Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 15:31:29
Romali
IZVORNA PORUKA: Suzana
Ćao ženice!
Vratila nam se i haidy, nema nam mišura, a i ona Romali zabušava. A šta je sa ostalim ženicama 12-18 mjeseci???
Ko to mene proziva ? Nemoj mi dati neopravdan čas, mooolim te.
Ma sve mi se vrti u krug pa mi smiješno pisati,a nije ni bilo mamica zadnjih dana pa mi tužno .
Trebali bismo na more u srijedu aBd. Na zadnjem putovanju nije bio raspoložen za jelo, sve se svodilo na par zalogaja, kupovna hrana i sl. Ovaj put planiram i kuhati i ponijeti nešto gotovo. U Hrvatskoj mogu naći neke kašice ili žitarice kojih kod nas u prodavnicama nema, je li tako? Mislim na Millupu. Jeste li kupovale, probale? Šta predlažete? Malo mi je smiješno nositi odavde Nestle, Hipp ovaj, onaj... I , naravno, dobro nam došla sva mala raja
< Poruku je uredio Romali -- 27.7.2009 15:33:48 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 15:45:17
Suzana
Hej slatka ! Odoste nam i vi na remo? Neka neka, samo da mali Omarko uživa! Imaš draga kod njih HiPP-a i to da biraš, znači asortiman HiPP na policama je mnogo raznovrsniji nego kod nas. Ne znam kakav vam je smještaj, ali ideja od Mišur da se ponesu zaleđena domaća jela nije uopšte loša. Ja bih to uradila. Eto, nemoj otići bez pozdrava.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 16:51:22
bebano
Slazem se sa Suzanom . Romali na moru imas svega sto se tice HIPP izbor je super, bolji nego kod nas. Suzi i ja smo se nakupovali svih tih kasica i jogurtica i svega za nase deckice.E sada mozda zavisi gdje idete. Ako je neko malo mjesto, plasim se da mozda nisu bas dobro opskrbljeni. A i ovo sto ce Mišur uraditi je super, ukradi ideju .
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 18:33:05
kanita25
zdravo drage mamice i trudnice.ja se bas cesto i ne javljam jer moja mala princeza je mnogo zahtjevna,vidim da je bebica od ROMALI starija samo jedan mjesec pa da pitamo imaju li problema da ruckaju zbog zubica,sada joj rastu cetvorke na donjoj vilici....skoro da nista ne jede,samo pije tecnost,imaju li mamice kakve prijedloge sta da radimo,dal da joj neke vitamine kupim za apetit,jos uvjek je dojim jer odbija svu hranu i sve hapice i kasice.....pozdrav
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 18:40:11
Romali
Dobro došla, kanita 25 Sve bebe na ovoj temi su sličnog uzrasta, od 12-18 mjeseci. I SVE imamo problema s bebama kad ima rastu zubići. Moj Omar je bio užasno nervozan, razdražljiv i ništa nije jeo kad god su mu rasli zubići. Četvorke su bile najgore Trenutno je hB ok, jer ne raste nijedan zubić. Ne dajem mu ništa za apetit, i sad doji. Ako mu se ne jede, jednostavno ga 'prevarim' da pojede par kašika i to je to, dajem mu tečnosti i (.) (.) . Ili mu dajem ono što baaaš voli.
Sačekaj da ti se jave druge mame sa ove teme i dođi nam češće. Ovdje svašta možeš saznati i vidjeti da je tvoja beba na skoro isti način proživljava probleme kao i ostale. Samo treba strpljenja, sve će to proći.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 18:55:12
kanita25
hvala na dobrodoslici, drago mi je da se druzimo i djelimo iskustva...mozda sam ja previse vezana za svoju curicu pa nemam mnogo vremena ali javim se kada ugrabim koji minut da ona pajki,al naravno prije toga pospremim njene nestasluke.prohodala je sa 8 mjeseci i od tada nikako ne smiruje.vec je tako ljuta i zeli da je sve po njenom.da li je to ok
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 21:22:17
bebano
Kanita25 dobro nam dosla . Slatko mi je ovo tvoje pitanje "vec je tako ljuta i zeli da je sve po njenom.da li je to ok ". Nemam ti ja pojma da li je to ok, ali samo hocu da ti kazem da i meni moj sincic provodi dosta toga za sta sam uvijek govorila "nece meni moje djete". Znaci ocito kada su nasa djeca u pitanju sva pravila otpadaju . Medjutim mislim da nije ok, jer nisu oni vise tako mali da bas nista ne znaju, pogotovo kada tersaju . Ja se trudim da svog sina korigujem koliko mogu (ako Suzi ovo bude citala garant ce se pitati o cemu ova pise kada je Luka taaaaaaako dobar ). Malo smo fulile mjesto da o ovome pricamo, ovdje se prica uglavnom o klopici. Samo jos ovo hocu reci da mislim da ono sto ti smeta kod tvoje curice trebas korigovati sto prije tipa ljutnju, to da provodi svoje itd.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 22:41:22
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: kanita25
hvala na dobrodoslici, drago mi je da se druzimo i djelimo iskustva...mozda sam ja previse vezana za svoju curicu pa nemam mnogo vremena ali javim se kada ugrabim koji minut da ona pajki,al naravno prije toga pospremim njene nestasluke.prohodala je sa 8 mjeseci i od tada nikako ne smiruje.vec je tako ljuta i zeli da je sve po njenom.da li je to ok
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 23:04:28
Visnja RR
Romali ja sam na more nosila bas sve ... od AD preko Hipp kasica, sokica, caj, cokolesnika, Monte-a i obavezni jogurt... bolje da poneses nego da razmislja hoce li biti dole... a vjerujem da su im i cjene vise nego kod nas...
< Poruku je uredio Visnja RR -- 27.7.2009 23:05:19 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 23:07:49
Romali
U pravu si, Visnja. Ponijet ću većinu, a dole ću kupovati nešto što nema kod nas. Baš se nadam da ću naći nešto novo,a ukusno mom dječaku. I ja sam uvjerena da su cijene jače nego ovdje, uh, uh
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 23:17:38
Hanady RR
Drage moje nije samo pitanje imali toga i kolika je cijena nego su i rokovi katastrofa. ja sam bila u malom drveniku i za 10 dnana nismo uspjeli kupiti Jogurt sa valjanim rokom. Užas. Em smo bili u 6 mjesecu valjda rano em im je ta samoposluga pravi seoski granap. Išli smo u veliki Drvenik u market Jamnica našli smo jogurt u roku al smo zato ko budale kupili danonino 6 dana istekao rok. Pazite dobro kad kupujete na moru mliječne proizvode.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 8:27:38
Romali
Evo da se javim ranom zorom da me Suzi ne bi ružila Ona nam ovdje dođe kao razrednica , broji opravdane i neopravdane Nemam pojma šta nam je ručak za danas, malo ću preletjeti po vašim postovima. Doručak : jaja i sir ( nije to jeo duugo ) Baš nekako zapostavljam jaja u njegovoj ishrani Užine: domaća lubenica, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, nektarine Ručak: Večera: napravit ću keks s mlijekom i dodati neku voćku, možda Hipp mix i ponijeti van. Što kaže Ivona- ne mogu propustiti šetnju radi večere
Mali off topic Znate šta se desilo mom Omaru preksinoć? Ogrebala ga kifla . Vidio mene kako jedem kiflu i skočio k'o kengur na mene da mu dam , i jadničak, zabije se licem u kiflu. Ostala mu rana, tri crte ispod oka. Ne daj Bože, moglo je biti gore, od obične kifle
< Poruku je uredio Romali -- 28.7.2009 8:35:18 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 11:04:56
Suzana
Joj majko što se ismijah!!! Šta bih ja bez tebe draga predraga Romali... Izvini molim te, žao mi je Omarka i nezgode sa kiflom, ali ja sam se izbacala. Šta ću kad ti to namjerno tako napišeš da se mi ovdje smijemo dragom djetetu! Ljubim mu te ogrebotinice. A ovo razrednica, uh koja si. Majke mi te volim! Čitam post od bebano i taman u mislima kontam kako ću napisati kakav joj je Luka dobar... kad ona zna vrag i isto napisa. Dobričak žene moje, nek joj je živ i zdrav, oni moji jalijaši bi ga rastrgali, a isti dan sva trojica rođeni. kanita25 dobro nam došla! Cure su ti sve rekle, malo pročitaj ove naše prethodne postove pa ćeš vidjeti da i mi deveramo sa svjom djecom kao i ti sa svojom curicom. A ovo da ti je ljuta , ne znam, mislim da su to karakteri i bebe se rađaju sa nekim osobinama. Vjerujte meni na riječ, imam dvojicu kod kuće, 9 mjeseci bili zajedno u stomaku, jedan stariji od drugoga 3 min. a ko da se u putu nisu sreli...
Hajde da ne budemo previše off topic, mada je i ovo nekada simpa, da napišem šta će moji dečki mečki danas ručkiti. Doručak tikvenjak sa šoljom jogurta, zatim voće sa integralnom rižom, onda ide supica sa povrćem, pa će sa mnom i MM prezalogajiti malo i graška a za večeru ćemo smisliti već nešto.
Pišemo se. Romali, nemoj da bi otišla a da se ne javiš. I da, opet OT - PP sam dobila i pročitala na mailu a ovdje na RR je uopšte nisam dobila!!! Opet zezaju PP...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 12:56:42
Romali
Romali, nemoj da bi otišla a da se ne javiš.
Drugarice razrednice, da li bih ja mogla odsustvovati na 7 dana, od čet.do čet. ? Molim vas za razumijevanje. Kad se vratim aBd, uradit ću sve propuštene zadaće.
Evo i neki ručak sam zbućkurišila, uglavnom kuham puno vrsta povrća ( mrkva, krompirić, paprika, paradajz) i malo prosa na maslinovom ulju. Ručak što bi rekli 'niđe veze', ali dobar za probavu.
< Poruku je uredio Romali -- 28.7.2009 12:57:09 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 13:26:05
Suzana
IZVORNA PORUKA: Romali
Romali, nemoj da bi otišla a da se ne javiš.
Drugarice razrednice, da li bih ja mogla odsustvovati na 7 dana, od čet.do čet. ? Molim vas za razumijevanje. Kad se vratim aBd, uradit ću sve propuštene zadaće.
A jooooj, pa ne djelujem valjda tako strašno, kao neka stroga razrednica Vještica Vještić (Witchy Witch)? Bona, ja ti to govorim jer ćeš nam nedostajati i da ne mislimo bože je l' na moru ili se 'nako ne javlja...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 13:34:30
Romali
A jooooj, pa ne djelujem valjda tako strašno, kao neka stroga razrednica Vještica Vještić (Witchy Witch)? Bona, ja ti to govorim jer ćeš nam nedostajati i da ne mislimo bože je l' na moru ili se 'nako ne javlja...
Ma neeeeeeee, za to sam zadužena ja ( to razrednica- vještica ), a sve ostalo je šala. Hvala što ću vam nedostajati .
< Poruku je uredio Romali -- 28.7.2009 13:36:57 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 14:28:12
mamin sin
Što mi fino pišete ženice.
Romali i ja sam sve nosila na more, u suštini sam skuhala obroke za nas koje i on može ručkiti, zamrznula u ALU posude sa poklopcem i dole je ručak svaki dan bio za čas posla gotov. I voće svježe sam ponijela jer nisam znala da li ću imati dole kupiti (ipak je bio 6. mjesec). Ponijela sam i nešto Hippa ali skoro sve sam vratila, obavezno sam ponijela mlijeko, jogurt, Lino, monte ...ma u suštini sve, sam ohljeb kupovali.
A mi smo nakon 3 dana "treniranja" konacno danas jeli normalno kao i uvijek: Doručkovali smo jaje sa pavlakom i popili mlijeko, u šetnji kifla-stvar navike banana i dinja za užinu, ručak ce biti tikvica i mrkvica kuhano na pola voda pola mlijeko, sa malo putera i soli i kašičicom griza; pa vam to ispadne kao fina čorbica. A kasnije ćemo vidjeti... Pošto kada odemo kod nane uvijek ima nešto za klopati. A za večeru obično ručkimo neki Lino.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 14:40:37
Suzana
Hvala na izvještaju mamin sin (nabaci mi Romali kompleks, ja fakat ko neka razrednica haha)! Nego, htjedoh reći da je u HR voće praaaaaaaaaavo skupo... Pa eto, ako ima mjesta u gepeku, nije loše ponijeti i to...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 15:47:58
haidy
I ja sam na more nosila sve za bebu, dole sam kupila samo jogurt. mnogo je jeftinije ovde sve nabaviti, a i u malim mjestima ne moze se naci pola stvari. sto se mene tice na moru je HIPP bio zakon, malo me je grizla savjest, ali nece joj nista biti tih nekoliko dana na kupovnoj hrani.
kod nas danas za dorucak makaroni sa pavlakom i maslacem i kompot rucak pileca supica i jogurt, i poslije ce jesti sirnicu uzina banana sa borovnicama i mlijekom vecera: keks i mlijeko sa vocem
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.7.2009 16:00:02
Suzana
haidy, kako malenoj pripremaš makarone, je l' ih doooobro, dobro rakuhaš? "Što činiš" s njima? Ja sam mojim momcima pravila par puta makarone, i kao raskuham, al' ne možeš ih baš baš raskuhati... Ovo mi je problem jer mi je Makiću mrsko žvakati pa samo guta hranu..