bebbe RR
|
Dobro vece! Ema jos ne spava a ja sam danas bas umorna i znacilo bi mi puno da sto prije zaspi, da se i ja istusiram i legnem. No, nece, a MM je dezurni do ujutro, tako da ne mozemo na smijene:) Ma, sta se moze, samo neka je zdrava, a i to spavanje cemo nekako rijesiti. Nita, drago mi je da su pristici rijeseni. S Eminom vodom je isto kao sto je i bilo - ne pije je. Pokusavam sada i kasicicom, kao sto mi je Skvo savjetovala, ali izbacuje je s izrazom lica kao da ima grozan ukus. Tako je i sa sokom i sa cajem. I ona, poput Kanite, utazi zedj sikom, jer uvijek poslije obroka hoce da doji To mi je malo cudno, ali dam joj jer nemam izbora, a i nije kriza s prevelikim dobijanjem na tezini, pa pustim. Da li Kanita siki po noci?! Ema jos uvijek da... Sto se tice dorucka, ja dajem zitarice. Ne znam da li si probala HIPPovu "Babys First Milk Pap". Probioticna je, te jednostavna za djecu koja se doje, jer se pravi s vodom. Ema tu voli, iako druge zitne manje. Neki dan sam kupila Rizolino i nije ga htjela nikako. I inace joj je dorucak najslabiji obrok, zato joj vec poslije dva sata dam voce, ili iz teglice ili sama pripremim nesto. Dinciiii, kao sto ti cure rekose, stolica moze biti zelena iz raznih razloga. Isto kao i beba nervozna. Nadam se da ju je sada proslo i da je OK. Mozda je jela spinat ili brokoli ili prokule ili blitvu ili grasak... Sve to izaziva zelenu stolicu. Kazu i ako je malo prehladjen stomacic da zna biti zelena. Nekada su doktori govorili da je beba gladna, ali sada je ta teorija odbacena.... Skvo, i meni to zvuci kao trodnevna groznica. Ne sekiraj se za malo slabiji apetit. Desi se i odraslima. A koliko sam ja skontala, Umce je, masala, pravo napredno, te nece biti ostecena ako jedan dan nije jesna:) Ilhana, ja se slazem potpuno sa Nitom. Ako je temperatura preko 38, vodi pedijatru. Enna, cestitke za zubeke! Manuela, nisam prije skontala da je bila godisnjica braka. Iskrene cestitke i jos puuuuuuuuno godina u ljubavi i zdravlju! I, naravno, ljupci Emiru. Anushka, nadam se da ce i tvoje povrce dobro roditi:) Ema nije odusevljena bastom, a i mene strah ne daj Boze kakvog krpelja, pa je ni ne vodim. Nadam se da temperaturica nije nista ozbiljno. Eto, drage moje. Ja sada odoh smoslajti metode da ovu minijaturu posaljem u carstvo snova. Ljubimo vas sve!
< Poruku je uredio bebbe -- 3.6.2009 22:19:37 >