|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
12.9.2009 21:06:50   
neki
Hanumiceeeeeeeeeeee,kako ste mi,kako bebare???Mi smo danas nesto neraspolozeni,valjda je i do vremena i do zubica,vec imamo 4 zubica,i to samo na donjoj viliciuser posted image user posted image
Pusa svima od nasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3201
12.9.2009 21:37:28   
škorpija
evo poklon za farah user posted image  čestitamo sedmojesečnicuuser posted image

neki zeniceeeeeeeeee

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3202
12.9.2009 21:47:52   
Anoniman
Veeeeejika pusa za veeeejiku Farah i jedan user posted image od Esme i tete Pingpong : )

ns.mery... obavezno salij stravu curici i pljucni joj dva-triput u sred čela i još joj oko glave kruži desnom rukom govoreći "čarala-barala" i "hokus-pokus" - vidjet ćeš kako će se malena smiriti : )
Šalu na stranu (ne zamjeri)... nadam se da će grčevi brzo proći i da će malena biti dobro. Veeeejika pusa i za nju

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 3203
12.9.2009 21:51:23   
Anoniman
Pozzzzzdddrrrraaaavvvuser posted image
Mi smo stigli, sutra cemo sve procitati, sad samo da se javimo,dobro smo i zdravo i pozeljeli smo vas puuunnnoo, napunili smo 5 mjeseci i sad smo jos snazniji, ljubimo vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3204
12.9.2009 22:43:29   
Apotekarka
Hej mame...evo mi poslije kupanja kunjamo nadamo se da cemo zaspati...danas smo bili dobri odspavali dva put 20 min i jednom sat i 15 min...ali nesto Antonia budi kad zaspe vrisne pođe plakati i dok ga ne pronosamo ne smiri se to mu se danas desilo par puta...mozda su grcevi u pitanju ili nespavanje...jer kroz pola sata on se smije,igra...Ja sam umorna peglala ves,brzo slijedi tusiranje i spavanje...joj ova kisa,bas je ne volim... 

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3205
12.9.2009 22:50:35   
Apotekarka
ima li neka mama da beba pije bebimil...
Veceras me kuma zbunila...na bebimilu pise ovako
1 tjedan 80 ml
2.-4. tjedan 105 ml
2.mjesec 150 ml
3.-4. mjesec 190 ml
od 5 mjeseca 230 ml
E sad mom Antonio sad ce 2,5 mjeseca znaci usao je u treci mj i dajem mu 190 ml,mene kuma ubjedjuje kao to se daje kad ima puna 3 mjeseca i ona je po tome malenoj davala kad je usla u 3 mj 150 ml jer tocka pored broja znaci treci,i cetvrti mj a ne tri i cetiri...ili ja svom djetetu pogresno dajem ili ona ja znam da on sve popije...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3206
13.9.2009 0:06:07   
neki
IZVORNA PORUKA: škorpija

evo poklon za farah user posted image  čestitamo sedmojesečnicuuser posted image

neki zeniceeeeeeeeee

A ja gore namjerno napisah hanumeeee,da me ti ne bi prozivalauser posted image user posted image user posted image A ti opetuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3207
13.9.2009 0:08:23   
milenium
apotekarkto su grčići vjerovatno,a user posted image ti ima predivno imeuser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3208
13.9.2009 0:08:30   
škorpija
ma moram malouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3209
13.9.2009 7:36:40   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

ima li neka mama da beba pije bebimil...
Veceras me kuma zbunila...na bebimilu pise ovako
1 tjedan 80 ml
2.-4. tjedan 105 ml
2.mjesec 150 ml
3.-4. mjesec 190 ml
od 5 mjeseca 230 ml
E sad mom Antonio sad ce 2,5 mjeseca znaci usao je u treci mj i dajem mu 190 ml,mene kuma ubjedjuje kao to se daje kad ima puna 3 mjeseca i ona je po tome malenoj davala kad je usla u 3 mj 150 ml jer tocka pored broja znaci treci,i cetvrti mj a ne tri i cetiri...ili ja svom djetetu pogresno dajem ili ona ja znam da on sve popije...

Pa ja razmisljam kao tvoja kuma. user posted image user posted image
Tako kao ona bi i ja davala...ali nemas sta da se brines nece mu nista biti od 40ml,a i da mu je to visak ne bi ni pojeo. Ili bi povratio visak.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3210
13.9.2009 7:49:41   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: sahara

Mi smo stigli, sutra cemo sve procitati, sad samo da se javimo,dobro smo i zdravo i pozeljeli smo vas puuunnnoo, napunili smo 5 mjeseci i sad smo jos snazniji, ljubimo vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

i

Ko je doso,ko je doso... user posted image user posted image
Falile ste nam,ali neka ste isle uzivati.
Cestitamo 5 mjeseci,ljubimo, pa se cujemo.
user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3211
13.9.2009 8:09:41   
marinčii
drage mamice i bebice puse od mene i mateja..mi smo noćas fino pajkili od 21 do 3 sata ..jeli i opet pajkili do 6 sati ..jeli bili budnistak i evo sad opet pajki...apotekarka ja isto mislim kao tvoja kuma ali eto ako antonio to popije sve a i ne povraća znači da njemu nije puno...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3212
13.9.2009 8:40:11   
Anoniman
dobro jutro kako ste mi,molim vas mozel mi tko pomoc imam problem jel se kome ovo desilo.Ima vec dva dana kako Anel slabo jedeuser posted image user posted image nije bolestan,nije nista ja prije recimo dam mu flasicu na snu svaka 3sata on pojede a sada to je druga prica podje jest pojede 30ml.place nece vise dam cucu usuti odma,a prije pojede sve bez obzira na sve.Sad se vrti kad jede razgleda,rukicama mrda nema mira.Rukice mi stegnem place,sinoc dala mu u 20sati na snu place ajd,dobro izvadim reko necu dat dok nezatrazi sam,oko 23 dam mu da jede jedva,pojede 50ml.Ja sam plakala od muke i brige,prije po 120ml pojede i vise.Bojim se nedo bog da pocne gubit na tezini,poludila bi koliko sam se samo trudila a sada da bude uzaluduser posted image placem i pisem nevidim od suza.
Mozda je do cuce,nju jede stalno,ili do sluzi rizine ili rupica mala na flasi,neznam nagadjam.Uglavnom zdrav je!
Jutros se oko pola 4probudio place ojj boze reko sad ce on,pojest puno jest vraga jedva 100mluser posted image user posted image ja oka nisam sklopila ,hrane za ova dva dana sta sam samo bacila user posted image .....
Molim vas jel imao tko ovakav problem,da mi da savjet ili pomogne.
On jednostavno jede zaspi uz flasu  i nece vise,znaci sto je pojeo pojeo je nije bitno koliko poslije ostane hrane.
Jede onu flasu i hoce i nece,vise se igra po ustima s njom,skroz je drugacije.
Pussa bebicama

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3213
13.9.2009 9:05:49   
marinčii
felix draga nemoj se sekirati sigurno nije ništa ozbiljno...meni se desilo da je slabije dojio i ja se naravno prepala odvela ga pedijatru..kaže djetetu bilo vruće pa se uspavo nije imo volje dojiti...a i naguto se zraka pa nije bilo mjseta za mlijeko..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3214
13.9.2009 9:06:52   
Ex Yu
felix draga Anel je masalla vec velika beba nece imati godinu dana iste navike djeca se svaki dan mjenjaju i svaki dan ima nesto novo sad ce postati sve zivlji i zivlji i moze poceti mjenjati navike nemoj ga siliti da jede probaj uvesti vrijeme hape ja sam svom odma uvela i jede ujutro kad ustane to je oko 9 ,11, 2, 5,pola 8 i spavanje i budi se jesti oko 2 ili 5 znaci ima 7 obroka po 150 ml ... ako mu jos uvijek dajes tu rizinu sluz mislim da nemas potrebe ali to sljedeci put pitaj pedijatra mozda mu to vise nepase probaj napravit sa prokuhanom vodom al onda kad je gladan i nemoj mu davati svaki dat vremena po malo on dosta da povuce 30 ml i zeznes ga za sljedeci obrok ostavi da guza ogladni pa mu fino daj 120 i trebo bi porucat ...

sad njega sve okolo zanima nije vise beba koju pomotas i nahranis sad pocinje i igra trazi paznju pricu ... moj samo drobi i hoce uvijek da je u sobi gdje i mi il bar tv da nesto prica snjim da nije sam hvata sve a sinoc ga nisam smjela ostavit pokrivenog u sobi. on se sam uspavljuje u krevetcu al je sad izmislio glupost da sve deke jorgan il bilo sta da mu dam pokrije preko glave i onda kuka nezna da vrati sinoc je spavo samo u vrecici ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3215
13.9.2009 10:41:16   
sanjarka
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: sanjarka

Cao svima. Mi muku mucimo sa zubicima a tek su joj tri mjeseca. Sin mi je dobio prvi zub tek u sedmom a nju izgleda vec muce. Imala je malo i temperature, a bali ko cuko. Probala je i malo soka od jabuke, par kasikica, nije joj se svidjelo. Pozdrav!!!

da nije malo rano za sokice? mislim da ne preporucuju nista osim mlijeka do navrsenog 4 - tog mjeseca zivota - minimalno user posted image ..

Necu kasice davati do 4. mjeseca, a sokic samo da se navikne na okus drugaciji od mlijeka. Moram poceti jer se u decembru vracam na posao, a i meni je zao davati ista do 6 mjeseci

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3216
13.9.2009 11:23:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3217
13.9.2009 11:30:59   
Anoniman
ex yu,hvala ti punooouser posted image user posted image user posted image dusa si...
Dala sam mu jutros oko 10sati napravila samo 70ml.reko da vidim ocel i to,na vodi neu vise nikakave rizine sluzi da dajem,i pojeo jeuser posted image user posted image uhh,koje olaksanje napravila sam malo za svaki slucaj mozda reko nece htjet,da nebacam sta sam hrane samo bacilauser posted image ....
Zaspo je necu ga vise nikada na snu hranit ni budit,ustat ce kad ogladni sam..
Nego kazite mi samo kako vi dajete na vodi,znam prokuhase i tako sam dala,al sta poslije jel prokuhate tu vodu pa ostavite ili svaki put prokuhajete i cekate.....

(odgovor članu sanjarka)
  Neposredna veza do poruke: 3218
13.9.2009 11:39:29   
Anoniman
ako mislis vodu za mlijeko ja je prokuham, pustim da se ohladi ...da je mlaka i to onda stavim u termosicu a onda jos jedan lonac prokuham i taj stoji dok se ne popije sve iz termosice...pa onda to ugrijem da bude mlako) i opet u termosicu...i tako sve ukrug

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3219
13.9.2009 11:45:54   
Mya_81 RR
Felix, i ja bih da sam na tvom mjestu prestala praviti hapicu sa tom rizinom sluzi već samo sa prokuhanom vodom. Bebač ti super napreduje tako da vjerojatno nema više potrebe.

Moja Minja se vrpolji već odavno dok jede...nekada je to zaista tako jako da je umotam u pelenu, onako kako radi u bolnici....znam da kad jede nemirno ima najveću šansu da se naguta zraka, a to nam naravno najmanje treba...

Nego, ove nemirne rukice i nogice - dokad to traje kod beba?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3220
13.9.2009 11:49:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Felix, i ja bih da sam na tvom mjestu prestala praviti hapicu sa tom rizinom sluzi već samo sa prokuhanom vodom. Bebač ti super napreduje tako da vjerojatno nema više potrebe.

Moja Minja se vrpolji već odavno dok jede...nekada je to zaista tako jako da je umotam u pelenu, onako kako radi u bolnici....znam da kad jede nemirno ima najveću šansu da se naguta zraka, a to nam naravno najmanje treba...

mene su davno usutkale ove starije majke "suti i budi sretna jer to znaci da joj je motorika izvrsna"...tako su one meni rekle i od tada ja sutim od sreceuser posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 3221
13.9.2009 11:52:38   
Mya_81 RR
Evo kako ja radim hranu sa svježe prokuhanom i prokuhanom vodom koju držim u boci...

oko 40 ml svježe prokuhane vruće vode + 50 ml vode iz boce i tu stavim 4 mjerice...to dobro promućkam i dodam onda ostalih 30 ml vode iz boce (mi smo trenutno na 120ml)...na ovaj način nakraju ne moram hladiti hapicu i treba mi puno manje vremena da je napravim...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3222
13.9.2009 11:54:06   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dadada

mene su davno usutkale ove starije majke "suti i budi sretna jer to znaci da joj je motorika izvrsna"...tako su one meni rekle i od tada ja sutim od sreceuser posted image user posted image

Hajde, super user posted image

Od sada i ja onda šutim od sreće user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3223
13.9.2009 11:54:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

mene su davno usutkale ove starije majke "suti i budi sretna jer to znaci da joj je motorika izvrsna"...tako su one meni rekle i od tada ja sutim od srece

Potpisujem... samo nek beba maltara i rukama i nogama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3224
13.9.2009 11:56:28   
Mya_81 RR
Hvala na odgovorima...sad ću biti mirnija u tim trenucima kad ona ''mlatara'' user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *