|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
13.9.2009 11:58:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Evo kako ja radim hranu sa svježe prokuhanom i prokuhanom vodom koju držim u boci...
oko 40 ml svježe prokuhane vruće vode + 50 ml vode iz boce i tu stavim 4 mjerice...to dobro promućkam i dodam onda ostalih 30 ml vode iz boce (mi smo trenutno na 120ml)...na ovaj način nakraju ne moram hladiti hapicu i treba mi puno manje vremena da je napravim...

Mya, potpuno isto radim... s tim što ja držim vrelu (prokuhanu) vodu u termos boci, a ovu hladnu prokuhanu u malij plastičnoj flašici.
I još da napomenem, pošto je na Ilidži voda prepuna kamenca, vodu sa česme obavezno prokuhavam. Inače, kupujem flaširanu vodu (5 l) i tu vodu samo ugrijem za termos bocu... konsultovala sam se sa pedijatricom i ona kaže da tako i treba.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 3226
13.9.2009 11:58:27   
škorpija
Feliks draga nemoj mučiti ni sebe ni dijete, daj mu da jede kad je gladan i nemoj ga više buditi nema potrebe, potpisujme i ostale cure, nema potrebe da mu daješ više tu rižinu sluz.
Što se tiče vode za AD mlijeko, ja prokuham u kuhalu i stoji mi u njemu samo podgrijavam u njemu po potrebi, već sam se ispraksirala i znam koliko tačno sekundi treba da grije da bi voda bila taman.

Ja sam svom bebcu dala nedavno pasiranu jabuku al mu se nije svidjela (ja sam je sama pravilauser posted image ), a jučer kupila onu hipp kašicu "prva jabuka za dojeneče" i fino je jeo, sviđa mu se. Izgleda da neće voliti moju kuhinju kao ni mmuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3227
13.9.2009 12:03:28   
Mya_81 RR
I ja od danas definitivno kupujem flaširanu vodu i tu ću prokuhavati njoj za klopicu...jooooj, kad vidim kako se brzo kamenac nakupi u kuhalu poludim...stalno prokuhavam limuntos da taj kamenac odstranim....

A ja imam lošu termos bocu, tj. brzo mi se nekako voda u njemu ohladi...user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3228
13.9.2009 12:03:57   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

Ja sam svom bebcu dala nedavno pasiranu jabuku al mu se nije svidjela (ja sam je sama pravilauser posted image ), a jučer kupila onu hipp kašicu "prva jabuka za dojeneče" i fino je jeo, sviđa mu se. Izgleda da neće voliti moju kuhinju kao ni mmuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3229
13.9.2009 12:10:36   
marinčii
ej mamice pozdrav...da vas pitam kako vi stavljate vaše bebice da spavaju?moj matej spava na pupi iako nam je pedijatrica rekla da treb spavati na bok ali on jednostavno tako neće čim ga stavim počne plakati

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3230
13.9.2009 12:23:43   
Mya_81 RR
Mi smo u onoj najgoroj fazi grčeva isključivo spavali na stomaku jer je tada stvarno lijepo i mirno spavala...i sad nam je noćno spavanje na stomaku, ali je prvo stavim na bok da učvrsti san i onda je prebacim na stomak, a to sve iz razloga jer Minja inače puno bljucka, pa poslije obroka kad je stavim odmah na stomak zna biti previše...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3231
13.9.2009 12:24:26   
škorpija
Moj spava na stomaku od kad je napunio mjesec dana i samo tako hoće da spava

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3232
13.9.2009 12:47:34   
Anoniman
hvala vam svima od srca na pomociuser posted image user posted image nema vise rize,ni budjena dosta mi je toga neznam samo zasto,mi je to pedijatrica rekla.
Jeo je oko 10sati,bio zaspo i probudi se oko 12gladan pojeo samo 70ml.ajd reko dacu mu dala skoro evo opet pojeo 70ml.i zaspo al nedam vise na 2sata hapu.I ako se opet probudi na dva sata,cekat  ce bar jos edan sat da prodje da bar jede fino.
MYA sad je jeo,tako halapljivo uh samo sam cekala kad ce povratit,i to otvoreni usta jeo nema mira pa vuce,vuce pa zakmeci....
Na dvaput sam ga dizala da podrigne da bar ostane reko sta ako povratis......
Ja kad mu rukice stegnem tad se jos vise vrti jedva se izborim snjim,prije je bio puno mirniji sto se tice jela uh imam sad brigu,navuce mi ovako samo jake grceve....
Nadam se da nece vjecno ni ovo..

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 3233
13.9.2009 12:47:51   
Apotekarka
Eh moj nika<ko ne podnosi spavanje na stomaku odmah u plač...,uglavnom spava na leđima ja ga ostavim na stranui a on sam se sad okrecei na leđa...
SINOC MI SPAVAO OD 22:30 pa gotov jutros do 9 masala...jest da se oko 4 meskoljio mama ga pomolovala i nisam htjela progovarati i opet zaspao...i jos je sat poslije tog odspavao sad malo kunja ali nita od toga treba brzo i jesti...
Ja koristim dmovu termosicu super je dugo drzi toplotu ali a njemu u njoj kuham samo preko noci ako se budi ili rano ujutro mada je sad ovih par dana prijev8 nije ustajao..a po danu mu prokuhavam ali i ja sam i kod nas primjetila kamenca to je uzas...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3234
13.9.2009 12:53:00   
marinčii
ajde lakše mi ja kad vidim da ima još bebica koje spavaju na pupi..pa nekako i je to sigurnije nego na stomak ..i kod nas je voda puna kamenca užas jedan ..ja ljetos kad sam bila kod pedijatra reko mi je da mu dajem flaširanu vodu po koju kašičicu radi vrućine..ali ja nisam davala pošto samo dojim pa mislim da ne treba ali čim počne ručati drugu hranu ja ću mu davati flaširanu vodu 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3235
13.9.2009 12:54:58   
shejla
ni moja Lamija ne spava na stomaku...Ne zna ni lezati :):):) Ja je stavim i ona zvjera okolo, ali kad se umori, ne zna spustiti glavu da je odmori...Smjesna je :) Onda pocne da se buni, pa ja malo sacekam nece li skontati da se malo nasloni, ali jok....glava pada, a ona je dize i "zove" u pomoc user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3236
13.9.2009 14:44:57   
Honey3
pozdrav za sve mamice i bebice....da se i mi prijavimo na ovu temuuser posted image user posted image user posted image nama je danas 10. dan...Esmica je mirna doji ali mi se cini da joj je malo....ima li neko da pored dojenja jos nesto daje bebi???

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3237
13.9.2009 15:35:26   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image

ma i moj je na hipp kasicama...nemerem ja ispasitati k'o sto to cika hipp uradi, kad' se nije na moru zadavio od moje "pasirane" breskve...i tada sam rekla -sine dok nedobijes zube cika hipp te hraniuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 3238
13.9.2009 16:05:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

ma i moj je na hipp kasicama...nemerem ja ispasitati k'o sto to cika hipp uradi, kad' se nije na moru zadavio od moje "pasirane" breskve...i tada sam rekla -sine dok nedobijes zube cika hipp te hraniuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image , pa i sama razmisljam o istoj varijantiuser posted image
Znaci Andrej sad veliki djecak, rucka svasta, sjediuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi cemo pricekati jos malo i kad napunimo 6 mjeseci idemo na hipp, a zato je dijete na moru kamenje lizalo i mamu slanuuser posted image , joj sutra moramo na bocuuser posted image , uh sto ih mrzimuser posted image

A sta mi Zarica radi, kako slusa i sta je sve naucila novouser posted image , ljubimmmmmmm

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3239
13.9.2009 16:11:16   
Anoniman
Zaha, vejika pusa tvojoj Esmici od mene i moje Esmice : )
Nemoj sebe da ubjeđuješ da joj je malo tvog mlijeka. Neka doji kad hoće i koliko hoće. Ja sam svoju Esmu vrlo rano počela, osim svojim, hraniti i AD mlijekom, pa je ona sasvim prestala dojiti već sa nepuno tri mjeseca.

Sretno, draga... ti samo pij doooosta tekućine i hrani se zdravo (koliko možeš) a mlijeka će biti, uz Božiju pomoć.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3240
13.9.2009 16:41:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

user posted image user posted image user posted image user posted image , pa i sama razmisljam o istoj varijantiuser posted image
Znaci Andrej sad veliki djecak, rucka svasta, sjediuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi cemo pricekati jos malo i kad napunimo 6 mjeseci idemo na hipp, a zato je dijete na moru kamenje lizalo i mamu slanuuser posted image , joj sutra moramo na bocuuser posted image , uh sto ih mrzimuser posted image

A sta mi Zarica radi, kako slusa i sta je sve naucila novouser posted image , ljubimmmmmmm

PA DOBRO NAM DOSLIuser posted image ...jel mala user posted image nabacila bojeuser posted image ...da vidi samo Andreja i prsa mu tamnoputih...bicepsa, tricepsa i svihcepsauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3241
13.9.2009 17:44:31   
Anoniman
Bolje vas nasli, ili tacnije bolje vi nama dosli, koliko vas dugo nije bilouser posted image , ma nije bas nabacila boju, a Andrej pravi laf, mogu misliti, garant se plivajuci zategaouser posted image , fakat koliko ste vi to ostali? Jesi se makar odmorilauser posted image
Ljubac od nasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3242
13.9.2009 18:01:23   
Anoniman
koliko smo biliuser posted image ...15,16,17 dana...ne mogu da se sjetim kada smo otisli...znam da je petak bio a vratili smo se 15....ma bilo nam je super...da smo bogdo ostali...ja bih se sada preselila tamo

Kako vama bi?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3243
13.9.2009 18:09:29   
Anoniman

koliko smo biliuser posted image ...15,16,17 dana...ne mogu da se sjetim kada smo otisli...znam da je petak bio a vratili smo se 15....ma bilo nam je super...da smo bogdo ostali...ja bih se sada preselila tamo

Kako vama bi?

