jica dok ovgo pisem kaze:dabanjma juba juba babbaab pa! hahahahhhahahahahhahahhaahahha ko veli sta sam zaredala hahahahha za veceru imamo pitu sa sirom iiti sirnicu a za ko biva rucak vec smo popili flasicu formule
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 30.11.2009 16:21:18
teta berta
Doruckovali cokolesnik,razlivaca sa kajmakom domacim i jogurtom uzina keks jadro i jogobela musli malo stapica s kikirik. caj sa medom i limunom pravim trenutno juhu od povrca, stavit cu brokule, karfiola, prokulice, paradajza vecera griz ili tako nesto... Nadam se da ce jesti jabuke i kivija... pravite li vi bebama limunadu???
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 30.11.2009 23:52:49
teta berta
Joj zene vidim rijetko ujutro dajete bebama mlijeko... Ja svojoj obavezno oko 7 ujutro dadnem ad i poslije oko 11 dorucak... nekad zna i tri puta imati mlijeko, ujutro, popodne(kad slabo ruca) i uvece... ne mogu ga nakupovat mm se vec poceo zalit
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.12.2009 9:50:49
dana3
otkrili smo uzrog slabog apetita a radi se o nicanju tri zuba istovremeno.u gornjoj viici idu dva i u dojnjoj je vec proviro jedan zubic tako da sad imamo osam i po zubica. juce slabo jelo skroz na skroz a danas smo ranije ustali sa zacepljenim nosem i kasljom. evoupravo doruckovali flasek sa formulom rucak je priremljen jos juce a pire krompir sa povrcem i fasirano meso vecera-jaje sa povlakom uzina danonino i jabuka
e sad da vas pitam za ove kekse i cokolade:ja sinu ne dajem nista od toga,jos nije probao ama bas nista slatko sem danonina.da nije rano zbog zubica koji se ne daju bas tako lako oprati?
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.12.2009 11:54:51
Medić*
Danasnji meni dorucak - plazma s mlijekom uzina - mandarin za rucak - gulas onda jedan monte za uzinu odavno nije pojeo za veceru - domaca supica s paradajzom i heljdovnom tjesteninom mlijeko pred spavanje
Sto se tice keksica i cokoladica vrlo rijetko mu dajem bas ih i ne voli, dajem mu najvise integralne i plazma kekse da ceska zubice.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.12.2009 12:05:47
bebbe RR
Mi smo opet u slabojednoj fazi:( Juče: zobene pahuljice s jogurtom i bananom jabuka krompir, grasak, piletina vocni jogurt sutlijas Danas: banana, jabuka, mladi sir, keks Hipp jagoda prasa, govedina, riza vocni jogurt sutlija - zato sto ju je juce odusevljeno pojela. I naravno, dojimo se, barem 4x dnevno.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 2.12.2009 23:16:47
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: new mama
Skvo pitanjce jedno,jel samo iscijedis mandarinu ili jos nesto dodas
Kada pravim sok iscjedim mandarinu samu, nekada i malo limuna oko 60 ml i dodam oko 40 ml vode i majcice secera,,,;) Sve sam razmisljala o seceru, ma iskreno da iskrenije ne moze biti i ja volim secerli sve!!!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 3.12.2009 7:50:20
Anushka
dugo se nismo prijavili ovdje. juce:
puding aptamil pred spavanje banana, malo cuclao i grickao jabuku ali je pljunuo svaki komadic koji je odgrizao corba (mlada junetina, oba luka, paradajz, mrkva, krompir) integralni hljeb sa sirom kompot od jabuke i marelice sa malo cimeta i vanilin secera u medjuvremenu, i jedan caj sa kasikicom meda mlijeko pred spavanje i u toku noci.
danas: cokolesnik aptamil kivi i banana pileca gusta supa sa povrcem nalik na begovu corbu:) rizoto sa povrcem i piletinom tikvenjaca kompot i caj sa kasicicom meda u medjuvremenu, aptamil veceras i u toku noci
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 3.12.2009 8:00:29
bebbe RR
Juče: Doručak - isprženo jaje s hljebom. Pojela malo. Užina - Hipp borovnic jogurt - pojela sve Ručak - pasulj i drugo povrće - pojela sve Uzina - jabuka i mrkva - pojela pola, ostalo pljuvala:( Večera - Milupin keks, nije htjela ni okusiti