Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.6.2009 11:11:33
Mlada ma
I moj mali sincic jede samo od jogurta danonino.Davala sam mu ostale ali ih nece....... Ja sam svome monte posto ima cokolade pocela davati sa 9 mjeseci i voli da ga jede................
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2009 19:38:18
dana3
Danas je za: dorucak:dojenje rucak:pire krompir sa lukom,mrkvom,graskom i povlakom uzinaa.vocna salata od miksanog ananasa , jagode i breskve dojenje vecera ce biti zobena kasa i dojenje do sada u medjuobrocima i flasica 120 ml 2x
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2009 19:41:26
dana3
i jos ovo za hladnu hranu-pocela sam vec od 6 mjeseca polako da dajem malo ledeniju hranu nego sto je obicno bila tako da s tim sada nema problema. ne znam kako grijanje jogurta moze djelovati na razvoj bakterija ili da li uopste djeluje?raspitaj se prije nego pocnes grijati jogurt.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2009 20:06:00
*Seve*
Ujutro oko 8h aptamil 2 Oko 10h vocnu salata banana,kajsija,breskva ili vocnu kasicu... Oko 12h opet aptamil 180ml. Oko 14h pire-krompir sa miksanom piletinom uvijek nesto razlicito... Oko 16 opet aptamil i oko 18h griz od milupe te oko osam pola devet aptamil i ubacim malo baby cereal... Dali je to premalo ili previse....On ima 6 mijeseci i 7800 kg...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2009 0:24:27
dana3
*Seve* sve dok beba ne place i dojbija na tezini , nije premalo . Sad tezina beba je posebna za svaku jer se svaka razvija i raste u svom tempu. Vidim da si se skoro nama pridruzila ali pregledaj i ostale teme vezane za bebu pa ces vidjeti otprilike kako napreduje i tvoja beba u odnosu na druge. moj sin ima 8 mjeseci i 9000 gr.neke mozda imaju i 11 kg
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2009 10:15:25
*Seve*
Ne place i dobiva na tezini,bas prije sedmicu kada smo bili kod pedijatra za dvije sedmice je dobio 600gr... Ali imam osijecaj da bi jos mogao,kada mu dajem...Voli griz i kada mu dajem i zavrsi jelo on place i otvara usta jos bi...Jedino radi griza place inace ne..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2009 14:02:48
milenium
Ja sam pitala za Monte jer sam nedavno čula da to nije dobro bebama davati jer u njem ima dosta emulgatora(a u čemu ih nema ),i da je bolje davati one dukatove i zott pudinge,to su oni dugi u čašama,a na vrhu šag,kojeg bacimo. hm ...što vi mislite dajete li vi vašem pudinge?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2009 15:11:19
mamma mumi
Nedajm pudinge, mislim da je jos rano, pa ima vremena za to. Sada treba voca, povrca, a kasnije ce sami letiti za slatkise, e to je moje misljenje. Danas smo zadorucak: puru, sa jogurtom i pavlakom Uzina: jogurt sa breskvom Rucak:blitva, krompir, na pilecoj supici ( malo pojeo) Vecera: nemam pojma sta cu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2009 22:02:28
mirnac
IZVORNA PORUKA: medic slatki
kako spremate alnaturine 5 corn flocken zitarice, tek sam ih kupila pa neznam kako da ih pravim, i da li uopste mogu da ih dajem bebi 8,5 mj, gluten smo uveli, nema reakcija. Ako bih dobila recept dala bi mom medicu za dorucak
mislim da je vrijeme da ti neko odgovori, hahhaa Skuhala ih u vodi, pa pomijesala sa mlijekom i medom. sebi, pa sam skontala da su super. Njima sam pomjesala sa Frutek Breskva sa rizom( posto sam imala samo jednu teglicu) i trunak mlijeka da ne bude kiselo, a danas sa bananom i mlijekom. Samo me je uvijek strah da nisu dobro kuhane, pa se prvo ja najedem Mislim da je to puno bolje nego neki keks, a i da ce tako zavoljeti da jedu zitarice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2009 22:28:12
mirnac
IZVORNA PORUKA: Anushka
.... prodjem, kad ste vi pocele? i razmisljam kako uvesti paradajz, ima li ideja?
Mozda ste do sad i rijesili ovo pitanje, ali evo stalno mi na umu da ti odgovorim, a i zbog drugih mama. Ja cekam domaci paradajz, ali evo ti dva recepta iz Bebin kuvar zdrave hrane: - Potopite paradajz u kipucu vodu na 30 sekundi.Prebacite u hladnu vodu, oljustite i povadite sjemenke.Kuvajte paradajz u posudi sa debljim dnom na nizoj temperaturi oko 2 min uz cesto mjesanje.Sameljite ili propasirajte da dobjete pire.KOmbinujte sa rizom ili krompirom -Isjeckajte na komada krompir i kuhajte sa mirodjijom na umjerenoj temperaturi 15tak min.Prodinstajte paradajz i isjeckan bosiljak na margarinu 2-3 min sve dok ne dobijete kremastu masu. Paradajz naravno oguljen i bez sjemenki.Sjedinite i napravite pire.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.6.2009 10:15:26
Anushka
mirnac, hvala puno na receptima. Nismo ga uveli, a predpostavljala sam da cu morati vaditi sjemenke, pa smisljam kako.
Juce: dorucak: medolino uzina: svjeza sljiva, oguljene i viljuskom izgnjavljene jeo, malo krivio usta al je pojeo rucak: grasak, mrkva, riza teletina vecera: keksolino
Danas: dorucak: cokolino uzina: jabuka, kajsija umiksane rucak: uvest cemo paradajz po preporuci sa teletinom i krompirom vecera: griz..
a griz jedemo ili hippov za laku noc ili ja napravim jaako rijetko (na 200 ml dodam jednu kasiku psenicnog griza za bebe plava kesica) i jos kasiku grizolina, jer odbija kad je gust..
+ 3 flasice Aptamila 180 ml, cajko, sok od sljive.
Pozdrav, vidim da ti je malena starija od mog malog tri dana , nisam mu jos davala dzigericu, sve me nesto strah i neznam ni kako bih je spremila i gdje bih svjezu uzela, prva beba pa hiljadu nedoumica .
dorucak, proso,banana rucak, puretina,brokula,karfiol,krompiric vecera, griz ili supica od povrca
izmedju mljeko, caj vodica, sokici ne dolaze u obzir, ni da ih pomirise nece
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.6.2009 10:22:12
Skvo RR
Ja joj danas prvi put dajem. Kupila sam u tacnici, nekako mi higijenski... A ja joj kuham u vodi i malo ulja, i kasnije cu dodati povrce i malo soli (kroz prste)..:)
Ja sada gledam tablicu i pise da se uvodi izmedju 8 i 9 mjeseca..tako da mislim da im ne moze skoditi.