E da ti je preselitiuser posted image , i nama je bilo superiska, mislim malo drugaciji odmor sa djetetom ali je proslo lako i sto je najvaznije bez bolesti, a mislim da nam je svima od koristi sto smo udahnuli malo morskog zraka, kad vidim ovaj Sivograd u kojem zivimouser posted image
Kako te slusa Andrej, puze li vec...Ajna jos ne puze ono klasicno, ali uspjesno se otkotrlja i moram je paziti da ne lupi u sto ili slicnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3244
13.9.2009 18:51:34   
Anoniman
joj suti, apropo kotrljanje...

Bad mother nr.1
bili mi na kupanju i stavila ga ja na stepenicu da ga presvucem...okrenula se da uzmem pelenu iz ruksaka okrecem se prema stepenici tek ono niđe mi djeteta...ja pogledam dole ispred nogu lezi moj Andrej i gura suhe grancice od bora u ustauser posted image

Bad mother nr.2
peglala posteljinu da je slozim nazad...on sjedi pored mene...nista ja zavrsila i iskljucila peglu, otisla do kupatila tek mm vristi a Andrej zgrabio kabl i zateze i jos se keziuser posted image

Bed mother nr.3
stavila ga ja u more da pliva...drzim ga ja sve regulara...prodje brod, napravi valove, Andrej se nagutao mora i naravno poceo da place (ali je zato izbacio sve sline=aqua maris)

Sto se puzanja tice to odbija...cim ga na trbuh stavim pocne da place...jedino kada se sam okrene e onda suti, samo jos ne zna da se vrati...ali zato mi je poceo sjedjeti i skakati u kriluuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3245
13.9.2009 19:03:02   
ena23
Pozdrav generaciji

Mi imamo danas uzasan dan. Mama sinoc jela malo graska u ruskoj salati pa mi djete danas ne zna kud udara od vjetrova i grceva... A ja izgleda fasovala mastitis, ruke ne mogu da dignem, boli sve zivo... Eto, nek smo se malo izjadali...

A nesto interesantno: maloprije ja ga ninam, nosam, placem i ja s njim, djete se zacehlo od bolova, izvija se, i ja reko da ukljucim fen spustim ga na dekicu... ljudi moji, iste sekunde kad sam ga spustila djete zaspalo... i nek mi neko kaze ko je ovdje lud???user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3246
13.9.2009 19:17:00   
Anoniman
user posted image user posted image cudno kako  to pali  skoro kod svake djece i kod mene je usutio cim fen  ukljucim ili ga na tibu stavim!!!
I moj Anel je danas imao grceve pomalo,naguto se zraka sa flasom.
Sretno,i da malog Mikija prodju grceviuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio felix -- 13.9.2009 19:19:39 >

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 3247
13.9.2009 19:20:41   
ena23
Draga felix ja nisam uspila ni ukljucit fen, odma zaspo! To je ono sto je cudno... kontam u sebi drago djete, ti ko da mene namjerno zafrkavas... Ma ljubi ga mama, smao neka ga ne boli

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3248
13.9.2009 19:22:28   
Anoniman
user posted image user posted image zivio fenuser posted image user posted image user posted image dusa mala neka paja ,kako tvoje cicke vidim bole te jel puno kako dojis bolil tadauser posted image ???
Koliko ti Miki ima kguser posted image ?Moj Anel bez cuce nece da zaspi,ma nista cim jede cuca u ustima i nevadi je vise do sledeceg jelauser posted image ....
Neka samo da mi je pametan i zdrav kupi ce mu mama punoo cuci!!!

< Poruku je uredio felix -- 13.9.2009 19:24:35 >

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 3249
13.9.2009 19:29:00   
ena23
Hehe dusa draga... Men isu djeca slatka sa cucom. Ja sam svome gurala al on ni mukaet-  odma skupi obrve veli sta me zezas, il daj siku il me pusti na miru user posted image A sike su evo ko malo bolje, izdajala sam se citav dan, stavljala mikija da doji, stavila obloge od kupusa, pa sad bar ne boli dok sjedim.
Ja ne znam z akilazu, tek cemo 24tog na prvu kontrolu kod pedijatra (tako su nam rekli). Ali je Boga mi otezo, ja ga jedva drzim na rukama. Ionako se rodio sa 4050gr- na babu svog user posted image
Koliko se anelova guzara udebelila? Kako nam je on? Ljubimo vas

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *