|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 m...
18.8.2009 11:30:56   
Suzana
Evo i nas malo, mada se isto hranimo. user posted image
Doručak jaja sa mliječnim proizvodima i hljebom (a la popara), voće banana + kruška + jabuka + sok cvekle, ručak miks povrća sa telećom supicom a onda sa mamom i tatom buranije!

Novost je to da sam juče uzela HiPP voćni čaj da im dajem ponekad. Oni meni od uvođenja čvrste hrane piju samo i isključivo vodu, a onda sam baš na forumu pročitala za neki slučaj da je neka beba isto tako pila samo vodu i onda je prehladila/razbolila i morala piti čaj, pa nije htjela, pa to bio problem.
Pa se ja malo zabrinuh, i eto, ponekad ću im dati ovako i čaj, mada sam i dalje za vodu 95%!

Edi i dalje obožava jesti grožđe, paradajz, jabuku (onako u komadu) a Mak i dalje ništa. Koja razlika...

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 501
18.8.2009 11:42:34   
bebbe RR
"Svratila" sam malo na ovu temu da vidim šta nas čeka:) Pa, koliko vidim, princip je isti, "sve su ostalo nijanse":) samo nam se bebosima jelovnici povećaju i malo mijenja struktura obroka... Pusa svim mamama i bebama s ove teme... Još neka tri mjeseca, malo više, pa eto i nas:)  

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 502
18.8.2009 11:46:16   
Suzana
Hajde draga bebbe, čekamo te da nam se pridružite Ema i ti!
Da, sve je onako kako si pisala, samo što čovjek tj. žena user posted image postane ipak malo opuštenija nakon 1. rođendana!
Pišemo se na drugim temama!

Pusa tebi i princezi.

27.05.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 503
21.8.2009 15:26:33   
mišur
Evo i mene, ženice moje drage...
Stigli smo sa mora dva dana ranije, jer smo se Luka i ja dobro prehladili...
Bilo nam je super, dok nas nije uhvatila prehlada...Luka je super ručkao, ja sam nosila meso i njegovu hranu i nije bilo nikakvih problema...
Jedino mali gospodin nije htio nikako u more, pa se brčkao u svom bazenčiću i nije htio hodati bos(što je meni posebno slatko vidjeti),već samo u papučama, i to ne onim koje sam mu kupila za kupanje, već u  svojim kućnim papučicama...user posted image
Pošto je par dana prije dobio nekakav osip po rukama, za koji je dr rekla da ga je nešto izujedalo i da je to alergijska reakcija na ujede, ja sam se nadala da će na moru sve to proći, ali se samo pogoršalo od sunca i morske vode...Tako da smo se mi odlučili vratiti svojoj kućici....
Odoh malo off topic, sorry!
Evo danas je doručkovao cicvaru i popio mlijeko u tetrapaku na slamčicu, za užinu ananas i jabuku i domaći sok od šljive, a ručao je pileću supu sa hljebom...Za dalje ćemo vidjeti!
Ima par dana kako nas pravo muči sa svojim jelom, odnosno raznim zanimacijama koje mu moramo prirediti ne bi li jeo..
Znam da griješimo po pitanju toga, ali šta da radim kad drugačije neće da jede...Ranije su palile raznorazne igračke i gluposti, pa pričamo svašta nešto, pa ja kao plačem jer neće da jede...
Sad ni to ne pali...Ne znam jeli mu ovo neka faza, ali kad ga trebam hraniti, muka me uhvati...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 504
21.8.2009 16:26:00   
Romali
Ooooooo miško naš, dobro došla nazad user posted image
...em mu miša za prehladu. Jeste li dobro sada? Kako je Lukin osip? Jesu li se raspale kućne papučice? user posted image
Mi hapimo šta nam stigne pod ruku, ne mogu se više sjetiti šta i kojim redom. Sad jede k'o mali čo'jek, voli pite, zeljanicu posebno, s puuuno jogurta.

Evo sad se spremam da pravim neki kompot, imam domaće kruške i šljive.
Za ručak je bio mix povrća bez mesa. Koliko puta sedmično stavljate meso u njihov ručak? Svi mi kažu da pretjerujem. Kolegica s posla kaže da njena malena jede meso 2x sedmično.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 505
21.8.2009 20:38:02   
remzy
evo i nas na ovoj temi i nadam se da cemo se dobro druziti!!!user posted image user posted image
Amberin danasnji menu
jogobella od breskve
kruh i ABC sir
tarhana
makaroni sa sirom
banana
sok i sikauser posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 506
22.8.2009 9:23:43   
mišur
IZVORNA PORUKA: Romali

Za ručak je bio mix povrća bez mesa. Koliko puta sedmično stavljate meso u njihov ručak? Svi mi kažu da pretjerujem. Kolegica s posla kaže da njena malena jede meso 2x sedmično.

Onda i ja dobro pretjerujem...
Ja stavljam svaki dan meso u njegov ručak i svaki dan jede jaje, domaće...
Razbija mi se dijete od proteinauser posted image
Znam kad su bili mali da je bilo dovoljno 2-3 puta sedmično meso, ali sad kontam da je veliki i da mu neće štetiti...
Meni je žao što moj maleni neće da jede nikako pite, sve se gadi kad mu dajem...
Ali hajde, valjda će vremenom zavoliti, ja ih obožavam...

Romali, kućne papučice nam se nisu raspale, srećom, a juče smo išli kod dermatologa za osip i definitivno je alergičan na ujede bubica...Ima par velikih flekica, za koje se vide da su ujedi i milion malih sitnih oko njih, što je alergijska reakcija...I to samo po rukicama i nogicama, odnosno onim mjestima koja nisu pokrivena odjećom..
A što imam osjetljivo dijete, sve neke gluposti se na njega kačeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 507
22.8.2009 10:03:23   
baby
Dobro jutro drage moje i mi da se pridruzimo u klub velikih djecaka i djevojcica , mi sad imamo 13 mjeseci i mozemo da papamo sve ovdje sto pisete
Ja takodje mislim da petjerujem sa mesom , nema im rucka ako nema mesa pa sam se i ja drage zapitala dali da svaki dan stavljam meso , takodje imamo poblema sa bananom ako je svaki dan jedu onda im tvrda stolica bude.
Mi svaki dan pravimo kompot dali sljive kruske borovnice kupine maline i evo sad su nam drijenjci aktuelni sto sve stavim u serpu od 5 l vode i malo secera , svaki dan cijedim mrkvu i jabuke sokic ponekad cveklu jer su malo anemicni
Jedino sto nemam obicaj davat jogurt sto mi je najveca greska nekad popapaju jogobelu i to je to

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 508
22.8.2009 16:31:22   
haidy
dobro dosla baby.user posted image user posted image
i moja maca svaki dan pojede bananu, ali ja njoj miksam sa drugim vocem i sa mlijekom i stolica joj je normalna hvala Bogu. valjda je ovo drugo voce otvori. a banana je hranljiva i mala je voli. pored tog miksanog dam joj mimogred jos nesto od voca da gricka, ali tako mi slabo pojede.
ja jaje dajem tri puta sedmicno, ali bjelance mi ne voli nikako. meso dajem isto tri puta. mesnu supu isto tako. sad da li je malo, ne znamuser posted image
mene brine sto ona slabo zvace, ako jede nesto sa hljebom, po pet minuta jedan zalogaj jede i onda joj dosadi i nece vise.
sokove je konacno zavoljela, a vodu hoce samo iz case.
mlijeko pije tri puta dnevno.
evo njenog jelovnika za danas
mlijeko
dorucak: jaje sa mlijecnim proizvodima i hljebom i jogurt
uzina monte, borovnice, lubenica
mlijeko
rucak: jecam sa piletinom , to joj je nana pravila
uzina: banana sa kupinama, jagodama i borovnicama
vecera: jos nismo skontali, ali nesto lagano
mlijeko

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 509
22.8.2009 21:24:49   
bebano
Dobro nam dosle u ovu grupicu Remzy i Baby user posted image . Nadam se da cete naci pokoji koristan savjet, a i mi jedva cekamo vase svjeze ideje za klopicu nasih bebaca. Evo jos jednih blizanaca na ovoj temi pored Suzaninih, super user posted image .

Misure draga dobro nam dosla nazad. Ama znam, uvijek se covjeku nesto izjalovi pogotovo sa djetetom tako da ja vise nista ne smijem reci "sutra cu ovo - sutra cu ono" jer mi se x puta pokazalo suprotno. Zao mi je sto ste se prehladili i zbog tog osipa. Glavno je da ste sada bolje. Ajde da me ne ruze, vracam se na temu.

Moje djete vec duze vremena (kuc kuc) bas fino papa, bez ikakvih problema, ne smijem hvaliti da ga ne ureknem. E da, jedini problem je to sto nema sanse da sjedi u svojoj stolicici, nego sjedi mami u krilu dok se jede. Ajde dobro nije ni to strasno.
Danas je doruckovao kornfleks sa jogurtom, to je jeo prvi put i jako mu se svidjelo. E onda smo isli u neki shoping tako da je preskocio uzinu. Kada smo se vratili rucao je razno povrce sa maslinovim uljem (povrce samo skuhano i u to dodam maslinovo - to obozava) i popio casu domaceg soka od ribizli (baka pravila user posted image ). Pajkio, kada se probudio jeo sa mamom zeljanicu (citajte otimao od mene, bio je presladak) i opet pio jogurt. Jogur strasno voli pa mu ga bas cesto dajem. Poslije toga za uzinu jeo dinju. Pred spavanje pojeo Dukatino vocni jogurt i na pajkenje. Uz sve ovo pio jako puno vode.

E sada sto se tice mesa, ja ga Luki bas ne dajem cesto. Zapravo kako kada, nekada 3-4 puta sedmico, a nekada jednom. Svaki dan nikada. Nemam pojma jel' to premalo user posted image . 

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 510
22.8.2009 22:30:29   
Visnja RR
Asja je pocela da jede "normalnije"...mada i dalje i ne pomislja da zvace...

u 8 flasica 180

u 10 sok od iscjedjenih : nekatarina, breskva, supena kasika borovnica, 3 zrna grozdja, jabuka i kruska... dobije se bistri sok... a obzirom da Asji ne pada na pamet da jede voce (na mene je) ovako joj unosim vitamine...

11:30 grasak... tj desetak kasika corbice graska ali bobice graska moram da prstima istisnem jer ona onu ljuspicu nece pojesti... izmrvila dva mala komadica mesa (teletine) i sve to pomjesala i na kasiku pojela uz malo crnog hljeba...
nakon toga je pojela nekoliko kasika cvrstog jogurta..

14 h flasica 120 ml

16:30  pita sirnica ( s malo tikve) sa jogurtom...

18:30 veliki monte...

21 h flasica 180 ml

svo vrijeme smo pili blagi caj od sljeza i kamilice... i dalje obozava caj...

PS bas me zanima dokle ona misli da ne zvace... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 511
23.8.2009 14:06:46   
teta berta
Ha ha maloj Asji se ne zvace, kao ni mojoj Niki, sve joj moram miksati.
Mi smo papali:

oko 7 i po Aptamil 180 ml pojela u snu
1Oh čokolino
11h popila voćni čaj, prvi put joj kupila i svida joj se.
Sad ce ponovo aptamil, a za ručak ću nešto smisliti.
Inače bas sam jucer vidjela na inim vrhnju dukat brzo&fino neki receptić kajganu i čini mi se super pa joj mozda to napravim za ručak. Evo ovako ide:

U malu posudu napraviti smjesu od 2 jaja, 4 žlice kukuruznog brašna i 2 čaše dukat brzo&fino kiselog vrhnja... Dodati naribanu tikvicu i mrkvicu i malo posoliti i popapriti(po zelji)...
Pola smjese ulijte u vruću tavu i poravnajtežlicom površinu smjese. Pržite poklopljeno na srednjoj vatri tri minute, bez okretanja. Okrenite gotov omlet na tanjur. Isto uradite i sa ostatkom smjese. Zvuci mi bas mnjam, ali cu ja raditi sa pola sastojaka, jer cu praviti samo njoj pa cu sve upola staviti. Ako netko proba nek javi kakvo je.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 512
23.8.2009 14:25:38   
baby
Pozdravcic od ekipe user posted image  ,Haidy i bebano hvala na dobrodoslici
mi smo danas takodje lijepo papali ,
mogu se pohvalit da mi fino jedu ( ince sve jedu sto spremim i sve pojedu dali za rucak ili opet kasnije uglavnom pojedu sve )
Ni moji bas nezvacu jos uvijek im malo propasiam viljuskom al nije kao nekad kad sam morala miksat
Sto se tice danasnjeg menija
7h flasica
9 i po dorucak (jaja sa grizom i mlijecnim proizvodima )
12 h voce (banana i beskva)
1 h flasica  Pa spavanje
oko 4 h rucak kad se probude ide slana kasica (riza mrkva piletina ) uz to malo mamine tikvenjace onda ya veceru nesto lagano sutlija sa pudingom od vanilije
Obavezno kompot i cijedeni sok piju citav dan kad oni to zele

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 513
24.8.2009 16:00:57   
Suzana
Curke moje gdje ste vi? user posted image
Miško (jao Romali ti si šou user posted image ) dobro nam došla 2 dana ranije, žao mi je zbog Luke, ali vjerujem da je već bolje i da opet bolje jede - moguće da mu je zbog prehlade oslabio apetit? Kad ćeš nam u SA ti, Romali mi je obećala da će doći, pa da se malo družimo?
Dobrodošlica Amberi i njenoj mami Remzy, i sretan 1. rođendan sa zakašnjenjem - sve nove na ovoj temi uvijek zamolimo za malo inspiracije i novih recepata. user posted image
Baby družili smo se za vrijeme trudnoće, pa mi je drago da ćemo se i ovdje družiti. Pusa za naše drugove iz stomaka. user posted image
I potvrdila bih ono što haidy kaže - i mi skoro svaki dan jedemo banane i nemamo problema sa stolicom... user posted image
Nadam se da će se mame Višnja i teta berta ubrzo prestati brinuti i da će Asja i Nika početi da žvaću...
A bebano, klap klap za vozača Luku! user posted image

Eh eto... ja o svemu a ne o hrani. user posted image
Šta da vam pišem, kad je i danas skoro sve isto na repertoaru. Mak ujutro popio flašicu mlijeko sa lješnjak čokolinom, Edi frape od banane u flašici (ne pitajte me zašto različito), doručkovali jaja+mliječni proizvodi a la popara, užinali voće banane, kruške, nektarina i kupine, ručaće miks povrća sa telećom supicom i malo mesa (i moji nemaju nekih pravila što se tiče količina mesa, tako da ne znam šta bih vam rekla), a za večeru ćemo već nešto osmisliti.

Hajde pa se čujemo!
Pozdrav svim mamama i puse za velike bebe.

27.05.2008.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 514
24.8.2009 16:33:28   
remzy
puno vam hvala na dobrodoslici ,vi ste divneuser posted image user posted image user posted image user posted image
nasa Ambera je danas jela
jogobella od breskve
supa sa povrcem i pilecom jetricom
riza i pureci fileti
paradajz (strasno puno ga voli)
breskva ,kruska
i puno soka,vode i sikeuser posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 515
27.8.2009 7:08:31   
Romali
Šta je ovo, opet niko ništa ne jede??! Prijavit će nas neko za zanemarivanje djece user posted image .
Joooooj, ja stvarno ne znam šta da pišem, obroci se vrte u krug, sve smo skoro probali k'o i veliki ljudi ( osim cigara user posted image ) i hB dobro nam ide.
Evo dok imamo ljetne blagodati dajem mu da jede više voća, trenutno su smokve na meniju.
Omar i dalje neće, ne zna  i ne želi piti na bočicu pa se brinem kako će konzumirati mlijeko kad prestane dojiti,a s tim smo blizu... Ovo su Suzanine brige od prije 2 mjeseca user posted image .

Ah da, pozdrav i dobrodošlica novoj raji. user posted image
Pošto se tek stigli u grupu i novi ste kolači, morate nam pisati svoje idejeuser posted image . Takvo je pravilo grupe, ok? Ja stvarno više nemam ideja vezano za hranu, kao što vidite u ovom postu- ja samo baljezgam user posted image

Idem se spremati na posaouser posted image .

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 516
27.8.2009 10:15:33   
Suzana
Romali user posted image user posted image .

Ma i kod nas je isto, samo se vrtimo u krug. user posted image
Što se tiče flašice nakon prestanka dojenja - Mak je zavolio praaaaavo, preslatko je drži i eksira je u cugu. I jako joj se obraduje, dok svu ostalu hranu jede po "defaultu" (počesto koristim ovaj termin, mislim da je neka prof. deformacija u pitanju...). Edi i dalje nerado pije flašicu, to su borbe, guc, po guc, po guc, to traje pola sata...
A meni stalo da unese bar malo mlijeka i na taj način.
Evo kako je jutros pio flašicu: imamo jednu Berberovu sliku (nemojte me pogrešno skontati, bitno je zbog likova na slici user posted image ) i naravno, šta drugo na njegovoj slici nego žena i konj! user posted image
I onda je pijenje flašice išlo ovako nekako: "Konjo pije PI, teta pije PI, Edi pije PI". Znači flašicu prinosim konji na slici, a onda dami, pa Ediju. I na taj način je popio, bilo mu interesantno. Inače PI je i more i kupanje, i rijeka, i flašica, znači sve vezano za vodu.

Neka smo malo off topic, ja mislim da nam niko neće zamjeriti. user posted image
Mišur je l' to još neta nema na poslu? user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 517
27.8.2009 11:23:48   
bebano
Romali legendo, uvijek me nasmiju tvoji postovi user posted image . Samo se ti javljaj, pa makar i samo "baljezgala". Ja sta cemo drugo, kada nam djeca stalno jedu jedno te isto. Tacno tako vi novi kolacici dajte svjeze ideje user posted image .

Suzi ahahah e uljepsala si mi jutro ovim opisom kako ti je Edio pio mlijeko. Ma vec vidim situaciju i tako mi je sega. Malo konjo, malo teta, malo Edi hahaha. Boze dragi sta nam svasta nece pasti na pamet.

Moje djete kuc-kuc fino papa. Sve je standardno tako da nemam sta napisati user posted image . Mi za dan-dva idemo na more (druga tura godisnjeg juhuuuu) pa cemo malo cesce jesti ribicu, blitvu...

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 518
27.8.2009 21:09:04   
haidy
E zene, koliko vasa dijeca jedu hljeb?
moja bas slabo, jedino uz jaje i supu.
kako im dajete hljeb?

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 519
27.8.2009 21:13:24   
Hanady RR
I kod mene ja starija djevojčica najbolje hljeb jela uz zadrobljen u supi i kad joj dajem kajaganu za doručak, a onda sam shavtila da voli kifle pa smo joj njih davali i jede ih čak i sa pomfritom.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 520
27.8.2009 22:05:00   
Visnja RR
Asja hljeba jede malo...a kad ga vec jede onda joj sredinu hljeba iscopkam i stavim pred nju...ona to sam prsticima uzima i jede .. najcesce uz jogurt ...ili bilo koju corbicu....
kad joj dosadi samo sve rukicom razbaca sa hranilice ... cisto da mama ima sta raditi kasnije user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 521
27.8.2009 22:29:09   
mišur
Suzana, pravo sam se ismijala kako varaš Edijauser posted image user posted image user posted image user posted image
Odmah sam te zamišljala kako prinosiš flašicu ženi i konjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Eto šta sve moramo smišljati da nam djeca jeduuser posted image
Ovaj moj super pije mlijeko, što na flašicu, što na slamčicu ono u tetrapaku...To mu obično dam poslije doručka ili večere i skoro nikad ne popije sve, već koliko mu se prohtije...
Hljeb najviše voli da jede sam i to da ga nosi sa sobom po kući dok se igra i jede pomalo...
Dajem mu ga i sa nekim mliječnim namazom, nekd malo umrvim u jogurt i u neke čorbice...
Količinski u toku dana je to možda kriška hljeba, ali bez korice...

I kod nas se sve vrti u krug što se ishrane tiče...
Bez obzira što sam ima jako puno voća, Luka samo hoće da sam gricka krušku i bananu...
Sve ostalo mu miksam za užinu i tako podvalim...

Suzana, nema još neta na poslu, ali ja sam ove sedmice na godišnjem...I opet nemam baš vremena za računar!
Ovih dana imamo drugih slatkih "briga", pošto sam saznala da sam trudna...
Moj Luka će dobiti bracu ili seku 30.04. 2010!user posted image
Eto, morala sam sa vama prvo podijeliti, jer smo od početka zajedno u svemu...
Višnja, izvini na off topic...Odoh sad malo na pdf trudnoćauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 522
27.8.2009 22:59:58   
Romali
IZVORNA PORUKA: haidy

E zene, koliko vasa dijeca jedu hljeb?
moja bas slabo, jedino uz jaje i supu.
kako im dajete hljeb?

Moj jede hljeb uz puno toga, samo što mi ja ne dajem uvijek.
Uz doručak- često kifla sa sirom. Uz ručak- ponekad mu udrobim zalogajiće, mada najčešće ne, ionako bude dodovoljno gusto. Ali danas je papao blitvu sa rižom i davala sam mu je na zalogajićima hljeba, bez kašike.
Naveče u šetnji često sam jede kiflu u kolicima. Bez probleme jede sredinu i koru.
Tako da bi on jeo kad god mu ponudim, voli gristi, ali ima već skoro 16 zubića pa mu nije teško.

Evo i ovdje da čestitam našoj mišur na trudnoći user posted image
Da sve prođe bez problema, da budete sretni i ostani takva kakva jesi
user posted image

< Poruku je uredio Romali -- 27.8.2009 23:01:33 >

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 523
27.8.2009 23:06:06   
milenium
evo i nas u ovu skupinu ,mada smo što se tiče hrane više u onoj drugoj, meso ne jedemo skoro nikako,a kruh tamanimo,cijeli štrucu bi pojeo da mu dam,onako suhu bez išta,samo nek ima kruha njemu sve dobro,bočice ne jedemo nikako!ne voli je.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 524
27.8.2009 23:07:17   
milenium
imamo 6 zubiuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *