|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
25.8.2009 10:05:53   
bebana27
meni je ostalo jos 29 dana  do porodjaja ali sad imam one bolove varalice koje naidju i prestanu
nesto me je strah poroda jer kad vidim kako pate trudnice zapitam se kako ce meni biti kad je mamin lopov okrenut guzom prema izlazu i dr mi je rekla da ce biti tezak porod i za mene i za njega

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu anamaria_at)
Neposredna veza do poruke: 2626
25.8.2009 21:55:15   
Junior
Ne mora to nista znaciti...ima bebica pa se pretumbaju u zadnji tren...a, u Mostaru ne idu na prirodni porod ako je zadak, vec idu na carski...ali, eto ima zena pa normalica rode i tako...
Meni je termin aBd 2.9. vec imam od jucer lagane bolove i sukrvicu...rekli da kuci cekim jace trudove...ostalo hvala Bogu sve oki, samo sam u iscekivanju...jedva cekam aBd mohg malog bebca da vidim...user posted image nekad cekanje izmori, ali sve za bebicu!!!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2627
6.9.2009 13:17:04   
niki83
sta nam je sa Junior? porodi li se ona? nisam u toku..user posted image
evo nama pise jos 26 dana ostalo do poroda..ma uglavnom je OK samo smo malo velike i teske, ma kao balon..user posted image

N&N

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 2628
6.9.2009 13:30:06   
bebana27
ja imam veliki strah kako ce sve proci jer se beba nije okrenula nekako kako se blizim sve mi je gore

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2629
7.9.2009 8:56:34   
anamaria_at
Bebana nemoj da se sikiras bice to sve kako treba....da se bojis i da panicis ..napravices samoj sebi samo jos gore.....misli pozitivno...

ja sam strahovala...a sad kako sam presla termin...samo cekam bebicu....i da je vidim...i nekako se radujem svakom laznom bolu....jer pomislim..jaoj...evo krenulo je....heheheh...

Inace se osecam super...kao da nisam trudna....a trebala bi svaki cas roditi...hehe...

15.09.2009....Stigla nasa Anamarija....

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2630
8.9.2009 14:21:02   
bebana27
meni se je poceo stomak spustati jeli to znak da bi porod mogao biti ubrzo ili se tjelo pocelo pripremati?
sutra idem na kontrolu pa cu znati sta ce biti dalje

Neposredna veza do poruke: 2631
11.9.2009 9:51:10   
bebana27
e drage moje ja sam vam sva u strahu ostalo mi je jos malo a beba se nije okrenula ne znam da li je neko od vas se poradjao na zadak i kako je to jer kako mi je dr rekla da cu morati prvo tako ja ne mogu navece da spavam samo bi od sve muke plakala

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2632
11.9.2009 22:02:55   
niki83
bebana ne daj se!!!
misli na bebaca i da on ne voli kad si ti tuzna! a s Bozijom voljom i milosti ce sve proci sigurno! samo glavu gore i misli pozitivno

N&N

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2633
12.9.2009 21:12:49   
jelka
Jos dva dana do termina.. E sada, kaze meni dr ako ne osjetite pokrete bebe duze vremena obavezno se javite, a isto tako ako beba bude suvisne nemirna potrebno je da se javite. Kako ja da znam kada je beba suvisne nemirnauser posted image   Citavu trudnocu je bebica nemirna, a danas posebno, kao u najboljim danima! Da nije dva dana do termina ne bih se brinula, ovako sam poblesavila! Zanima me da li je jos nekim user posted image bebica pred porod bila nemirna?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2634
12.9.2009 21:19:00   
de_de
Moja mama je rodila sestru na zadak, a nisu je ni sjekli, nije imala ni jednog koncica, a sestra je bila teska oko 3,6 kg. user posted image user posted image Ma bice to u reduuser posted image user posted image

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2635
12.9.2009 21:25:17   
Atarka

IZVORNA PORUKA: bebana27

e drage moje ja sam vam sva u strahu ostalo mi je jos malo a beba se nije okrenula ne znam da li je neko od vas se poradjao na zadak i kako je to jer kako mi je dr rekla da cu morati prvo tako ja ne mogu navece da spavam samo bi od sve muke plakala

Ja sam upoznala jednu zenu koja je prije 9 godina rodila sina na zadak na Kosevu i imala je samo 4 koncica. Kaze, i da bi i sutra opet ako treba i da uopste nije bilo strasno, zato nemoj biti u grcu jer ces sama sebe "sabotirati" i bez potrebe se napatiti. Sretno!

30.09.2009

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2636
12.9.2009 21:37:22   
anamaria_at
Jelka meni je prosao termin par dana...moja bebica udara kao nikad do sada....nocu pogotovo...bilo kako da legnem....ona gura....U ponedeljak idem na kontrolu pa cemo da vidimo sta cemo da radimo...rekli su mi da do petka moram roditi...jer je to zadnji voz..:))) A ja nista ne osecam..setam..cistim po stanu....vozim auto....pijem kaficu sa drugaricama...kao da sam u petom mesecu...:)) Ali videcemo ....moze to odjednom.... Tako i ti...nemoj se sikiras..bice sve to kako treba....

15.09.2009....Stigla nasa Anamarija....

(odgovor članu jelka)
Neposredna veza do poruke: 2637
12.9.2009 21:42:50   
myb@by
Meni je termin 01. oktobra i zadnja dva dana bebica nenormalno udara i sad me ovo pravo zabrinulo.Znala sam ako je beba mirna da se treba ici doktoru a za suprotno nisam znala i sad me malo strah.Inače jako sam nervozna zadnja dvadana i samo user posted image user posted image user posted image user posted image .Nemam pojma šta mi se dešava.Cijelu trudnoću super raspoložena a sada nikakva.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 2638
12.9.2009 22:17:46   
niki83
mi smo danas o ovome razgovarale!! sta je ovo sve nas neka depresija uhvatila..cini mi se da je svaka danas oplakala! vjeruj mybaby nisi sama user posted image

N&N

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 2639
12.9.2009 22:52:41   
jelka
Sada sam razgovarala sa prijateljicinom mamom, ona je babica, pa kaze da se ne brinemo i da je bolje da je beba aktivna, sad vise udara jer nema mjesta pa trazi polozaj. I ja sam citala da je obavezno javiti se dr ako dugo ne osjetis bebu, ali kad mi rece javi se i ako je vise  nego inace nemirna, mislim se nema sanse da ja to procjenim, mogu samo da se unervozim jos viseuser posted image Idem i ja na kontrolu u ponedeljak, tad nam je i termin, pa neka je vade kako znajuuser posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2640
13.9.2009 12:57:49   
niki83
e jelka pa sretno onda sutra na pregledu!!! mi ostale cemo sacekati jos malo pa aBd eto i nama termina!
anamaria_at pa zar kod tebe nema jos nista?? user posted image vidim da se odlicno osjecas i da si aktivna, pa zelim i tebi da sutra prodje sve ok na pregledu, ili jos bolje da bebica stigne do sutra aBd user posted image
ostale moje user posted image da vas pitam stucaju li kod vas user posted image puno???

N&N

(odgovor članu jelka)
Neposredna veza do poruke: 2641
13.9.2009 13:33:31   
Atarka
Meni se cini da moj mali stuca kad god ja nesto pojedem user posted image . Bice da guta plodnu vodu, poguzija mali. To je bas cudan osjecaj, nisu udarci vec ritmicni blagi pokreti.

30.09.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2642
13.9.2009 18:15:27   
niki83
i ja sam isto primjetila da kad nesto jedem ili pijem onda ona pocne stucati, cak se vidi i na stomaku kako se blago pomjera, a bas je sweetuser posted image

N&N

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 2643
13.9.2009 19:54:37   
jelka
Hvala Niki, dosadili ovi pregledi, a i nestrpljiva sam da konacno vidim bebaru! Prva je beba, pa ne mogu ni da zamislim kakav je osjecaj! A sto se tice stucanja, mene je to izludjivalo nocu, ustanem u wc, sve zmireci da se ne razbudim, a ona krene stucati i nema spavanjauser posted image Sad ne stuca cesto, vjerovatno je popila svu voduuser posted image
Ako ostanem sutra u bolnici, tj. ne budem u prilici da pisem, zelim vam sto laganiji porod!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2644
13.9.2009 20:00:02   
Lalana

IZVORNA PORUKA: Atarka

Meni se cini da moj mali stuca kad god ja nesto pojedem user posted image . Bice da guta plodnu vodu, poguzija mali. To je bas cudan osjecaj, nisu udarci vec ritmicni blagi pokreti.

Meni je sin non stop stucao, osim kada spava, pa ja vam to ne mogu docarati, nekada bi mi bilo preslatko, a nekada se zabrinem pa sta mu je vise user posted image

Eto proslo je i to, od kada se rodio ne sjecam se da je stucao osim 3-4 puta.user posted image

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 2645
13.9.2009 20:00:20   
de_de
Jedno pitanje za mame koje su u 9 mjesecu: koliko cesto idete na preglede i na ctg. Ja sam u 7 mjesecu i idem svake 3 sedmice. Hvala unaprijeduser posted image

(odgovor članu jelka)
Neposredna veza do poruke: 2646
14.9.2009 9:59:25   
bebana27
ja kako sam usla u 9 mjesec bila sam 2 puta na ctg-u i tad je uracunat i pregled
sad ne znam za ostale ali kod nas je tako

< Poruku je uredio bebana27 -- 14.9.2009 10:00:29 >

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 2647
14.9.2009 11:13:56   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: de_de

Jedno pitanje za mame koje su u 9 mjesecu: koliko cesto idete na preglede i na ctg. Ja sam u 7 mjesecu i idem svake 3 sedmice. Hvala unaprijeduser posted image

A zašto ideš tako rano na ctg...

Obično se ide kad se uđe u 9. mjesec i to otprilike jednom sedmično...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 2648
14.9.2009 13:31:27   
de_de
Ne idem jos, nego sam pitala koliko cesto se u 9 mjesecu ide na preglede i ctguser posted image
Bas sad citam sta sam napisala, zaboravila sam napisati da idem svake 3 sedmice na pregled, ne na ctg. Moja greska, pardon, omaklo se u trudnociuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio de_de -- 14.9.2009 13:33:07 >

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2649
14.9.2009 13:44:03   
Mya_81 RR
Aha...kužim user posted image ...nego, uglavnom se ide jednom sedmično, a možda i jednom u 10 dana...ovisi o ginekologu, a i o samoj trudnoći...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prvi čovjek na mjesecu
veeseelaa

Vjerujete li da je Nil Armstrong zaista koračao po mjesecu ili mislite da se radi o glupostima kojim možne sile zavaravaju svijet?

Mislim da je Nil bio na mjesecu (50%)

Ma kakvi, čista glupost (13%)

Nisam sigurna (11%)

Imam odredjene sumnje prema ovom događaju (25%)

Broj svih glasova: 114

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *