|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
28.6.2009 10:23:03   
Medić*
a griz jedemo ili hippov za laku noc ili ja napravim jaako rijetko (na 200 ml dodam jednu kasiku psenicnog griza za bebe plava kesica) i jos kasiku grizolina, jer odbija kad je gust..
hvala, bas sam jutros uzela taj u plavoj kesici pa cemo probatiuser posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1276
28.6.2009 10:28:09   
Medić*
Da, moze im se uvesti u dohranu, pedijatricama mi je i potvrdila, mada svi oni razlicito pricajuuser posted image , bas cu ovih dana baciti se malo s piletine i puretine na dzigericuuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1277
28.6.2009 13:39:06   
mamina princeza
vidim ovdje i manje bebe od moje jedu dzigericu .. ja se nesto nisam usudila jos :) sta cu sva sam takva....hihihi
znaci mogla bi joj onda i ja uvesti ( za koji dan ce nam rodj abd i bjezimo sa ove temeuser posted image )

skvo  - kupila si joj iz tacnice znaci pa i jeste higenskije :) i meni izgleda ...telecu znaci ? i kako si je pravila ...hajde onda cu i  ja to uskoro probati .. koliko kolicinski si stavila?
vise mi je sve jednolicno pa pokusavam nesto izmisliti ...
jel vi jos samo kuhate svojim bebama il su pocele jesti npr. peceno ili slicno. mi smo jos na kuhanom s tim da ponekad ukrade s naseg tanjira nesto drugo. inace nam ruckic dosta smanjio otkako nam krenuse gornji zubici ...nadam se da ce opet ruckiti ko nekada user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1278
28.6.2009 16:15:40   
Crvena
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
inace nam ruckic dosta smanjio otkako nam krenuse gornji zubici ...nadam se da ce opet ruckiti ko nekada user posted image

I kod nas ista situacija.user posted image Ja luuuuuuudimuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1279
28.6.2009 19:37:36   
Skvo RR

vidim ovdje i manje bebe od moje jedu dzigericu .. ja se nesto nisam usudila jos :) sta cu sva sam takva....hihihi
znaci mogla bi joj onda i ja uvesti ( za koji dan ce nam rodj abd i bjezimo sa ove temeuser posted image )

skvo  - kupila si joj iz tacnice znaci pa i jeste higenskije :) i meni izgleda ...telecu znaci ? i kako si je pravila ...hajde onda cu i  ja to uskoro probati .. koliko kolicinski si stavila?
vise mi je sve jednolicno pa pokusavam nesto izmisliti ...
jel vi jos samo kuhate svojim bebama il su pocele jesti npr. peceno ili slicno. mi smo jos na kuhanom s tim da ponekad ukrade s naseg tanjira nesto drugo. inace nam ruckic dosta smanjio otkako nam krenuse gornji zubici ...nadam se da ce opet ruckiti ko nekada user posted image

Evo prezivjele smo....hahahahha......:) Rucali smo oko 12:00...i hvala Bogu sve proslo ok. Mala guza je bas prihvatila dzigerigu, trazila je jos, ali joj nisam dala...user posted image

Ja sam joj pravila pilecu dzigericu iz tacnice. Uzela sam komad i skuhala ga u vodi, u koju sam stavila malo ulja. Kada se skuhalo, komad sam izmrvila rukom, posolila i pomijesala joj sa kuhanim karfiolom i brokulom, a zalijevali smo sa par kasikica jogurta.

Ispalo joj je za 5.

Ostatak dzigerige sam izdinstala nama sa lukom, mrkvom, paradajzom i gljivama, tako da smo i mi imali super rucak.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 1280
28.6.2009 19:41:14   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: skvo

Rucak: kuhana dzigerica, karfiol, brokula, tikvica
Slatki obrok: Nestle med+ banana

+ 3 flasice Aptamila 180 ml, cajko, sok od sljive.

Slatki obrok smo promijenili....:)...Grisolino i banana....user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1281
29.6.2009 10:03:54   
Medić*
Danasnji meni,
dorucak, griz s pavlakom
uzina breskva
rucak. krompit, grasak,mrkva i zumance,
za veceru nesto cemo skontatiuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1282
29.6.2009 11:13:09   
Skvo RR
Rucak: Piletina, baby tjestenina,tikvica i malo kefira da zalijemo
Slatki obrok: voce i zitarice i malo nestle meda da to uveze..:)

A ostalo su flasice....:)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1283
29.6.2009 11:23:34   
Dalila Sa
Jel mi može neko reći koji vi griz dajete bebama,jel pšenični.
I ja sam kontala da bebi uvedem griz ponekad,al neznam koji da kupim,jel može pšenični bebi griz plava kesica 25gr.,i kolko puta na dan dajete,jel na kašiku ili u flašicu sa mlijekom

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1284
29.6.2009 12:00:08   
abh
Smije li beba od 6,5 mjeseci jesti palentu? mislila sam je pomijesati sa tikvicom?

Omar, 13.12.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=236

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1285
29.6.2009 12:03:05   
Okarica
Ja kupujem onaj u plavoj kesici i pravim ga sa vodom, a zatim dodam adaptirano i neko voće (breskva, banana). Griz uglavnom dajem za doručak.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 1286
29.6.2009 12:49:09   
*Seve*
Ja koristim od Milupe miluvid plus sa vodom se pravi i jako je ukusan.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 1287
29.6.2009 12:56:52   
Anoniman
Mi smo danas jeli kuhanu tikvicu, tek smo počeli sa čvrstom hranom... Kako ste vi ispočetka jeste li mješaliY? Nisam ništa dodavala ulja kad se s tim počinje? Za šećer i so znam, da se ne daju a šta sa uljem?

(odgovor članu *Seve*)
  Neposredna veza do poruke: 1288
29.6.2009 13:05:47   
*Seve*
Ja stavim malkice ulja od oliva,sasvim malo...A so i secer to jos nisam pocela dodavati....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1289
29.6.2009 14:09:17   
Medić*
Ja svom malenom jutros za dorucak prvi put dala griz Podravkin, na mlijeku skuhala i ubacila kasiku pavlake, svidjelo mu se pravo, a inace je jako probirljiv kako su mu zubici narinuliuser posted image

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1290
29.6.2009 20:59:07   
*Seve*
Medic slatki a koliko tvoj slatkis ima mijeseci,kad mu dajes pavlaku?
Ja bi svome ubacila isto u neku hranu a neznam mislim da je jos rano.
I moj maleni ima dva zubica masala iznikli su nisu ga bas mucili.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1291
29.6.2009 21:06:23   
neki
I mi smo poceli sa grizom,i odusevljeni smouser posted image user posted image user posted image Ubacim obavezno jabuku ili breskvice malouser posted image

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1292
29.6.2009 21:06:53   
Adana
IZVORNA PORUKA: abh
Smije li beba od 6,5 mjeseci jesti palentu? mislila sam je pomijesati sa tikvicom?

Naravno da smije...pitanje je samo da li ce joj/mu se svidjeti. user posted image
Kada ju je Asja prihvatila ja sam je mjesala i sa vocem i sa povrcem...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1293
29.6.2009 21:08:30   
Adana
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa

Jel mi može neko reći koji vi griz dajete bebama,jel pšenični.
I ja sam kontala da bebi uvedem griz ponekad,al neznam koji da kupim,jel može pšenični bebi griz plava kesica 25gr.,i kolko puta na dan dajete,jel na kašiku ili u flašicu sa mlijekom

Ma moze bilo koji griz... Ja obicno kupim pakovanje od kilograma, da ne kupujem stalno. I da, psenicni je griz u pitanju. I ja joj pravim kasicu, obicno sa nekim vocem.

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 1294
29.6.2009 21:10:26   
Adana
IZVORNA PORUKA: Breskva
Nisam ništa dodavala ulja kad se s tim počinje? Za šećer i so znam, da se ne daju a šta sa uljem?

Ja sam jako brzo i rano pocela sa uljem. Ne u velikim kolicinama naravno. Malkice dodam ulja i to maslinovog, nepreradjenog, u slane kasice...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1295
29.6.2009 21:17:12   
Adana
IZVORNA PORUKA: Breskva
Mi smo danas jeli kuhanu tikvicu, tek smo počeli sa čvrstom hranom... Kako ste vi ispočetka jeste li mješaliY?

user posted image  Opet ja user posted image  Ja sam u pocetku davala samu jednu namirnicu, i to par kasika 2-3 dana, pa pravila pauzu 3-5 dana, pa uvodila nesto novo. A i uzimala sam gotove kasice od samo jedne vrste voca ili povrca.
Onda sam postepeno pocela dodavati po jos jednu vocku/povrcku. A zatim i rizine i kukuruzne i prosene pahuljice.
Dohranu smo poceli sa nepunih 6 mjeseci.
Nadam se da ovo pomaze. LP

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1296
29.6.2009 21:19:59   
aazra
Ja uzimam "Hippov" prvo sam uzimala "baby first milk pap" a zatim onaj od breskve i marelice, a sad kontam probati i sa bananom..
Posto moj maleni nije ljubitelj slanih kasica, iako i njih jede ovo mu dodje kao neka malo kaloricnija vocna kasica.
Meni takodjer odgovara jer se razmuti s vodom, jer ja nikad nisam uzimala adaptirano mlijeko posto dojim.
Okus je super, cak sam i ja probala par puta...user posted image

Ja bebi mladjoj od osam mjeseci ne bi davala palentu zbog glutena, jer bebinom organizmu treba jedno vrijeme nakon sto pocne uzimati cvrstu hranu da bi mogao provariti i gluten.
Bar ja svome malenom nisam davala a hvala bogu super napreduje mnogi se iznenade kada kazem da ima osam mjeseci..user posted image
Neki dan me i jedna zena u trznom centru zaustavila pita koliko je bebi i sta mu dajem da je tako napredan, kaze sta bi joj preporucila za njenu unuku i ja naravno kazem -
majcino mlijeko i hippov griz user posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1297
29.6.2009 21:20:27   
neki
user posted image Neka te Adana,svaki savjet je dobrodosaouser posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1298
29.6.2009 21:21:25   
Chuchi
Leni napunio 4 mj. hB, danas smo jeli HIPP hapicu od jabuke i kruske user posted image user posted image
tacnije vise je popiouser posted image user posted image jer nam kasikicom nije bilo prakticnoo,
kupanje poslije hapiceuser posted image vise je zavrsilo na bodiju i obrazima ali... pocetak je pocetak!
sada cemo svaki dan isprobavati te hapice, pomalo, po koji zalogajcic, cisto da proba okus, aBd sa 5-6 mj.
cemo njupati pravouser posted image
Moram ga poceti navikavati, sto jest, jest, jer mi se poceo buditi po noci gladan, probudi se ujutro u 4, u 6, pa u 8,
i sve gladan, srce slatko! Tako da cemo morati malo dodavati uskoro, da bi lijepo spavao...user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1299
29.6.2009 21:23:34   
Adana

user posted image  I Asja je vec probala dzigericu, i to telecu. Svidjela joj se. Prodinstala sam je na malo crvenog luka, i onda dodala jos malo rize i par povrckica i vode da se skuha sve...
user posted image

Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *