Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 13:48:59
andjela I
Cao curice, kako ste mi? Meni jucer bio termin, danas idem na kontrolu pa cemo vidjet kakva je situacija....Sinoc me malo bolio stomak pri dnu, kao pred menstruaciju, ne znam da li bi to mogo biti neki znak. Al sam danas nervozna, 50 poziva sam imala, svi zove i pitaju kako sam, boli li me, treba li mi sta, kao da sam retardirana, a mene to jos vise uspanici i unosi nemir. Jednostavno mi treba moj mir i nista vise...,
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 13:58:26
Zoe
Andjela, sretno i da sve aBd prođe što bezbolnije za tebe i bebicu P.S. Nakon poroda kad se opraviš željno iščekujem tvoju porođajnu priču, isprepadah se živa čitajući na temu Porodilište u Tuzli
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 14:07:00
de_de
IZVORNA PORUKA: Zoe
Andjela, sretno i da sve aBd prođe što bezbolnije za tebe i bebicu P.S. Nakon poroda kad se opraviš željno iščekujem tvoju porođajnu priču, isprepadah se živa čitajući na temu Porodilište u Tuzli
Takodje ti zelimo sve najbolje i sto bezbolniji porod. Ma nadam se da Porodilište u Tuzli nije toliko strasno, mozda nama bude bas dobro.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 14:19:56
andjela I
Hvala vam drage moje od sveg srca. Imala sam trudnocu za pozelit, nadam se i laganom porodu. I ja misslim da porodiliste u tz nije tako srtasno. Jutros sam zvala i sestru koja mi je stela u bolnici, kaze da se ne brinem kad krenem gore da joj se javim.. Danas kad podjem balicki na kontrolu ponijeti cu stvari za bolnicu, pa ako me uputi u bolnicu idem odmah, necu se vracat kuci... A svakako cu napisati porodjajnu pricu, moram ja to s vama podijelit...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 14:40:34
budućamama
Anđela, dočekala i ti svoj termin . Još malo, aBd, pa ćeš ugledati i čuti svoju djevojčicu Blago tebi Pokušaj se što manje nervirati, a narod zove i zvaće sve dok se ne porodiš ili se prestaneš javljati na telefon Ja u četvrtak aBd ulazim u 9-ti mjesec, sad sam 35+4 i jedva čekam kad ću i ja upoznati svoju princezu. Vjerujem da je kod tebe sve spremno, a malena će doći kad bude vrijeme za nju Pomilki ti tu svoju puparu od mene i moje mrve i znaj da ti od srca želi lak i brz porod i naravno, najvažnije od svega, zdravu bebicu koja će svojim plačem da digne cijelo porodilište na noge Neka ste nam žive i zdrave, ljube vas mrva i Bmama Sretno mila
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 15:11:39
andjela I
Hvala bmamice, hvala od srca... Znas da sam kontala da iskljucim sve telefone ..... I ja tebi zelim sve naj naj od srca... Javim vam se veceras ako ne odem u bolnicu.....Pomilki i ti svoju mrvu od nas dvije...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 15:14:28
bebana27
andjela I da ti je sa srecom i da aBd ubrzo imas svoju bebu pored sebe i meni se blizi pa me sve nekako strah sta ce biti a ja cu u srijedu dr da vidim sta ce mi reci jer mi je termin iduce sedmice
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2009 20:13:06
andjela I
Nema nikoga na ovoj temi. Ja bila kod Balicke, situacija nije znatno promijenjena, grlic malo meksi, beba se malko spustila, tezina oko 3900 . Ako do cetvrtka ne bude nista idem u bolnicu na provjeru plodove vode....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 15.9.2009 10:38:23
bebana27
meni se je vec stomak spustio dole i beba me sad nogama gura pa me boli kao da cu dobiti svaki cas....ima te li vi te probleme?
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2009 13:49:46
bebana27
jeste li vi imali neke simptome prije poroda? ja sam sinoc dobila proliv njedjutim neredovna mi je stolica pa ne znam da li se to mozda zena cisti pred porod?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2009 9:45:37
niki83
joj bebana jos samo 5 dana do termina!!! hvala Bogu docekala si i ti.. ma sve sto se dogadja vjerujem da ima veze sa pripremom organizma za taj najvazniji dogadjaj...u svakom slucaju SRETNO pa kad god bude
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2009 9:58:57
bebana27
hvala draga moja sutra aBd idem dr da vidim sta ce mi reci nadam se da cu aBd ubrzo imati svoga sina pored sebe
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2009 18:06:43
niki83
ma svakako ako Boga da!!! neko prije, neko poslije! bas jucer jednoj poznanici kojoj je termin 5 dana poslije mene rekli da se pocela otvarati i da ce ovih dana krenuti porod...et..a ona se nadala da ce prvo nas ispratiti pa se sad uplasila
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 23.9.2009 22:26:10
niki83
a sto su nam se to usutile na ovoj temi???? pa toliko nas ima koje upravo ispracamo ove zadnje dane..a vi nista.. vjerovatno vam je vise dosadilo samo jedva cekate svoje i by the way...zna li neka sta nam je bilo sa andjelom 1?? je li se porodila.kad i kako?? ugledah njen nick na ovoj temi pa se sjetih da je zena trebala roditi, a tamo nema nista na temama: rodili smo...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2009 9:19:28
niki83
drage moje "drugooktobarske" pa ostalo nam jos samo 5 dana.. a mene nekakva prehlada uhvatila, grlobolja itd. sad me strah da ce me ovo iscrpiti i da necu imato snage za porod
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2009 12:55:07
Atarka
Nismo bas aktivne izgleda.. Niki, je li prosla prehlada? Ja sam je imala i jos malo smrcam. Cula sam da je to cesto pred porod. Kod mene se sve smirilo, nema naznaka da ce uskoro, mogla bih i prenijeti . Bila sam jucer na vag.pregledu, sve ok, da dodjem u cetvrtak opet. Jesi li ti isla na pregled?
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Podvezivanje jajnika! Tidzi
Imamo dijece onoliko koliko smo zeljeli i ja bih sada da podvezem jajnike. Vasa misljenja za i protiv podvezivanja i objasnjenja. Hvala puno! I molim Vas nemojte mijesati vjeru u ovo.
Podvezati. (37%)
Ne podvezivati. (56%)
Cula sam losa iskustva u vezi toga. (6%)
Cula sam sve najbolje o podvezivanju. (1%)
Broj svih glasova: 107
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!