|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
27.5.2009 12:55:13   
Skvo RR
Bebbe....znas kako ces sa tekucinom, jedna kasikica dohrane, jedna kasikica tekucine i tako  naizmjenicno....mislim da ce ti to 100% upaliti.
A hvala na komplimenitima...user posted image
Ma ne takmicim se, nego mi bilo fora da stavim slikicu.....user posted image user posted image user posted image

Ilhana, hvala na savjetu, probat cu i to.....user posted image

Poljubac!

< Poruku je uredio skvo -- 27.5.2009 12:57:18 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1226
27.5.2009 14:51:56   
nita
Bebbe, hvala na odgovoru! Baš me nasmija sličnost između Eme i njenog tateuser posted image I mi imamo problem s pijenjem vode. Davala sam joj iz šoljice, nešto popije, ali više završi pod vratom. Ovih dana joj vodu sipam u malu flašicu kojom se igra, pa i tako nešto popije. Sve je to i dalje malo. Čaj ponekad (rijetko kad) popije i preko 100 mi. Kaže mi doktorica na prošlom pregledu da i nije strašno ako ne pije dovoljno vode ako još uvijek doji.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1227
27.5.2009 22:06:02   
bebbe RR
Skvo, to sam negdje citala, ali tek se sjetih sada kada vidjeh tvoj post. Probacu, hvala ti puno! Nadam se da je kupanje danas proslo zabavno.
Nita, meni je i to kada kazes da popije 100 mililitara, pa makar rijetko, super! Ema nikako i nista iz flasice, iako joj dam da se igra. Sve stavlja u usta, cak i flasicu, ali ne onaj dio koji bi trebala - cuclu. Probacu ovo sa pokojom kasicicom dok je hranim, ako bude islo. Ako ne, sacekacu da pocne stabilno sjediti, pa trening sa casom. Kupila sam joj i Magic Cup, ali nista. Doduse, cese desni onim kljunom i to je sve za sta nam sluzi.
Gdje su nam ostale mamice i bebice?! Mi smo danas imali cudan dan. Ema pokazuje neku izrazitu sklonost prema meni, koje jos juce nije bilo. Cak je plakala i kada ju je MM od mene uzeo. Bas cudno... Mislila sam da je prerano za tu fazu... Moracu potraziti nesto o tome u svojim knjigama. A mozda je i reakcija na jucerasnju vakcinu... Uglavnom, danas je bila kenjkava cijeli dan, jedva pola sata sve skupa spavala, povratila poslije rucka, ali kasnije nije pokazivala nikakve znakove slabosti, i jedva sam je uspavala... Nadam se da ce biti sve u normali sutra!
Ljubim vas sve! Laku noc!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1228
27.5.2009 22:53:29   
dinciii
Drage moje kako ste mi,ja sam dobro i REjhanica hvala bogu,slusa fino jede pajki mashala user posted image user posted image user posted image bebbe i moja je nedavno pocela plakat kad sam krenula u kuhinju a ona ostala sa mm,il jucer npr.mm cuvao bananu a ona grizla bananu i kad je odmakao (cijelo vrijeme ga bilo strah da nece veci dio odgrist)kad je pocela da vristi sve dok joj nije opet dao ona se nije smirila user posted image user posted image user posted image user posted image

okrece se na veliko,sad je na jednoj strani cas na drugoj,izgleda da najvise voli spavat na stomaku jer je spustim fino i kroz pola sata kad odem da provjerim ona na stomaku,i to sva opustena user posted image

kako su mi ostale bebice?

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1229
28.5.2009 1:15:28   
remzy
evo mene da se javim!!!
prije svega veliki pozdrav za sve mame i njihove bebice!!!user posted image user posted image user posted image
neznam dali se vama desavalo ovo-ja vec tri puta na ovoj temi napisem poruku i kad je potvrdim ona se uopce ne pojavi!!!user posted image i to me toliko naljuti ,a joj..user posted image a ja se bas potrudim da napisem malo duzu poruku ,a ono ,uh...
e sto se tice nas ,ma mi smo superrrrrrruser posted image ,svi nestrpljivo cekamo Lamijin raspust ,pa da malo mahalamo!!!!
Amberi su nam NAPOKON nikli prvi zubici ,donje dvije jedinice!!user posted image user posted image
Ovih dana smo izlazili napolje i bilo nam je extra ,samo Ambera nam  dok izade napolje i malo se provoza u kolicima zaspi tako da ni nezna" ni kud je posla ni kud je dosla"!!!user posted image
evo ovo kratko javljanje u ovim sitnim satima!!!user posted image
nadam se da ce da prode poruka!!!

pusa za mame i njihove bebice!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1230
28.5.2009 6:52:57   
bebbe RR
Dobro jutro, mile moje!
Opet sunce sija i strasni pljuskovi padaju u zaborav!
Emica je nocas bila OK. Jos uvijek spava. Sikila je u 3 i u 6. To me malo cudi, da ne moze izdrzati 12 sati bez hrane, koliko bi trebala u ovom uzrastu, ali dr mi kaze da nadoknadjuje porodni zaostatak i da je to normalno. Ja cu malo po kuci srediti, a onda ce mi doci drugarica na kaficu, koju dugo nisam vidjela, pa se veselim.
Eto, samo kratko od mene! Zelim vam lijep dan!
Amberi cestitke za prve zubice!

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1231
28.5.2009 9:04:15   
Anushka
dobro jutro drage mame i bebice, mi smo ispratili tatu na posao i opet zaspali, obzirom da je noc bila burna.. inace smo imali kao malih problemcica ali nista strasno, ja sam prije dva dana isla u tesanj poslom i mm je cuvao malog tih 5 sati mog odsustva. Alen nije spavao nikako u tom periodu, ali kad sam dosla vidjela sam mu osip oko vrata, pod rukom se osjetio onako grub i sitan i pomalo crvenio, pa sam predpostavila da je od vrucine i znojenja (bilo je bas sparno) i odmah mm-u ocitala bukvicu sto ga nije odveo kuci poslije 11 sati nego se dijete znojilo napolju i tako.. i onda juce bilo OK osip se kao poceo povlaciti, i kad je dosao sa posla mm ga uzme i dok sam se ja po kuci zabavila vratim se i vidim ovaj put drugaciji osip po nadlakticama kao da ga je nesto izujedalo dosta crveno sa tackicom u sredini, i isprepadam se, i onda sam ga potpuno skinula i gledala gdje se pojavljuje i kako nestaje, i na kraju napunila kadicu vodom i stavila kamilice i banjao se bar 15tak minuta i okupao i mene sav sretan i smirila se koza. Bas sam se zabrinula jer nije ni jeo nista sto inace nije, nije ni dirao nista novo, jednostavno iz cista mira iskocilo.. a nije ga svrbilo, on se sav sretan igrao kao da mu nista nije..
inace smo probali hippov griz od cokolade prije 3 noci, pa sam ja pravila i naredne dvije noci ali bez cokolade i odusevljen je, cak odbije flasicu i trazi kasikicu, i sve govori mmm ma lutkica moja. Ali ga ne drzi dugo, opet svakih sat trazi bar dva gutljaja bilo cega, a ja po inerciji nudim da doji i tako da je zabavno.. jos je nocas bilo jake grmljavine i pljuska pa ga je lupanje kise po limu probudilo nekoliko puta, uglavnom vrlo losa noc sto se spavanja tice, ali jutros gledam osip se uglavnom povukao, i onaj od juce i onaj ispod vrata.. sto se tice hrane, probao je gluten u keksolinu i karamelinu bez reakcija sa 6,5 mjeseci, a ta lina mu pravim na obicnom mlijeku i svidja mu se, malo vise je prduckao ali je i to proslo. Pravila sam mu i puru i griz isto tako, i probao je malo milerama sa purom. Nisam mu davala sir i jogurt jos uvijek. Mlijeko je probao sa 6mjeseci i 7 dana. Ne dajem mu samo mlijeko, nego prokuham alpsko mlijeko 3,5%masnoca iz tetrapaka i bez razblazivanja napravim kasicu. Jedino me cudi sto ne zna da se opusti na stomaku.. okrece se stalno, puze, gura se i sl ali se ne vraca sam na ledja, niti se opusti, kad spusti glavicu malo grize svoju rukicu i u dreku da ga dignem ili okrenem.. u snu se cesto okrene na stomak, ali se odmah probudi i doziva me..
cestitke amberi napokon na zubicima!!! remzy, mozda ti je i lakse sto zaspi napolju da mozes drzati na oku ovo drugo dvoje.. uh kako god nije ti lako ali sigurno ti nije dosadno!!! bebbe utjesi ti mene za taj prirodni zaostatak kako ga nazva dr, al je meni uspjeh kad 4 sata nista ne jede niti pije. Pratila sam i u prosjeku svakih sat i pol do dva ili jede ili pije, nekad manje nekad vise, ali ne moze proci 2 sata bez necega. Jos ima 3 cvrsta obroka, a nekad i 4, ali svejedno.. a bez bzira sto kazu da je normalno 12h bez hrane, meni je to puno, posebno za bebice koje toliko rastu, meni bi bilo dosta 6-8 sati:) mi alena pustamo da se oslanja na noge koliko hoce, ali ga ne podupirem da sjedi sa osloncem, sjedi koliko hoce samo ponekad meni u krilu sjedi i mazi se a ista je prica i kod mene sa slicnosti - obojica bi se drzala daljinskog, tastature i sisa:=)))dinciii to je rejhana skontala da se mozete odvojiti pa se buni:) a i zna vec traziti sta hoce! bravo za nju! nita, dok doji time nadoknadi sve sto joj fali, odnosno sto kazu,dojenje joj je hrana a sve ostalo dohrana. A ne znam koliko je "dovoljno" vode? a kanita se edukuje na svoj nacin, dobro stignes da reagujes da ne strpa sve u usta! mi imamo slikovnicu o bojama jos od 5 mjeseci, i bas voli da gleda boje i slike, ali naravno, poslije lupanja po njoj, dolazi na red trpanje u u sta i grizenje! skvo znaci umica se igra sa vodom, hehe, i probala je jogurt! mene nesto strah tih kiselih stvari pa pocela sa mileramom, sve nesto kontam kako ce crijeva podnijeti nove bakterije.. neka ona masala fino jede! ilhana, i kod tebe spavanje kako koji dan.. ali bravo za toliko dugo spavanje, meni je to jos uvijek nezamislivo.. i neka si joj sredila frizuricu za momka, hehe i mi imamo curu, samo su se tek upoznali, hehe ena  nam je veelika cura! masala i cestitke za tolike zubice.. izgleda da su mnoge bebice reagovale na ove vrucine pa na promjenu vremena.. a poruku sam pisala iz tri dijela.. u sat vremena tri budjenja:( puno pozdrava mamama i bebama!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1232
28.5.2009 9:56:54   
Skvo RR
Dobro jutro drage moje,

evo da se i mi javimo....Umce evo gleda crtane, a mama po obicaju visi po RR-u. Jucer popodne smo se bas nasetali...bili smo u BBI, kupovali neke robice za more...Kupila sam Umi troje lijepih capri pantalonica.., sve ih je povadila iz kese i cuvala dok se vozala u kolicima...heheh...mamino dijete...
Uglavnom, setali smo, spavali, rucali kasicu...stvarno je bila za 5!
Jedino je plakala, kada sam je vadila iz auta, sto sam joj ugasila teletabise, sve je rucicama pokazivala "daj, daj" dok sam je vodila prema haustoru...user posted image user posted image user posted image

Toliko od nas...!!!

Ljubnite bebice!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1233
28.5.2009 10:07:05   
new mama
E drage moje mame i bebice pozz i od nas dvije,i kod mene Ajna evo haos pravi,izvadila novine iz stola i cupa list po list,haos napravila,user posted image user posted image user posted image user posted image ,kod nas standardno,juce citav dan hodale,a sad nam je kisa pokvarila tako da smo u kuci,a u subotu odosmo u Livno par dana kodd mm familije,tako da neznam hocemo li se stici javiti,ali naravno mislit cu na vas i nedostajacete miuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ajna je nocas prespavala cijelu noc bez budjenja,a to se nije desilo ima tri mjeseca,valjda je kisa uninala,a i nije bilo vruce,tako da sam se i ja naspavalauser posted image user posted image user posted image
Eto toliko za sad od nas dvije,a ako stignem javim vam se i sutra
Veliki pozz i ljubite slatke bebareuser posted image user posted image user posted image user posted image
P.S. zaboravila sam napisati juce smo probali prvi put zumance sa spinatom i guza je sve smazalauser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1234
28.5.2009 16:05:22   
manuela RR
Evo i mi da se na brzinu javimo.
Kompijuter mi je pokupio neki virus pa skroz sporo otvara zato nas nije bilo,sutra ga nosim na popravku...

Emir je prehlađen,nosić mu začepljen,jadan muči se da diše po noći,i skroz slabo jedeuser posted image user posted image user posted image user posted image ,čistim mu nosić pumpicom,i stavljam korijen bijelog šljeza valjda će mu pomoći.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1235
29.5.2009 0:41:36   
Ilhana RR
Evo da se javim i ja, postajem zaboravna neznam jesam li juce pisala heheh =)
Evo mi danas bili od 9 do 13 u igraoni, pravo se izigrali i ja i Lamki hehe =)

Masala neurekla se *kuc kuc* ali evo sinoc je bila treca noc kako spava cijelu noc, od 20:30 do 8:30 (jos sam je ja jedva probudila)... tako da mi je izgleda ono mlijeko u hapi upalilo =) veceras su je zeznuli moj daidza i dinca, taman bila zaspala oni pokucase na vrata i probudise je, nije bila jos stigla utvrditi i onda plac plac plac i na kraju sam je morala dici tako da je veceras zaspala u 22 ali ponovo sama bez ljuljanja, dok smo gledale Ispuni mi zelju ona se nesto samnom mazila i smijala se i samo najednom dijete spava hehe... lezala na trosjedu pored mene, i ja je prabacim u krevetac =)

Mislim isto da dosta igra ulogu sto spava samo jednom dnevno sada. Vecinom zaspi mi oko 12-13 i onda spava po 2-2,5 sata tako da sam prezadovoljna.

Ali jos mi lose jede, neznam vise sta da radim... sutra ujutru u 9 nam stize drustvo na dorucak... pa sam kontala da napravim puru da vidim hoce li joj se svidjeti jer ja mislim da nikad nije to jela, ja joj nikad nisam davala ali mozda je kod moje mame to jela...
Mozda bude u drustvu htijela da jede jer danas je jela malo ko eto bolje kad smo bili u igraoni...

Jao, veceras kad sam je okupala stavila je ispred sebe i uzela fen (njoj koristim jedan mali fen sto je za putovanja, taman za nju jer nije jak) i fino joj napravila frizuricu, jao ko med medeni je izgledalaa =) mada je meni uvijek tako hehe... pa kad se smije uh joj kako je volim...

remzy Cestitamo zubice Amberi, nadam se da nece biti nikakvih problema oko njih i da je nece boljeti puno. Mi prve nismo ni primjetili ali zato sve ostale hehe...

Nita jesi li probala one flase sa kupovnom vodom, znas one sto imaju onaj pipak? Mozda joj bude interesantno tako... ja srecom taj problem nemam, od prvog dana je dobivala vodu pa tako da to najvise voli, sokice nepije nikako jer joj to negodi...

Skvo jesi li uspijela sa kupanjem?

Anushka vidim pises da mali hoce svako sat nesto da gutne, jesi li probala da mu odredis vremena kad jede i tako to? Moja mala je isto mogla svako sat da jede ali po malo i onda sam jedan dan pustila je da se isplace ali da prodje bar 3 sata izmedju obroka, kad bi puno plakala davala sam joj vodu i ona koji gutljaj i usuti i tako sam je navikla da jede svako tri sata... Jogurt mozes poceti da dajes ali onaj bez ikakvih ukusa, vidjet ces svidjet ce mu se ;) moja mala najvise voli jogurt, ja ujutru vecinom pijem jogurt uz dorucak ona popije usput 1,5 dl sama hehe...
A za spavanje neznam sta da ti kazem, bice valjda jednog dana isto hehe =) tjesim se kad pocne u obdaniste da ce biti bolje spavanje jer ce ustajati rano a po citav dan su napolju, cak i spavaju napolju pa valjda ce od onog friskog zraka i spavati...

new mama neka Ajne neka cupa listove u novinama, moras i ti imati sta da radis a ne samo po RR da visis :P hehehe

Manuela nadam se da nam je mali Emir bolje i da ce ga brzo proci prehlada, nema nista gore nego kad su pilici bolesni...

eto moje mlade dame, ja pokupi ovaj vas fazon sa boldiranim imenom hehe =)
Idem sada na spavanje, cujemo se sutra. Velika pusa za vas sviju i procitajte temu o humanitaroj, mozda koga poznajete kome treba neka humanitarna pomoc u smislu ovog sto prikupljamo.

Pusaaa!!!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1236
29.5.2009 9:13:04   
bebbe RR
Dobro jutro, mamuske i bebuske!
Kod nas sunce sija, ali nije tako toplo jer je nocas kisilo. Ema se je probudila rano, vec u pola osam, tako da mi je  poremtila nas uobicajeni dnevni ritam. Juce je bila cijeli dan prilicno kenjkava. Ne znam zasto. Mozda zubeki?! I ponasala se je posesivno prema meni... JedVa cekam da Anja bude na raspustu da se sto vise njome bavi, ne zato sto mi treba pomoc, vec da se ne navikne samo na meni visiti. I sa MM sam se dogovorila da ce je on cijeli vikend hraniti i sto vise se druziti sa njom. Juce smo bile u H&Mu i kupovale Emi raznih krpica. Nije da joj treba, ali slatke su mi bile, pa nisam mogla da odolim.
Za danas nemamo posebnih planova. Vjerovatno kakva setnjica i mozda trknemo do prodavnice!
Moracu pozuriti, jer mi Emce kmeci i nece da bude samo.
Svima vam zelim super dan i saljem milion pusica!

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1237
29.5.2009 9:56:07   
manuela RR
Dobro jutro i od nas...

Danas Emiru punih 7 mjeseciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko da je juče rođen,a  sad ko veliki sve  mi po kući rušiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sve mislim on beba,a juče nam navratili prijatelji čija beba ima 1.5 i ja se baš šokirala koliko mi je Emir porastao.
Valjda kako ga ja svaki dan gledam meni nema neke velike razlike dok tako ne vidim tek rođenu bebicuuser posted image i uočim svog momčinu.

Inače počeo je govoriti bab bab bab pa tako se moja mama najviše obradovala što je kao on rekao bakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vrijeme je zahladnilo i nek je baš,nešto mi je baš prijalo da spavam po ovom vremenu.
Emir se stalno budi oko 7 tako da ga ja samo prebacim u igraonu i ugrabim još sat-dva snauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozdrav za sve naše drugove i drugarice...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1238
29.5.2009 12:16:33   
nita
Dobar dan, mamice i bebice! Jutros smo išli na vakcinu. Ovaj put Kanita je primila dvije boce: u rukicu i nogicu. Doktorica nam je rekla da s glutnom sačekamo osmi mjesec, ali žumance obavezno da konzumiramo s mlijekom. Pitala sam je koje mlijeko, a ona kaže kravlje, ali bez kajmaka. Eto, opet razvlačenje pametiuser posted image Također, preporučila je da se usvoji sljedeći ritam hranjenja:
- u 6 sati dojenje,
- u 10 žumance s mlijekom,
- u 14 kašica od povrća,
- u 18 dojenje i
- u 22 dojenje i voćna kašica
Između obroka davati sok od mrkve.
Kanita doji znatno češće od ovog prijedloga. Ona doji često, ali količinski malo, pretpostavljam.
Sad je posmatram i kontrolišem temperaturu. Nadam se da ćemo i ovaj put proći bez sirupa.
Pusica

Neposredna veza do poruke: 1239
29.5.2009 13:06:34   
bebbe RR
Joj, Nita, ja cu poludjeti od svih tih nasih doktora! Meni moj rekao kravlje mlijeko da ne dajem cak do godine! A za gluten da nije frka! Sve razlicito! I Emci cesce doji, bas kao i Kanitica!
Samo nek nam princezica bude dobro i prodje bez ture! Ljupci u rukicu i nogicu!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1240
29.5.2009 13:18:21   
Anushka
dobar dan mame i bebe, mi kratko bili napolju i sad spava fino, nadam se da ce potrajati. manuela cestitke na punih 7 mjeseci, mi ih napunili prije 5 dana, bas kao sto kazes, tesko primijetiti koliko rastu hvala Bogu dok ne vidimo malesne tek rodjene bebice, jos kad se sjetim ove mrvice od jedva 2 kg.. bebbe vjerujem da nisi mogla odoliti shopping u H&Mu, godinama nisam bila (ne znam ni da li ima u bosni) ali se dooobro sjecam kako sam tu kao rijetko kad uzivala u shoppingu tamo nekad po evropi..ilhana nemamo bas tajming kad se jede ali imamo redoslijed:) sad bas gledam sta je niti dr rekla, mi dojimo po svu noc, pa je po dizanju iz kreveta neki lino nekad sa vocem ili pura ili nesto tog tipa, pa caj pa slana kasica pa caj ili sok ili banana isl, pa pred spavanje kasica ili opet neki lino ili griz ili neka zitna sa vocem, ali dojenje non stop u medjuvremenu i tokom noci.. nema sanse da ga pustim da otplace, niti me ista moze ubijediti da je djetetu potrebno isplakavanje bez obzira zasto, dajem ja njemu uglavnom caj ili sok ili vodu izmedju pravih obroka, ali toga se bas nabere u toku dana. Rijetko kad izgura vise od 2 sata bez barem caja ili vode, cak i kad spava sto me cudi ali se zaista probudi da uzme koji gutljaj i nastavi.. nekad se i ne probudi nego samo promrmlja nesto, uzmeskolji se i ja mu dam flasicu ili sisu prije nego se probudi i on nastavi spavati.. cuclu nece nikako osim jedne koja je sva od silikona ali nju naopako zvace jer je sva mekana i tako.. new mama, cestitke za uspjesno probavanje zumanca! nita ma sve ovo sa rezervom uzimam, ja sam neke stvari cekala po tablici neke nisam, npr jaja jos nisam i cekam 8 mjeseci ali kravlje mlijeko sam dala sa nesto vise od 6mjeseci u kasici, a gluten je probao u keksolinu sa 6,5mjeseci, doduse, ohrabrila sam se jer ni u mojoj ni u mmovoj siroj familiji nema bas nikakvih alergija na hranu pa ne ocekujemo da ce i alen imati.. ali vidjet ces po kaniti. juce je moja lutka probala kinder cokoladu i to tako sto mi je iz ruke oteo i strpao u usta i zagrizao, i posto mu se svidjelo nije htio pustiti dok se nije otopila u ustima.. a plazmu je izbacio iz usta i nece ni da cuje za nju, isto i sa onim suhim keksima od rize a i sa teletinom.. skvo od kada Uma prati crtane? Ovaj moj malo gleda fifi i dosadi mu i vikendom pocoya ali i to malo.. zadrzi se samo na vizualizacijama na winampu (tatino maslo) i za sada najdraza igracka su vrata, dijete vidi steku i skace od dragosti, i stalno je poteze i gura vrata.. gdje su ostale mame?kako su bebice? puno pozdrava od mene i alena 

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1241
29.5.2009 13:20:57   
Skvo RR
Draga Anushka,,,,gleda od 4 mjeseca...i to Teletabise, voli i Animal Planet, ali bas gleda...voli i laptop, i cita novine...ja bi opet volila da ona toliko nije preokupirana elektronskim i pisanim medijima...

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1242
29.5.2009 19:27:23   
manuela RR
Moj Emir voli reklameuser posted image user posted image user posted image user posted image
Dijete bude u kuhinji i to baš zaigrano,a čuje da su na TV-u počele reklame,prepuže kuću u sekundi da ih s mirom odgleda i kad se završe samo hladno nastavi da se igrauser posted image user posted image user posted image user posted image i tako stalno,svaki blok reklama odgleda a da ne trepne.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1243
29.5.2009 20:52:20   
dinciii
Drage moje evo i ja da se javim,danas smo cijeli dan skitale iako i vrijeme nije bilo bas fino al smo bile primorane jer smo isle u shopping,kupovala poklone za svakrvu,idemo ako bog da sutra za Zagreb i bit cemo do ponedeljka jer je ovde neki praznik....tako da me nece bit jer mi sveki nema interneta user posted image user posted image user posted image user posted image Rejhana je zadnja dva dana jako nervozna i samo se cese sa gumom za zubice tako da mislim da ce uskoro nesto proviriti ako bog da user posted image user posted image user posted image

inace je super,fino jede i sve,danas sam joj prvi put napravila hapicu od milupe sa ukusom cokolade uh sto se sturila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sva sretna.

kako ste mi vi i vase bebice?nisam vas stigla procitat jer valja mi jos puno toga spremit za sutra pa evo nikako da se nakanim da krenem.

Neposredna veza do poruke: 1244
29.5.2009 20:55:51   
dinciii
a sto se tice h&m to je meni omiljena radnja,obozavam tu radnju,sve Rejhani uzimam gotov tamo,ima prelijepih i preslatkih stvari,nedavno sam joj uzela citavu kolekciju miki mausa i jedva cekam ljeto da joj obucem jer joj crveno super stoji.al ja kad udjem nemogu da izadjem bez kese user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jos pogotov kad sam radila prije odmah do h&m na pauzi idem u h&m user posted image user posted image user posted image user posted image i odmah sebi kupim nesto....nemogu da odolim jednostavno....to je moja terapija moja ovisnost user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kad sam ljuta samo u shopping i sve me prodje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sto se ja vama ovde isprica....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1245
29.5.2009 21:01:11   
enna
Drage moje evo da se i mi kratko javimo malo prije smo stigli ui iz skitnje heheheh isl u kupovinu pa Eni da kupimo cipelice pa smo tesko nasli debela joj nona a ima visok ris pa bas tesko upili mo neke patikice i cipelice.
Ena je bila uzasna u prodavnicama inace ih nevoli a danas je bila bas nesnosljiva samo je kenkala plakala pojma nemam radi cega par zubica vidim samo sto joj nisu nikli a i sa stolicom par dana ima problem jako tesko se pokaki jos joj dajem voce voli ga narocito sljivu i sok od sljive ali dzaba nadam se da ce uskoro biti ok.
Evo sada idemo da se spremimo za spavanje p ce u krevet d i ja malo odmorim hehehehehuser posted image
Vidim a su bebice hB dobro i da slusaju svoje mamice ili ipak mame slusaju njihuser posted image .Pusica i bebama i mamama!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1246
29.5.2009 22:53:36   
Ilhana RR
Jao pa ti vasi doktori dole katastrofa...
Moja Lamija pije hapu od zoda - mislim da se ta zitarica tako zove koje je gluten. Ona to pije od 4 mjeseca, jes da je preporucljivo od 6 ali posto nikad nije htijela da pije AD mlijeko kako treba morala sam joj poceti sa tim a super je podnijela.

A ovde se za dorucak jede kasa od zoda- sa tim se pocne od 4 mjeseca. I moze se gluten uvesti odma cim dijete pocne da jede normalnu hranu, moja mala jede krisku hljeba dnevno odkako joj je 6 mjeseci...

Stvarno neznam sta da vam kazem, ja kad sam bila na predavanju u vezi dohrane beba rekli su da se jaje u hrani moze davati, da mogu jesti jagode odma ispocetka...

Mi smo danas bile citav dan u skitanju. Drugarice nam nisu mogle doci na dorucak... svedi malo cudno cas se **** cas se svadjaju... tako da smo ostale kod kuce, Lamki kad je se probudila dosla mi je snaha sa djecom i onda smo bili malo tu i otisli u grad. Vjetar je puhao ali vruc pa smo hodali malo po gradu. Kupila sam Lamiji neke stramplice i peskir za mora - ali necemo na more tako da ce biti za bazena hehe i usput sam od te prodavnice za rodjendan dobila jedan peskir za umivanje tako da sam to lamki ostavila.

Kupili smo isto malo sminke i ja sebi majicu i jos neke sice za puta...

Posle skitanja otisli smo kod mojih, gdje je deda cuvao Lamiju dok sam ja dosla kuci da prostrem ves da se susi i flasicu da uzmem. Naravno slusala je dedu i nesto mu pricala svo vrijeme hehe.
Kad je majka dosla sa posla mi smo otisli do trznog centra pored nas, tako da sam ponovo potrosila malo kesa... ovaj put uzela brushalter, pantalone i knjigicu Lamiji sa zivotinjama i jos sminke hahahah.... sta cu spremam se za bosne =)

Posle toga sam ja dosla kuci sa njom, mazile se i igrale dok ona nije zaspala...

Ucim je da spava bez ljuljanja i evo sad ce sedmica dana kako sama zaspiva i po danu i po noci =) whoooohoooo... ali sta cu moram jer u obdanistu je sigurno nece niko ljuljati a i nako ce spavati u kolicima napolju tako da je bolje da je naucim sto prije.

Evo 4 noci uspjesne, ako se nevaram, spava po svu noc bez budjenja =)

Anushka koliko puta po noci ga dojis? jel cesto? moja mala kad je napunila 6 mjeseci ja sam joj bila umanjila jedenje po noci, dvije noci je bilo malo teze ali posle lakse... kad je presla na dva puta da jede bilo je sasvim okej jer to je bilo oko 00 i oko 3 pa je prije tri mjeseca (ja mislim) preslo na jednom po noci oko pola 3 i sada hvala Bogu evo 4 noc bez ustajanja da jede, ujutru kad se probudi nedobiva vise flasicu nego joj dajem dorucak kriska ili keks sa mlijekom ili jogurt sa hljebom i super mi masala tako... Ovde svi doktori kazu da posle 6 mjeseci dijete nemora da jede po noci, razumijem ako dojis da je to dobro i trebas nastaviti sa tim, moja je pila AD mlijeko od 3. mjeseca tako da mi je bilo malo lakse sa ovim.
Meni je uglavnom uvijek sestrica Lamijina govorila da gledam da joj nedajem previse cesto da jede jer bolje se napreduje kad se daje sa 3-4 sata razmaka izmedju obroka. I masala moja Lamija super napreduje...

Nita neznam koliko je Kaniti, ali ako je kao Emi onda bih trebala par dana da pokusas da je naviknes da jede vise kolicinski... Moja Lamija je jela svako pola sata dok sam je dojila, do drugog mjeseca i onda vise nisam mogla, nonstop mi sisa visila van majice i bilo nezgodno kad neko dodje tako da sam joj jedan dan umjesto sise davala cucu kad place i hoce da jede i tako da je pocela da jede svako 3 sata ali onda kad jede posteno se najede....

eto toliko od mene za ovo pisanje =) idem malo se muzu priljubiti hehe... cujemo se drage moje i poljubite mi te medene bebice =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1247
29.5.2009 23:33:09   
new mama
Drage moje i ja cu da vas pozdravim,kako ste mi vi i vase slatke bebice i ja sutra idem u Livno vec sam pisala pa se najvjerovatnije necu  javljati,ima internet,ali neznam hocu li stici,tako me nece biti najvjerovatnije do srijedeuser posted image ,nedostajace te mi i javim vam se ako ugrabim vremenauser posted image
Kod nas standardno,danas spremanje,Ajna haos pravi po kuci,otvorila mi danas komodu i pocela bacati stvari vani,vadi novine,dere listove,to joj je glavno,gledam bebani vasi gledaju tv ma ona nema sance,samo da zjane praviuser posted image user posted image user posted image
Cestitke Emiru na 7 mjeseci,mashallah veliki momak i bravo za Kanitu i primljene boceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Eto toliko drage moje velika pusa od Ajne i mene i do skorog pisanja,odoh leciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1248
30.5.2009 7:50:39   
bebbe RR
Dobro jutro! Ja cu jutros samo kratko, jer mi se je Ema i prije sedam probudila, tako da nista od mog kafenisanja uz racunar! Kod nas sve klasika i OK, juce nismo bili nervozni, hB. Danas pocinjemo s uredjivanjem Anjine sobe, nadam se da ce ta akcija biti brza i bezbolna. Hehehehe....
Nita, kako nam je curica podnijela ckinu?! Nadam se da OK!
Manuela, sretno vam 7 mjeseci s danom zakasnjenja! Dinciii i Nem Mama, uzivajte u putovanju! Anushka, i Ema uredno gleda teve vec dva mjeseca, a najvise voli Baby TV i nekada ga gleda i po pola sata odjednom. Skvo, ne sekiraj se za medijsku ovisnost, hoce zena da je u toku dogadjaja, ako nista a onda u bebecem i zivotinjskom svijetu. Hehehehe.... Ilhana, kakva ti je to zitarica?! Ako imas rijecnih, molim te pogledaj. Mozda heljda?! Koliko ja znam o nasem jeziku, a znam, ZOD žitarica ne postoji, a bas me zanima sta vam to daju. I, Kanita i Ema su rodjene isti dan! Enna, super da ste si kupili maje cipe! Remzy, perete li zubeke:)))))?!
Pusa i lijep dan svima!

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1249
30.5.2009 9:27:31   
Ilhana RR
bebbe pogrijeslia sam jedno slovo, zob se zove zitarica ovako izgleda u normalnom stanju, naravno u prahu je ova sto Lamiji koristim...

user posted image

Sada se zove fullkorns välling hapa jer je njoj ipak preko godinu dana... fullkorn ovde znaci (cijelo) zrno (brašno od neljuštenog zrna, prekrupa) ovo iz rijecinka... a välling kasa mada ja to zovem hapa je je pije na flasicu ;) jer imaju gröt koje isto znaci kasa a jede se na kasiku kao pura i tako to ;)

Ovde je to najzdravije za jesti po njihovom misljenju, ima i zoba koji se "s taba" pa izgleda kao müsli...
Mozda ti je sada malo jasnije...

evo malo o Zobu

Zob je žitarica koja se od davnina koristi zbog svojih ljekovitih svojstava. Moderna znanost rasvijetlila je koje su tvari zaslužne za povoljna djelovanja zobi. Naime, radi se o prehrambenim vlaknima topljivim u vodi. Znanstvene studije pokazuju da topljiva vlakna porijeklom iz zobi djeluju preventivno na bolesti srca i krvnih žila, snizujuci razinu kolesterola, te djelujuci na apsorpciju žucnih kiselina. Topljiva vlakna utjecu i na funkciju inzulina, te tako prirodno reguliraju razinu šecera u krvi tijekom dana, što istodobno polucuje dulji osjecaj sitosti.

Tijekom prolaska kroz probavni sustav, vlakna iz zobi tvore gel s vodenom komponentom, te na taj nacin povecavaju volumen crijevnog sadržaja i olakšavaju prolaz fecesa kroz probavni sustav. Na taj nacin održava se zdravlje probavnog sustava, a time i zdravlje citavog organizma.

Danas se na tržištu mogu naci brojni proizvodi od zobi, ali i oni kojima je dodana zob, kako bi se obogatio njihov sadržaj vlakana. Posebno je interesantan caj od zobi koji se može piti u svakoj prilici, a preporucuje se osobama s povišenom razinom kolesterola i dijabeticarima. Najbolje prija kad je zasladjen finim domacim medom.

Sad o mojoj pilici, nocas je se nesto budila izgleda stomacic je bolio jer taman prije neg osto sam ja legla ona je povratila, budila es nije pa sam jedva presvukla... stavila peskir na ono sto je povratila da joj nebi bilo mokro... nekoliko puta je se budila za cucom, mm je bio budan do neko doba tako da je on se pobrinuo oko toga...
evo sad stoji u krevetcu igra se i meni salje puse hehe =)

Danas idemo u shopping po njenim buticima u gradu do nas da kupimo neke stvari kao cuce jer ova njena nema svugdje da se kupi a moramo imati rezervni za bosne =) naravno svratit cemo jos gdje hahaha =)
Eto toliko od nas za danas, a sto se tice ove hape ja cu ponijeti Lamiji paket citav pa ako koja bude htijela da proba neka se javi ;) pa ako sta ostane podijelit cu vam ;) jer ja nosim jedan paket a moji kad podju autom ce ponijeti jos jedan ;) hehe...

Pusa svim lijepim mamicama i bebicama

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *