|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
3.6.2009 10:06:13   
Ilhana RR
evo i nas, nisam stigla da se javim juce. Isli po shoppingu sa mojim roditeljima da kupe kadu i jos neke stvari za kupatilo.

Lamki mi nesto nije dobro, ili je ufatila suncanica ili su zubici. Ima temperaturu i juce je puno povracala kad smo se vratili kuci. Masala zivahna je jos i uvijek, ali sinoc je predvece ufatilo pa je samo gledala gdje da spusti glavu. Sad mi pogotovo nece nesto da jede, nadam se da ce ponovo se vratiti sve na svoje. Nocas mi je slabo spavala, u pola tri je se probudila i hoce da se igra, jedva sam je ponovo uspavala...

new mama od poklona taj dan nije bilo nista jer nije mogao da nadje ono sto je mislio tako da sam morala sacekati do sutradan hehe....spavacica gdje pise najbolja mama na svijetu =) a i bili smo u shoppingu odma sutradan tako da mi je uzeo sminke sto sam izabrala hihi i jos neki sitnica sto mi je trebalo za Bosne haha

Manuela sretna godisnjica braka, kako prodje? Jel bilo kakvih iznanadjenja? i moj ima obicaj tako da kaze nekad, eto to nek ti bude od mene ali no no nema sanse hahaha, vise volim kad on izabere sam =) jel ozdravio Emir? jel ga prosla prehlada?

skvo kako ti je Umica blumica (bluma na svedskom cvijet, tako mi zovemo nasu Umu =) )jel imalo bolje? Nadam se da je ozdravila i da ste mogli otici na more da uzivate.

dincii pokusaj sa malo jogurta, ja mojoj to dajem kad porvaca... inace nema ja mislim nista, umjesto hrane tecnosti daji puno, pogotovo sada kad je vruce...

Anushka kako prodje shopping? Jesi li sebi sta nasla? jao kako su djeca drukcija, moja je samo htijela da jede ako osjeti sta u hrani tako da je brzo pocela da jede hranu sa manjim komadicima hehe...

Joj ja vec kofere pocela da pakujem hehe... doduse najvise one stvari sto su i bile u koferu od proslog ljeta, koje nisam koristila ovde hehe... i poklone, imam jedan kofer pun a nista moje i Lamijino od odjece nije u tome hehe...
Slomila sam se sinoc do pola dva, kad sam prala ves, imala sam 8 masina, perem sve sto stizem u kuci prije odmora da mi bude sve cisto kad se vratim, ja sam samo taj ves skupljala u kese za ves i ostavila da slozim sve odjednom koje sam nocas radila slomila se... ali sam usput i stavila masku na lice pa mi danas lice ko bebina guza hehehe...

Ostale mi jos posteljine da operem i to je to... whohooooooo =) onda sam spremana za Bosne hihi...

Eto toliko od mene za sada, moram oko one male pilice malo da vidim sta cemo jesti hehe... cujemo se..
Svima pusa veeeeeeeelika od mene i Lamije!!!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1276
3.6.2009 10:16:23   
Skvo RR
Drage zenice dobar dan,

Kod nas nema jutros ture....Nismo na moru, jer cekam da popije antibiotike, na kontrolu, pa akoBogda onda....Hocu da je skoz oporavim, jer prosli put kad je imala upalu grla, vratila joj se (u blazem obliku, ali se ipak vratila) za 15 dana...pa cu vjerovatno u cetvrtak, petak na kontrolu....vidjet cemo...Sad mi je prioritet da ozdravi...Onako sam skoro sve raspakovala....kad pomislim da opet sve trebam spakovat....user posted image ...uh...ali sta cu...bolje i ovde da se desilo, nego dole...
Ilhana...prati Lamiju, mozda je bolje da odete pedijatru,
Manuela....kako Emir?
Bebbe...samo uzivaj u basti..i ja kod mame kad odem u vrtu sve oko cvijecki...znam provesti sat vremena...sve im pricam...user posted image user posted image user posted image
Anushka...znaci kupovina pala...dobra kilaza....21 kg....user posted image user posted image
Remzy...zelim ti veliko uzivanje pored ljepotice Une.
New mama...Ajna zanovijeta...imam i ja jednu takvu...jos smo se sad i razmazili kako smo bolesni.
Nita...da li je pomogla kamilica?

Ljubnite sve bebare!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1277
3.6.2009 10:44:40   
manuela RR
Lijepa lutka,moja Ilhana se sjetila da nam je juče bila godišnjica brakauser posted image
Hvala na čestitci.
Trebali smo izaći na večeru,ali je on morao raditi noćnu tako da je to otpalo,a iskreno ni meni se nije dalo izlaziti vrijeme bilo grozno.
Kao poklon mi je kupio prekrasne zlatne minđušice sa cirkonima,iste takve mi je kupio za prvo Valentinovo(kad smo se zabavljali)prije 5 godina,al sam ja ubrzo poslije toga izgubila jednu,a toliko su mi se sviđale,od kad sam ih izgubila stalno sam pričala kako bi voljela da nađem i kupim iste,čak smo jednom i išli u tu zlataru gdje je on kupio i nije ih bilo,kaže ne rade više takve.
Zamislite,on ih meni juče doniouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ma rastopila sam se ko sladoleduser posted image
Kaže naručio ih...ma iste potpuno...baš sam se obradovala ko malo dijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad se šepurim po kući u ovim minđušicama,koje baš baš volimuser posted image
Dobra stvar je što imam jednu viška pa sad i da izgubim još jednu imam rezervnu od prijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam njemu kupila Lacoste majicu,obradovao se nije malo,pošto je on lud za takvim majicamauser posted image user posted image user posted image user posted image i čitav dan smo bili u nekakvom sladunjavom raspoloženjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Baš volim kad mi ovako prođu značajni datumiuser posted image

Izgleda da su gotovo sve RR bebice malo prehlađene i Lamija i Uma i Emir...
Emir je sad bolje,što se nosića tiče njemu je aquamaris baby baš pomogao.

Anushka upravu si za pod od toga se on i prehladi,iako ga utoplim i toplo je u kući,laminat je sam od sebe hladan,a dijete ne voli biti ograničeno i non stop je na podu i puže.

Bebbe-blago tebi pa ti u tome uživaš i znaš oko bašte...moja mama isto tako kaže smiruje je rad u vrtu,a ja baš ništa ne znam oko toga a nisam se nešto pretjerano ni interesovala,a stvarno je lijepo kad imaš sve svježe iz vrtauser posted image

< Poruku je uredio manuela -- 3.6.2009 10:49:21 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1278
3.6.2009 10:54:57   
dinciii

Drage moje hvala vam na podrsci i odgovorima.samo je tada povratila 2 puta vise nije,al sam se danas zabrinula jutros joj je bila stolica zelena,sta to znaci,POMAGAJTEEEE!!!a i pravo mi nervozna,jedva sam je smirila plakala je dobrih sat vremena.sta da radim?

anushka drago mi je da si se i ti jednom naspavala user posted image

nita jesul prosli pristici???

skvo nadam se da je uma ozdravila

new mama i moja kad jede i kad puno majmunise sve povrati user posted image al ovo u autu mi bilo zao jer sam znala da je sigurno to jer ne podnosi put.user posted image

bebbe blago se tebi imas sve domace povrce i voce...i moja svekrva ima vrt pa ona nekad posalje nesto inace smo primorani da kupujemo.pa sve gledam da kupim najskuplje u nadi da je zaista dobro i zdravo
naravno i to je sastav zivota user posted image user posted image user posted image user posted image malo bit sa sveki(tako je ja zovem)mynxlee izgleda nece vise da se druzi s nama user posted image user posted image user posted image user posted image nismo joj vise zanimljive user posted image user posted image user posted image sala mala.nemoj mi zamjeriti,mynxlee i ja nesto kontam nema je dugo.

manuela sretna godisnjica braka sa zakasnjenem user posted image user posted image user posted image user posted image

ilhana zao mi je zbog lamije,nadam se da ce uskoro ozdraviti...kad idete za bosnu????

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1279
3.6.2009 11:08:09   
manuela RR
Dinciii,za zelenu stolicu obično se misli da je beba ima kad je gladna,ako ti u posljednje vrijeme slabije jede to može biti uzrok,a i ne mora.
Možda će joj zubići uskoro pa zato slabije jede i malo povraća ali to je sasvim normalno i nemaš razloga za brigu.
Emir je isto tako ovih dana malo slabije jeo i stolica mu je malo bila zelenkasta,ali ništa alarmantno,a zelena stolica kod manjih beba je znak da imaju grčeve,premda ne bih rekla da je to kod Rejhane slučaj.
Ne znam šta je jela,ali od hrane tipa špinata stolica bude zelenauser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1280
3.6.2009 11:15:32   
enna
Drage moje evo da se i mi kratko prijavimo,ja digla kucu generalno da radim pa nemam bas vremena,Ena sada ustala malo je spavala pola satauser posted image  p idem nesto da joj dadnem da rucka.
Mi smo uglavnom ok sinoc je slabo spavala i jutros vidim zubic kutnjak izbio nadam se da je od toga,vidim da su ostale bebice mlo prehladeene nadam se da nije nita strasno da ce brzo ozdraviti.
Ilhana ndam se da e Lamija bolje ako ne ja bi ipak otisla kod pedijatra da vidi da nije slucajno suncanica.
Manuela cestitke za godisnjicu sa malim zakasnjenjm nadam se da neces zamjeriti!!!
Pusica svim bebicama i njihovim mamama i da sto prije ozdrave one koje su prehladne!!!user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1281
3.6.2009 12:42:20   
nita
Dobar dan, mamice i bebice! Ovaj put stvarno izgleda da će biti dobar, bar što se vremena tiče.
Kod Kanite prištići se smiruju. Ne znam šta je pomoglo, ali izgleda puno bolje nego juče. Šta vi svojim bebicama dajete za doručak? Kanita nikako neće one kašice od žitarica. Tako stisne usnicama da neko vrijeme nema povjerenja ni cuclu uzeti. Već sam vam pisala da nam doktorica preporučuje žumance sa mlijekom za doručak, ali to još nismo probale.
Dinciii, kao što kaže Manuela, možda je Rejhani stolica zelena zbog neke hrane.
Bebbe, je li Ema počela bolje piti vodu? Kod nas situacija i dalje ista. Čini mi se da žeđ zadovolji dojenjem, jer i kad se dobro najede slane kašice traži da doji.
Anushka, Kako nam je Alen danas? Je li se ponovo počeo prevrtati sa stomaka na leđa?
Ilhana, ako je Lamijici temperatura preko 38 stepeni C, mislim da je trebaš odvesti ljekaru. Posebno što planirate ići na put, pa da ti se ne dogodi kao i Skvo, da u posljednjem trenutku moraš raspakivati stvari.
Skvo, baš mi je drago da nam je Uma bolje i da će se uskoro "bućkati" u moru.
Manuela, sretna godišnjica braka! Super što je muž izabrao pravi poklon! Eto, baš lijepo da nam je i Emir sada dobro.
Enna, pa je li to već drugi kutnjak kod Ene izbio?!

Pusica od Kanite i mene

P.S. Nikako ne mogu otvoriti PP, iako mi pokazuje da sam je primila. Znate li možda neki drugi način, osim standardnog, da je otvorim? Čak ne znam ni od koga je.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1282
3.6.2009 12:43:04   
Ilhana RR
dinciii, da nisu zubi? Moja mala kad joj hoce zubi kaki zeleno i povraca puno... ja radim u bolnici i znam da uvijek dajemo jogurt kad povraca neko jer to smiriva somtak, banana je isto dobra kad je stomak u pitanju. neznam sta da ti kazem, ovo sto Manuela spominje i meni je mama uvijek govorila dok sam dojila po boji sam znala kad se nenajede fino...

Enna imamo danas roditeljsku grupu u domu zdravlja tako da cu tada reci da je pregleda njena sestrica, sto se tice pedijatra ovde slabo kad se vodi pedijatru, vecinom je kod medicinske sestrice koja je za bebe tako da cu kasnije vidjeti. Idemo za sat tamo pa cemo vidjeti sta ona kaze, evo ni cepic joj vise nepomaze, stavila joj prije sat vremena i temp joj jos nije spao ali dobra je drzi se na nogama i igra se, samo malo je osjetljivija kad padne ili kad nesto nije po njenom ali okej je to. Drzi se moja hrabrica =)

odoh se spremiti, cujemo se kasnije pa vam javim sta je rekla sestrica...

Pusa svim bebarama i mamama!! =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1283
3.6.2009 12:44:43   
Ilhana RR
Nita pokusaj uci na staru verziju portala pa ces tako moci, i meni je bilo problema...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 1284
3.6.2009 12:56:08   
enna
Ilhana u svakom slucaju neka je neko pregleda dabudes sigurna jel ipak ces i na put pa da ne razbijs glavu sa tim.Nadam se da ce sve biti ok mozda ce koji zubi ako nema sve!!!
Nita jeste drugi gornji a vidim i donji da ce ubrzo a jos nije dobila dvojku gornju i donju nadesnoj strani heheheh.Do sada ima vec 10 zubica i ni sa jednim nismo imali temperaturu hB osim sto bude nervozna,slabo spava tu noc i dobije proljev obicno ali nista strasno!!!
Pusa svim lijepim bebama i njihovim mamicama pa se cujemo!!!

Neposredna veza do poruke: 1285
3.6.2009 12:57:41   
nita
Ilhana, hvala ti! Pokušala sam ući na staru verziju, i tamo mi pokazuje da sam primila PP, ali kad otvorim, ponovo je tu nova verzija i nema ništa u pristigloj pošti user posted image .

Neposredna veza do poruke: 1286
3.6.2009 13:20:51   
nita
Bravo za Enu i njene zubiće!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1287
3.6.2009 13:26:37   
enna
Hvala nita!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1288
3.6.2009 17:31:19   
nita
Riješila sam problem sa PP!user posted image Sad mi ih možete slatiuser posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1289
3.6.2009 18:25:42   
Skvo RR
Drage zenice...
mi dobili osip, po ledjima i stomacicu...sumnjam na trodnevnu groznicu, ali idem ujutro na kontrolu, pa cemo vidjeti. Temperature vise nema, i danas mi slabije jede, u odnosu na prethodne dane...user posted image
Prvo sam sumnjala na ceclor (antibiotik), ali ga je pila sa 4 mjeseca i nije bilo reakcije...tako da joj ga necu ukidati do ujutro, samo gore mogu napraviti, da joj na svoju ruku ukidam terapiju.
Javim vam se sutra.
Ljubnite bebare!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1290
3.6.2009 20:42:24   
enna
Skvo i ja mislim da je to trodnevna groznica.Moja Ena je imal sa 6 mjeseci 3 dana temperatura 4 osip sve ok meni je moja pedijatra rekla da poslije toga bebin imunoloski sistem postane puno jaci.Ja sam znala skinem temperaturu reko eto hvala Bogu i poslije samo 3 sata opet ista stvar mi nismo koristili antibiotik vec samo paracetamol rekla nam je da ako bude imala i 4 dan temperaturu uzmemo antibiotik i sve je bilo ok hB tako da nam nije bio potreban.
Nadam se da ce do sutra aBd sve biti ok i po starom,ljubi nam tu malenu princezuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1291
3.6.2009 20:48:04   
Ilhana RR
I meni je danas sestrica rekla da je ili trodnevna groznica, zubici ili osipice. Ima neskakav osip i kaze da je moguce da je to ali nikad se nezna, mozda je sve odjednom jer vidila sam jedan zubic samo sto joj nije provirio...

Danas nije ukupno pojela 500 ml, nadam se da ce bolje jesti jer ovo drugo nista nejede. A rekla mi je da joj dajem malo slatki sokica ili nesto slatko da jede da bih zivnula malo jer vidi po njoj da nije ono dijete koje inace bude.

Sad mi ostaje da vidimo jesu li to ospice ili je samo nako se osula.

eto toliko od nas za danas... pusa velika svim vama mamicama i bebicama od nas dvije =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1292
3.6.2009 21:26:15   
Anushka
dobro vece drage mame, vidim svasta se desavalo. kod nas nista posebno novo, i mi malo nervozniji veceras, jutros ko fol temperaturica 37,4 u guzi i malo slabije je jeo nego inace, isto kao i sa predhodnim zubicima, pa ocekujemo iduce sedmice da probiju novi. Vidim ena veelika cura, ima 10 zubica!user posted image user posted image user posted image  skvo nadati se da je ta trodnevna viroza, cesto je spominju u zadnje vrijeme, ilhana  kakva suncanica??? nadam se da nije! saljemo vam svima puno toplih zelja za skori oporavak.  inace u shoppingu sam seebi nasla jaffa keks:) a inace ne volim sebi ici kupovati, to mi dodje ko kazna, jako rijetko naletim na nesto sto mi se svidja i ili odmah uzmem ili zaboravim na to:) a posto sam uzela gumene igracke, sad alen manje grize mene a vise igracke:)nita, okrece se, skontao je opet, hehe, samo je sad skontao i da ustane sam - dok lezi dam mu ruke da se digne da sjedne a on odmah na nogice i sav sretan skace!? i stoji potpuno sam, cak se otima iz ruku sav ponosan, hvala Bogu veseo je i stalno se smije ali ono naglas, grohotom, i ispricali se ko veliki, bili nam gosti pa sve ne mogu da vjeruju kakve zvukove proizvodi:) manuela i od mene sretna godisnjica braka i bas je slatko sto ste tako pazljivi jedno prema drugom, na pravom ste putu da odrzite romantiku:) a zao mi je emira bas, lutkica, ja se toga bas bojim pa ga i ne drzim na podu dugo, posto je mali istrazivac predpostavljam da ga ne mozes bas drzati u jednoj prostoriji ne znam, ja svom stavim duplu deku na tepih pa mi opet nekako hladno.. dinciii bas mmu govorim maloprije zbog zelene stolice sam se prijavila na forum. Moze znaciti da je gladna, ali moze biti i od prehlade stomacica, moze i od vrste hrane ili ako se duze zadrzi u stomacicu, od nekih lijekova a cak i od nervoze zbog zubica moze tako reagovati. a ako i ne skontas odmah zbog cega je prati ako je fontanela OK i ako je raspolozena i aktivna u toku dana ne sekiraj se. Nas je zelena stolica pratila skoro mjesec dana (sa 4 mjeseca) a dobio je vise od kilograma u tom periodu i sve bilo OK. new mama, to Ajna pomaze mami da se vrati u djevojacku kondiciju:)))remzy, hvala Bogu pa su zdravi i veseli i da prolaze bubuljice, i vi imate isplanirano ljeto.. mi cemo uzivati na balkonu i pored bosne pred zgradom, nadam se da cemo prezivjeti vrucine..bebbe ti si nam bas vrijedna! a naravno da je lijepo i tebi i emi u basti, mi imamo tri paradajza i tri paprike na balkonu:) valjda cemo i mi imati nesto domace za probati, hehe nema mynxlee? Zelimo vam laku i mirnu noc i lijepe sne i vama i bebicama! 

Neposredna veza do poruke: 1293
3.6.2009 22:17:38   
bebbe RR
Dobro vece!
Ema jos ne spava a ja sam danas bas umorna i znacilo bi mi puno da sto prije zaspi, da se i ja istusiram i legnem. No, nece, a MM je dezurni do ujutro, tako da ne mozemo na smijene:) Ma, sta se moze, samo neka je zdrava, a i to spavanje cemo nekako rijesiti.
Nita
, drago mi je da su pristici rijeseni. S Eminom vodom je isto kao sto je i bilo - ne pije je. Pokusavam sada i kasicicom, kao sto mi je Skvo savjetovala, ali izbacuje je s izrazom lica kao da ima grozan ukus. Tako je i sa sokom i sa cajem. I ona, poput Kanite, utazi zedj sikom, jer uvijek poslije obroka hoce da dojiuser posted image To mi je malo cudno, ali dam joj jer nemam izbora, a i nije kriza s prevelikim dobijanjem na tezini, pa pustim. Da li Kanita siki po noci?! Ema jos uvijek da... Sto se tice dorucka, ja dajem zitarice. Ne znam da li si probala HIPPovu "Babys First Milk Pap". Probioticna je, te jednostavna za djecu koja se doje, jer se pravi s vodom. Ema tu voli, iako druge zitne manje. Neki dan sam kupila Rizolino i nije ga htjela nikako. I inace joj je dorucak najslabiji obrok, zato joj vec poslije dva sata dam voce, ili iz teglice ili sama pripremim nesto.
Dinciiii, kao sto ti cure rekose, stolica moze biti zelena iz raznih razloga. Isto kao i beba nervozna. Nadam se da ju je sada proslo i da je OK. Mozda je jela spinat ili brokoli ili prokule ili blitvu ili grasak... Sve to izaziva zelenu stolicu. Kazu i ako je malo prehladjen stomacic da zna biti zelena. Nekada su doktori govorili da je beba gladna, ali sada je ta teorija odbacena....
Skvo, i meni to zvuci kao trodnevna groznica. Ne sekiraj se za malo slabiji apetit. Desi se i odraslima. A koliko sam ja skontala, Umce je, masala, pravo napredno, te nece biti ostecena ako jedan dan nije jesna:)  
Ilhana, ja se slazem potpuno sa Nitom. Ako je temperatura preko 38, vodi pedijatru.
Enna, cestitke za zubeke!
Manuela, nisam prije skontala  da je bila godisnjica braka. Iskrene cestitke i jos puuuuuuuuno godina u ljubavi i zdravlju! I, naravno, ljupci Emiru.
Anushka, nadam se da ce i tvoje povrce dobro roditi:) Ema nije odusevljena bastom, a i mene strah ne daj Boze kakvog krpelja, pa je ni ne vodim. Nadam se da temperaturica nije nista ozbiljno.
Eto, drage moje. Ja sada odoh smoslajti metode da ovu minijaturu posaljem u carstvo snova.
Ljubimo vas sve!

< Poruku je uredio bebbe -- 3.6.2009 22:19:37 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 1294
3.6.2009 22:30:00   
mamma mumi
Skvoako je osip crven u nivou koze, rasporedjen po ledjima, guzi , sliven i nastao nakon 3 dana temperature, a s pojavom osipa nestala temperatura to je Roseola infantum ili exanthema subitum, virusno oboljenje obicno djece od 6 mj do 3 god., a terapija je simptomatska, dakle nema antibiotika i nije nista strasno, cesto se susrecem stim u praksi, nebrini, samo joj daj antipiretik i tecnosti

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1295
3.6.2009 22:32:34   
Okarica
Pozdrav žene! Moja je Iris u posljednje vrijeme tako zahtjevna da je ne mogu ostaviti ni  minut samu. Jedva odem i do wc-a. Nisam dugo posjećivala RR, tako da nisam baš mnogo u toku.
Bebbe, ja odavno imam problem sa tekućinom. Neće ništa. Sad hoće vodu i čaj, ali mi je problem što neće da pije na flašicu pa se patim kašikom. Najgore mi je kad je stisne zubićima i ništa ne proguta. Presvlačim je nekoliko puta u toku dana. Stolica joj je tvrda i vidim da se napreže kad kaki. Iris isto jede te mliječne kaše od HIPP-a, a najdraža nam je ona sa jabukom i komoračem (plava kutija za laku noć), koju u posljednje vrijeme nigdje ne mogu da nađem.
Što se temperature kod beba tiče, ja sam uvijek za onu varijantu da je bolje skidati na vrijeme, jer kad ode preko 39, onda je ne možeš ni skinuti. Želim svim bebicama brzo ozdravljenje.
Čestitam svima na novim zubićima. Mi imamo ukupno četiri.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1296
3.6.2009 22:38:44   
žana o8
Evo da se i mi malo javimo na ovu temu.
Još nijednog zuba nemamo, ali nam je zato osmjeh od uha do uha. user posted image  Nećemo da jedemo, skoro pa ništa, pa se mama sikira , plače i živčana je. user posted image  Ali zato pužemo, otvaramo ladice i vadimo tatine gaće, hodamo uz namještaj, pa lupimo guzom od pod, čupamo mamu za kosu. i druge slične nestašluke. Da ne zaboravim, više ne želimo da se vozamo u kolicima, nego mama ( ili tata) moraju me nosati!

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 1297
3.6.2009 22:44:28   
Ilhana RR
bebbe rijesit ce se spavanje, i ja sam sa Lamijom imala problema i evo da kucnem od drvo masala vise od sedmicu dana zaspiva sama i spava po svu noc, a do neki dan sam je ja morala ljuljati na nogama i budila se jednom eventualno dva puta po noci... sinoc je malo zezala ali to zato sto je bolesna...

Evo, konacno znam u cemu je stvar. 4 nova zubica joj evo samo sto nisu provirila... evo sad sam je okupala, kazu stari da je dobro dijete okupati kad zubi trebaju da iznicu, zapravo tjeme i stavila joj na cetkicu za zubice onu kremu sto mi je doktor prosli put prepisao za njene desne pa je masirala desne i evo konacno je se umirila i spava... nadam se da ce joj brze proci nego prosli put kad je odjednom 7 zubica krenulo pa je bolilo danima... dusa me boli kad je vidim kako mi je tuzna... Temperatura joj nije visoka, trenutno je na 37,9 tako da je dobro i pocela joj je spadati ja mislim kako smo je okupali jer nije vise bila vruca...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 1298
3.6.2009 23:06:23   
bebbe RR
Okarice, ja sam problem tvrde stolice rijesila tako sto joj u obroke dodajem par kapi ulja i supenu kasiku soka od jabuke i supenu kasiku vode, cak i u mesno povrtne. Ali, cudno mi je da ne pije nista... No, sta mogu. Isto nece nikakvu flasicu, ma nista... Cestitam za zubeke, dragoj Iris. Mi smo jos sasvim krezave!
Ilhana, nadam se da imas pravo. Ema je tek sada zaspala i to opet - na siki. Super da si skontala da Lamiju muce samo zubici, da nije nista ozbiljnije. Mene je temperatura strah, jer im je Anja bila sklona i sa dvije godine je cak i fibrilnu konvulziju (poznato u narodu kao fras) dozivjela. Srecom, bez posljedica.   

Neposredna veza do poruke: 1299
3.6.2009 23:08:27   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: žana o8

Evo da se i mi malo javimo na ovu temu.
Još nijednog zuba nemamo, ali nam je zato osmjeh od uha do uha. user posted image  Nećemo da jedemo, skoro pa ništa, pa se mama sikira , plače i živčana je. user posted image  Ali zato pužemo, otvaramo ladice i vadimo tatine gaće, hodamo uz namještaj, pa lupimo guzom od pod, čupamo mamu za kosu. i druge slične nestašluke. Da ne zaboravim, više ne želimo da se vozamo u kolicima, nego mama ( ili tata) moraju me nosati!

Opusti se, tvoja nervoza nece nijkednoj pomoci! Vidis da je zdrava! Jede koliko moze i koliko joj treba! Da joj sta fali, ne bi taj osmijeh uhe dir'o:)

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *