|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
20.6.2009 21:53:24   
zeni
drage mame,da vas pitam,mi za 3 dana punimo 6 mjeseci.imamo 4-5 flasica aptamila,ujutro i pred spavanje 150ml apreko dana 120ml.dajem mu oko 11h slani obrok a oko 17h frutolino ili nesto tako.sta vi mislite je li mu dovoljno,imam osjecaj da bi mogao slanog jos pojesti a mene strahuser posted image

KADA PROMJENIS NACIN KOJIM GLEDAS NA STVARI,STVARI KOJE GLEDAS SE MJENJAJU

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1201
20.6.2009 21:58:40   
Medić*
sve zavisi od djeteta, ponudi mu u vrijeme rucka neku slanu varijantu i vidjeces da li ce jesti.
moja beba ima 8,5 mj ima 4 puta aptamil ujutru voce,popodne povrce, nekad predvece zitarice, i cini mi se da bi mogao jos, obroci su mali ali cestiuser posted image

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1202
20.6.2009 22:02:44   
zeni
ma i ovo jedva uguram,mislim vremenski,nekad nemam vremena da mu sokic dam,dok odspava,dok slano ali me strah da mi ne bude gladan a opet kontam zaspi mi navece oko 21h i ne budi se do 5 ujutro i da je gladan cesce bi se budio

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1203
20.6.2009 22:06:25   
Medić*
ja bih molila da mi neka mama da savjet u vezi razmaka izmedju obroka cvrste hrane i mlijeka. beba mi se budi ujutro u 6h i popije 150 ml mlijeka, oko 9 ima dorucak vrlo malo kolicinski jer ga muce zubici, negdje sam procitala da poslije dorucka ponoco ide mlijeko pa uzina,zatim rucak, nakon toga sat i po mlijeko, vecera i pred spavanje mlijeko. sta vi mislite o tomeuser posted image .Nama se nekad sve poremeti pa neznamo sta radimouser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1204
20.6.2009 22:07:26   
NANICA
Samo ti prati svoju bebu. I ja svom pravim kao inace ali ovih dana jede slabo (zbog vrucine valjda). Meni je nekako mjerilo samo da ako je gladan plakao bi jer sam imala problema sa prvim djetetom i stalno je plakala jer je bila gladna a mi nismo znaliuser posted image . Tako da se sada vodim time da je gladan plakao bi.

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1205
20.6.2009 22:15:39   
Medić*
i kod mene ovih dana place i kenjka puno, vjerovatno su zubici, cekamo donju lijevu jedinicu ali nikako da probije, i to posebno bude nervozan od 17h pa do spavanja. Ili ga muci stomacic jer ponekad se napinje i prducka. Nekad pomislim da ga vise aptamil ne drzi tako dobro i da mu treba jace mlijeko, kravlje se ne usudjujem dati mada bih ponekad voljela probatiuser posted image

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 1206
20.6.2009 22:19:29   
zeni
 i kod nas ista stvar,ja sam aptamil 2 presla sa 5,5 mj. bas zato sto sam mislila duze ce ga drzati ali nista ista stvar a prije dva dana smo dobili prvi zubic pa je bio nervoooooozan ali je htio sve na kasikicu

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1207
20.6.2009 22:20:54   
zeni
je li iko probao one hipp za laku noc sa zitaricama,da li bi one drzale preko noci bolje

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1208
20.6.2009 22:24:23   
Medić*
moj mali ih nije htio, sad mu u mlijeko pred spavanje na 210 ml stavim malu kasicicu keksolina. to popije oko 21h nekad kolicinski manje i budi se u 6,popije malo i nastavi spavati do 8h.

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1209
20.6.2009 22:27:56   
zeni
od dosta zena sam cula da ih djeca bas i ne obozavaju,a i ja svom stavim u mlijeko kasiku rizinih nestle pahuljica

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1210
20.6.2009 22:34:20   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: zeni

je li iko probao one hipp za laku noc sa zitaricama,da li bi one drzale preko noci bolje

jesam ja ali da drze cijelu noc...nisam bas primjetila
ako je premorena spava cijelu noc a ako nije ustaje i sa hipp i bez njega
a sto se tice toga da ga voli ili ne voli...meni je ruzno pravo ali ona ga spuca

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1211
20.6.2009 22:35:57   
zeni
Lulu,upravu si,ma smrdi i aptamil,runo je sto ja to tako kazem ali ja ga ne bih popila

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 1212
20.6.2009 22:38:28   
Lulu_
a probaj ga tek piti...

ovo hippovo je ko pjesak...ma bljak

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1213
20.6.2009 22:41:46   
Medić*
drage mame, meni je ovo prokuvavanje vode vise preko glaveuser posted image , koju vi vodu koristite bebama za mlijekouser posted image

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 1214
20.6.2009 22:49:26   
zeni
ja vec dugo koristim janu to mi je neka od forumasica preporucila

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1215
20.6.2009 23:39:19   
mamma mumi
Cao drage mame, evo da se i mi javimo nakon par dana
Jutros smo doruckovali: petit keks sa jabukom i bananom,
uzinu smo preskocili( hodali po gradu)
Rucak: brokul, karfiol, mrkva uz proso i amaranth sa pavlakom
Vecera: breskva i banana
oko 22 h flasica Hipp 2 i uz sve nabrojano milion puta cica

Neznam da li ste vi uveli, ali ja se mislim da poc

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1216
20.6.2009 23:41:13   
mamma mumi
Ups pritisnuh nesto, htijedoh rec hocu da uvedem maline, pa interesuje me jeste li vi? Moj ima 9,5 mj

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1217
21.6.2009 0:01:21   
NANICA
IZVORNA PORUKA: medic slatki

drage mame, meni je ovo prokuvavanje vode vise preko glaveuser posted image , koju vi vodu koristite bebama za mlijekouser posted image

Sarajevska pivara ima najbolji prirodni izvor vode. Ja sam njihovu vodu kupovala starijoj djevojcici do godinu dana. Ovome malenom ne kupujem nego prokuhavam iz slavine user posted image user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1218
21.6.2009 0:58:32   
milenium
Daje li itko od vas svojim bebama puding Monte i od kolko mjeseci dajete,ako uopće dajete???user posted image Smije li se to davatiuser posted image

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 1219
21.6.2009 22:36:40   
Anushka
mama mumi, mi smo prije 5 dana probali malinu i super je, sa 7,5 mjeseci, propasiram ih kroz cjediljku par i umijesam sa nekim slatkim vocem, najcesce banana.nismo ostalo "rizicno" voce probali, - jagodicasto i bobicasto. monte nismo,a ja razmisljam o nesquiku i sl kornfeksima, pahuljicama..

< Poruku je uredio Anushka -- 21.6.2009 22:38:14 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1220
21.6.2009 22:40:48   
mamma mumi
E hvala na odgovoru, ma i ja cu ih mijesati s bananam.A davala sam cornflex u AD  i super je. Neki dan sam skuhala ovsene pahuljice i pomijesala ih sa vocem.Kupila sam avokadu pa cu i njega da probam, jesi li ti koristila

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1221
21.6.2009 22:42:46   
liliputanka
Zeni, ja sam svojoj davala to Hippovo mlijeko, prvi put kada ga je probala spavala je 12 sati bez buđenja, kasnije je držalo po cijelu noć!user posted image

Lorena, 22.10.2008.

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1222
21.6.2009 22:50:46   
Anushka
Boze dragi, meni nezamislivo spavanje od 12 sati bez budjenja, ja bi ga u bolnicu odnijela da tako odspava!?? najduze izdrzi 4 sata a i to rijetko, ne znam sta da pojede, a vec mjesec dana jede prije spavanja neke zitarice, griz i sl i pojede 200ml ili onu hippovu za laku noc, i doji pri uspavljivanju i opet..
nego, mamma mumi, nismo probali egzoticne vocke osim banane naravno, do sada je od voca jeo i jede: jabuku, krusku, bananu, breskvu, kajsiju, sljivu, i odnedavno malinu. probali su mu dati sok sa grozdjem ali nije htio. Ovih dana cemo probati dinju..

(odgovor članu liliputanka)
Neposredna veza do poruke: 1223
21.6.2009 22:51:41   
Anoniman
da i mi počnemo pisati na ovu temu. Juče smo po prvi put probali malo jabukice, pa je bila poteška čim je tek danas izašlauser posted image . Sa oduševljenjem je jeo i sviđa mu se.
Kad ponovo da dam nešto da proba? Do sada je samo isključivo dojio i ima 5 mjeseci.

(odgovor članu liliputanka)
  Neposredna veza do poruke: 1224
21.6.2009 22:57:00   
Anushka
breskva, daj mu je jos sutra, pa kad izadjeuser posted image , daj mu nesto drugo. Pravilo je od 4 do 7 dana po namirnici, tj sedmicno da uvodis nesto novo, ali mozes npr dati sutra breskvu, pa prekosutra, jabuku ili krusku ili bananu i za 15tak dana ces imati citav repertoar za mijesanje. Ja obicno dam nesto da proba i 2-3 dana to konstantno dajem uz ostale isprobane namirnice, da zapamti okus i da potvrdimo da nema reakcija, a poslije kako naleti. A mozes poceti i zitarice uvoditi, i krompir, mrkvu, tikvu cisto da vjezbate na kasiku.
inace, danas smo skroz tanko jeli, doduse, jutros je smazao lino cijelu porciju, ali uzina i rucak - nikako, vecerao je hippov griz jer to znam da hoce sigurno pa da bar nesto konkretno pojede. nervozan je jako danas bio

< Poruku je uredio Anushka -- 21.6.2009 22:58:25 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *