|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
6.8.2009 11:46:56   
ena23
Delilah tako mi je drago procitati ovako uspjesnu porodjajnu pricu. Svaka cast.
Zelim vam sto ljepse ove prve dane, uzivajte u svom novom clanu obitelji.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 601
6.8.2009 12:58:32   
acudesa
ja zakasnim na posljednji pregled-prespavamuser posted image , odem u bolnicu, moj doktor otišao,a ja prenijela trudnoću 7 dana, šta ću-a ja ti kad drugog doktora na pregled i on mi uradi amnioc. sve ok (i danas se pitam da nisam prespavala bi li bilo drukčije)
od pregleda mi tu noć pukne vodenjak u 1h,  s mužem u opću bolnicu-a on kroz sva crvena prolazio ko veli sad il nikaduser posted image
primi me dr.Bećiragić-nikada neću zaboraviti njegovo unošenje u moju facu i riječi: Ti se još nećeš poroditi, jesi li me razumjela, treba još da prođe
odvedu me u sobu i mene boli pomalo, ja dišem kontam sad će ali ne, u 7 ujutro pred kraj svoje smjene gdin mi daje drip, ja već dobro namučena, a on nije htio ranije da mi ga da me ne bi on porađao
a, onda nastaju bolovi-jaooooo, i kuharice i domari su povirivali u sobu da vide šta se dešava
muči se otvaraj se, a kad sam se otvorila skroz-nasta neka frka, ja nemam pojma o čemu se radi, odjednom svi doktori oko mene, a do tada ni jednog-HITAN carski rez:beba ne može da prođe, čujem govore nazire se izbočina na glavi, uvlače ruku u mene, ko da sam krava
zapomagala sam: doktore radite bilo šta samo da ovo prestane
muž ispred ulaza, rekli mu sad ćese poroditi: a mene provoze na stolu do sale, carski trajao 15-20 min, poslije toga meni je sve bilo lijepouser posted image user posted image zdravo
ja bih opet na carski, boli al u odnosu na ono prije togauser posted image
možete li vjerovati da mi je sestrica rekla da dišem naopako: ja sam znala kako treba, ali u onim bolovima, ona mi kaže:Diši, diši..
a, ja :Kako?
kaže ona:udiši na usta izdiši na nos i ja kontam, ona je zdravstevni radnik-zna bolje, ja je poslušam, tuga

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 602
6.8.2009 13:26:52   
škorpija
Užas, bećiragić je gad bio i ostao, al hvala bogu da je user posted image zdrav, čestitam

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 603
6.8.2009 14:14:37   
acudesa
hvala, samo nek smo nas dvoje zdravi-trpla bi i više

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 604
6.8.2009 14:26:08   
Anoniman
Delilah, cestitam i blago vama gore na takvim sobamauser posted image i bolnicama
acudesa, cestitam sreco, treba ih sve posamarati zbog nestrucnostiuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 605
8.8.2009 13:36:23   
ns.mery
Mislim da je vrijeme da i ja svoju pricu napisem                                                              Bila je nedelja 21.06.09 oko 13h spremala sam se da sa muzem ide malo u setnju i neki soping ,otisla sam u wc da piskim i kada sam ustala vidila sam da mi i dalje nesto curi vodenjak mi je napukao a sasvim malo je curilo ,stomak me nije bolio tako da sam stavila ulozak i krenula u setnju sa muzem .Kuci smo stigli oko 17h i dalje mi je curilo i vec me je pocelo boliti  zvala sam muza spremili smo krevetic i posteljinu stavili i sve sredili u sobi obrisali jos jednom ,da mi nema prasine,kao da je to tada bilo bitno  ali eto,  nisam se prepadala pokusavala sam da ostanem pribrana i bez panike Tada sam uzela stvari za bolnicu i rekla muzu da sam spremna Krenuli smo za bolnicu vec je bilo 18 i 30 h ,on je govorio nije to nista neces ti jos a termin mi je bio tek za 15 dana Gore sam stigla i na prijemnom je sestra bila jako odvratna dok.me pregledala i osvavili su me u bol. bila sam otvorena 2 i po prsta  Poslali su me gore na porodajno i od 19h sam gore u 21h su mi ukljucili indukciju i tada je pocelo .....bile su tu vec dvije zene jedna se porodila prije mene druga posle mene a jedna je stigla u meduvremenu i porodila se tu na krevetu ,toliko su doktori bili azurni  i istina je da ako vristis i panicis ne obracaju paznju na tebe ,ja sam se sasvim malo cula A zena koja se porodi na krevetu lezala je nasuprot mene tako da sam u jednom momentu pogledavsi u nju vidila da ju beba izlazi i tada su pritrcali ... uzas ..ovo sam morala podjeliti sa vama Bolovi su bili sve jaci ijaci ja sam u jednom trenu pocela da gubim svijest i sestra mi je dala infuziju neku da se malo oporavim  Posle opet indukcija i opet bolovi a vec je 23 i 30 bio je sat pa sam pogledala. Da boli boli ali nisam se dala samo sam govorila sebi  da je sve to normalno i kako su se drugi porodili i ja cu ,ni jednog trenutka nisam imala straha ali bolovi su me vec umarali i bojala sam se samo da ne izgubim svjest jer mi je bilo jako lose i pocela sam i povracati Zamolila sam glavnu babicu da samo malo ustanem ,dozvolila mi je i rekla mi je da odem do wc da se malo istusiram i prosetam Vec je bio sat prije poroda a beba mi je bila visoko a cjelu trudnocu sam nisko nosila Rekla mi je da cucnem pored kreveta ako mogu i da kada mi krenu bolovi napnem se i guram da bi se beba malo spustila , i vjerujte to je uspjelo i puno mi je bolje i cucati nego lezati i pomoglo je ,ponovo sam legla pregledali me opet po ko zna koji put i rekla mi je saces se poroditi .Polako sam ustala malo su me umili i presla sam na porodajni sto legla namjestila se uhvatila se za dvije drske pored kreveta kada su rekli guraj ja sam gurala onda disi ja sam disala dva puta tako i osjecaj olaksanja ......BOŽE ......zaplaka ....i odma se upiski mamino zlato dadose mi je na minut i to je to  ,a ja sretna i nista me vise ne boli olaksanje kako beba izade, stvarno ja mislim da se to nemoze opisati  Onda je posteljica izasla a ja sam se smijala i salila sa sestrom i babicom koja me je porodila dok me ja doktorica usila ,sasvim malo sam osjatila bockanje pri sivanju Nisu me sjekli ali sam sama malo pukla  Moja  MAIRA se rodila tacno u 01 i 55 22.06.09  15 dana prije termina  ali sve je se dobro zavrsilo ,3 kg teska i 54 duga

NASA PRINCEZICA SE RODILA 22.06.09

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 606
8.8.2009 16:49:56   
ena23
user posted image user posted image user posted image

svaka cast ns.mery, tako mi je drago kad cujem pozitivno iskustvo i tako lijepu pricu. Nadam s eiskreno da cu i ja ostati tako smirena i pribrana.

veeeeeliki user posted image za tebe i bebeachu majenu

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ns.mery)
Neposredna veza do poruke: 607
8.8.2009 16:57:43   
niki83
ovo je pozitivno i umirujuce za nas koje to tek slijedi user posted image
a tebi user posted image user posted image user posted image za hrabrost i sve najbolje sa tvojom djevojcicom

N&N

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 608
8.8.2009 17:02:35   
Anoniman
ns.mery,bravouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ns.mery)
  Neposredna veza do poruke: 609
8.8.2009 19:15:52   
ns.mery

Hvala ,hvala ,one koje cekaju bebu zelim brz i lak porod i samo HRABRO

NASA PRINCEZICA SE RODILA 22.06.09

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 610
10.8.2009 15:00:15   
Emina85
Vrijeme je da napišem i ja sovju porođajnu priču...

Termin je bio 10.07.2009. ali osim manjih kontrakcija danima prije ništa nije naslučivalo skoriji porod... 10.07. odem na kontrolu i uradim ctg a od kontrakcija ni traga, i doktor mi kaže da ako ne bude poroda preko vikenda moram doći ležati od ponedjeljka u bolnici...Ja sva tužna kući dođem i kukam svekrvi ako moj miš neće da izađe...
Ali, u noći sa petka na subotu u 03:00h dobijem jaku kontrakciju da me je paralisala i taman pomislim to je to al više ništa i ja legnem spavati. U 03:55h osjetim ja puknuo vodenjak i ustanem iz kreveta i probudim muža a on ko iz topa skoči,pogleda me i povika:'' Diši !! Uh što bi ja mogao čokoladu sada! ''
Dođem u bolnicu u 04:15h, a u prijamnom sestra Mila, ime joj sve govori. Žena je ljubazna i mila da sam se iznenadila s obzirom kako je bilo rano!
Ali doktor M.  je bio druga priča. Došao ljut jer ga je probudila i što to nije moglo čekati ! Pregleda on mene, primi i posla u predrađaonu!
Još nikakvih bolova nije bilo!Tek oko 06:00h počeše manje kontrakcije i sestra uradi ctg!
Dolazi smjena doktora u 07:00h i niko ne ulazi u predrađaonu a nas tri unutra, nego odoše piti kafu.
U 08:00h udostoji se doktor Z. da nas pogleda i reče meni da sam otvorena 4 prsta i da će biti poroda u toku dana!
12:00h mene boli jako, još jednu ženu isto, govorim babici da nas boli a ona se izdera na nas da to kažemo doktoru Z. a ne njoj...A doktor Z. otišao Bog zna gdje..od ujutro više i nije došao u sobu ni da pita kako sam a zamoljen je od strane svekra i muža jer ih zna...
U 13:05h ja sam stala na vrata predrađaone u čupala štok iz zida a nigdje nikoga...kad izađe dok Z. iz rađaone i ja ti njemu pravo pod nos i povičem da ne mogu više izdržati i da je beba krenula. On ti mene odmah na sto i uključi mi drip i buskopan, i porod krenu...Međutim upola poroda meni prestali bolovi pa sam ''nasuho'' tiskala i još usto me isiječe jer je beba bila krupna...a sve to vrijeme babica se derala na mene (poslije sam joj vratila dok su me šili pa se ja izderala na njuuser posted image ) i u 13:20h rodim preslatku bebicu kontajući da je curica a ono surprise:dječak. moja prva reakcija je bila :'' Pa moja Meja ima ćunu! '' e tad su i babica i doktor popadali od smijeha...
A šivanje rane da ne spominjem: grubost i grubost!
A isplati se svaki sekund pretrpljene boli!
Konačno je moje sunce na mojim rukama!
Zato svim trednicama od srca želim lagane i brze porode!

Muhammed, sunce moje, ugledao svjetlo dana 11.07. 2009.i došao majci u zagrljaj !!!
Najljepši osjećaj na svijetu!!!!

(odgovor članu ns.mery)
Neposredna veza do poruke: 611
10.8.2009 15:08:19   
Doraa
user posted image Svaka čast na snazi i hrabrosti ipak smo mi žene jače nego što možemo zamisliti..Neka to bude aBd najgore od svega i da te ubuduće sa tvojim Muhammedom čekaju samo lijepi momenti-bezbolni. Rodila još puno beba aBd

