|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
30.11.2009 13:48:02   
tea lana
uzasuser posted image user posted image

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 376
30.11.2009 13:52:24   
mamina princeza
dosta se bojim ove gripe ... al anazaolst dobivam informacije das e stalno siri i siri i kod nas mnogo vise nego sto mi o tome znamo. Mada sama sebe ohrabrim da nije tako strasna kad vidim da su je mnogi prezivjeli i kazu gripa ko gripa.

Sad me intersuje slijedece : osoba koja radi u mom blizem okruzenju ima temperaturu 38 dva dana i ovdje je blizu mene... nazolost ponasa se onako kako ne bi trebalo i krece se medju ljudima sto me jako jako nervira al ko me pita.
Mene intersuje sta ja mogu da uradim da zastitim sebe , ispirem usta slanom vodom svakih sat , pijem vruce cajeve i perem ruke nons to p dok sam na polsu ... al.... bas se sad bojim.
Mada ne mora ni znaciti da je to u pitanju jer doticna osoba ima navedenu temperaturu bez ikakvih drugih simptoma. vidjecemo dalje sta ce biti .

Posebno me strah za djevojcicu koja je jos uvijek prhladjen. Tacnije prije sedam dana joj je jako procurio nos uz malu temperaturu do 37,5 a onda se nastavio i kasalj koji jos traje. Sad je sazrio i fino iskasljava. Doktorica je rekla da vjerovatno nije rjec o gripi al sve j emoguce mada po onom sto sam j acitala nije bas uobicajeno da curi nos i da je temp tako mala. U svakom slucaju posebno se bojim sada jer ona jos nije ni o zdravila a potencijalna opasnost se javila u mom okruzenju.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 377
30.11.2009 13:53:46   
delly
Det er vanskelig å si nøyaktig, men vi anslår at viruset nå har rammet 800.000 nordmenn, sier lege Siri Hauge i Folkehelseinstituttet til NTB.

prevedeno :
Teško je reći točno, ali mi procjenjujemo da je virus sada ima hit 800.000 Norvežana, kaže doktor Siri Hauge u NIPH da NTB.

od svinjske gripe i umrlo ih oko 20 ( mislim da je manje)

danas u novinama citam kako pisu da ih vise umre i od "obicne gripe" godisnje samo sto se sada o tome neprica

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 378
30.11.2009 13:56:09   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: jabuka28

Informacija sto se podjelila roditeljima u vrticim au swe...

Djeca,tinejdzeri,mladi odrasli nemaju imunitet protiv svinjske gripe. U tim grupama je najveci rizk da se razboli. U skolama i vrticima ima preduvjet da se gripa moze brzo siriti. Za vecinu ta bolset se pokaze kao par dana visoke temperature, suhi kasalj,i bol u citavom tjelu i par sedmica umor poslije gripe...
Iskusnost pokaziva da jedna manja grupa sto se razboli dobije komplikacije i treba bolnicarsku njegu, prije svega zbog teske upale plluca.

Vakcina koja se upotrebljava u Swe zove se Pandemrix i od ispitivanja je pokazano da je sigurna i efektivna. Pademrix je odobrena od evropski i svedski uprava  na isti nacin kao i ostale vakcine koje se upotrebljavaju u Svedskoj. Vakcina se proizvodi     u Evropi(Belgiji) i sadrzi iste kompomente kao i obicna vakcina protiv gripe koja se upotrebljavala mnogo godina. Sadrzi vrlo mali dio zive kao konzervansa. To znaci da je mali dio koji inace mi unesemo i preko hrane za 3-4 dana.....

nastavljam kasnijeuser posted image

Svaka cast jabuka28. Prave informacije. Upravo tu istu vakcinu ce FMZ uvesti u BiH ali jadnih 30000user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 379
30.11.2009 13:58:24   
delly
mamina princeza nastavi raditi sto radis ,.. neznam sta da ti kazem .
evo mm na poslu ( prije gripe) dosao mu kolega koji je imao tu gripu i nije mu bio ni blizu mm odma 3 dan bolestan ,.. mm otiso na posao razbolio drugog kolegu user posted image tako ide nazalost ...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 380
30.11.2009 14:00:28   
delly
vakcina sadrzi isto mali dio s.gripe kao u svakom cjepivu i zato dode temp a neko se i razboli od vakcine .
dok mi rekla da je dobro uzeti i obicno cjepivo ..

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 381
30.11.2009 14:02:48   
teta berta
IZVORNA PORUKA: marinčii

joj delilah ja nisam imala nikakve bolesti ..osim što sam bila anemična..al sad nisam al opet me strah..danas odma šaljem mm u ljekarnu da mi kupi željezo ..ipak dojim i trošim vitamine pa mislim da nije zgoreg...a kako je bebica prošla?jesi je dojila dok si bila bolesna ili si izdajala pa joj neko drugi davao

nece ti niko dati zeljezo ako dojis... meni bar nisu htjeli, pa sam zbog zeljeza prestala s izdajanjem...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 382
30.11.2009 14:06:52   
delly
evo vam kopirala ( od obicne gripe koliko umre godisnje u hr) ( prvo sto sam nasla ) i o cjepivu za svinjsku gripu sto sam rekla treba gledati unaprijed na nekoliko god

Statistika

42 osobe prosječno godišnje umru u Hrvatskoj od obične gripe

160 osoba gripa je pokosila u Hrvatskoj 1999. godine

7 osoba do sada je u Hrvatskoj umrlo od svinjske gripe

Njemačka: Oprezno s cjepivom
Njemački liječnici najvećim dijelom ne cijepe se protiv pandemije svinjske gripe, a to isto tajno preporučuju svojim prijateljima, vjerujući da do sada nedovoljno istraženo cjepivo sadrži kemijske sastojke koji, gledajući na dugoročne staze, izazivaju nastanak raznih vrsta raka te srčanog udara. Mediji izvještavaju da su dvojica pacijenata u Njemačkoj ovih dana i preminula, a sumnja se da je do sada čak njih sedmero umrlo od uzimanja cjepiva. Sve to dodatno sije paniku među građanima.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 383
30.11.2009 14:12:15   
marinčii
IZVORNA PORUKA: teta berta

IZVORNA PORUKA: marinčii

joj delilah ja nisam imala nikakve bolesti ..osim što sam bila anemična..al sad nisam al opet me strah..danas odma šaljem mm u ljekarnu da mi kupi željezo ..ipak dojim i trošim vitamine pa mislim da nije zgoreg...a kako je bebica prošla?jesi je dojila dok si bila bolesna ili si izdajala pa joj neko drugi davao

nece ti niko dati zeljezo ako dojis... meni bar nisu htjeli, pa sam zbog zeljeza prestala s izdajanjem...

zašto ne user posted image meni je posle poroda doktor Soldo reko da pijem željezo a zna da dojim..ja ga i sad ponekad popijem al nisam baš svaki dan

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 384
30.11.2009 14:17:57   
teta berta
Vjeruj da ne znam, kao da ne bi bebi bilo previse zeljeza... Meni ni u jednoj ljekarni nisu htjeli dati, zeljezo mi je inace bilo 4, a dr.mi nije htjela prepisati zeljezo, rekla mi da jedem crveno meso, cveklu... A posto ja nisam bas od neke hrane nista mi nije bilo bolje pa sam lupila sirup i prestala... Ali smijes piti hipp natal to je meni puno pomoglo imas kupiti u svim ljekarnama i vecim prodavnicama, recimo mercatoru...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 385
30.11.2009 14:19:03   
meli
hej marinci, probaj da ukuhas litar crnog vina i kilu kocke. i to pij svaki dan po kasikicu. i jedi dosta grozdjica. naravno uz to pij limunadu ili uzmi vitamin c.
ja sam tako radila a dojim...

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 386
30.11.2009 14:21:22   
marinčii
e svašta i ovi doktori baš lupaju,jedan ovako drugi onako...ja nisam odavno radila nalaz al u zadnje vrime imam baš glavobolje pa se bojim da mi opet nije nisko..budem kupila taj sok ili sirup šta je već valjda mi pomogne,,jer volila bi još dojiti pogotovo zbog ove užasne gripe da koliko toliko bebač bude zaštićeniji

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 387
30.11.2009 14:22:02   
HanaBana
Opet raznorazne medijske popme i dezinformacije.
Samo jedna beba je umrla nakon sto je primila vakcinu a pritom je imala srcanu manu i nije smjela primiti vakcinu. Ostalo su sve pusta nagadjanja i neke vrste teorija zavjere...Tuzno, samo se narod plasi i stavra se panika. Gripa obicno prolazi bez problema ali ako treci dna i dalje imate iste simptome javite se dr i to je to.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 388
30.11.2009 14:24:22   
teta berta
Marinci mozes kupiti i sok od kupina jako je ukusan, samo malo skupuser posted image user posted image user posted image
Malo of top vidim da si iz mostara i ja sam, sto nam se ne javis na temi da pijemo kavuuser posted image user posted image user posted image malo nas je hehe

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 389
30.11.2009 14:26:43   
delly
ja sam 7 dana imala jednake simptome i bolove u plucima ,jace nego muz i evo jos sam ziva hb .

to za bebu user posted image user posted image user posted image user posted image boze moj kako uzmes nevino , zasto nisu djete testirali prije toga??? kako su uopste maloj djeci dali to ??cc
marinci ja zeljezo pijem i dojim i nije nista opasno , ja sam pitala sve dok koje znam i preporucuju zeljezo , vitamin c i nije dobar kad se doji istotako i grozde ...

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 390
30.11.2009 14:26:51   
Anoniman
Ja danas nisam djecu odvela u vrtic, a mozda necu ni ove sedmice citave. Bio je Bajram, ljudi su hodali, dolazili u kontakt s drugim ljudima prilikom bajramskih posjeta, neki su sastavili od 25. pa putovali van granica BiH, tako da cu sacekat. A mozda konacno spadne temperatura i ispod nule.

Ne panicin, ali mislim da je prenapuhano, jer kad se pojavila pticija gripa, vecinski vlasnik kompanije koja pravi tami flu je bio neka faca, ne sjecam se imena, ali znam kad sam cula da je on, tad mi je sve bilo jasno.

(odgovor članu HanaBana)
  Neposredna veza do poruke: 391
30.11.2009 14:28:03   
teta berta
IZVORNA PORUKA: maminsin

Rekla sam da necu vise citati o ovome al' evo me opet.  Danas sam dobila ovaj e-mail pa reko da podijelim s' vama.

Ideja je toliko je prosta i realizacija jeftina, da ne vidim razloga zašto ne bi probali. Ovako ide priča:

Dok je vladao veliki grip 1919. koji je ubio 40 miliona ljudi, bilo je porodica čiji nijedan član nije oboleo. Neki doktor je zapisao da su te kuće imale jedan zajednički faktor: u svim sobama gde su se ljudi okupljali su imali korpe u kojima su držali po nekoliko glavica neoljuštenog crnog luka. Neko je otkrio ovaj zapis i kasnije testirao tokom neke velike epidemije. Pošto je uspešno delovalo, odneli su jednu glavicu korišćenog luka na laboratorijsku analizu. Unutra su otkrili niz različitih bakterija i virusa. Zaključeno je da je crni luk služio kao prečišćivač vazduha, mamac za mikroorganizme, tako da je prosto usisao sve njih u sebe i tako zaštitio ljude.

Pominje se vlasnica frizerske radnje, čije radnice nikada nisu obolele od nikakve zarazne bolesti, a mnogo puta su služile bolesne klijente. U uglu salona je uvek imala ukrasnu korpicu sa nekoliko glavica luka.

Pretpostavljam da ga ponekad treba promeniti i pri tome koristiti rukavice, odneti ga direktno do kontejnera izvan kuće.

Ne treba se nadati da će o ovome ikada pisati u novinama, da će biti preporučeno od lekara, a još manje od apotekara. Suviše je jeftino i nikome ne donosi pare.

Neki ljudi više vole vakcine, ali ja sam već postavila novu dekoraciju na tri mesta. Ne može da smeta.

Ljudi zasto ovo niko ne komentira, je li iko probao??? Ja bi ali gdje da kupim crni luk i kako izgleda je li to onaj sa crvenom korom???

(odgovor članu maminsin)
Neposredna veza do poruke: 392
30.11.2009 14:29:10   
Mamica24
Mladić (1970) u Sarajevu danas umro od posljedica svinjske gripe. Na vijestima piše da je jedini njegov

problem bila pretilost a gripu je imao već 3-4 dana. jjjooojjj...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

baš me počinje fatati panika!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 393
30.11.2009 14:32:44   
milenium
teta berta,to je onaj srveni ili kapula kako hoćeš,znaš onaj što se od njegove kore boje jaja za uskrs.user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 394
30.11.2009 14:33:26   
delly
pa on je bio u rizicnoj grupi user posted image pretili ljudi su u rizicnoj grupi ...

ja kad netko hoce da dode pitam jel bolestan bez imalo srama ako je bolestan odbijam pa makar mi i mama dolazila iz hrvatske ovdje ,.. uopce me neinteresuje ,.. kad smo bili bolesni nigdje nismo isli niti nam je tko dolazio ,tko god je htjeo doci odbijali smo pa ko je pametan ce shvatiti . svekar i svekrva su u rizicnoj grupi ,teski kronicni bolesnici ,pa ih nismo vidjeli ima 1 mj a zive 5 min od nas user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 395
30.11.2009 14:34:04   
*Seve*

Rekla sam da necu vise citati o ovome al' evo me opet.  Danas sam dobila ovaj e-mail pa reko da podijelim s' vama.

Ideja je toliko je prosta i realizacija jeftina, da ne vidim razloga zašto ne bi probali. Ovako ide priča:

Dok je vladao veliki grip 1919. koji je ubio 40 miliona ljudi, bilo je porodica čiji nijedan član nije oboleo. Neki doktor je zapisao da su te kuće imale jedan zajednički faktor: u svim sobama gde su se ljudi okupljali su imali korpe u kojima su držali po nekoliko glavica neoljuštenog crnog luka. Neko je otkrio ovaj zapis i kasnije testirao tokom neke velike epidemije. Pošto je uspešno delovalo, odneli su jednu glavicu korišćenog luka na laboratorijsku analizu. Unutra su otkrili niz različitih bakterija i virusa. Zaključeno je da je crni luk služio kao prečišćivač vazduha, mamac za mikroorganizme, tako da je prosto usisao sve njih u sebe i tako zaštitio ljude.

Pominje se vlasnica frizerske radnje, čije radnice nikada nisu obolele od nikakve zarazne bolesti, a mnogo puta su služile bolesne klijente. U uglu salona je uvek imala ukrasnu korpicu sa nekoliko glavica luka.

Pretpostavljam da ga ponekad treba promeniti i pri tome koristiti rukavice, odneti ga direktno do kontejnera izvan kuće.

Ne treba se nadati da će o ovome ikada pisati u novinama, da će biti preporučeno od lekara, a još manje od apotekara. Suviše je jeftino i nikome ne donosi pare.

Neki ljudi više vole vakcine, ali ja sam već postavila novu dekoraciju na tri mesta. Ne može da smeta.

Ljudi zasto ovo niko ne komentira, je li iko probao??? Ja bi ali gdje da kupim crni luk i kako izgleda je li to onaj sa crvenom korom???

Da teta berta, to ti je crveni luk a neko ga zove crni.

Neposredna veza do poruke: 396
30.11.2009 14:42:27   
dana3
uzeti vakcinu ili ne je prica za sebe.A i da ljudi umiru od gripa i to je tacno,neki dan kazu da je zena u Bos.Krupi umrla od gripa i na kraju se uspostavilo da nije.Medijima nije vjerovati.u Svedskoj oko 50% medicinskih radnika se NIJE vakcinisalo.Jedan dan kukaju umrijecemo svi, do navece javljaju da nije tako opasno.Je.. lud zbunjenog

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 397
30.11.2009 15:06:14   
acudesa

ja to imam kao dekoraciju već neko vrijeme, nije na odmet, crni ili crveni luk

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 398
30.11.2009 17:26:36   
tea lana
gledajte emisiju koja ide upravo na HRT2

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 399
30.11.2009 17:43:21   
acudesa
IZVORNA PORUKA: tea lana

gledajte emisiju koja ide upravo na HRT2

šta je ovo, jbt: (napisat ću dok nisam zaboravila)
-virus je rekonstrukcija onog iz 1917, usavršen, iz leša koji je iskopan iz Aljaskeuser posted image
-živa u vakcini (koja izaziva autizam)
-i živi virus u vakcini  koji pretpostavljaju da izaziva meningitisuser posted image
-sastav vakcine "poslovna tajna"user posted image
užasnuta sam bilo da je ovo istina ili strateško zaplašivanje stanovnikauser posted image
(nadam se da nisam pogriješila u prenošenju)

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *