|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
26.6.2009 22:27:36   
Visnja RR
hvala draga user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 301
26.6.2009 22:40:59   
Anoniman
visnja a jesi tusirala macu??
kad su tabani i rukice hladni, a glava vruca to nije dobro i znak je da se temp penje
stoga ide tusiranje i masiranje tokom tusiranja spuzvom, a kako bi joj ugrijala rukice i noge i time spustila vrucinu iz glave
ako temp bude rasla nedaj joj da spava, jer ipak ima veze spavanje i rast temp... poznato je da se temp penje ko se lezi
nakon tusirana, cim primjetis da su rukice i nogice pocele da se hlade, a ti uzmi mokru krpu i masiraj je, trljaj dok joj opet ne ugrijes

sve sam nedavno predeverala, znam o cemu ti pricam i kazem ti ono sto je mojoj curiri najbolje pomoglo...
ako temp predje 38,5 (ispod pazuha, a sto ti je nekih 39,5 u guzi) stavi joj trecinu cepica (onog od 12 mg)... ako imas paracetamol cepice jos bolje, a mogu i voltaren... sirup joj mozes davati svakih 6 sati, cak i narednih 12 do 24 sata, ako se temp povukla

nadam se da ce pile malo veceras mirno spavati i ujutro biti ko nova

pusu vam saljemo

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 302
26.6.2009 22:48:09   
Anoniman
Visnja, ovo obavezno sto ti je Dina rekla, masiraj rukice i stopala, da povuku temperaturu iz glave i stavljas sirce na noge i stalnoj masiraj. Tako sam ja Davudu jedino uspjela skinut, ni cepic nije pomogao, samo to.
A pelenu pokvasila oko vrata i provukla ispod pazuha

< Poruku je uredio Maida28 -- 26.6.2009 23:02:19 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 303
26.6.2009 22:50:50   
Visnja RR
hvala drage Dino, Maida...
oko 21 sam je lagano istusirala... sad pajki i topla je (ne vrela) i rukice i lice... pipam je svakih 5 minuta pa cemo vidjeti...
jel ok da je tusiram bunovnu tj pospanu ili je dovoljno samo cepic...
joj vidi mene ovu temu sam sto puta procitala a sad nista ne znamuser posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 26.6.2009 22:53:03 >

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 304
26.6.2009 22:53:10   
Anoniman
Visnja, mozes je dok spava skinut, ja uzmem vlaznu maramici i nju kvasim u vodu, ne bas tako hladnu i stalno masiram. Bitno je da skidas temperaturu

Neposredna veza do poruke: 305
26.6.2009 22:55:10   
Visnja RR
hvala Maida user posted image  

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 306
26.6.2009 22:55:52   
Anoniman
razbudti ti nju lagano ako se temp povisi, tako sam i ja... jer se njoj dodatno spava od temperature... mozda ce se buniti malo, al to je za nejno zdravlje
cepis nemoj ako nije preko 38,5 ispad pazuha, kazu da ne valja... a tusiranje ti je opet najsigurnije :)

ja znam da smo jednu noc zaspali tek oko 4 ujutro, jer se nisam prosla dok joj temp nije bila 36,5 citavih pola sata

ljubim i sretno

Neposredna veza do poruke: 307
26.6.2009 22:56:54   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Maida28

Visnja, mozes je dok spava skinut, ja uzmem vlaznu maramici i nju kvasim u vodu, ne bas tako hladnu i stalno masiram. Bitno je da skidas temperaturu

e bas ovako user posted image
samo ne dozvoli da su tabani i rukice hladni

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 308
26.6.2009 22:59:50   
LUNA4
najbolje ju je istuširati...
ja sam svojoj jedino tako uspijevala skinutu a ako se i buni probaj sa njom u kadu....
kod mene je samo to palilo jel nam je tem znala preć 40...
svaki sirup ili čepić prvo povisuje temp a tek onda spušta i zato je najbolje sa bebom u kadu....

tako su nama rekli kad smo bili u bolnici i od onda samo tako i radimo

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 309
26.6.2009 23:06:35   
Anoniman
to je i meni doktorica rekla da je najbolje da se skupa udje u kadu te lagano hladi voda...prvo ugodna za tusiranje pa sve hladnija i hladnija

(odgovor članu LUNA4)
  Neposredna veza do poruke: 310
26.6.2009 23:11:30   
Anoniman
al opet ne duze od 5 - 7 minuta tusiranja (ne kupanja u stajacoj vodi).... jer se beba moze prehladiti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 311
26.6.2009 23:16:05   
almai
Visnja ja sam takav problem imala sa Hanom.Ruke i noge su joj bile modre od hladnoce,a glava je gorilaaa.Dr. joj je propisao neki antibiotik posto joj je zdrijelo i grlo bilo upaljeno i od tud je dolazila temp.user posted image .

-ja sam svojoj stavljala bijelance na leda i pomoglo joj je. Da joj neke obloge stavljas na tabane nemas efekta kad su joj ledeneuser posted image .Nemoj se sikirati sutra ce mala princeza biti ko novauser posted image

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 312
26.6.2009 23:24:27   
mamina princeza
Draga Visnja nadam se da ce sve biti ok i da se necete puno napatiti s temp. Sve sam i sama nedavno proslau mjesec dana dva puta a do tada eto skoro 11 mjeseci pa nije imala nikada temp osim kod vakcine...
i ja sam uglavnom onako kako su ti ovdje i rekli. panadol je uvijek pomagao mojoj Dzelili a nadam se da ce i Asji i da je neces morati buditi. Temp skace tako navece i u noci to svi znamo pa je provjeravaj , ja sam navijala svako malo alarm da me ne prenese:) a u stvari nisam nikako tad ni spavala od brige ... takve smo mi mame jos mi panicari :) user posted image
ne brini se samo puno - meni je dr zadnji put zaista objasnio da je njima temp cesto visoka ( preko 39) bas za razliku od nas odraslih i da to nije toliko strasno koliko ja svatam

ja sam joj u noci nekad davala panadol opet kad prodje 6 sati od rvog cim bi mis e ucinilo da opet krenula da se zagrijava. ne znam nekako mi tako bilo sigurnije a opet mislim nije to nesto sad previse da popije toliko panadola.

cepice nisam nikad stavljala jer je panadol uvijek pomagao jedino sam je tusiral au onim razmacima kad jos nije proslo 6 sati a temp opet krenula rasti....

mi smo se jednom gnjavli s temp tri dana i nadam se da vise necemo ni mi ni vi :) sreto  svakom slucaju i poljubi mi tu curu puuunoooo

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 313
26.6.2009 23:36:24   
Lulu_
mrzim temp.user posted image

naomih je imala prije neki dan trodnevnu groznicu
ona druga noc je bila pakao...
njoj je samo pomagalo tusiranje...mada sam joj ja stavljala i obloge od alkohola,krompira...
nema cega nisam
ali dok je ne istusiram temp stoji

ja sam je tusirala na sljedeci nacin
ako su nogice hladne lagano ih ugrij carapicama i trljaj ih malo da ubrzas cirkulaciju.
u mali lavor naspem vode ne hladne ,vec mlake mozda jedan stepen ispod njene tjelesne temp.
nogice joj stavim u lavor i onda mokrim pekriom joj prelazim odozgo prema dole ,preko ledja i najzad rukica...
2-3 minute

svakih 25-30 minuta
temp. bi trebala spadati sa svakim tusiranjem po pola do jedan stepena

cepice cuvaj za noc
mada meni nisu nista pomagali dok joj nedam ibuprofen u obliku sirupa dalsy
ali tusiranje joj je najvise pomoglo
nemoj slucajno da joj stavljas obloge klada su nogice hladne ili da je tusiras prije nego ih ugrijes malo,
postici ces kontra efekat
sretno i nesikiraj se proci ce
kod nas je bila cak i 39,7

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 314
26.6.2009 23:39:17   
Lulu_
http://www.ringeraja.ba/forum/m_294938/mpage_1/key_/tm.htm

evo ti jos savjeta

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 315
26.6.2009 23:42:38   
NANICA
Jao, Visnja, sta reci tebi koja si , kako sama kazes, sve procitala. Zao mi je ljubice male.
Mojoj malenoj pomaze senf i samo joj on uspije "svuci" temperaturu u noge.
Ocijeni koji metod bi ti bio najbolji jer ne djeluje sve na svako djete isto.
Sretno i bit ce to ok

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 316
26.6.2009 23:48:32   
Visnja RR
hvala drage moje ... uglavnom znam sad kako da reagujem...

ona je sad topla (ne vrela)...pajki... pipam je svakih 5 minuta... vjerovatno jos djeluje sirup... al ce garant za sat-dva trebati reagovati opet...

ljubim vas sve ... i nek Bog da vasim pilicima zdravlje...sve drugo je manje bitno...

03.04.`08

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 317
26.6.2009 23:52:25   
neki
Dusice draga,ja tekj sad vidjehuser posted image Bas mi je zao malene...Eto kao sto kazes vec si sve procitala,samo bez panike,i kad ti spava mozes je masirati oblogama od skroz mlake vode ,skoro hladne...Ja Seadu ostavljam cepice za noc,oni mu najbolje pomognu(voltaren)...Zelim vam da se sto prije rijesite temperature,pusa za objeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 318
26.6.2009 23:53:27   
ziki
Ovo je bas uhvatilo malu raju. Tarik je predhodne tri veceri imo turicu, ne znam koliku jer lopovcic ne da da izmjerim. Ja sam mu davala paracetamol sirup i to je pomagalo. Ujutru je bio ko nov i odmah se hvata vrata, hoce u obdanisteuser posted image  gdje je i pokupio virus i upalicu suznih kanala pa sad mora i antibiotik. Sretno veceras malim vrelim bebaba i uplasenim mamama

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 319
27.6.2009 8:07:36   
nanika
Jutro svim mamama. VisnjaRR  kako je Asja jutros?

Curica 2006
Dečko 2009

Neposredna veza do poruke: 320
27.6.2009 10:07:25   
almai

IZVORNA PORUKA: nanika

Jutro svim mamama. VisnjaRR  kako je Asja jutros?

i ja htjela da pitam,kako nam je Asjica?

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 321
27.6.2009 12:30:39   
Visnja RR
Iza 4 temperatura se povukla skroz... cijelo jutro smo bez turice user posted image
sad pajki...user posted image

medjutim tri puta je jutros imala proliv user posted image  jel to neka popratna pojava?

03.04.`08

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 322
27.6.2009 12:46:14   
nanika
I moja je imala proljev dva dana, sve po malo, cak je jednom i povratila. Drago mi je da je Asja bolje (ima prelijepo ime)

Curica 2006
Dečko 2009

Neposredna veza do poruke: 323
27.6.2009 13:46:27   
Visnja RR
hvala naninkauser posted image

evo MM je otisao da kupi ona HIPP ORS 200 sokic protiv proljeva

a Asja plese uz FIFI user posted image ...nema turice (al psssst da zlo ne cije user posted image )

03.04.`08

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 324
27.6.2009 15:28:32   
nanika
Bas mi je drago da je Asja bolje. Jeli prestao proljev?

Curica 2006
Dečko 2009

Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *