Ivona
|
Eee,pa znala sam ja kome cu nedostajati Net popravljen Ne znam sta mi bi vezano za gljive.Valjda trenutak ludosti Sutradan kad sam ih lijepo napravila,nisam se usudila dati joj-sreca Selenca melje stalno nesto,ali jedino sto razumijemo je mama,tata,baba(valjda ce vremenom prelomiti to u baka),ceće(cvijeće),neću,dobaj dan,daga(draga),vidi,evo,daj,sika(slika) i jos par rijeci...Znam njene vrsnjake koji vec sastavljaju male recenice,pa se nekad zabrinem,ali onda skontam da je to sve individualno... Dosta offtopicarenja I mene je dugo mucilo pitanje mlijeka.Naravno da adaptirano nije stetno,ali mi je nekako bezveze da joj i dalje dajem.Velika je vec,jede skoro sve,pa mislim da je spremna za obicno mlijeko.Mi smo postepeno prelazili...Zadnjih mjesec dana je pila jutarnju flasicu obicno mlijeko,a vecernju Aptamil.Od neki dan pije samo obicno. Nije ni ona ispocetka htjela piti samo mlijeko,pa bih joj nekada dodala kasicicu meda,a nekada nesquick.Nakon par dana je htjela i bez tih dodataka,pa sam bila very happy . Ja nisam nikada cula za taj Hipp 4 Ma joooj,masa dobrih Hipp-ovih proizvoda se uopste ne moze naci na nasem trzistu. Danas je Selena malo bolje ruckila Dorucak:jaje sa mlijekom i hljebom Uzina:Kinder Pingui Spavanjac:160ml mlijeka Rucak:grah Uzina:nar i malo jabuke Vecera:banana i kruska sa mlijekom i keksom(kao u stara vremena,kada je bila mala ) Spavanjac:230ml mlijeka Izmedju pije caj,sok od drenjaka i malo vode (opet bitka s vodom ) Nece da pije na one bocice s kljunom.Pije na slamku i iz obicne case,ali se tada redovno zalije (pitam se hoce li ikada nauciti ) Hocu da izbacimo cucu totalno,ali mlijeko nece nikako drugacije.Problem je u tome sto spavanje povezuje s mlijekom.Zaspe tako sto pije mlijeko iz flasice.greska velika-znam!Ne znam kako to sada ispraviti.Help Cini mi se da je Misur vec pisala o tome...,pa ne znam jesu li oni uspjeli to rijesiti? Na to se nadovezuje i problem pranja zubica.Operemo ih pred spavanje,ali onda pije mlijeko i nismo nista dobili