|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 m...
5.11.2009 9:25:21   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Ivona

Uh,sreca pa joj ne dadoh gljive onaj dan(shame on meuser posted image )...,ali cekati do 12 godine mi je bas nekako pretjerano.
I mi smo "napustili" Aptamil prije dva dana.Seleni je 17 mjeseci i mislim da je vrijeme da papamo samo obicno.
U fazi smo rasta novih zubica,pa ona uglavnom samo doruckuje,a od svega ostalog pojede jedan ili ni jedan zalogaj i tako vec cetiri dana-IZLUDJUJE ME user posted image
Voce uopste nece da jede-nadam se da je to samo prolazna faza,jer je do neki dan super papala.

Dorucak:pura sa puterom,sirom i jogurtom
Rucak:piletina i riza sa prasom
Vecera:kuhani krompiric sa mileramom i hljebom

Uzine;ja je ganjam sa vocem u svim oblicima i na sve nacine,a ona samo kaze NECUUUU user posted image

oooooooo pa koga moje oci vide .... joj kako mi falis da s ebar cujemo onu sekundu pred kraj mog radnog vremena. napravi vise taj internet ....:))))

vidim bili ste blizu gljivica ...hhehehe cudo pa si ti nesto krenula ranije da.  i meni je vala previse do 12 godine sto jest jest mada ne mislim u skorije vrijeme ni pokusavat to ubacivat u njen jelovnik.

vidim Selena nam propricala :))) heheh ili bar ovo necu... i nama je ovo glavna rjec vec duze vrijeme al ova moja svakako vec melje ko velika samo eto sto tepa. prava je pricalica. vidi se da je zensko  ( bar po tome ) :))

da ne idem vise Off topic :
sto se tice mlijeka ????? meni je to inace stalno pitanje koje motam sebi po glavi. ipak sam odlucila za adaptirano jer sigurno nije stetno da jo nastavim davat a eto i navikla sam na njega a i moja bas nije zainteresovana za obicno mlijeko user posted image jedino da joj dodajem malo cokolina ili netso a opet to mi nije onda samo mlijeko . ne znam vise nisam pametna.

da li neko zna ima li kod nas onaj hipp 4 ( za djecu stariju od godinu dana ) vidjela sam na hrvatskim tv reklamu a kod nas nigdje nisam naletjela pa ako znate...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 776
5.11.2009 9:30:01   
mamina princeza
A da, evo i nas jucerasnji meni :)

Dorucak : kriska pavlake i jos malo bestilja , sve sa malo mlijeka na slamcicu
sok od narandze ,
keks,
rucak: supica, piletina i brokula sa malom kiflicom domacom
uzina: pola banane i malo kinder cokoladice
vecera : kuhani krompir sa sirom
i druga vecera cokolinp ( moja cura sinoc je zaspala jako jako kasno niko ne zna zasto , pa je dok je bila budna sama trazila da jos malo jede )
flasica 150 ml

svasta smo jucer ruckili ( mashalah) onako kolicinski bas tako da narednih dana ocekujem da nece nista skoro jesti - tako to kod nas obicno ide

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 777
5.11.2009 9:44:01   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: emma.L
Valjda će naučiti (kako je odmah skontala kako će praviti balončiće u mlijeku user posted image , ali nikako da povuče na drugu stranu).

hahahaha dusa mala :) moj je skontao prvo uvaliti jedan prst, pa malo vise, pa jednu sakicu pa sad i drugu :) ali fino pije iz soljice :)

IZVORNA PORUKA: emma.L
I Ema žvaće, ali ono što voli- jaja, sir, pavlaku sa kruhom hoće, ali ako joj se makarone ne svide, nastaje problem i rukom vadi hranu iz usta.

ista stvar, i on vadi iz usta, i ako vise nece da jede prvo pocne mlatiti glavom da nece i onda vadi iz usta :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 778
5.11.2009 11:41:51   
dana3
Jutros je bila zobena kasa sa babanom i 150 ml mlijeka-adaptiranog.

Te 4-ke u Svedskoj nema.Najvci broj je 3 i to se skoro pojvio na trzistu.

Sto se tice gljiva, evo ovako-to da se ceka do 12 godine,meni nigdje veze!Gdje ima dijete sa nekih 3,4 godine da nije probalo pizzu,ne mora da znaci da je pojelo sampinjone ali pecenjem se sastave sa tijestom ,bar neki sastav iz njih.
Niko nije umro hvala bogu ,bar ja nisma cula.

Moja uciteljica je vegetarijanka,nisu vegge(ne piju mlijeko,ne jedu jaja i gljive).Vegetarijanci piju mlijeko i jedu gljive i jaja.svi u njenoj porodici su vegetarijanci pa i dva sina(5 godina a drugi 1 i po)ne odvaj im hranu-sta jede ona jedu i oni i naravno da cesto budu i razlicite vrste gljiva na stolu.

Mi danas za rucak imamo grah tako da ce i beban jesti isto a vec era je lagahnija-kuskus na piletini kojeg moze jesti do iznemoglosti.

2x flasa formule po 220 ml
2x mlijeka po 130 ml ima obicaj sad preko dana da popije.

voce:dans jedemo grozdje koje je jako sitno i slatko tako da mu stavim boba na sto i sma ih pojede,nemaju sjemenke i kozica je tanka

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 779
6.11.2009 0:50:26   
Ivona
Eee,pa znala sam ja kome cu nedostajati user posted image Net popravljen
user posted image
Ne znam sta mi bi vezano za gljive.Valjda trenutak ludosti user posted image Sutradan kad sam ih lijepo napravila,nisam se usudila dati joj-sreca user posted image

Selenca melje stalno nesto,ali jedino sto razumijemo je mama,tata,baba(valjda ce vremenom prelomiti to u baka),ceće(cvijeće),neću,dobaj dan,daga(draga),vidi,evo,daj,sika(slika) i jos par rijeci...Znam njene vrsnjake koji vec sastavljaju male recenice,pa se nekad zabrinem,ali onda skontam da je to sve individualno...user posted image
Dosta offtopicarenja user posted image

I mene je dugo mucilo pitanje mlijeka.Naravno da adaptirano nije stetno,ali mi je nekako bezveze da joj i dalje dajem.Velika je vec,jede skoro sve,pa mislim da je spremna za obicno mlijeko.Mi smo postepeno prelazili...Zadnjih mjesec dana je pila jutarnju flasicu obicno mlijeko,a vecernju Aptamil.Od neki dan pije samo obicno.
Nije ni ona ispocetka htjela piti samo mlijeko,pa bih joj nekada dodala kasicicu meda,a nekada nesquick.Nakon par dana je htjela i bez tih dodataka,pa sam bila very happy user posted image .
Ja nisam nikada cula za taj Hipp 4user posted image Ma joooj,masa dobrih Hipp-ovih proizvoda se uopste ne moze naci na nasem trzistu.

Danas je Selena malo bolje ruckila user posted image

Dorucak:jaje sa mlijekom i hljebom
Uzina:Kinder Pingui
Spavanjac:160ml mlijeka
Rucak:grah
Uzina:nar i malo jabuke
Vecera:banana i kruska sa mlijekom i keksom(kao u stara vremena,kada je bila mala user posted image )
Spavanjac:230ml mlijeka

Izmedju pije caj,sok od drenjaka i malo vode (opet bitka s vodom user posted image )
Nece da pije na one bocice s kljunom.Pije na slamku i iz obicne case,ali se tada redovno zalije (pitam se hoce li ikada nauciti user posted image user posted image )
Hocu da izbacimo cucu totalno,ali mlijeko nece nikako drugacije.Problem je u tome sto spavanje povezuje s mlijekom.Zaspe tako sto pije mlijeko iz flasice.greska velika-znam!Ne znam kako to sada ispraviti.Help user posted image
Cini mi se da je Misur vec pisala o tome...,pa ne znam jesu li oni uspjeli to rijesiti?
Na to se nadovezuje i problem pranja zubica.Operemo ih pred spavanje,ali onda pije mlijeko i nismo nista dobili user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

Neposredna veza do poruke: 780
6.11.2009 7:58:57   
Anushka
juce smo imali poremecen dan sto se spavanja tice pa je i jelo bilo slabo
pura na mlijeku i maslacu, zalijevao sa bioaktiv jogurtom
sokic od nara i borovnice
svedski hljeb i mileram (ima u sebi sjemenke suncokreta i lana i jos razeve i sojine prekrupice - ne znam sta je to, pa ako ko zna prevesti:) i spavanje uz aptamil i dojenje a u toku dana dala mu da lizne kivi i nije mu se svidio. Pokusala i mandarinu, isto nije htiouser posted image

danas isto poceo dan svakako sto se spavanja tice ali smo vec doruckovali taj svedski hljeb i abc sir, i fino zvace jede i ove sjemenke u hljebu
ostatak dana ce biti u pokusaju voca - kivi opet, ako ne onda kruska banana
supica teleca sa uobicajenim povrcem
vecera ce biti sutlija

za hipp ne znam, ali aptamil ima prematil (za prematuruse), aptamil 1 za 0-6 mjeseci, aptamil2 za 6-12 mjeseci i aptamil3 poslije godine dana, i mi taj koristimo.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 781
6.11.2009 9:42:31   
emma.L
Danas nam je u planu Nestle kakao pahuljice za doručak, za ručak sam joj spremila Ledo povrće za francusku salatu sa vrhnjem i malo bijelog luka (dodam trun soli i trun vegete)- iskreno se nadam da će jesti. Pred spavanje sam rekla nani da joj da flašicu Aptamila, jer mi se čini da ga počinje odbijati lagano. Uz to će sigurno pojesti mandarinu ili dvije, malo banane , a vjerojatno i malo sira u letu user posted image .
Za večeru, naravno, pojma nemamo, možda da potrošimo zadnju Hipp kašicu sa puretinom.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 782
6.11.2009 10:05:39   
mamina princeza
Nek je meni kivona opet na netu odmahmije nekako lakse:)))) hehehehhe

sta kukas vidis da je i onapostala pricalica:)

zamisli kako je meni s tim mlijekom i pranjem zuba kada ova moj anece ni sekundu da pere zube onako kako jamislim da je ispravno , a mlijeko jede isto pred spavanje ili jos gore u snu. I nema sanse dapije iz obicne case a da vise od pola ne prospe.
Istina mi smo kupili onu u DM koja je stalno u upotrebi al ne za mlijeko.

Juce smo ruckili
Dorucak : nesto sto je slicno proji koji smo ovdje spominjali ali s manje kukuruznog i sa tikvicom
ova moja toliko voli te "suhe " stvari da cu joj morati to redovno praviti.

Madarina

Rucak: teleca fasirana snicla i pire krompir

malo banene i monte

izmedju je jela neke keksice i krekere

vecera: cokolino

flasica 150 ml

izmedju svega jako puno vode , caj s medom

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 783
6.11.2009 10:10:12   
Skvo RR
Juce-
Dorucak-cokolino plus
uzina- banana
rucak- puretina i povrce
uzina- monte i sok
vecera- pola kifle sa livada sirom (ali su ultra mali komadici sira jer je slan) i pola kifle sa slatkim od borovnica (mama gazala)
Pred spavane Aptamil 210 ml

Danas-
Dorucak- frutolino
uzina- banana i jabuka
rucak- piletina i krompir
uzina- kinder pingui
Vecera- margo i cajko

Pred spavanje Aptamil 210 ml

Uz to sve cajke, sok, i voda.....user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 784
6.11.2009 10:14:49   
Suzana
Ivona, falila si.
Mišur je "riješila problem" pranja zubića i flašice, piše u postovima ranije pa probaj naći. user posted image
Svima veliki pozdrav, danas nisam nešto inspirativna za ovu temu user posted image , a nemam ni puno vremena.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 785
6.11.2009 10:14:54   
hanabanana
Aptamil 150 ml
Doručak: palenta sa pavlakom i izrendanim parmazanom
Užina: pola banane, groždje
Dnevno spavanje i boca aptamila.
Ručak: krompir i piletina
Opet voće, mandarina i jabuka.
Večera: Riža sa mesom ( njena večera je ustvari naš ručak u 17.30. )
Puding
I u 20.00. Aptmail

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 786
6.11.2009 10:28:44   
Anoniman
drage moje, ja imam veliki problem u posljednje vrijeme.
Moja djevojčica ne prima bilo kakvu hranu u kašastom obliku, tipa palenta, pahuljice, krem čorba i sl. Kašiku organski ne podnosi.
Bistru supu hoće, samo srče vodu i komadiće poneke hrane koja joj se svidi, ali samo dok mi jedemo i to par zalogaja sa viljuške ili iz ruke koje žvače pola sata i faktički ništa ne pojede.
Ja više ne znam šta bih... Stalno joj nudim, molim, stavim joj da sama uzima, ali slabo...
Baš mi je teško, jer ona je bila dijete koje je imalo baš lijep apetit, i mislila sam da je do zuba, ali evo prošla kriza oko dvica gornjih i dalje ista stvar.
A dojila bi svake sekunde. Međutim ja sam joj ograničila podoje na jutarnje, pred podnevno spavanje, poslijepodnevno spavanje i naveče po jedan put i čitavu noć se budi. Vjerovala sam da će je to potaći da jede više čvrste hrane.
Sada više ne znam šta bih, jedino da gledam kako se suši, da je nazor nahranim ili da je pustim da se osuši.user posted image A nijedna od ovih opcija mi nije prihvatljiva.
Ako imate neki prijedlog, puno biste mi pomogle. Možda post nije na pravom mjestu, ali tema se vrti oko toga.

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 787
6.11.2009 10:32:45   
Suzana
Hej mila moja... Iako su joj izašle gornje dvojkice, moguće je i da drugi zubići rastu.
Uglavnom, meni sve liči na zubiće, pogotovo i zbog želje za čestim dojenjem.
Koliko to traje? Znam da se sikiraš, i mi smo imali te faze. Ne brini se, mislim da će proći. Ako voli supicu, napravi joj svaki dan, pa neka jede to ako joj se jede.
Ljubim vas obje.

27.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 788
6.11.2009 10:34:54   
Romali
Shee, draga, polakao, ne paniči, ona je bemba kao i moj, je li tako? Neće odmah izgubiti sve zalihe. Nisam dobro shvatila, ona neće ništa kašikom?
A ako joj to daš iz ruke hoće, je li?
Možda da prebaciš post na  'Mali odbijači hrane'.

< Poruku je uredio Romali -- 6.11.2009 10:35:20 >

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 789
6.11.2009 10:37:52   
Suzana
Da, ona je napredna bebica hB, nemoj da brineš, toje faza.
Ljubim ja i svog naprednog dječaka. user posted image user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 790
6.11.2009 10:38:09   
Skvo RR
Shee, voli li meso, pa mozda da joj probas dati komadice na sitno piletine, sa nekim mlijecnim proizvodima, tipa jogurt, pavlaka i sl.
Ja sam primjetila, da Uma u zadnje vrijeme, uziva u jacim okusima, tako da joj je uvijek rucak malo vise zacinjen, i to u slast pojede.. a vezano za kasikicu probaj je rukom hraniti komadic kifle, hljeba i malo rucka....i tako....nemam ti pametniji savjet.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 791
6.11.2009 10:41:35   
Amrino
Imali smo i mi mnogo takvih "faza". Ja sam Hamzu dojila kad god je htio i koliko je htio pa se onda nisam toliko brinula da nista ne unosi u sebe....a onda, kada bi prosla ta "zuta minuta" sam bi zatrazio hranu...
Sada, hvala Bogu, stvarno fino jede a imali smo od samog pocetka jako cesto te faze "strajkanja gladju". Mislim da je sve do zubica....jer zubici rastu mjesecima...to kada izadje je vec kraj...Vjerovatno njih bole desni mnooogo prije nego sto mi primjetimo zube. Zato- opusti se. Nemoj na silu ni slucajno...Doji je, pravi supice ili sta vec hoce i znaj da ce proci samo od sebe.
Sve dok doji nece se "osusiti" sigurno user posted image .
Jesli li joj probala davati komade voca ili nesto tako? ...ili da jede sama?
Mi smo (osim ovih faza sa zubima) imali faze i kada je bukvalno samo htio da jede sam...(morali smo mu cak dati i iste tanjire i pribor kao i nama). Nije bilo sanse da mu bilo ko nesto da na kasiku...Sam je viljuskom nabadao i jeo. I dan- danas vecinu hrane jede sam...samo sto je sad usavrsio i viljusku i kasiku pa pojede sam i supu...jest da je bude i na njemu i oko njega ali vecina zavrsi u ustima. user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 792
6.11.2009 10:43:39   
Romali
Ja sam isto jedan period Omaru davala ručak na zalogajima kifle.                        
Trajalo je satima user posted image , dok nabaciš malo povrća na zalogajić, nemoguća misija. Ali eto, probaj, malo kifle, malo namaza, komadić mesa, drugi put povrća.
Hoće i mora proći ta faza, prošla je kod svake od nas .

Ljubim i ja svoje dječake koje je mama naprutala  user posted image user posted image

< Poruku je uredio Romali -- 6.11.2009 10:44:38 >

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 793
6.11.2009 10:44:32   
Anoniman
ma hvala vam drage moje, bila je bucka i prvo je ona stomačna safatala, pa onda gripa, a zadnji mjesec i ovo odbijanje hrane.
Erna, ona može uvijek glabati kiflu, uzme je i nosa po kući, ali ne može samo to. Jedino za čim je luda, to su kokice i špagete, sve komadiće uzima i sama jede, ali šta je sa raznovrsnom ishranom, povrćem itd.
Meso pomalo, ali samo.
a nadam se da će proći, ili se prebacujem na temu odbijači.:)
Mene više zanima šta više da joj ponudim a da prihvati?:(

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 794
6.11.2009 10:46:30   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Romali

Ljubim i ja svoje dječake koje je mama naprutala  user posted image user posted image

Deder user posted image mi prevedi! user posted image
user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 795
6.11.2009 10:48:17   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Shee

Erna, ona može uvijek glabati kiflu, uzme je i nosa po kući, ali ne može samo to. Jedino za čim je luda, to su kokice i špagete, sve komadiće uzima i sama jede, ali šta je sa raznovrsnom ishranom, povrćem itd.
Meso pomalo, ali samo.
a nadam se da će proći, ili se prebacujem na temu odbijači.:)
Mene više zanima šta više da joj ponudim a da prihvati?:(

Shee, pa super ako hoce sama kiflu da jede, pa uzmi joj one vece kifle i unutra joj mozes sve namazati, znas sta mozes...ako treba da unosi meso i povrce izmiksaj i napravi nesto kao "pastetu" i namazi joj....tako ja znam nekada Umi praviti. Hvala Bogu, kod mene mica jede, ali joj ja forsiram uvijek ovako veceru,,,,da bi naucila sama da jede....

I jos nesto....probaj sa grahom.....kako ga samo Umce voli...mljac, mljac....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 796
6.11.2009 10:50:03   
Anoniman
amrino, ti da vidiš više šta je ona napravila od mene svojim dojenjem, to je za plakati.
Ovisna je o meni, svake sekunde vuče majcu, samo cucla i to glaba desnima.
Ja ne mogu više da podnesem to neprestano sisanje, hem boli, hem nema više šta povući, kad non-stop traži, a tako se zavara i neće ništa da jede.
Ipak mi je sad jako bitno da uzima čvrstu hranu jer je već velika, previše se zagrizla u cuclanje a to bi joj trebala biti samo dopuna, a ne da na tome preživljava.
Ma baš sam očajna.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 797
6.11.2009 10:53:49   
Anoniman
draga skvo, moja kad vidi samu boju graha nakostriješi se, probala i miksati i komadiće davati.user posted image
A dobro ti je to za namaz, vidjeću kako će regovati.
Ajoj, nikako nije na mamu.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 798
6.11.2009 10:57:35   
hanabanana
Moja Hana ni dan danas nije ljubitelj graha, ali leću jako voli.
Da probaš dati leću ( naracasta je odlicna i brzo bude kuhana ) ili grašak?
Imas pp user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 799
6.11.2009 10:57:53   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Shee

draga skvo, moja kad vidi samu boju graha nakostriješi se, probala i miksati i komadiće davati.user posted image

A kakve je boje.....user posted image user posted image user posted image ...zbuni me ti za tu boju.....

A dobro ti je to za namaz, vidjeću kako će regovati.

Super, vidjet ces, mislim da ce upaliti....

Ajoj, nikako nije na mamu.user posted image

Heheheh, ovo necu komentarisati....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *