mišur
|
Meni se čini da sam Luki radila krvnu sliku kad je imao 9 mjeseci i to na redovnom pregledu... Znači, nije bilo neke sumnje da je malokrvan ili prehlađen, već je to tada praksa... I sve je bilo ok.. Ako se brineš da joj nije oslabilo željezo, uvijek je možeš odvseti da uradi krvnu sliku i bar ćeš ti biti mirna...Nije to ni neki šok ili stres za njih, kratko traje sva ta procedura... Bar nije bilo za mog Luku... Moja prijateljica ima dječaka uzrasta kao Luka koji od prvog rođendana jako slabo jede...Ne postoji neka hrana koju on voli, pa bi je radije jeo od druge, već on jednostavno ništa ne voli i pojede jako male količine po obroku... Na sve to, nedavno je imao jaku upalu grla, praćenu rastom svih trica, i bukvalno nije htio ni mlijeko na flašicu piti, valjda ga je toliko boljelo... Morali su ga priključiti na infuziju, i dr joj je rekla da mu je željezo vjerovatno prešlo sve donje granice, pa trebaju uraditi krvnu sliku.. Kad su uradili, njemu željezo super, 125 nečega ... Ona je, kaže, sad mirna, jer on jede koliko hoće, valjda je takav, nije neka izjelica...Bitno joj je da mu je krv dobra! Kad je Luka imao fazu nejedenja , mi smo ga bukvalno na silu tjerali da otvori usta..Bar 2-3 kašike da pojede, jer nije ni toliko htio... Ili sam mu podvaljivala bananu i drugo voće u Monte ili Dukatino... Domaće sokiće u kupovne... A tada su mu rasle dvice, kao i tvojoj curi! Sad hB sve super jede, sve obroke, tako da je i tvojoj curi to vjerovatno neka prolazna faza... A vjerujem ti da se brineš kao luda...Meni je najgore kad neće da jede, sve ostalo i nekako mogu podnijeti! Uh, jesam se ja raspisala, sad vidim Da ne skrenem puno sa teme, Luka je danas jeo puru sa mliječnim proizvodima za doručak, za užinu voće i sokić, za ručak špinat sa krompirom i jajetom, za večeru ćemo griz u nekoj voćnoj kombinaciji... Nedavno je počeo da mi sam ručka grožđe..I toliko sam sretna zbog toga, jer nije htio ništa drugo osim banane i kruške da jede sam u komadu! Sad se davi grožđem! Mamina princeza, i ja Luki dajem džigericu, možda jednom mjesecno ili jednom u 20 dana... Ja imam domaću, provjerenu, i isto sam kao i Suzasna čitala koliko je zdrava i puna željeza, i pravo sam se iznenadila kad sam pročitala o njenim štetnim svojstvima!
< Poruku je uredio mišur -- 10.9.2009 15:46:43 >
|