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu Emina85)
Neposredna veza do poruke: 612
19.8.2009 22:00:05   
Kviki
Rekoh da i ja podijelim s vama svoju 'priču'. Porodila sam se prije 10-ak dana i dobila svog dragog miša teškog 4 300 gr. Pošto je u pitanju bio planirani carski rez, u bolnicu Koševo stigla sam dan ranije, negdje oko 11 sati prijepodne. Taj dan prošla sam uobičajenu proceduru za pripremu CR-a.  Nisam znala tačno u koliko sati ću sutra biti operisana. Konačno su po mene došli ujutro nešto malo prije 9 sati i odvukli me u operacionu salu. Anesteziolog mi je ukratko objasnila kako djeluje anestezija, i taman kada su trebali da počnu primijetili su da nisam dobro. Naime,  kada sam ih vidjela u onim zelenim mantilima i one velike lampe iznad svoje glave počela sam se osjećati loše zbog čega su me  prvo morali malo 'povratiti'. Zatim su mi dali totalnu anesteziju i sljedeće čega se sjećam je da sam se počela buditi u istoj sobi u kojoj sam skinula odjeću, osjećala sam veoma jake bolove te sam par puta zajaukala. Taj cijeli dan na intenzivnoj njezi sam preležala u krevetu sa kateterom, samo nas je jednom sestra 'natjerala' da prošetamo do lavaboa koji se nalazio u toj sobi. Bebu su mi donijeli u dva navrata da je vidim, na po dvije minute. Primijetila sam da moja beba ima tufer na desnoj strani glave ispod one pelene u koju je bila zamotana, ali nisam tome pridavala posebnu pažnju. Sutradan su mi izvadili kateter i trebalo je da siđem sprat niže, međutim kada sam ustala iz kreveta povraćalo mi se i osjećala sam nesvjesticu što sam i rekla sestri Kenadi koja me je trebala svesti. Ona je bila jako ljubazna,  i rekla mi da ne moram odmah sići, da mogu poslijepodne kad se budem osjećala bolje. Ja sam ipak odlučila da probam odmah, jer su cure koje su bile sa mnom u na intenzivnoj upravo sišle pa sam htjela da budemo zajedno. Taj drugi dan donijeli su mi bebu i ona je stalno bila u korpi pored mene, osim kad su je nosili na hranjenje i presvlačenje. Spomenula sam suprugu tufer na glavi bebe, i doktor mu je pojasnio, kao i meni, da se beba malo 'ogrebala' na instrumente kada su je vadili, pošto je bila krupna. Pa dobro, mislila sam. Taj dan sam se malo lakše kretala, ali na nogama mi se pojavio mali osip što sam i rekla jednoj od sestara koja je na to prokomentarisala da je to možda od deterdženata koje oni koriste za posteljinu, a koji su dosta jaki. Sutradan osip se pogoršao i dali su mi kalcijum, međutim stanje nije bilo ništa bolje, već se samo pogoršavalo, a ja sam osjećala užasan svrbež i nervozu koju mi je on izazivao. Naveče su mi dali synopen jer su vidjeli da kalcijum nije pomogao. To isto veče, iz radoznalosti sam uzela  bebin karton koji je bio okačen o njenu korpu. I tu sam se šokirala, na njemu je pisalo da beba ima dva šava na glavi!!! Odmah sam nazvala supruga i rekla mu šta sam pročitala, i on je odmah došao u bolnicu. Zamolili smo sestre da nam fino razmotaju bebu da to vidimo, a one nisu htjele, valjda su se plašile naše reakcije. Rekle su nam da se obratimo dežurnoj pedijatrici. Suprug ju je pozvao i kada je došla počela je vikati kako  zaista nema smisla što smo došli tako kasno (a bilo je osam naveče,a ona sprat niže!) Uglavnom jako je ružno reagovala, rekla je kako oni nama nisu ni dužni ništa reći, da je to tebao uraditi ljekar koji me operisao, kako sam ja na kraju krajeva sama birala carski (što nije bila istina), i još neke vrlo neumjesne stvari. Ja sam se jako uzbudila, rekla joj kako imamo pravo da znamo šta se desilo našoj bebi, pitala sam je kako je nije sramota da nam govori takve stvari te sam na kraju počela plakati, okrenula se od nje i rekla joj da više s njom ne želim razgovarati. Ona je izvela mog supruga ispred, rekla mu da me malo smiri, kako ona nema ništa s tim, što je i bila istina, ali njen nastup je naprosto bio odvratan. Kasnije sam došla do zaključka da se dotična pedijatrica Babić 'prepala'. Odmah sutradan suprug je potražio doktora koji ga je fino primio i objasnio mu da se takve stvari dešavaju (beba je posječena, pa su zato stavili dva konca), da to nije ništa strašno te da nije htio da nam 'kvari' sreću. Uglavnom uspio je malo umiriti mog supruga. Ja sam samo odbrojavala sate do izlaska. Naredni dan moja alergija je izgledala još gore zbog čega su uputili poziv dermatologu koji nije došao taj dan jer je bio sam u smjeni. Sutradan kad je trebalo da idem kući rečeno mi je da me ne mogu otpustiti s takvom alergijom. Konačno je došao dermatolog, propisao mi dvije različite kreme, jednu da koristim ispod, a drugu iznad koljena, pa da vidimo koja od njih će djelovati (jednu mi je morao kupiti suprug) te da trebam na kontrolu za 4 dana!!! Pala sam  u očaj, mislila sam 'moj Bože,  još 4 dana užasa'. Sutradan stanje je bilo nepromijenjeno te je dežurni dok., neki primarius rekao da se ponovo zovne dermatolog. Došla je jedna jako ljubazna derm. Hujić-Čolić, rekla da mi promijene antibiotik, propisala mi tečni puder rekavši da mi je lakše da alergiju njegujem kući te da me mogu otpustiti. Mojoj sreći nije bilo kraja. Uglavnom, sa svojom bebarom sam iz bolnice izašla osmi dan. Sa alergijom se još uvijek borim, ali hvala dragom Bogu pa sam došla svojoj kući.
Tih osam dana mi je bilo kao osam mjeseci provedenih u zatvoru, i sigurno ih neću lako zaboraviti....

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 613
19.8.2009 22:14:50   
acudesa
priča je jako stresna, tako mi je žao kako si prošla, user posted image user posted image
ali hB, neka ste vi živi i zdravi
čuvaj se pozitivno razmišljaj, i je sam rodila na carski i sve znam kako i šta ide i kakva je ljubaznost i susretljivost
jubi pile maleno, je li mu zaraslo to na glavici

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 614
19.8.2009 22:17:14   
Anoniman
Draga Kviki,
mogu samo da zamislim kakve si sve stresove dozivjela u tih 8 dana pakla, kada si bas trebala da se upoznajes i radujes sa svojom bebicom... ali hvala Bogu pa si se ti konacno izvukla od "dzelata" kako ih ja cesto zovem, nasla mir u svojoj kuci i sa svojom porodicom bice to sve ok... alergiju prati i smirivaj sa tim lijekovima koje su ti propisali, uzivaj sa bebicom i budi sretna...

(odgovor članu Kviki)
  Neposredna veza do poruke: 615
19.8.2009 22:28:09   
mnn
kviki mogu misliti kako ti je teško bilo.ti doktori...da poludiš od brige...glavno je da si sada doma sa svojom bebicom.uživajte.user posted image  ja sam alergičar i znam kako ti je sa alergijom.ako ti treba koji savjet samo pitaj postala sam stručnjak nakon 10 godina borbe sa alergijom...user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 616
19.8.2009 22:35:11   
Mya_81 RR
A, joooooj, draga, mogu misliti koji šok si doživjela s tom povredom bebicine glave, ali eto sva sreća ipak je to sve dobro završilo. Sve je to iza vas i sada možete uživati upotpunosti sa svojom bebicom. user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 617
19.8.2009 22:39:11   
Nunichi
Sve ce to biti ok... neka je proslo i neka ste dosli kucici svojoj.
I Zaru su bili malo zakacili. Nemam pojma cime. user posted image
Cini mi se da rekose pincetom user posted image Ali srecom nije imala savova,samo malu krasticu na glavi.
Ja sam to bila i zaboravila,sad me tvoja prica podsjeti na to.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 618
19.8.2009 23:06:40   
škorpija
kviku užasna priča, mogu misliti kako ti je bilouser posted image , al hvala bogu nek je s bebom sve u reduuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 619
20.8.2009 9:48:18   
Kviki
Drage moje hvala vam na podršci user posted image  
PS. Posjekotina polako zarasta, a ja uživam u svakom trenutku sa svojim mišem...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 620
20.8.2009 13:45:54   
jagodicabobica
Svasta ti doktori daju sebi za pravo, povrijediti bebu i pokusati zataskati. Ako se bojao tvoje reakcije trebao je bar muzu reci jer ima pravo znati sta se desava s njegovim djetetom.
Jos mi nesto nije jasno, ako si alergicna na tu njihovu posteljinu tj deterdzente zasto su te zadrzali 8 dana tu?
Zar nisu mogli koga poslati na kucnu adresu?
Najbitnije je da ste dosli svojoj kuci ... uzivajte u svojoj bebici.

Nas bebac stize 22.9 2009

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 621
20.8.2009 14:08:58   
veeseelaa
da Bog sačuva, da se tako nešto desi
dobro si se ti suzdržala ja bi im bolnicu zapalila, hvala Bogu kad si sabura imala

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 622
21.8.2009 12:24:52   
Apotekarka
kviki bas mi je zao...nadam se da je to sad iza vas i da uzivate sa bebicom...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 623
21.8.2009 12:43:34   
Anoniman
Emina85, drago mi je da je sve na kraju dobro zavrsilo, a sta ces to je bas kakva te smjena zakaci, sestre su nekad gore od ljekarauser posted image
Kviki, prica je stvarno stresna, pa vjerujem da se svasta moze desiti kad je u pitanju porod, posebno carski ali da ne kazu nista, to je odvratno, a tek pedijatricauser posted image grrrrrrrr, bolje da je odabrala neki drugi poziv, uh, uzivaj sad kod svoje kuceuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 624
21.8.2009 12:49:49   
Emina85
Draga kviki, priča je strašna, ali ima takvih slučajeva još puno!
Najbitnije je da je bebica dobro hB, da si ti dobro i da tm i ti uživate u svom sunašcetu!
želim vam sve najbolje!

Muhammed, sunce moje, ugledao svjetlo dana 11.07. 2009.i došao majci u zagrljaj !!!
Najljepši osjećaj na svijetu!!!!

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *