Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ambera čestitke od srca i želim ti trudnoću za poželiti
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Drage moje danas sam dobila PP od oktavije (nase stare forumasice iz slovenije), nije htjela da se javlja jer misli da smo je zaboravili ali morala sam podijeliti sa vama prelijepu vijest. Oktavija je bila dugogodisnja trudilica i pocetkom godine je trebala na IVF, medjutim desilo se CUDO. Ostala je trudna prirodnim putem, sasvim slucajno . Rekla je da ce nam ispricati sve pojedinosti, al' zasad javlja da ce aBd u septembru postati ponosna mama.
Draga nasa oktavija cestitam ti na , zelim ti urednu i odlicnu trudnocu, da izguras ove ljetne dane i da nam na svijet doneses zdravu i slatku ...i naravno da o svemu tome obavjestavas i nas, tvoje stare (su)trudilice
.-..-. `·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca... ?/ /? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne / \ gubeći entuzijazam"... http://sunasce.blogger.ba/
dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan 1. IVF Mb -0 2. IVF Mb -0
Drage moje danas sam dobila PP od oktavije (nase stare forumasice iz slovenije), nije htjela da se javlja jer misli da smo je zaboravili ali morala sam podijeliti sa vama prelijepu vijest. Oktavija je bila dugogodisnja trudilica i pocetkom godine je trebala na IVF, medjutim desilo se CUDO. Ostala je trudna prirodnim putem, sasvim slucajno . Rekla je da ce nam ispricati sve pojedinosti, al' zasad javlja da ce aBd u septembru postati ponosna mama.
Draga nasa oktavija cestitam ti na , zelim ti urednu i odlicnu trudnocu, da izguras ove ljetne dane i da nam na svijet doneses zdravu i slatku ...i naravno da o svemu tome obavjestavas i nas, tvoje stare (su)trudilice
E da znaš, da si me sad razplakala!! Tako mi je drago, da sam vas mogla obradovat!!
Hvala svima na čestitkama!!!
Ako vam iskreno kažem... ja sam htela več odustat od bebe al stvarno se desilo ČUDO!!! Sada nemam vremena za celu priču al ču vam u sledečih par dan sve točno opisat i šta sam radila da smo došli do bebe... Zasad samo da javim da čekamo bebu u septembru (7.9.) in da smo manje više dobro...
Amber i Oktavija cestitke od srca . Oktavija cekamo tu pricu sa nestrpljenjem, jer nama trudilicama je posebno drago cuti da je neka od nas koja se duze trudi ostala , to ti je melem za nase usi, zato pricaj draga..........
U barku sam petu godinu… I konačno čekujeno bebu… Moja diagnoza je policistični jajnici…. Prvi put sam počela sa terapijama posle godinu dana braka i neuspeha… Počela sam sa Klomifenom…i u prvoj rundi zatrudnjela. Ali nažalosta je trudnoča trajala samo 8 nedelja jer je nastupijo spontani abortus i beba nam je umrla…. Jedva smo ja i moj dragi preboleli tu veliku bol… Nakon abortusa sledile su nove terapije Klomifena (još 5 puta) ali bez uspeha… Avgusta 2007 imala sam operaciju laparoskopiju i histeroskopiju jajnika i maternice i opet još tri terapije Klomifena ali opet sve bez uspeha… Krajem 2007 godine naručila sam se na kliniki za umetnu oplodnju u MB na lečenje… Jer je MB jedna najboljih klinika ovde u okolini red čekanje je jako dug… Mi smo došli na prvi razgovor tek u Maju 2008 godine… posle svih pretraga (celukupni pregled mene i muža: krv, hormoni, spermiogram, spolne bolesti…) i postavljene diagnoze, došli smo na prvu terapiju IUI (insemenacija) u julu 2008 ali opet bez uspeha, pa na drugi IUI i treči IUI ali sve bez uspeha… Celo to vreme sam čvrsto verovala u znanstvenu medicinu… i ako sam između terapija pokušavala sa raznim macinim travama i neznam ni ja čime više…. J Moram priznati, da su terapije in pregledi i dodatki velikih količina hormona jako uticali na moje opštinito zdravlje i raspoloženje in na odnos u braku… Ja i moj muž nismo više bili ljudi nego ROBOTI koje žive, da dođe do bebe… Tako sam se u jesen 2008 godine odlučila, da ne idem više na terapije i da ču uzet malo vremena za sebe i svoje zdravlje…. Jer su me dodatki hormona jako udebljali (najmanje 10 kg) sam dolučila, da prvo smršam…. I tako sem se ja uputila na istraživanja o zdavoj hrani i metodama maršavljenja i naletela na dr. MONITINGNACIJA ili Montinjaka, koji opisuje kako da jedemo i mršavimo (knjiga: Jem torej hujšam - Jedem tako da mršavim) i iz knjige saznala, da tako lečimo i svoje telo… međudrugim lečimo i policistične jajnike…. I neznajuči i nenadajuči se sve je krenulo dobro od ruke… klie su se smajivale (5 kg za mesec dana) bez dijete i problema, zdravlje se izboljšavalo (krvna slika bolja)… Imala sam i čaj za žene koji reklamiraju na TV - EVAFIT…. Celi decembar sam imala jako buran …problemi na poslu, mama mi se jako razboljela, sa dragim sam se jako posvađala – problemi kod kuče, za novu godinu sam bila tako bolestan (grip) da sam ostala kod kuče sama… itd. Ni u smovima nisam mogla da pomislim, da bi mogla u to vreme zatrudnet.... decembru sam i postila prije Božiča i 7. januara 2009 saznala, da sam trudna…. To je bio moj najljepši božični dar od boga, da mi javi da ču postati MAMA i moj dragi TATA!!!
Normalno, da dugo vremena nismo o radostnoj vesti govorili nikome, baš zbog več jednog bolnog gubitka, tako da smo vest rekli svima malo kasnije…. Ali sad smo u 28 nedelji trudnoče i ja i bebica smo dobro, a tata svaki dan ponosno mazi i grli največji i najljepši stomak na svetu!!!
Eto toliko od mene!!! Poanta moje priče je, da o bebi stvarno nesmete razmišljat nego se prepustiti užitku i životu i ona če doč sama, kad se najmanje nadate.... A o zdarvlju morate brinut same i najviše sa ishranom, jer kad nam je telo čisto i zdravo, onda može i da funkcijonira kako treba (to nisam mislila samo na one što su krupne građe nego na sve žene....)...!! «Kad ima mašina dovoljnjo ulja ona če radit ko sat...a ako joj nestane ulje ona če prestat radit!»
Ako bude koju zanimalo kako se može POLICISTIČNE JAJNIKE bar delimično ozdravit sa dijetom neka mi se javi pa ču joj napisat nekoliko osnovnih stavri o toj ishrani!!!
A zasad od mene toliko! Hvala svima na čestitkama i podrški! Želim, da sve doživite čudo, kao ja i moj mužič i da vam bog pošalje najlepši dar što može!!! Volim vas in mislim na sve vas i ako nisam sa vama!!!
Amber, Oktavija - sretno cure i neka vam ovih 9 mjeseci prodje u sreci, zdravlju i veselju Ja evo prijavljujem svoj 11. postupak, u srijedu san na punkciji, prirodni ciklus.
Drage forumašice, da li ste vi upoznate da će dva pokušaja vantjelesne snositi zdravstveno osiguranje ženama do 37 godina. Naime, u Dnevnom Avazu, od 26. 6. čitam da je održana konferencija ginekologa naše zemlje i da je ministar zdravstva Safet Omerović istakao da je u osnovnom paketu zdravstvene zaštite usvojeno da će dva pokušaja padati na teret zdravstvenog osiguranja.
I ja sam to tek u petak pročitala. Zanima me kako i kad će se to početi sprovoditi. Danas ću nazvati Mehmedbašića da vidim imaju li oni konkretnijih informacija.