Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.11.2009 18:19:28
škorpija
ivanak, većina mama koristi beby rise od hippa i nestlea, to su te rižine pahuljice, ali moja prijateljica svome kuha običnu rižu, iako ja ne bih, bog zna odakle je i šta ima u njoj.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2009 11:40:27
shejla
ej zene, na ovom kalendaaru pise da smije svjezi kravlji sir od 7-og mjeseca. Je li to mladi sir??? Ja to kupujem stalno, u Trznici, smijem li joj dati i kako???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2009 12:29:04
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: shejla
ej zene, na ovom kalendaaru pise da smije svjezi kravlji sir od 7-og mjeseca. Je li to mladi sir??? Ja to kupujem stalno, u Trznici, smijem li joj dati i kako???
Ja sam davala u pocetku upakovani mladi sir meggle...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2009 12:33:57
emma.L
Ja još uvijek ne dajem domaći sir Emi, nakon što sam čula da je čovjek vegetarijanac obolio od bruceloze a kao ima pouzdanu ženu od koje kupuje sireve već godinama .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2009 12:41:59
emma.L
luna, ja sam mrkvu odmah počela davati, u početku skuhanu i pasiranu, a poslije u kombinacijama. A sok od mrkve nedugo zatim- izrendana i procijeđena svježa mrkva (koja joj se nije svidjela). Tikvice su ti istko jako lagane.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2009 15:52:27
Nunichi
Shejla, ja sir jos nisam davala. A kad budem mislim da cu onaj kupovni mladi uzeti. Meggle ili Dukat. Jer ni ja sama nisam bas ljubitelj onih domacih od "teta".
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2009 16:26:03
Dinkica
Kod nas manje vise svaki dan slicno pa se ni ne javljamo cesto. Uglavnom, dorucak: palenta sa sirom rucak: tikvica, karfiol, mrkva sa piletinom i malo Lino kukuruza Kompot od sljiva pijemo "ko veliki" i neizostavni Aptamil za smirenje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.11.2009 20:27:35
Dinkica
dorucak: rizine pahuljice sa sitno rendanom jabukom rucak: mrkva, karfiol, teletina i malo kukuruznih pahuljica lagana vecera: fildzan mladog sira Aptamil i pomalo vode.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.11.2009 11:04:36
gvendolina
Drage mamice ja sam se sad malo pogubila,pa vas molim za savjet
Poceli smo sa dohrano kad je Ajdin imao 5 mjeseci,sad mu je 6,5.Isprobali smo preporuceno voce i povrce i svaki dan mu dajem jedan obrok.Ne znam sta dalje da li da mu pocnem davati svjeze voce,da li da uvedem drugi obrok Mogu li mu sad praviti palentu i smijem li staviti sir,da li je rano? kad se smije davati gluten?
ja sam sve ovo ranije iscitala kao i mnoge tablice nadohrane,ali zbog nekih neslaganja ostala sam zbunjena,pa se zato obracam vama iskusnijim mamam za savjet hvala unaprijed,pusa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.11.2009 11:17:47
noaa
gvendolina moja Noa ima 8 mjeseci,puru sam joj davala sa jogurtom i dukatelom light,sir nisam jos al planiram kupiti onaj neki posni.sto se tice glutena davala sam joj jedino mljeveni keks sa bananom i kasice hipp za laku noc.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.11.2009 11:25:58
Anoniman
u principu bi trebala nastaviti s istim sadrzajem sve negdje do 7-8 mjeseca...a na tebi je hoces li mu uvoditi neke novine...kada sagledas sve, nema pravila...svako pise drukcije...ja sam andreju vec s 6,5 mjeseci dala i kuhanog mesa sa 7 ribu(koja se ne preporucuje do 9)...sta da ti kazem...do tebe je
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.11.2009 11:26:18
Nunichi
Nisam bas iskusna mama, ali mogu ti napisati svoje misljenje.
Mislim da gluten moze od 6 mjeseci, posebno kod dojenih beba. Mi smo uvele tako sa 6,5-7, malo hljeba i pavlake, a i palentu sa pavlakom i jogurtom. Tad sam pocela i malo maslinovog ulje stavljati u hapice, ne priziti i kuhati s njim, nego kad je gotova dodam par kapi.
Ja njoj uglavnom kuham voce, jer rendano bas i ne voli. Ali voli svjezu jabuku onako sama da jede, svu je izranjava zubicima. A u tvom slucaju, ja bih vec uvela drugi obrok. Pa sad...ti kako hoces.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.11.2009 14:09:44
gvendolina
drage moje, hvala vam ne znam sta bi bez nase drage rr
Jedini savjet od pedijatrice bio je uvoditi po jedan okus svakih sedam dana znaci samo 4 okusa za mjesec,pa do kad bi sve isprobao pocecemo i mi sa nekom ozbiljnijom hranom nadam se da ce mu se svidjeti