Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 22.7.2009 15:35:23
Suzana
Eee riba je zdrava i moji su dečki jeli u ovoj prvoj turi mora, a aBd i u septembru.
Nego ženo, kojih iskusnijih mama, pa ti imaš više iskustva od nas (koje se najčešće javljamo na ovoj temi), nama sve prva djeca! Doduše, kod mene dvoje iz jedne trudnoće.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 23.7.2009 9:24:40
bebano
Jutro zenice,
evo da se ja javim prva mada nemam nista pametno za reci . Cini mi se da Lukica sve isto jede, tj mrljavi. Bas nam nema Mišura, a navikla nas je sve da se javi svaki dan . Mi smo juce doruckovali kruha i putera, zalio sa jogurtom. To je fino pojeo. Uzina jabuka. Rucak pileca supica sa puuuuuuuno mrkve i udrobljenim dvopekom (to je mrljavio jedno pola sata). Popodne uzina 2 Wellnes keksica. Vecera nista odnosno bocica. I pio je puno vodice.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 23.7.2009 10:52:17
Suzana
Hajde ja ću napisati i jučerašnji meni . Kada tek ustanu, trudim se da popiju flašicu, jer sike nema više. Tako da je Mak pio mlijeko sa lješnjak čokolinom, a Edi frape od banane (neće flašicu... a bananu baš voli, ali više da je jede normalno). Doručak je bila "popara" (ne znam kako da nazovem), hljeb udrobljen u mlijeko sa 2 jajeta i raznim mliječnim proizvodima. Hljeb je naravno crni a ne bijeli i za ovu varijantu je najbolji onaj Klasov, crni/graham. Užina miks sezonskog voća (neizbježna je banana ), a za ručak grah - ja pravila noć prije. Uf što je bio dobar, lijepo su se iskakili i pročistili crijeva. U šetnji su grickali malo Wellnes keksića, slanac (jedna grbavička kifla, vrlo popularna ). Naravno, vodu stalno piju! Za večeru sam im napravila cornflakes sa jogurtom i Dukatinom marelica.
Danas isto flašica, a onda doručak griz sa domaćim džemom od višanja. Užina će biti miks sezonskog voća a ručak miks povrća sa pijace (brokula, tikvice, mrkva, krompir, peršun...) na luku i paradajzu sa telećom supicom i dodatkom bulgura ili neke tjestenine. Sa nama će prezalogajiti još piletine i krompir pirea. A večera... maybe Čokolino Plus.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 23.7.2009 11:32:52
Suzana
Ma sad sam vidjela da nam je Mišur tu, eno na temi za trepavice i za njenog Luku, morali su mu čupati, baš se nasekirah, ali važno je da je sve dobro sada...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 24.7.2009 10:55:17
bebano
Lukica je juce jako fino ruckio pa sam odmah . Dorucak meko kuhano jaje u koje je dodano malo mlijeka i udrobljen crni kruh. Uzina jabuka. Rucak buranija sa komadicima mesa, koju je tako slatko ruckio. Zalio jogurtom. Kasnije je papo sljive. E vecerao je pola dukatina cokolada/ljesnik, to sam ga pocastila jer je super papao cjeli dan. Uz sve to je pio jaaaaaako puno vode. Pred spavanje flasica. I ujutro kada se tek probudio.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 24.7.2009 12:15:52
Suzana
IZVORNA PORUKA: bebano
Lukica je juce jako fino ruckio pa sam odmah . Dorucak meko kuhano jaje u koje je dodano malo mlijeka i udrobljen crni kruh. Uzina jabuka. Rucak buranija sa komadicima mesa, koju je tako slatko ruckio. Zalio jogurtom. Kasnije je papo sljive. E vecerao je pola dukatina cokolada/ljesnik, to sam ga pocastila jer je super papao cjeli dan. Uz sve to je pio jaaaaaako puno vode. Pred spavanje flasica. I ujutro kada se tek probudio.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 24.7.2009 12:28:25
bebano
IZVORNA PORUKA: Suzana
IZVORNA PORUKA: bebano
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 25.7.2009 19:11:58
haidy
Evo i nas ponovo na ovoj temi bili smo na odmoru i na moru. na moru je princeza jela kupovne kasice i svjeze voce i sta bih joj dala sve je pojela, valjda je bila iscrpljena od svakodnevnih aktivnosti. ali prije toga je bas slabo jela, sve pojede nekoliko zalogaja, jedino je voce jela. sad smo kuci, pa cemo se truditi da se opet vratimo u normalu, pa cemo pisati sta smo papali. pusa svima
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 10:15:33
bebano
Mi se nismo javljali par dana jer smo bili na moru za vikend i dole smo supeeeeeer ruckili . Valjda more i cist zrak pa djete ima super apetit. Papali smo ribicu, rizu, blitvicu, nektarine... Novost nam je sto smo probali med i sve je hB proslo bez problema. U caj od kamilice sam mu stavila malo meda i slatko je popio. A jeo je i knedle sa sljivama . Dok sam ja jela tako je gledao i govorio pa-pa i mljackao da sam mu morala dati .
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 12:23:46
haidy
joj moja beba nece nikako vodu da pije, probala sam iz svih flasica i casa, popije samo gutljaj i nista. caj i sokic ponekad popije, ali i to rijetko. inace, ona svaki mjesec voli nesto drugo, nekad voli voce, nekad ne, nekad vocni jogurt hoce, nekad ni da ga primirise itd. kad joj zubi rastu tad nista ne voli. muhanata beba nas danasnji meni: dorucak: griz sa zumancetom, bjelance ne voli uzina: keksic pa mlijeko 150ml rucak: pileca supica sa hljebom uzina: banana sa mlijekom i medom uzina vocni jogurt vecera: HIPP mlijecna kasica, njih obozava
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 13:54:15
Suzana
Ćao ženice!
Vratila nam se i haidy, nema nam mišura, a i ona Romali zabušava. A šta je sa ostalim ženicama 12-18 mjeseci???
Mi smo vikend proveli na vikendici (vikend, vikendica ) i Edi je bio vrlo simpatičan, hB tako sam zadovoljna s njim i kako voli svašta jesti. Jeo je bananu, pa mu neko dade krastavac domaći (ovdje smo pričali o tome da li su naše bebe probale krastavce, eto Edi probao), pa je onda vidio paradajz, pa ga nosao i jeo, pa breskvu pojede ko veliki. Onda poslije spavanja grožđe jeo sa takvim merakom... Elem, u kaki bilo svega hihihi. A moj drugi sin, Edijev brat blizanac Mak... Ništa od pobrojanog... On jednostavno ne uživa u hrani i jede po nekom defaultu, a okreće glavu od ovog svega što je Edi jeo (zaboravila sam i na šljive koje također tamani i sam mi donese košpicu hehe)... To mi NIMALO nije drago, ali šta da mu radim.. Vidite koliko dvije bebe, dva djeteta mogu biti različiti.
Eto, to smo probali i jeli za vikend (pored standardnih obroka). Jutros doručkovali puru, jeli breskvu, bananu i jabuku sa integralnom rižom, za ručak će imati supicu na domaćim pilećim krilcima, domaća mrkva i krompir (+ umućeno jaje ubačeno u supicu) - juče mi donijele komšije na vikendici, "ha" su iskopali iz zemlje, moje sreće što znam da je 100% domaće i neprskano... Kada MM i ja dođemo s posla ješće sa nama blitvu i domaće pileće batake. Kao nagradu bi mogli dobiti Dukatino lješnjak/čokolada! A ovih dana večeraju cornflakes MISURA bez šećera sa voćnim jogurtom Yogsi. Eto, dosta od nas za danas!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 13:58:00
mišur
Drage moje cure mene poželile Baš mi je nekako bilo drago kad ste primjetile da me nema Ljubim vas sve puuuuuno Baš sam bila u bedaku prošlih dana i pravo ste mi digle raspoloženje! Prvo sam imala problema sa Lukinim trepavicama, pa mi na poslu isključiči internet , pa onda neki porodičnih problema...Jedva sam čekala da nađem vremena za rr...
Kod nas je sve po starom što se tiče hrane... Luka mi se malo prehladio, pa slabije ručka, ali opet je dobro.. Danas će ručkati: pura sa mileramom i jogurtom miks kajsija, kruška, jabuka i šljiva i onda sokić od istih voćkica mahune sa krompirom, mrkvom, prosom i junetinom malo banane, ako gospodin bude raspoložen, onako u hodu griz sa kompotom od suvih šljiva
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 13:59:07
mamina princeza
Ja bih rado pisala al nemam sta ... poslije ove trodnevne groznice nista ne jede ...apsolutno nista... dorucak je jedan mali kreker majusni , rucak tri kasikice nekog povrca, malo hljeba usput vecere nema .
samo pije mlijeko i vodu
nadam se da cu uskoro moci neto opsirnije pisati.
sve se sastavilo - mislim da joj raste zubic koji se cini bas da je blizu a jos ima i osip od trodnevne ...ili se jednostavno sve promjenilo ....
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 14:38:38
Adana
Evo i nas ovdje. Kako je vruce Asja malo manje jede.
Dorucak: Frutek vocna kasica sa Lino riza-kukuruz pahuljicama, i casa mlijeka. Rucak: Mjesavina Fantazija - grasak, grah, leca i gerslo + malo junece snicle izdinstane na crvenom luku. Sve to pomjesano sa mileramom i malo ribanog parmezana. Uglavnom sva kuhana jela bolje prolaze ako u njima ima malo milerama. (Ovo je ujedno i prvi put da je probala grah i lecu). Vecera: Jos ne znam... Mozda palenta, mozda griz sa necim. A ako budemo vani tako kasno, onda vjerovatno gotova HiPP kasica, neka slana ili ona Good Night varijanta.
Danasnje uzine su voće uglavnom. Banane i razdelije. I razdelije je probala prvi put juce i jaaaako su joj se svidjele. I naravno jakooo puno vode i sika povremeno.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.7.2009 15:12:57
Ivona
Dobrodosla Adana Asjica je mala poguzijica i ako mama bude pisala svaki dan njen menu...,ima da se nacitamoooo Lijepa moja mrvica
Mi smo se cijeli vikend sunjali negdje,pa smo slabo jeli (uvijek je tako kada promijeni ritam)...,ali smo papali dosta voca i tecnosti,pa mislimo da je to
Danas:
Dorucak:good night voce sa zitaricama-jucer smo bili na jednoj rostiljadi i sve nam se to puuuno svidjelo,pa se nismo htjeli vratiti kuci ni na spavanjac-zato smo imali tzv.leteci dorucak Uzina:bijelo grozdje i sljive Spavanjac:240ml Aptamil Rucak:blitva skuhana,pa sekundicu dinstana na puteru i crvenom luku,a onda smo u to dodali jaje,mlijeko i griz-njami njam Vecera:home made vocni miks sa zobenim pahuljicama (to cemo ponijeti sa sobom u setnju u plasticnoj posudici,jer ne zelimo vise da veceramo stalno Hipp,a pogotvo ne zelimo ostati u kuci zbog vecere ) Spavanjac:210ml Aptamil