Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Nella pa ovo su divne vijesti, pa da i nama naša država omogući borbu za , daj Bože samo da je istina i da ne lažu
ma cure to je sto bi se reklo za ''mustuluka''...hvala Bogu da je neko i o tome napokon..razmisljao.... a do tad ja se pripremam psihicki, za trecu insiminaciju....ako Boga da nadam se da necu morati provjeravati istinitost ovih informacija, ..i da ce biti treca sreca........
drage moje samo da vam se javim i kazem da sam dobro hvala bogu,nalazim se u 12 sedmici trudnoce i moja bebica je dobro.zelim vam svima od srca da uspijete i osijetite radost trudnoce, zato glavu gore i borite se.pussa
Pocetkom rujna/septembra krecem na 12. postupak.....nade prevelike nema, ali ne odustajem
Svaka čast djevojko .
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
Pocetkom rujna/septembra krecem na 12. postupak.....nade prevelike nema, ali ne odustajem
Tikice htjela sam te pitati znaš li ijednu curu mostarku, ne mogu da nađem nigdje po forumima, koja je radila oplodnju u Cito, da je pitaš gdje je radila imunološke pretrage LAC, obišla sam sve u Mostaru, kažu to se ne radi.
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
Tikice htjela sam te pitati znaš li ijednu curu mostarku, ne mogu da nađem nigdje po forumima, koja je radila oplodnju u Cito, da je pitaš gdje je radila imunološke pretrage LAC, obišla sam sve u Mostaru, kažu to se ne radi.
Starka ja sam na Bijelom brijegu odradila antikardiolipinska tijela i APTV(aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme) To oni rade gore sto se imunoloske obrade tice LAC((Lupus antikoagulans marker ) ne rade,al sam zvala privatnu laboratoriju u Sarajevu rade oni kosta 60-ak maraka,nalaz bude gotov za 10 -ak dana. Poslacu ti br na pp ako hoces
Starka ja sam na Bijelom brijegu odradila antikardiolipinska tijela i APTV(aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme) To oni rade gore sto se imunoloske obrade tice LAC((Lupus antikoagulans marker ) ne rade,al sam zvala privatnu laboratoriju u Sarajevu rade oni kosta 60-ak maraka,nalaz bude gotov za 10 -ak dana. Poslacu ti br na pp ako hoces
Jao mamyRR beskrajno ti hvala, moram to uraditi a u Mo nema nigdje. Haj mi molim te pošalji broj te klinike u Sa. A gdje si radila Le stanice??
I ja samna Bjelom brijegu odradila antikardiolipinska tijela, APTV i protrombin II, još mi nedostaje LAC i LE stanice.
Saljem ti br laboratorije na pp,al ne razumjeh te pod le na šta misliš? Meni je imunološka obrada uključivala ovo gore navedeno i LAC.
Dali si ti bila na cito?? Tako mi piše, na ovom papiru pretraga što mi je dok. Šparac dao. Ne znam pitaću u ovoj klinici. Puno ti hvala.
Nisam draga. Meni su ovo prosirene pretrage nakon 3 uzastopna spontana pobačaja,pa su i ovo trazili da odradim da iskljuce kao uzrok autoimune bolesti. Sve sto sam uradila je bilo ok. Tebi vibrice za CITO da na toj klinici upali od prve,da nam se vratis iz Splita kao trudnjača.~~~~~~
Nisam draga. Meni su ovo prosirene pretrage nakon 3 uzastopna spontana pobačaja,pa su i ovo trazili da odradim da iskljuce kao uzrok autoimune bolesti. Sve sto sam uradila je bilo ok. Tebi vibrice za CITO da na toj klinici upali od prve,da nam se vratis iz Splita kao trudnjača.~~~~~~
Hvala draga moja mamy na vibrama, strašno mi je žao, nisam znala za tri pobačaja, strašno.
ja sam radila IVF u Citu u julu i uspjelo je hb iz prvog pokušaja. Trenutno sam u 15. tjednu, a tebi želim da pozelim srecu i kazem da je ekipa fenomenalna. Iako sam iz Sarajeva jos uvijek kontaktiram sa dr. poljakom i dr. šparcem kad me nesto zanima i ako Bog da u decembru idem kod njih na 4d uzv. Ako te nesto zanima slobodno pitaj.
ja sam radila IVF u Citu u julu i uspjelo je hb iz prvog pokušaja. Trenutno sam u 15. tjednu, a tebi želim da pozelim srecu i kazem da je ekipa fenomenalna. Iako sam iz Sarajeva jos uvijek kontaktiram sa dr. poljakom i dr. šparcem kad me nesto zanima i ako Bog da u decembru idem kod njih na 4d uzv. Ako te nesto zanima slobodno pitaj.
Sretno !
Hvala ti puno srećice, svakako ću te kontaktirati. U mene je kratki protokol, zbog ovog novog zakona.Da li prilikom punkcije daju anesteziju? Da li boli? Koliko poslije punkcije si radila transfer?
Sretno !
Srecice, puno hvala na rijecima ohrabrenja nama koje ceka ono kroz sta si ti vec prosla Bravo za dobre i profesionalne doktore i cestitam na Sretno i tebi, da ti trudnoca prodje u anjboljem redu i da na svijet doneses predivnu zdravu bebaru!!
Mozes li nam reci koja je vasa dijagnoza bila?
Kod mm je konstatovana azoospermia, i bas smo bili u soku nakon tog saznanja. Al eto ja sam se malo raspitala i odlucili se za Split i definitivno se nismo pokajali . Ma samo ne treba gubiti nadu i ne prestajati pokusavati a bebice ce abd doci.
Starka
Kod punkcije meni su dali lokalnu anesteziju i jedino sam osjetila malu bol kada su stanice "pokupili". Punkciju mi je radio dr. Šparac i definitivno je veliki strucnjak. A ebritrasfer je bio 2 dana nakon punkcije jer su nakon 24 sata vec vidjeli da se stanice pravilno množe.
Kod mm je konstatovana azoospermia, i bas smo bili u soku nakon tog saznanja. Al eto ja sam se malo raspitala i odlucili se za Split i definitivno se nismo pokajali . Ma samo ne treba gubiti nadu i ne prestajati pokusavati a bebice ce abd doci.
Starka
Kod punkcije meni su dali lokalnu anesteziju i jedino sam osjetila malu bol kada su stanice "pokupili". Punkciju mi je radio dr. Šparac i definitivno je veliki strucnjak. A ebritrasfer je bio 2 dana nakon punkcije jer su nakon 24 sata vec vidjeli da se stanice pravilno množe.
Puno vam srece želim od srca
Hvala ti srećice, baš se plašim punkcije. Ali što bi rekli sa narodom. Uživaj u trudnoći, nadam se da ćemo ti se ja i lejla skoro pridružiti
I tebe Starka i Lejlu čekam na podforumu prvo tromjesječje pa zato nemojte odugovlaciti
p.s vjeruj mi nema razloga za brigu oko punkcije u dobrim si rukama. Ja apsolutno nisam znala kako to izgleda a kako traje svega par minuta meni je zaista bilo prelagano. U svakom slučaju sretno..