Anushka
|
mi se jakoo dugo nismo javili.. druga jedinica je vec uveliko izbila, pa sad grize sve sto stigne, najvise voli gristi mamu, hehe, pokusava pocesati ovu drugu jedinicu, pa ovu prvu zarije do kosti. Danas je grickao hladnu mrkvu, ali brzo dosadila. Ipak sam mu uspjela kamuflirati i mrkvu i meso u pire krompiru, dusa moja, jede ko veliki, isto kao i Uma najmanje 3 cvrsta obroka dnevno! Veceras je probao cokoladu prvi put u hipovoj kasici griz sa cokoladnom za laku noc i hvala Bogu pojeo skoro sve! vidjet cemo koliko ce ga drzati.. inace su noci uzbudljive, stalno se budi, valjda i njemu vruce pa mu se ne da spavati, sva posteljina mokra ispod glavice bude koliko se znoji. Ja mu dam nekad obicnu vodu, ali cesto stavim mrvicu instant caja ili malo kamilice, tek da mu zamirise i onda bas puno popije. i hvala Bogu jos dojimo. Stoji sam, skace sam, pokusava se dici sam, ne ide mu bas lako ali eto. Puze iako jos ne drzi dignutu glavu, ali se krece u zeljenom smjeru, i naravno, nije bas sretan jer dubi na glavi:) fino sam sjedi, dohvati sta mu treba i ne pada, pokusa ustati kad sjedi, pa se pruzi na stomak.. jedino me brine sto se ne vraca na ledja, znao je to al nesto se ne sjeca kako je izvodio a mislim da bi mogao skakati od jutra do mraka.. inace smo uspjesno pomjerili ritam, bar za sada, izadjemo prije 9 i prije jutranjeg spavanja, vratimo se do 12 najkasnije, pa onda se naspava fino, i opet poslije 5 napolje do 8-pola9 i u pola 10 spava. i kad se kupa okupa i mene i svu sobu. bebbe bas fino srocila novosti! cestitke Hamzi! hvala Bogu pa je Ajna napokon bolje, nita, bas me zabrinu to za bistricak, sad cu panicno gledati po travi i po gradu.. mi se za sisanje ne brinemo, imamo super frizuru i za sada ne smeta, pravi je momcina, inace manuela valjda je obicaj da se sisa tek sa godinu, ono sisani kum, pa se dijeli zlata koliko se kose osisa, itd, iskreno, ja ne pratim obicaje i ja bi osisala, a ti kako hoces:) da je curica pa i nekako sa snalicama da sklanjas kosu, a ovako prerano je za gel mi vrtova nemamo a kad vidim crven oblak iznad zeljezare nesto ne vjerujem da je iz zenickih vrtova ista posebno zdravo ..nita, mom alenu se smrznu rucice u neka doba i budi se da spava uz mene i grije se, pa mi ga zao buditi da ga oblacim, od pokrivanja nema nista, pa mu obucem bodi dugih rukava kad stignem pred spavanje da se ne rashladi. sretan mali rodjendan kaniti i umi, a ja se odo posvetiiti coeku, danas nam je dvije godine braka! puuno pozdrava svim bebicama i mamama ilhana sad vidim kod tebe problem sa spavanjem.. i moj alen pola noci spava sam u kreveticu a pola samnom na kaucu. i opet po pola noci ga nosam i pjevusim i smirujem na sve moguce nacine. ako po danu ne place onda je vjerovatno nista ne boli, nego je prije strah ili sanja intenzivnije. Ti vidi svakako da se uvjeris da je sve OK sa zdravljem, i sretno da se sto prije smiri.
< Poruku je uredio Anushka -- 25.5.2009 22:22:32 >
|