Anushka
|
dobro jutro drage mame i bebice, mi smo ispratili tatu na posao i opet zaspali, obzirom da je noc bila burna.. inace smo imali kao malih problemcica ali nista strasno, ja sam prije dva dana isla u tesanj poslom i mm je cuvao malog tih 5 sati mog odsustva. Alen nije spavao nikako u tom periodu, ali kad sam dosla vidjela sam mu osip oko vrata, pod rukom se osjetio onako grub i sitan i pomalo crvenio, pa sam predpostavila da je od vrucine i znojenja (bilo je bas sparno) i odmah mm-u ocitala bukvicu sto ga nije odveo kuci poslije 11 sati nego se dijete znojilo napolju i tako.. i onda juce bilo OK osip se kao poceo povlaciti, i kad je dosao sa posla mm ga uzme i dok sam se ja po kuci zabavila vratim se i vidim ovaj put drugaciji osip po nadlakticama kao da ga je nesto izujedalo dosta crveno sa tackicom u sredini, i isprepadam se, i onda sam ga potpuno skinula i gledala gdje se pojavljuje i kako nestaje, i na kraju napunila kadicu vodom i stavila kamilice i banjao se bar 15tak minuta i okupao i mene sav sretan i smirila se koza. Bas sam se zabrinula jer nije ni jeo nista sto inace nije, nije ni dirao nista novo, jednostavno iz cista mira iskocilo.. a nije ga svrbilo, on se sav sretan igrao kao da mu nista nije.. inace smo probali hippov griz od cokolade prije 3 noci, pa sam ja pravila i naredne dvije noci ali bez cokolade i odusevljen je, cak odbije flasicu i trazi kasikicu, i sve govori mmm ma lutkica moja. Ali ga ne drzi dugo, opet svakih sat trazi bar dva gutljaja bilo cega, a ja po inerciji nudim da doji i tako da je zabavno.. jos je nocas bilo jake grmljavine i pljuska pa ga je lupanje kise po limu probudilo nekoliko puta, uglavnom vrlo losa noc sto se spavanja tice, ali jutros gledam osip se uglavnom povukao, i onaj od juce i onaj ispod vrata.. sto se tice hrane, probao je gluten u keksolinu i karamelinu bez reakcija sa 6,5 mjeseci, a ta lina mu pravim na obicnom mlijeku i svidja mu se, malo vise je prduckao ali je i to proslo. Pravila sam mu i puru i griz isto tako, i probao je malo milerama sa purom. Nisam mu davala sir i jogurt jos uvijek. Mlijeko je probao sa 6mjeseci i 7 dana. Ne dajem mu samo mlijeko, nego prokuham alpsko mlijeko 3,5%masnoca iz tetrapaka i bez razblazivanja napravim kasicu. Jedino me cudi sto ne zna da se opusti na stomaku.. okrece se stalno, puze, gura se i sl ali se ne vraca sam na ledja, niti se opusti, kad spusti glavicu malo grize svoju rukicu i u dreku da ga dignem ili okrenem.. u snu se cesto okrene na stomak, ali se odmah probudi i doziva me.. cestitke amberi napokon na zubicima!!! remzy, mozda ti je i lakse sto zaspi napolju da mozes drzati na oku ovo drugo dvoje.. uh kako god nije ti lako ali sigurno ti nije dosadno!!! bebbe utjesi ti mene za taj prirodni zaostatak kako ga nazva dr, al je meni uspjeh kad 4 sata nista ne jede niti pije. Pratila sam i u prosjeku svakih sat i pol do dva ili jede ili pije, nekad manje nekad vise, ali ne moze proci 2 sata bez necega. Jos ima 3 cvrsta obroka, a nekad i 4, ali svejedno.. a bez bzira sto kazu da je normalno 12h bez hrane, meni je to puno, posebno za bebice koje toliko rastu, meni bi bilo dosta 6-8 sati:) mi alena pustamo da se oslanja na noge koliko hoce, ali ga ne podupirem da sjedi sa osloncem, sjedi koliko hoce samo ponekad meni u krilu sjedi i mazi se a ista je prica i kod mene sa slicnosti - obojica bi se drzala daljinskog, tastature i sisa:=)))dinciii to je rejhana skontala da se mozete odvojiti pa se buni:) a i zna vec traziti sta hoce! bravo za nju! nita, dok doji time nadoknadi sve sto joj fali, odnosno sto kazu,dojenje joj je hrana a sve ostalo dohrana. A ne znam koliko je "dovoljno" vode? a kanita se edukuje na svoj nacin, dobro stignes da reagujes da ne strpa sve u usta! mi imamo slikovnicu o bojama jos od 5 mjeseci, i bas voli da gleda boje i slike, ali naravno, poslije lupanja po njoj, dolazi na red trpanje u u sta i grizenje! skvo znaci umica se igra sa vodom, hehe, i probala je jogurt! mene nesto strah tih kiselih stvari pa pocela sa mileramom, sve nesto kontam kako ce crijeva podnijeti nove bakterije.. neka ona masala fino jede! ilhana, i kod tebe spavanje kako koji dan.. ali bravo za toliko dugo spavanje, meni je to jos uvijek nezamislivo.. i neka si joj sredila frizuricu za momka, hehe i mi imamo curu, samo su se tek upoznali, hehe ena nam je veelika cura! masala i cestitke za tolike zubice.. izgleda da su mnoge bebice reagovale na ove vrucine pa na promjenu vremena.. a poruku sam pisala iz tri dijela.. u sat vremena tri budjenja:( puno pozdrava mamama i bebama!
|