|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sta koristite kao zastitu ??
28.5.2009 20:20:42   
cicana
Pozdrav drage moje forumistice, mozda nije za ovu temu ali ja bih da vas priupitam za savjet. Porodila sam se prije 15 dana i odkako sam dosla kuci svaki muzev dodir me strasno uzbudi, sta vi mislite dali je jos rano za vodjenje ljubavi; rodila sam carskim rezom. I nekrvarim evo vec drugi dan.

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 201
28.5.2009 20:32:35   
larina
koristimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 202
29.5.2009 11:01:58   
emma.L
crazy little thing,

ja sam isto koristila Yasmin i super ih podnosila. Na prvom ginekološkom pregledu nakon poroda sam pitala za dojenje i pilule i dr mi kaže da se u prvih pola godine ne preporučuje, ali da se nakon 6 mjesci može dojiti i piti pilula. Pošto sam potpuno prestala s dojenjem, planiram otići ovih dana na pregled i uzeti ponovno pilule nakon sljedećeg menzesa. Tada sam najmirnija.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 203
29.5.2009 11:28:52   
manuela RR
I ja sam još jedna od korisnica Yasmina čim prestanem sa dojenjem planiram ponovo početi da ih koristim,meni su one super odgovarale.user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 204
29.5.2009 11:31:23   
Skvo RR
Ja sam koristla yasmin i imala sam nuspojavu---glavobolja i povisen pritisak, iz tog razloga mi je zabranjeno koristenje hormonskih pripravaka...
Kod nas je zakon" guma glavu cuva"!
user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 205
29.5.2009 12:44:29   
juni
Drage moje, ne zelim vas prepadati ali moram podijeliti s vama ovu vijest koju sam upravo procitala jer vidim da dosta vas ili koristi ili namjerava koristiti ove pilule.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarka-ostala-paralizirana-od-yasmina/435852.aspx

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 206
29.5.2009 12:50:04   
neki
A Boze sacuvaj,ja se taman nakanim na piluleuser posted image user posted image user posted image Izgleda da ce ostati kao i dosad,kondomi ili "cuvanje"user posted image

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 207
29.5.2009 13:03:48   
dinciii
IZVORNA PORUKA: juni

Drage moje, ne zelim vas prepadati ali moram podijeliti s vama ovu vijest koju sam upravo procitala jer vidim da dosta vas ili koristi ili namjerava koristiti ove pilule.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarka-ostala-paralizirana-od-yasmina/435852.aspx

to sam i ja govorila,cak su dvije umrle od yasmin.al je to do tih tableta a ne do svih.tako je receno.

ipak mislim da ne bi trebalo bit takvih posljedica mozda jedino kad je neko alergican na pojedine supstance,ili????

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 208
29.5.2009 14:28:57   
emma.L
I to sam pitala ginekologa, jer sam nedugo prije ovih slučajeva počela koristiti Yasmin i onda vidim ovo. Rekao je da ako se  urade jetrene probe i nema nikakvih alergija na supstance, kao i svaki hormonski pripravak donosi rizike, ali bi trebao biti siguran za tu osobu. E problem je ako se i andol uzme na svoju ruku.
A dobro znam kako odvratni simptomi i nus pojave mobu biti- od triquilara sam dobila 3 kg za mjesec i to sve u grudima (grozno sam izgledala user posted image , gore nego kad sam se porodila), od Diane sam imala migrene i mučnine i zapala u depresiju- baš je bilo gadno. Tako da mi samo Yasmin odgovara, a sad zadnji put kad sam pitala dr trebam li mijenjati, pošto su kao namijenjene mlađim djevojkama koje nisu rađale- on kaže da se 'isproban konj ne mijenja'. Nekako bih i ja voljela da ima šta drugo, nije ti svejedno kad ovo sve pročitaš.  

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 209
29.5.2009 14:35:23   
tea lana
joj ja sam od Logesta imala takve glavobolje da kad sam otisla nasim strucnjacima u hitnu nakon 15 dana nesnosnih bolova, poslali me u bolnicu sa dijagnozom meningitisa.Lijepi kondomi.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 210
29.5.2009 14:37:44   
emma.L
user posted image  ama lijepi kondomi, ali hajd' im vjeruj. nešto sve više razmišljam o toj spirali, ali pošto imam česte infekcije (svaka sitnica mi ih izazove, i najmanji stres) ne znam baš da mi je to rješenje user posted image .

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 211
29.5.2009 14:39:53   
manuela RR
I ja sam upućena u dešavanja u vezi pilula Yasmin,ali tako ekstremne posljedice nastaju kad osoba već ima problema samo što Yasmin to kao i svaka hormonska pilula onda pojača.
Isto tako žene koje imaju problema sa trombom,Yasmin ili bilo koja hormonska pilula samo pojača te probleme,
smatram ako se uradi adekvatna analiza krvnih nalaza što će svaki ginekolog uraditi prije preporuke pilula,da ne bi trebalo biti ekstremnih posljedica.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 212
29.5.2009 14:43:12   
D_K
joj meni nekako sama pomisao na mehanicku spiralu izaziva nelagodu - koliko groznih prica sam cula o tome ali mozda se i zene zapuste - stavi spiralu i ojha 10 godina ne ide na pregled..
a kad procitam sve nuspojave mnogo reklamiranih pilula nije bas veselo.. a bas je neko vece na tvsa bila tema - oralna kontrac.. i ona doktorica hvali li hvali - te smanjuje simtome PMS-a, te skracuje menzes, te zena se bolje osjeca - ne idi ne pitaj..

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 213
29.5.2009 14:45:57   
tea lana
IZVORNA PORUKA: D_K

joj meni nekako sama pomisao na mehanicku spiralu izaziva nelagodu - koliko groznih prica sam cula o tome ali mozda se i zene zapuste - stavi spiralu i ojha 10 godina ne ide na pregled..
a kad procitam sve nuspojave mnogo reklamiranih pilula nije bas veselo.. a bas je neko vece na tvsa bila tema - oralna kontrac.. i ona doktorica hvali li hvali - te smanjuje simtome PMS-a, te skracuje menzes, te zena se bolje osjeca - ne idi ne pitaj..

meni je stvarno menstruacija bila redovita u sat,puno manje bolna nego sad,PMS skoro pa i nisam osjecala ,al sam zato imala glavobolje od kojih sam sizila bukvalno.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 214
29.5.2009 14:49:22   
neki
Dobra si Tea lana,lijepi kondomiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 215
29.5.2009 14:51:54   
D_K
e toga je mene strah.. onda ja vec pijem hormone za stitnjacu a kad sam jednom pila od ginekologa propisani hormonalni pripravak dobila sam alergiju - sva se izasula.. a da eksperimentisem - hm, previse rizicno.. ne znam - bas nesto razmisljam o ovoj temi i interesantno mi je procitati vasa iskustva..

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 216
29.5.2009 14:58:51   
Schecherlemica
Meni je Yasmin bio odlican.Koristila sam ga vise od godinu dana,prije nego sto smo poceli raditi na bebici.
Nikakvih nus pojava nisam imala,menstruacija tacno u dan,bez bolova i nervoze.
Ma super.To je moje iskustvo...

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 217
29.5.2009 15:03:15   
D_K
eh ta nervoza prije menzesa - mislim da je moj muz dobro naculio usi kad je pricala o smanjenju tegoba i o PMS-u - on je na prvoj liniji  :((

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 218
29.5.2009 15:07:58   
neki
E moj svaki put ispasta kad je PMS u pitanju,ja sam tad ko zapeta puskauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ujedamuser posted image user posted image user posted image A sinoc je zakunjao kad je bila emisija o PMS-uuser posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 219
29.5.2009 16:57:50   
DiBi
Eh evo mene i na ovoj temi user posted image Moje iskustvo...sve dok smo koristili zaštitu naravno nije ništa bilo...prvi put kad je nismo koristili, ali bukvalno prvi put, odma se pojaviouser posted image .
Mi smo planirali trudnoću. Ali smo mislili da neće doći tako brzo, ali eto desilo se...Da bar sad hoće biti sve o.k do kraja.user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 220
29.5.2009 18:29:32   
Crazy little thing
A to za končić nisam znala, ja sam mislila da baš viri ko kad tampon stavim..

A još me boli na mjesetu gdje su me zarezali i gdje mi je šav.. Još se kome dogodilo??user posted image

< Poruku je uredio Crazy little thing -- 29.5.2009 18:31:40 >

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu DiBi)
Neposredna veza do poruke: 221
29.5.2009 21:42:22   
mišur
Ne znam kad si se porodila, Crazy little thing, ali mene je isto dugo bolilo na mjestu rane..
Sigurno bar tri mjeseca nakon porođaja...Valjda je to normalno,ipak je šivano!
Ali nisu to bili neki bolovi, više peckanje i zatezanje...

A sad da se malo nadovežem na temu pilulauser posted image
Ja sam prije poroda godinama uzimala Logest i nikakvih nus pojava nisam imama-meca je stizala u satuser posted image , kratko trajala i nije bilo bolova..Ni grama se nisam udebljala...
Kad sam se porodila, pošto sam dojila, odlučila sam se za spiralu iz upravo tog razloga...
A morala sam se nekako zaštititi..Ja nikako ne vjerujem u kondome, a ja i mm ih baš ne volimo...user posted image
Pošto nismo htjeli novu bebicu odmah, spirala mi je bila najbolje rješenje...
E sad... već sam pisala o mom končićuuser posted image i iskustvom sa vađenjem spirale, tako da bih sljedeći put dooobro razmislila prije nego što je stavim...

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 222
29.5.2009 21:46:15   
tea lana
misur ja upravo radi tvoje price o spirali ne usudim je se ni staviti,dobila sam fobiju od nje.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 223
29.5.2009 22:13:32   
mišur
Ma to je kod mene bio baš izuzetak!
Rijetkost da se to desi, ali eto desi se...
Ja ne znam šta ću kad budem drugo dijete rodila, aBd...
Ni pilile, ni spirala, ni kondomi...user posted image
Šta još ima od te kontracepcije da ste koristile?
Danas čitam o novinama o ABC filmu, nekakvom flasteru i gelu?
Ima li neko iskustva sa ovim stvarčicama?user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 224
30.5.2009 11:32:18   
škorpija
Ja sam Triquilar koristila sedam godina, bio mi je super, nikakvih nuspojava, menstruacije nisam ni osjećala, a kad sam ih prestala piti, dva mjeseca sam se čuvala da se organizam iščisti od hormona i odma nakon toga sam ostala trudna bez ikakavih problema. Sad sam mislila početi koristiti Yasmin, kontam one su ipak malo bolje, ali opet što ekperimentisati kad mi je triquilar super odgovarao, spiralu ne bih, a kondom neće onuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *