|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
24.7.2009 10:19:37   
juni
Naravno, slazem se da se treba davati frisko voce, pogotovo sad kad ima raznog voca. Ali recimo zimus nije bilo ni sipka, ni borovnica, sljiva, breskvi, marelica pa nam je tu pomogao hipp.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1526
24.7.2009 10:22:49   
juni
Zaboravih reci da moj Emil nece da jede obrok sa mesom koji ja napravim, ni pileci ni teleci, samo hipp, dok sve domace povrce jede, omiljena mu je blitva a hipp povrce nece. Ima li neko savijet?

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1527
24.7.2009 10:24:24   
Skvo RR
Mmm...Moram ovo napisati...Dok nije dosla sezona breskvi, Uma je papala Hipp breskvu, i super joj je godila. Ja joj neki dan dam kupovnu breskvu (ne prvi put) i dobije sitni osip oko usta. Komentar pedijatrice je cim je vidjela " Da nismo sta prskano papali?".
Hajde sada budi pametan. Ja joj obicno kombinujem, ali nakon toga jedemo svjeze samo iz dedine baste.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1528
24.7.2009 10:36:21   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: juni

Zaboravih reci da moj Emil nece da jede obrok sa mesom koji ja napravim, ni pileci ni teleci, samo hipp, dok sve domace povrce jede, omiljena mu je blitva a hipp povrce nece. Ima li neko savijet?

Hajde probaj ovako,  prvo mu mijesaj domacu kasu(meso i povrce) 1/3  sa teglicom 2/3.  I onda postupno povecavaj kolicinu domace kase u odnosu na onu kupovnu. Vjerujem da ce upaliti.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1529
24.7.2009 10:50:34   
ivanak
Kako ste vi prepoznale vrijeme kad vam djete traži da jede???
Volila bi znati, jer kad meni dođe vrijeme za to da budem upoznata!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1530
24.7.2009 12:04:04   
emma.L
Juni, ja sam imala isti problem sa mesom- i onda sam u njenu omiljenu bebivita brokoli dodavala prvo bujon od teleće koljenice, pa onda komadić mesa. Isto tako sam joj podvalila piletinu u Hipp mlado povrće s rižom. Sada jede sve i Hipp i domaće. Još uvijek preferira teletinu pred piletinom, ali sve uspijemo zgurati u nekim kombinacijama.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1531
24.7.2009 15:28:08   
neki
Doruckovali smo(posle AD),bananu,upravo smo ruckili blitvu i krompir(nismo povracaliuser posted image user posted image user posted image ),a posto veceras odosmo u skitnju,ponijecemo HIPP jabuku i kruskicu sa zitaricamauser posted image Naravno da usput pijemo AD i vodicuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1532
24.7.2009 23:44:22   
mamma mumi
Dorucak:jabuka i keks miks
Uzina: hipp breskva, ali je nije bas popapao
Rucak: buranija, brokul, karfiol, mrkva i piletina
Uzina:jogurt od breskve
Vecera: soja puding od vanilije

Drage mame zelim da cujem i vase misljenje. Danas sam citala jednu knjigu o zdravoj prehrani, i naletih o tekstu o mesu, vezano je za malu raju. tekst je kao sto pretpostavljate protiv mesa. Dakle navodi se( mada svi mi to znamo ali nemislimo puno o tome) sadasnji nacin prehrane zivotinja ( telad, pilici) sa hormonalnim preparatima, vakcinacije tj davanje antibiotika da bi se sprijecilo oboljevanje stoke, i da ne govorim o genetski modificiranoj hrani i naravno mi to sve u mesu pojedemo, jer navodno zivotinjama treba vise vremena da to resorbuju, a jadne vrlo brzo budu zaklane. Pa se postavlja pitanje hormonalnog jsadrzaja i sadasnjeg brzog rasta nase djece.Takodje se navodi kako male bebe kada im se uvodi meso ga cesto odbijaju, jer im neprija ukus. E drage moje ja sam se iskreno zapitala svrhu davanje mesa( ja licno nisam  ljubitelj mesa) malim bebacima, a pogotovo u danasnje vrijeme . Interesuje me vase misljenje.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1533
25.7.2009 14:43:27   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Suzana

Ako mogu da se uključim, iako su moji dečki prerasli ovu kategoriju. user posted image
Po meni je banana sa pijace 100% kvalitetnija od bilo koje teglice, evo npr. HiPP banana (i mi smo potrošači HiPP-a, ali samo kada nema sezonskog voća, slane nikada nismo ni jeli). Banane sigurno nisu prskane i vrlo su izdržljivo voće, a banana u teglici ima rok trajanja od godinu dana??? Bez obzira na njihovo ekološko uzgajanje i sl. priče, niko me ne može ubijediti da je ta banana bolja od one u izvornom obliku.
I same ste svjesne da kada izgnječite bananu ona pocrni nakon 10-15 min. a u teglici je žuta 12 mjeseci.
Isto važi i za ostalo voće...
Najsretnija bih bila kada bi apsolutno sve namirnice bila u prilici da dobijam sa nekog sela udaljenog od grada kilometrima, ali nažalost neke stvari nećemo moći izbjeći...
Srdačan pozdrav svim majkama.

Suzana, slažem se s tobom. Svježe je svježe, a teglica je teglica. No, opet, što Skvo reče, od prskne breskve osip oko usta?! Od Hippove nikada ništa?! Banana je, uistinu dobar primjer voćke koja je sigurno bolja u svježem obliku (iako banane, žute, kakve mi ovdje jedemo na Middle Eastu gdje sam živjela već drže z trule), i čija se kora ne konzumira. Sa drugim voćem nije tako lako. Ja zato dajem kombinovano. I nemam ništa protiv teglica:) A skoro svo povrće koje Ema i ostali ukućani jedu imam u vrtu, znam porijeklo sjemena, koristim bio gnojiva i ne prskam, i moram reći da me to čini jako zadovoljnom.
Pusa momcima i tebi!

Naš meni za danas:
Doručak - banana i jabuka s baby punozrnatim pahuljicama i jogurtom - sve pojeliuser posted image
Ručak - riba, orada - probaćemo je po prvi put, te krompir i blitva
Večera - grisolino na rižinom mlijeku
I naravski, sika, sika, sika...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 1534
26.7.2009 8:21:22   
Anushka
sto se banane tice, oksidira kao i jabuka, ali malo brze. Dodas par kapi limuna i ne pocrni, a u teglicama uvijek i pise da je dodana askorbinska kiselina iliti C vitamin kao regulator kiselosti, pa je zato zuto godinu dana. a i ja mijesam, nekad dam frutecovu ili hippovu kasicu, ali kak oima dosta voca sezonskog napravim mu i sama.

Juce:
dorucak: tikvenjaca bez jaja- svekrva pravilauser posted image
uzina: grickao svjezu bananu
rucak: corba iz pretisa bilo i kupusa i paprike sto inace nije jeo do sada, al sam njemu dala krompir, mrkvu, tikvicu i mahune i saft naravno.
vecera: griz

Danas:
dorucak: alpski hljeb i abc sir
uzina: skuhana jabuka sa cimetom
rucak: pileca supica sa povrcem(ceka u frizideru)
vecera: keksolino

i naravno dojenje koliko god hoce. a u toku dana popije i soka od marelice, jabuke ili banana-kruska koji najvise voli.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1535
26.7.2009 11:09:57   
žana o8
Doručak: pura sa jogurtom
Ručak: teleća supica sa povrćem ( čeka u frižideru)
Večera će sigurno biti keksolino.

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1536
26.7.2009 14:25:19   
Sonja
drage mame da nebi otvarala novu temu pitat cu vas ovdje

moja bebica 1 augusta puni 3mj. i dvoumim se da li da mu pocnem davati pomalo kasice i sokice
on je bas napredna beba i bas voli da jede...

sta vi mislite da li treba da mu dajem ili da jos malo pricekamuser posted image
hvala

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1537
26.7.2009 14:41:13   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Sonja

drage mame da nebi otvarala novu temu pitat cu vas ovdje

moja bebica 1 augusta puni 3mj. i dvoumim se da li da mu pocnem davati pomalo kasice i sokice
on je bas napredna beba i bas voli da jede...

sta vi mislite da li treba da mu dajem ili da jos malo pricekamuser posted image
hvala

Sonja, ti ćeš, naravno, uraditi kako ti odlučiš, ali ja bih na tvom mjestu sačekala do punih 4 mjeseca najmanje. Bebin probavni trakt nije spreman za drugu hranu, a svakako mu majčino ili AD mlijeko daje sve što mu treba za sada. Pozdrav.
A, sada mi i naš meni- 
Doručkovale borovnice i jabuku - išlo 'nako.
Ručaćemo, sada, puretinu, rižu i mrkvu
Večeraćemo voljenu nam bananu s keksom.
Inače, jučerašnji pokušaj s ribom nije bio najuspješniji. Pojela par kašičica, bez oduševljenja, ali i bez naročitog gnušanja. Probaćemo opet slijdeće sedmice.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1538
26.7.2009 14:48:42   
Sonja
bebbe hvala na odg.
adinu dajem AD i bas je napredan

al jedva cekam da mu pocnem davati i ostalu hranu

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1539
26.7.2009 14:59:58   
mamma mumi
Necuh do sada niti jedno misljenje o mesu, mislim  da tema nije za odbaciti, ali kako god. Nas meni:
Dorucak:sojin puding od cokolade
Uzina: kruska i banana i breskva mix
Rucak:brokuli, tikvica sa sirom i pavlakom
Vecera:vidjet cemo

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1540
26.7.2009 15:09:22   
dana3
evo ja cu ti reci o mesu:kakvo god da je mi ne mozemo izbjeci nacin uzgoja stoke kao i voca i povrca.ja sam otvorila temu o genetskim promjenama koje se vrse na onom sto jedemo.mi to ne mozemo sprijeciti a jesti se mora.ako ne jedemo meso pojescemo paradajz koji je isto tako modificiran i da ne nabrajam dalje.sto god jedem ja jede i moja beba samo za sada bez soli.
Kako Suzana rece-dajem sveze voce a kupovne kasice samo da beba proba i tacka.slane isto pravim sama.
koliko je danas zdravo zivjeti ,vidimo i sami koliko je oboljelih od nekih tamo lijevih bolesti za koje nikad nismo ni culi,ali kao sto sam rekla -to mi ne mozemo kontrolisati jer svako trci za zaradom.Prirodan uzgoj zahtijeva vrijeme a modificirano radja skoro svake minute u svim vremenskím uvjetima i godisnjim dobima

a sad na temu-
Danas smo jeli da dorucak rendanu jabuku i bananu sa zobenim pahuljicama
rucali mlijeko
opet malo banane za uzinu i opet malo mlijeka
Nazalost-ne dojimo jer je mama na glupoj terapiji zbog glupih ledjauser posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1541
26.7.2009 15:18:08   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Sonja

bebbe hvala na odg.
adinu dajem AD i bas je napredan

al jedva cekam da mu pocnem davati i ostalu hranu

Draga Sonja,
Vjerujem i razumijem tvoju nestrpljivost, ali, gledaj ovako - Adin ima cijeli život pred sobom da jede. Mjesc prije ili kasnije tebi ne znači ništa, njemu vjerovatno puno. Ljubac za tvog naprednog bebosa.
A, što se tiče mesa - kakvo god da je - moramo ga jesti, pogotovo naša djeca koja rastu. Ja se kao nešto trudim, naručujem meso s nekih eko farmi, ali i to je sve pitanje, uprkos certifikatima, šta se prodaje. Baš kao i jaja, koja takodje naručujem i duplo plaćam, ali ko će znati...
Nazad na temu:
Ema pojela svega nekoliko kašika ručka. Sada joj seka daje cokoladnu milupinu kasicu da zasladi i to jede... Hm... Ne znam šta bih rekla...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1542
26.7.2009 21:42:56   
mirnac
IZVORNA PORUKA: ivanak

pozdrav cure
ja koliko vidim ivanak ste sasvim preskocile. Ja sam prije tri mjeseca konacno uvela neki red, i ne znam kako bih prezivjela s njih dvije da nije ovako. One skoro nikad u zivotu nisu popile preko 130 ml, to je prava rijetkost da se desi, tako da je prvih 5-6 mjeseci bilo hranjenje non stop i to jedna pa druga, ma muka ziva, kad vidim neku bebu da po 3-4 sata ne pije mlijeko, to je za mene bilo cudo. Od kada jedu skoro sve sto jedu i odrasli, uopste ne cekam da ogladne, svaki dan imamo isti redoslijed, koji i one ispostuju i vise ne placu zbog gladi. Ujutru kad se probude prvo mlijeko, pa za dva-dva i po sata voce, s vocem obicno zitarice, i skoro redovno banana, poslije toga sokic, u 2 obavezno rucak, a to znaci meso i povrce ili zumance i povrce, i uz to krompir, ili riza ili pura. Oko 5 im ponudim mlijeko, koje nekad popiju nekad ne, sve zavisi koliko im je rucak bio zasitan. U 7-7,30 pojedu ili griz s mlijekom ili bananom ili hipp za laku noc, kasicu sto se mijesa s vodom ili teglicu. U medjuvremenu piju dosta caja i vode. Moja sreca je da one najcesce pojedu sve sto napravim, ako jedna nece nekako je natjeram, jer odstupanje od ovog bi poremetilo i spavanje i iduci obrok. Tako da vise nema placa zbog gladi, samo se sa brojem mjeseci i dana i kilograma mijenja kolicina, raznorsnost i tekstura obroka. 
Sad ja nisam htjela samo ivanida odgovorim vec i da cujem necije misljenje, je li ovo ok po vama, drugarice moje?

m.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1543
26.7.2009 21:56:38   
žana o8
Mislim da je ok kako ti jedu i koliko, mada ti ja nisam baš osoba koja bi ti mogla dati savjet , jer Žana skroz slabo jede. Popije 4 x 150 ml aptamil , ali zato slani obroci katastrofa. Voće i nekako, ali ostalo joj na silu dam. Ovako otprilike ide naš raspored hranjenja. Ujutro oko 8 150 ml. aptamila sa kukuruzom i rižom nestle  (malo gušće napravim), oko 10,30 doručak( danas pura sa jogurtom) . Oko 13 sati 150 ml aptamil, oko 15 ručak ( danas teleća supa sa povrćem ) , oko 18 aptamil 150ml. sa čokolinom ili nekim drugim linom, i onda opet 21,30 aptamil i spavanje. Između obroka joj dam i malo soka i vode naravno ( vodu obožava) i jednu nektarinu i malo grisinija. Znači ona dnevno popije oko 600 mlijeka .

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1544
27.7.2009 9:47:24   
Skvo RR
Juce:
Probudili se da papamo u 5:30- 180 ml Aptamila pa spavanac
Dorucak: Hipp duet breskva, marelica i kravlji sir
Kod nane se ogrebala malo pudinga od vanilije
Rucak: Brokula, karfiol, mrkvica, piletina
180 ml Aptamila
Vecera: Zitarice i voce
Spavanac: i180 ml Aptamila

Izmedju: cajko, soko...Vodu jos ne pijemo

Danas:

Dorucak: Keksolino
Rucak: Teletina, krompir, mrkvica
Vecera: Voce i zitarice

2X 18o ml Aptamila, cajko, soko

user posted image

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1545
27.7.2009 9:52:43   
Skvo RR

Pa moje je iskustvo, da je trazila da jede (tj. plakala, cendrala), negdje do 4 mjeseca. Kada sam je uobrocila, onda u principu nije trazila na gore navedeni nacin, imamo svoj raspored i sve stima. Ona papa svakih 3-4h....

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1546
27.7.2009 9:54:29   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: skvo

Pa moje je iskustvo, da je trazila da jede (tj. plakala, cendrala), negdje do 4 mjeseca. Kada sam je uobrocila, onda u principu nije trazila na gore navedeni nacin, imamo svoj raspored i sve stima. Ona papa svakih 3-4h....

I da, nama je ostala "frka" uvijek za dorucak..ha otvori oci, mora da papa.user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1547
27.7.2009 9:56:57   
bebbe RR
Mirnac, tvoje su cure starije mjesec dana od moje, i meni se taj njihov raspored čini sasvim OK. Mi imamo sličan, s tom razlikom da moja Ema doji. Dakle, ni ja ne čekam neke strašne znakove gledi, već radim na tom da se nauči jesti tri normalna obroka dnevno. Kako se često dojimo, ne dajem joj nikakve užine još uvijek.
Naš današnji meni:
Doručak - Milupina kašica s žitaricama i čokoladom
Ručak - žumance i razno povrće iz vrta
Večera - banana i keks.
I, naravno, sika, i možda malo sokića ili vode....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1548
27.7.2009 9:59:08   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage mame zelim da cujem i vase misljenje. Danas sam citala jednu knjigu o zdravoj prehrani, i naletih o tekstu o mesu, vezano je za malu raju. tekst je kao sto pretpostavljate protiv mesa. Dakle navodi se( mada svi mi to znamo ali nemislimo puno o tome) sadasnji nacin prehrane zivotinja ( telad, pilici) sa hormonalnim preparatima, vakcinacije tj davanje antibiotika da bi se sprijecilo oboljevanje stoke, i da ne govorim o genetski modificiranoj hrani i naravno mi to sve u mesu pojedemo, jer navodno zivotinjama treba vise vremena da to resorbuju, a jadne vrlo brzo budu zaklane. Pa se postavlja pitanje hormonalnog jsadrzaja i sadasnjeg brzog rasta nase djece.Takodje se navodi kako male bebe kada im se uvodi meso ga cesto odbijaju, jer im neprija ukus. E drage moje ja sam se iskreno zapitala svrhu davanje mesa( ja licno nisam  ljubitelj mesa) malim bebacima, a pogotovo u danasnje vrijeme . Interesuje me vase misljenje.

Moje misljenje je da nema rucka bez mesa.user posted image   Umi je uvijek u rucku piletina ili teletina sa povrcem.  Jedino ne papamo meso, kada nam je na rasporedu riba.user posted image

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1549
27.7.2009 10:06:11   
hanabanana
Ja nisam davala svaki dan meso, ali sam kombinovala namirnice tako da ako nisam dala meso onda su taj dan jele jaje, ili mahunarke ili žitarice bogate željezom.

Ni mi ne jedemo svaki dan meso, crveno ne jedemo gotovo nikako ( osim kada pravim radi djece ) uglavnom je to bijelo meso i riba.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *