Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2009 21:26:52
neki
Chuchi,ja sam Saidu pocela davati kasicu sa otprilike 4,5mj.Ma on bi cini mi se pojeo tonu,da ga ja ne prekinem Par kasikica,polako ja to Masallah,super mi je prihvatio dosad jabuku,krusku,bananu,mrkvicu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2009 21:27:48
slono
Bravo Chuchi i neka je sa srecom!!!
Vidim dajes HIPPo-ve vocne kasice, ali ne znam sto ne probas frutek. Meni je on extra, dovoljno male teglice, cijena super, a okusa ima divan izbor. Starije dijete sam hranila isto i bila sam uvijek prezadovljna. HIPPO-ve uzimam slane, imaju izbora i to mi je nekako konkretan obrok, ali evo vec mu i ja spremam domace i klopa super. Ja ti ovo predlazem cisto iz prakticnih razloga, jer u pocetku se vise te sadrzine "baci" ili je neko od ukucana pojede. Mom bebacu je 6,5 mjeseci!
< Poruku je uredio slono -- 29.6.2009 21:28:51 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2009 21:28:43
Adana
Aazra pa u palenti nema glutena, bar ne one "stetne" vrste kao u psenicnom grizu. Ja sam Asji gluten uvela sa nekih 8 mjeseci, ne znam ni sama zasto sam cekala, kada se preporucuje tokom 6 mjeseca kada je najintenzivnije dojenje... Ali dobro. I pocela sam sa psenicnim grizom, najobicnijim.
A palentu, Nestle pahuljice rizine i kukuruzne, kao i Lino rizu i kukuruz sam pocela od pocetka. S tim da se Asji bas i nije svidjela palenta odmah radi konzistencije i granulica, sta li. Kasnije ju je prihvatila.
I ja Asju dojim, ali joj u kasice stavljam AD mlijeko, jer ne znam izdojiti svoje . Nesto mi na vodi bezze, cak i ono sto se pravi samo sa vodom, ja ipak dodam malo AD mlijeka. A stavljam ga i u griz jer joj jos nisam uvela kravlje mlijeko.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2009 21:31:37
Adana
Slono za tvog bebaca. Moja smizla nesto ne gotivi Frutek nikako. Jede ga kao da ga ne jede. A HiPP i Bebivitu, i Nestle, mi nije nikada odbila. Meni je Bebivita super i Asja je bas gotivi, pogotovo tikvu Stambolku njihovu. Frutek mrljavi bas... ko ce joj ga znati zasto...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2009 7:16:56
Anushka
juce je pojeo 3 zrna graha ispasirana bez kozice i svidjelo mu se jako, za danas je planirano probavanje zumanceta!
dorucak: alpski hljeb, pavlaka i malo zumanceta za probu uzina: sljiva svjeza rucak: opet teletina:), krompir mrkva vecera: griz sa nekom vockom jer je sinoc prespavao veceru:)
ja griz dajem za veceru da ga duze drzi sitim posto se budi nocu non stop da jede, jeo je hippov griz za laku noc i odusevljen je, pa mu sad pravim "domaci", a palentu je odbijao isto tako u pocetku pa sam odgodila dok ne uvedemo bar zumance, i posto sad vec hoce i sto nije kremasto ovih dana se vraca na jelovnik
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2009 14:40:47
Crvena
Samo da pozdravim male bebice i njihove mamice, jer mi od danas ne pripadamo ovoj skupini Cekamo vas na temi ishrana bebe od 12 do 18 mjeseci.
I da ne zaboravim Dorucak : mladi sir i crna kifla Uzina: sokic od mrkve i jabuke sa nekoliko keksica Rucak: corbica grasak, mrkva, persun, krompiric, malo teletine Vecera: cokolino Sve ovo u minimalnim kolicinama, rastu nam zubici
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2009 23:37:00
Chuchi
Danas probao Hipp hapicu od brokule i rize.. ja probala, pa to nije slano Ali nije ni on nesto htio, samo par kasikica, vecina zavrsila na siperu... za Slono : ja njemu kupila one frutek sokiće, moj stariji sin se othranio na njima, i bas im vjerujem, ali ove hipp hapice moja seka kupila bebacu, kaze nek djete jede, mada sam ja htjela ispocetka da mu kuham sama voce, ili neko povrce koje moze jesti, ali eto sad kad je seka kupila, pa da mu dajem. A i ja cu sigurno kupovati frutek jer su daleko jeftiniji. A isto je to! Zapravo sam ja bebacu vec sa 3-3,5 pocela ponekad davati malo sokica, ili kuhanog voca, samo eto da proba, ali sam zaboravila za ovu temu i nisam se javljala.. Ali sada cemo se stupasiti svaki put kad nesto popapamo!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 0:57:55
dana3
dorucak:dojenje rucak:povrce sa pire krompitom(6 kasika) dojenje: vecera:dvoje jaja pecenih sa kruhom i povlakom cijela banana sa pola jabuke i pomjesane zobene pahuljice voda dojenje i sad spava...... a ja tamburam evo s vama
Crvena-sretan rodjendan bebani
< Poruku je uredio dana3 -- 1.7.2009 0:58:30 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 9:55:52
mamma mumi
Drage moje zelim da Tariku uvedem grasak u ishranu, pa me interesuje kako ga vi pripremate, da li ljustite kozicu nakon kuhanja? Ja sam mislila danas da mu napravim sa piletinom i krompirom , pa bi zeljela da cujem vase misljenje.Hvala.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 10:58:43
Daja_sa
mamma mumi...moja bebara odavno jede grasak...i to Ledo mada sad ponekad nadjem i svjezi na pijaci . Ja njoj jos uvijek miksam grasak zajedno sa mesom u blenderu bas zbog kozice a sve ostalo povrce samo malo viljuskicom izgnjecim . U pocetku je to bilo vrlo malo graska u supici i svaki put povecam kolicinu. Eto nadam se da sam barem malo pomogla.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 11:15:55
dana3
Dorucak:dojenje rucaK:pripremam po prvi put kuhanu fasiranu junetinu sa mrkvom ,lukom,paradajzom i paprikom a na kraju cu da dodam i rizu (javicu rakcije hahahaha) vecera:banana sa jagodama pomijesani sa psenicnim pahuljicama.
dojenje je meza uvijek kad hoce i trazi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 14:12:21
mamma mumi
Daja_Sa hvala ti puno, naravno da si mi pomogla. Evo upravo mu spremam grasak za sutra, sa piletinom i krompirom pa cu to sve izmiksati stapnim mikserom. Javim kako je proslo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 14:17:20
Lulu_
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Daja_Sa hvala ti puno, naravno da si mi pomogla. Evo upravo mu spremam grasak za sutra, sa piletinom i krompirom pa cu to sve izmiksati stapnim mikserom. Javim kako je proslo.
krompir se nebi trebao miksati mikserom vec viljuskom zgnjeciti
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 14:22:05
Lulu_
to me apsolutno ne interesuje!
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 15:00:42
Anoniman
Mi smo danas jeli rižu...nismo još počeli mješati namirnice. Koja je kobinacija za početak najbolja? Sviđa mi se ovo što zaledite jer nekad se ne može stić a beba gladna...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 15:11:10
teta berta
najbolje ti je da joj uz rižu daš tikvicu, meni je to super kombinacija i Nika je obožava. Recimo napravim joj rižu(posebno sluham), tikvicu i karfiol i to smaže, a ti prvo uvedi tikvicu pa onda karfiol, pa svo troje. A s rižom često pravim i piletinu i mrkvicu, krompir, brokulu itd...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 15:11:55
hanabanana
mamma mumi, ja bih samo izbjegavala krompir spremati dan ranije. I odraslim zna naškoditi. Mozda umjesto krompira da staviš rižu ili pros - ako već praviš za sutra??
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 15:13:21
teta berta
IZVORNA PORUKA: Lulu_
krompir se nebi trebao miksati mikserom vec viljuskom zgnjeciti
Ja isto miksam krompir... A zar se krompir smije zamrznuti???? Baš me zanima koje namirnice smijem zamrznuti i koliko smiju stojati u hladnjaku. Hvala svima na odgovoru.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2009 21:28:45
Crvena
IZVORNA PORUKA: dana3
dorucak:dojenje rucak:povrce sa pire krompitom(6 kasika) dojenje: vecera:dvoje jaja pecenih sa kruhom i povlakom cijela banana sa pola jabuke i pomjesane zobene pahuljice voda dojenje i sad spava...... a ja tamburam evo s vama
Crvena-sretan rodjendan bebani
Hvala