|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
1.7.2009 22:01:33   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: teta berta

IZVORNA PORUKA: Lulu_

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Daja_Sa hvala ti puno, naravno da si mi pomogla. Evo upravo mu spremam grasak za sutra, sa piletinom i krompirom pa cu to sve izmiksati stapnim mikserom. Javim kako je proslo.

krompir se nebi trebao miksati mikserom
vec viljuskom zgnjeciti

Ja isto miksam krompir... A zar se krompir smije zamrznuti???? Baš me zanima koje namirnice smijem zamrznuti i koliko smiju stojati u hladnjaku. Hvala svima na odgovoru.

teta berta krompir se ne smije zamrznuti...
a ti sebi izmiksaj krompir pa probaj user posted image  
a osim toga sam citala da se to ne smije raiditi jer oslobadja nesto...ne znam sada tacno...cijeli dan trazim po svojim ovim milion novinama BEBA.MAMA i BEBA...negdje sam tu citala to, i znam da je bilo podvuceno
ili je bio neki kuhar
ubij me sad ne znam.
ali milion posto znam da nije preporucljivo osim sto je jako neukusno...bljak,ja probala

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 1326
1.7.2009 22:13:08   
Anushka
krompir, kamilica i kafa poslije par sati (10 i vise) oslobadjaju nekakve otrove, i ja sam sigurna ali ne znam detalje. Znam da ni jedno ne smije "prenociti" ni u frizideru.

mi smo juce probali zumance, danas nastavili i nesto ne znam sta bi rekla nesto mi nije odusevljen.

dorucak: pura na mlijeku sa pola zumanceta - pola pojeo
uzina: jabuka mix
rucak: flasica, nesto je nervozan bio popodne kad se kisa spremala
vecera: cokolino

sutra:
dorucak: probat cemo opet puru sa zumancetom i pavlakom
uzina: banana - nismo odavno
rucak: junetina, riza, mrkva, brokula
vecera: karamelino ili keksolino

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 1327
1.7.2009 22:20:10   
Lulu_
anushka probaj mu dati zumance u supici izmiksano

ono je jako jako suho i nije nesto samo...ali u supici ga nece primjetiti

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1328
1.7.2009 22:43:50   
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Daja_Sa hvala ti puno, naravno da si mi pomogla. Evo upravo mu spremam grasak za sutra, sa piletinom i krompirom pa cu to sve izmiksati stapnim mikserom. Javim kako je proslo.

Nema na cemuuser posted image .
I ja bih ti savjetovala da krompir ne ostavljas za sutra...
Ja kad pravim supice obicno ostavim vodu i meso za sutradan...Ostalo povrce kuham taj dan...
Nekad kad vidim da je malo vise meske zaledim u casicama pa imam par dana...i samo zacas skuham neko povrce i sve zajedno viljuskom izgnjecim i obrok gotov za trenuser posted image .

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1329
1.7.2009 22:47:02   
Anushka
lulu, hvala na ideji:) dala sam mu prvo 1/8 izmijesano sa pavlakom i malo sredine hljeba, a jutros sam polovinu umijesala u rijetku puru na mlijeku - pola je on pojeo pola ja, isto se nije bas primijetilo, al probat cu sa supom i ovim slanih mesnim kasicama za rucak. hvala tiuser posted image
Daja_Sa, isto radim kao i ti, u zamrzivacu imam zaledjene supice sa mesom, a u frizideru za sutra:)))

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 1330
1.7.2009 22:53:15   
teta berta
lulu ne probala već jedem odavno miksani krompir, obožavam pire miksani sa maslacem i mlij. mljac a i nika isto voli i mužekuser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1331
1.7.2009 22:55:16   
Lulu_
a majko milauser posted image
meni je vala bljakuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1332
1.7.2009 22:56:59   
teta berta
meni je za prste polizat... a i beba neće komadiće odma pljuje.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 1333
2.7.2009 21:26:48   
Anoniman
ovih dana je bilo svega, od griza(kuhanog u rižinom mlijeku) sa domaćim jabukovim pekmezom, preko pure sa pavlakom i žumancetom, do danas mahuna...

Neposredna veza do poruke: 1334
2.7.2009 23:32:25   
mamma mumi
Daja-sa, Hanabanana i Anushka  hvala vam za savjet za krompir, stvarno nisam znala, mada nikada ni nama nisam ostavljala krompir za sutra, uradila sam grasak sa prosom  i danas smo ga ruckali, sve sam smazao.
Dorucak: nektarrina i bananana
Uzina: isto, ostalo nam od dorucka
Rucak: grasak, mrkva, piletina i proso uz malo pavlake  sve izmiksano i popano
Vecera:plazma keks i jabuka i sad pajam

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1335
2.7.2009 23:34:01   
NANICA
Mi danas probali bananu user posted image user posted image  

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

Neposredna veza do poruke: 1336
3.7.2009 7:06:59   
Dalila Sa
Pozdrav
Molim vas jel mi može neko objasniti kako izgleda pakovanje i gdje kupujete *proso*,nisam nikad prije kupovala,a par puta sam tražila i nisam sigurna koje pakovanje da kupim.
Iskreno nešto me strah da ne pogriješim.
I kako ga pripremate,sa čim ga dajete bebi?
Uh znam puno pitanja user posted image ,al stvarno su mi potrebne te informacijeuser posted image

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 1337
3.7.2009 10:11:08   
mamma mumi
Ja sam proso kupila u Makroviti, a pripremam ga tako sto ga kuham oko 30 min, i kombinujem ga sa povrcem. Nedavno sam kupila i rizino sladilo, pa ga dodajem prosu sa vocem ponekad. Kupila sam i Amaranth isto u Makroviti ali se kuha nesto duze i kombinuje sa prosom i rizinim sladilom.

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 1338
3.7.2009 11:14:53   
Dalila Sa
mamma mumi hvala na odgovoru.
Imali se možda još negdje kupiti,malo mi je daleko ići Makrovitu,sa čaršijeuser posted image

06.01.2009.god. Ajnur

Neposredna veza do poruke: 1339
3.7.2009 11:16:22   
hanabanana
Imaš Makrovitu u BBI - centru, na petom spratu.
A tamo imaš i DM, možeš i tamo uzeti proso.

Neposredna veza do poruke: 1340
3.7.2009 11:18:51   
hanabanana
http://www.ringeraja.ba/forum/m_90840/mpage_3/key_/tm.htm

evo malo o tome kako praviti proso.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1341
3.7.2009 11:19:01   
Dalila Sa
E superuser posted image
hvala puno na brzim odgovorima

06.01.2009.god. Ajnur

Neposredna veza do poruke: 1342
3.7.2009 11:23:55   
juni
Ja sam pokusala nekoliko puta dati Emilu proso ali jednostavno mu se nije svidilo iako on jede bukvalno sve sto mu ponudim, slatkohrana je beba. Ali cim mu napravim vocni obrok sa prosom ima nagon na povracanje. Ne znam jel do mene, mozda ga dobro ne skuham pa bude tvrdji ili je to njegova odlika.
Jedu li vase bebe proso?

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 1343
3.7.2009 11:26:25   
hanabanana
Ako si koristila pravi proso, znači ne pahuljice, onda je lako moguće da nije htio. Ni kod mene nije htjela da jede s voćem proso, ja uvijek proso kuham u pretisu, i sa povrćem i mesom. Tada jede bez problema. 

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1344
3.7.2009 11:38:06   
juni
Koristila sam pravi proso. Pokusat cu drugu varijantu: pretis + povrce. Hvala na savjetu!

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 1345
3.7.2009 11:41:28   
hanabanana
Prije nego staviš u pretis potopi u vodu 10 minuta.
A kada pretis počne da šišti, odmah smanji na najmanje, nemoj se uplašiti ako poćne da izlazi previše pare kroz sigurnosni ventil, samo smanji na 1 i pol i ostavi max 10 minuta zatim gasi i to je to.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1346
3.7.2009 13:27:39   
Anoniman
Imam jedno pitanje i nadam se da ce mi neko pomoci. Prvi put dajem gusto hranu svom malom sincicu. Evo, skuhala sam mrkvu i sad bih da napravim pire, ali kako. Pokusala sam je gnjaviti kasikom, prstima, ali mi se cini da ostaju preveliki komadici. Ili mozda nisu. Kako ste vi pocele?

Neposredna veza do poruke: 1347
3.7.2009 13:35:26   
Dalila Sa
Dindin,stavi u bleder i izmiksaj,ili štapnim mikserom.Tako sam i ja počela davati.Moj bebač čim osjeti da ima grudvica počne povraćati.Ja sam pokušavala izgniječiti,ili izrendati ali uvijek ostaju grudvice,i onda sam kupila blender u Robotu košta negdje oko 20km(najobičniji),i super je,sad papamo sve.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1348
3.7.2009 13:40:09   
mamina princeza
Evo nas jos danas na ovoj temi.
U zadnje vrijeme Dzelila puno manje jede... valjda su zubici u pitanju ...jedan gornji je izasao al ne skroz jedan cosckic je jos pod mesom a predpostavljam da jo nije ugodno kad jede. Najteze je sa doruckom ...bas nista joj se ne svidja ...pljuje sve . Nema sta nisam probala. Puru griz jogort to ne voli od ranije. Pavlaku djeciji abc sir smo jeli al sad vise nit o ne voli. Tzv cicvaru isto, ponekad uspije pojesti jaje al ne moze ni to svaki dan. Ona bi stalno jela jedino monte al ne dam to cesto:) Jutros je naprimjer jela samo hljeb sa mlijekom ...ostalo sam samo bezveze pravila.

Rucak je bolja situacija mada je i to upolakoliko je prije jela.
Juce je jela grah sa mrkvom i jednim krompirom
Danas tikica krompir mrkvica mesna voda i teletina

Sa vocem isto imamo problema ...jede samo banane i jabuke ...sve ostalo je onako za nju ...uspijem jojj svaki dan malo ubaciti breskvice ili kajsije al i to na foru.

Veceramo uglavnom neke zitarice sa mlijekom i obicno prodje bez problema....mala guza ogladni:))

Pusa i cujemo se od sutra aBd na temi od 12 mjeseci do 18 mjeseci :))))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 1349
3.7.2009 15:03:53   
Anoniman
Hvala, Dalila, na odgovoru. Eto, u kuci imam samo stapni mikser, ali sam skuhala tako malo mrkve da ga ne mogu upotrijebiti. Protrljala sam prstom kroz cjediljku i ne izgleda lose. Jedino me brine sto je cjediljka metalna, pa da ne otpadaju komadici metala. Poceh s mrkvom. Neko kaze s tikvicama. Sta jos mogu ponuditi? Mom malenom je sad puna 4 mjeseca i zelim da mu dajem samo mali zalogajcic da se navikava na okuse.

Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *