emma.L
|
mamma mumi, ne znam kolika je beba, ali ja nikada nisam iz flašice davala ništa osim čaja i mlijeka. Čak ni rijedak čokolino i sl. Pileću juhu pravim normalno, od karabataka, sa celerom, lukom, mrkvom, paradajzom (prije sam sjeckala svjež, a sad već stavim koncentrat), posolim i stavim peršun. Najčešće stavim tarhanu, ali za danas sam joj kupila normalne fideline, pošto nije pri apetitu, a oni se lakše žvaću. Eh, da, s obzirom da jako slabo jede ovih dana (stoga i ne navraćam često tu više ), ja skuham sve sastojke, pa procijedim i smiksam, vratim u vodu od juhe i tek tada stavljam tjesteninu. Ispadne krem juha, a onda bar znam da je pojela i celer i meso i sve. Udrobimo kruha, pa nam je to ovih dana najčešći ručak. Iako je slabog apetita (definitivno su zubi, četvorke su nabubrile skroz), ja i dalje kuham po redu obroke i dajem, a ako odbije preskočim. Pije Aptamil 3 puta po 180 do 210 ml i to je to. Ne ugađam joj, jer ne želim probleme kad ovo prođe. Samo da napomenem da i ugađanje ne pomaže previše, jer neće ni monte ni mandarine, a to je kao bila najveća čast . Današnji plan je medolino, pa juha od prokulica sa vrhnjem, za večeru ćemo puru i jogurt (to još pojede nekako), a između grožđe.