Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!! LUNA 18.6.2004. ANTEA 2.9.2009. nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!
pa iskreno tek me pocela hvatati zgaravica, zavisi naravno sta jedem..a tu napuhanost jos ne osjetim mada ne znaci i da necu..eh blago tebi bubica.sa..ja cu do 30 sedmice dobiti jos 2 kg najmanje kako li cu se osjecati??!!!
Danas sam bila na kontrolu i za 2 sednmice udebljala se 900gr.Uhhhh...Previse ,e tek sam 7 sedmica i 2 dana .Cudno bas ovih dana imala sam apetita a nisam mogla jesti.Od kug te gramove??????
drage trudnice, ja sam trenutno u 25. sedmici i do sada se nisam ni kilograma udebljala, al sigurno za razliko od vas, ja sam sa 96 kg zatrudnila, prava i u prve tri sedmice smrsala 3-4 kg, totalno promijenila ishranu, i sve do sada drzim tu tezinu. jako me brine kako ce se od sada situacija odvijati s obzirom da od sada nastupa period naglog debljanja , neka mi je Bog dragi na pomoci. ne znam da li neko ima slicno iskustvo, bilo bi mi drago ako imate neki savjet. vjerovato vecina od sav nece imati ovoliko kg ni kada krene na porod, tako da vas utjesim ima sve gore od goreg.
nema perioda "naglog debljanja" ukoliko ti ne počneš naglo da jedeš :) neka te ne zabrinjava ono što čitaš , jer u tome uopšte nema pravila. Ako budeš jela zdravo kao što si počela, prirast težine će biti normalan ( a beba neće dobit 3 kile za mjesec ko što se mi kravice možemo udebljati ) Moja drugarica je u 8mjesecu dobila samo pola kile!
drage trudnice, ja sam trenutno u 25. sedmici i do sada se nisam ni kilograma udebljala, al sigurno za razliko od vas, ja sam sa 96 kg zatrudnila, prava i u prve tri sedmice smrsala 3-4 kg, totalno promijenila ishranu, i sve do sada drzim tu tezinu. jako me brine kako ce se od sada situacija odvijati s obzirom da od sada nastupa period naglog debljanja , neka mi je Bog dragi na pomoci. ne znam da li neko ima slicno iskustvo, bilo bi mi drago ako imate neki savjet. vjerovato vecina od sav nece imati ovoliko kg ni kada krene na porod, tako da vas utjesim ima sve gore od goreg.
Imam komsinicu koja je prije trudnoce imala 110 kila.Ostala je trudna i do kraja se udebljala samo 7kg i rodila zdravog djecaka od 3,5kg. Njoj je doktorica dala poseban rezim ishrane jer bi bilo opasno da se previse udeblja. Ne vjerujem da ces se ni ti pretjerano udebljati. Sretno i puno srece sa
28-ma nedelja 10kg! znaci usla sam u 7mi mesec. A u 5-tom mesecu sam imala vec 6 kila vise,dr govorile da je to puno i da tek treba da krenem da se gojim. Ne brinite, za par kila vise manje... Mislim da je ovo nije previse vec taman koliko meni treba.
Ja sam u 16 sedmici i udebljala sam se 3 kg, nije strašno ali do sada nisam ni imala apetita pa ako se otvori apetiti ima da puknem. Inače sam sitne građe, zatrudnila sa 54 a sad imam 57, a i ne brinem se puno kako da ih skinem, ima da mm pomaže
ja sam u 31 sedmici tj 7 mjesec a vec sm dobila 13kg...naravno necu da se lazem uzivam u hrani...mislim da cu nagurati na 100kg,ali me toliko i nebrine jer znam da cu smrsati kada se porodim,,,jednostavno,ovo je jedinstvena prilika da se najedem kako treba a da nemislim na kg,a mom djetetu treb puno vitamina.takoda uzivamo zajedno u hrani... nebiste ni vi trebale da se brinete...jer cemo dobiti posebne vjezbe za mrsanje kada se porodimo tj.bebace
ja sam sada trudna 19 + 5 i udebljala sam se 7 kg od pocetka trudnoce. nadam se da cu se udebljati jos bar 10-ak kg do kraja jer sada i sa tih + 7 imam 53 kg a volila bih da mi poslije trudnoce ostane bar 53-54 kg jer nikada u zivotu nisam bila debela, nikada nisam imala preko 50 kg. a citam sada vase postove i sve se brinete da se puno neudeblajte a kod mene obrnuto, i nisam ja jedina imam dvije prijateljice koje su se porodile prosle godine i sada piju prenatal nebi li se ponovo udebljale jer su poslije poroda smrsale nespavajuci i trceci za djecom.
28+5 danas a vaga pokazuje +6kg ja zadovoljna, pošto mi nekako polahko rastu kile ne bih da se naglo udebljam, pa strije pa problemi s tim još dosada HB nema ni jedne po pupi
Pa žene svaka vam čast, ja se do 4 mj. udebljala možda 2-3 kg, ali onda od 5mj. pa sad do kraja 8mj. + 17kg. Ne sikira to mene, spasti će kg., al ove vrućine valja podnijeti, a termin tek za mjesec dana. A što se tiče strija mazala sam HIPPovim uljem, bademovom i nevenovom kremom, maslinovim uljem, ma miksala sve, a onda pravo popucala oko pupka u zadnje 2-3 sedmice. Sad sam se naljutila, jer misija prevencije nije uspjela i sad se samo namažem nekim losionom ili kremom čime se inače mažem poslije kupanja ili tuširanja. (znam ja da ni to nije pametno, ali eto sada sam )