|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
25.5.2009 19:57:54   
dana3
danas dojenje do rucka a onda dva skuhana zumanceta sa kaskicom povlake i mlijekom i u to udrobljen kruh.
pojeli sve do dna
pola izrendane jabuke
AD mlijeko

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu sunčica)
Neposredna veza do poruke: 1051
26.5.2009 9:47:21   
Ivona

IZVORNA PORUKA: Golubica

Pa sta je ovoj djeci. Ja sam pred nervnim slomom. Okusiti nista nece od kako su ove vrucine. Samo vodu pije. Prosle sedmice su joj izbile donje dvice. Inace je jako vesela i aktivna pa me to tjesi, ali ne znam od cega zivi. Sutra je vodim doktoru. Samo pravim hapice i bacam. Sinoc je pred njom bilo 5 zdjelica, ma kao da je u POHODAMA, ali ni probati nece. 

isto user posted image ludim

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 1052
26.5.2009 9:52:46   
zeni
drage mame,sta vi mislite smijem li ja svojoj bebi,prije 4 dana napunio pet mjeseci preci na aptamil 2,toliko malo pije mlijeko kako je ugrijalo pa kontam mozda da mu kupu dvojku kazu da je jaca pa ako vec pije kolicinski manje nekje jaceuser posted image on bi samo pio voduuser posted image

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1053
26.5.2009 11:02:18   
hanabanana
Ne. Nema potrebe. Aptamil 2 nije kalorijski jači, nego ima više željeza zato što djeca do 6 mjeseci troše zalihe koje su dobile dok su bile u stomaku.
Nakon toga se može pojaviti anemija, s toga je adaptirano mlijeko u tom smislu prilagodjeno starijem dojenčetu.

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 1054
26.5.2009 15:43:53   
Crvena
Danas
Dorucak: mladi sir, pavlaka i crna kifla
Uzina: sokic nektarina, narandza i banana, nekoliko keksica
Rucak: domaca tarhana komadic teletinei i buranijauser posted image
Uzina: vocni jogurt od jabuke
Vecera: pura sa jogurtomuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1055
26.5.2009 16:07:40   
Adana
IZVORNA PORUKA: Ivona
Adana,kako ti napravis te zobene pahuljice?Je li se skroz smeksaju?Mogu li ovi 2,5-zubici user posted image zvakati?

Pa skuham ih u vodi pa dodam AD mlijeko... I raskuhaju se, isto kao i proso ili musli kad pravis. user posted image  I mogu se "zvakati" i bez zuba. user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1056
26.5.2009 21:44:25   
žana o8
S mukom popolauser posted image  doručak: pura sa pavlakom, ručak: supica pileća sa rezančićima, poslije toga smo grickali piškotu i malo jabuke. Sve  jedva...user posted image user posted image user posted image

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1057
26.5.2009 21:56:47   
Golubica
Mi smo danas bili kod doktora zbog slabog apetita. Super smo se proveli (mislim grozno)- procitajte na pdf PEDIJATAR. I dalje nema apetita da jede, osim sto caj samo pije. Imamo malo problema sa grlom, posljedica zubica. Dobili smo za apetit FLORADIX KINDERVITA SIRUP - na biljnoj bazi koliko sam stigla procitati, obogacen sa dosta vitamina. Probat cemo i to. 

< Poruku je uredio Golubica -- 26.5.2009 21:57:21 >

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1058
26.5.2009 22:04:35   
žana o8
I ja sutra svoju vodim dr. radi apetita. Dojadilo brate, ja samo pravim i bacam hranu. Pa da vidim šta će mi reći.

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 1059
26.5.2009 23:02:49   
Ivona
Ma,zasto vodite djecu doktorima zbog apetita?Samo ce bezveze tamo pokupiti neki virus...,a ti sirupi su mi totalna glupost.To MOZDA moze privremeno rijesiti problem,ali svaki taj sirup je i svojevrstan otrov.
Moja Selena je danas samo pila Aptamil cijeli dan...Naravno da sam joj nutkala sve zivo...,prvo ono uobicajeno,pa onda ono sto najvise voli...,pa sam je "pustila da ogladni",pa sam se isplakala od muke user posted image ,ali mi ne pada na pamet da je vodim dr.
I kod nas to vec danima traje,ali rastu joj zubici,vruce je (ni meni se nista ne jede)...,a mozda je jednostavno neka od faza...

Danasnji menu-mogu vam samo napisati sta sam joj kuhala user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1060
27.5.2009 18:50:05   
onakva
E zene hvala vam na ovim silnim i divnim receptima i odgovorima...

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1061
27.5.2009 19:16:56   
Crvena
Dorucak: jaje sa pavlakom
Uzina sokic mrkva, jabuka i narandza, nekoliko keksica
Rucak: supica fasirano meso, mrkvica,persun i fidelini (nije htjela vise nista)
Uzina: vocni jogurt od jabuke
Vecera: cokolinouser posted image

Nisam zadovoljna sto se tice rucka, ali kad vidim da i ostala djecica slabo jedu utjesim se da nije jedinauser posted image
Ivona, moja je princeza do neki dan slabo jela, ja ludila, trajalo nekoliko dana. Sada je malo boljeuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu onakva)
Neposredna veza do poruke: 1062
27.5.2009 20:36:13   
Ivona
Eee bas mi je drago da se mali apetiti popravljaju user posted image I Selena je danas malo bolje jela,ali valjda zato sto je grah bio na repertoaru user posted image

Dorucak:Hipp inegralne zitarice sa vocem
Rucak:grah sa crnim hljebom
Vecera:cokolino
Uzina:tresnjice,sokic i cjelodnevno glabanje kifle user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 1063
27.5.2009 22:07:59   
žana o8
Ma ne vodim ja nju u polikliniku, nego privatno, i to poslijepodne kad nije gužva. Elem, ništa joj nije dala, kaže takva beba -žila user posted image user posted image user posted image . Sad mi je malo lakše, ipak volim da se posavjetujem sa stručnjacima i da izvadim nalaze , nego da sama kontam šta joj je .

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1064
27.5.2009 23:25:15   
Ivona
Bez obzira...I ja Selenu vodim u Primu,a tamo ti odmah poslije "Dobar dan" izavde krv user posted image
U svakom slucaju drago mi je da je bebach dobro i nadam se da ce se brzo projesti user posted image ... i presretna sam sto joj nije dala sirupuser posted image
Ja sada kada pricam s trudnicama,kazem im:"Molite se da budu zivi,zdravi i da hoce da jedu"user posted image Mene to ubija i dovodi do ludila

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1065
27.5.2009 23:30:39   
lejlašh
Ma to je samo faza - nekad hoće dobro pojesti,a nekada neće ama baš ništa. Proći će, ne sekirajte se, bar neka piju tečnost, e to je bitno.
Pusa za Selenicu (joj sad će joj rođendan, začas prođe) i Žanicu (Nina - nemoj zaboraviti za Aptamil) i naravno sve ostale slatke bebare.
I moja preporuka - sirupi samo u krajnjem slučaju anemije 

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1066
28.5.2009 0:51:45   
remzy
kod nas je danas bilo hape bez nekog redosljedauser posted image
vocni jogurt od ananasa
pileci fileti
tarhana
junetina sa saftom
banana
sika!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 1067
28.5.2009 12:01:15   
Anoniman
Namazana kriska sa topljenim sirom.
Tikvica sa mljevenom junetinom i rizom.
Keks i banana.
Vocni jogurt.

Juce sam nama pravila jagode sa medom i kajmakom, i njemu sam malo umocila hljeb u onaj saft, svidjelo mu se, uzeo je mozda 5 zalogaja.
A neki dan sam mu dala malo meda sa hljebom.

(odgovor članu remzy)
  Neposredna veza do poruke: 1068
28.5.2009 14:43:01   
emma.L
Ivona,

evo upravo se vratih s pauze, izluđena zbog jela user posted image . Zaista mame čije bebe fino jedu ne znaju koliko su sretne. U mojoj obitelji je bilo baš puno beba, ali svi smo bili otkako pamtim slatkohrani i sjedali smo za stol na prvi zvuk kašike. Ova moja se bacila na tatu, izgleda, nema šta ne pričam, ne pjevam, ne radim (nova fora, danas izmišljena, je palenje i gašenje svjetla sa kutijom od ness kave na glavi user posted image ) da joj uvalim ono čime nije apsolutno oduševljena. Npr. kruška, marelica i šljiva- neki dan se davila, a danas ja došla, nana sjedi, ona sva slinava plače i štipa ženu za ruku- ljuta. Jeli smo više od sat vremena i opet je ostalo nekoliko kašičica a i na mene se naljutila na kraju.
Ja kipim u sebi, s njom sam maksimalno strpljiva,ali zaista utiče na raspoloženje jako.
Eto, nevezano za temu, ja se izjadah. Izvinite user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1069
28.5.2009 14:59:36   
teta berta
Nika je jutros doručkovaka čokolino lješnjak - sve popapala. za ručak ćemo tikvicu piletinu i svježi sir. Inače nika obožava jogurt popije cijelu čašu. I ništa od slane hrane neće bez jogurta.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1070
28.5.2009 15:17:56   
Ivona
emma.L,ne znam bi li se smijala ili plakala na sve ovo sto si napisala user posted image  Straaasno utice na raspolozenje...Ja sam skontala da mi se dan ponekad svede na nabavku hrane,kuhanje,HRANJENJE i ciscenje poslije toga.
Danima je hranim po sat vremena,budalesemo i muz i ja,pokusavamo je zabaviti bilo cime samo da nesto proguta.
Itekako sam svjesna kolika je to greska,ali ne mogu je samo pustiti...Pustila sam je 100 puta da dobro ogladni,ali nista se ne desi.
Ona inace slabije jede,ali ima dana kada nece nista osim mlijeka.Sada joj izbijaju gornje jedinice,pa mi je jasno i ne gnjavim je dugo...,nego joj nudim cesce.
Kod nas je valjda genetski...,muz i ja smo bili isti,nista nismo htjeli.Ja sam se projela oko 19-e godineuser posted image  Valjda ona mene nece patiti tako dugo.

Trebamo otvoriti posebnu temu npr. "Razgovori mama tipicnih malih nejedaca" user posted image

Danasnji menu:
Dorucak:cicvara (inace pomete sve,a danas samo nekoliko kasicica)
Uzina:Jogobella od breskve-prvi put i svidjelo joj se....,jedan prutic kinder cokoladice
Rucak:riza i tikvice sa puterom,mileramom i malo crnog hljeba
Vecera:tek cemo je smisliti,bit ce nesto vocno...,ali garant ce je opet preskociti user posted image

Kad se sjetim da sam plakala sto je moram uspavati da bih joj podvalila mlijeko,a sada samo to hoce...Ne mozes dva dobra nikako sastaviti user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1071
28.5.2009 21:08:06   
žana o8
Hvala Ivona i Lejla na lijepim riječima. user posted image  Bar mi je lakše kad znam da nije bolesna ili  anemična, ali što  Ivona kaže, čitav dan mi se svede na pravljenje hrane, hranjenje i bacanje . Al valjda će biti boljeuser posted image

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1072
28.5.2009 23:49:43   
Golubica
Iako je off topic, moram se javiti. I ja sam se zalila da mi Asja slabo jede. Povezivala taj slab apetit sa vrucinama, pa sa zubicima i na kraju odemo doktoru. Razlog slabog apetita - manja upala krajnika, i jos da zlo bude vece ustanove joj parazite u stolici, a dijete pod staklenim zvonom. Koristimo terapije i mogu reci da se polahko situacija popravlja. Ovako bar znam sta je u pitanju i iako sam zabrinuta, opet moram reci i da sam rasterecena. Ne bih ni saznala sve ovo da nije prestala da jede.

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1073
29.5.2009 1:21:45   
remzy
moja smizla je danas jela
cokolino
domaca juha sa povrcem
pire krompir
banana
sika!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 1074
29.5.2009 11:12:41   
Ivona
Golubice,bas mi je zao malog pilenceta...user posted image Eto u vasem slucaju je ipak bilo dobro otici doktoru.Ma, svaka od nas najbolje sama poznaje svoje dijete i zna kada je nesto alarmantno,a kada ne user posted image Ti paraziti bas znaju biti nezgodni,drago mi je da se to otkrilo.Nadam se da ce ih brzo "otjerati" user posted image

Selena od jucer super jede user posted image

Dorucak:pola Hipp teglice Vocni desert+malo banane+mlijeko sa plazmom
Rucak:teletina,krompir i grasak
Vecera:jogurt i kifla od integralnih zitarica
Uzina:Jogobella visnja,keksic,malo tresnjica

Da li je neka od vas koristila Hipp AD mlijeko s azitaricama za laku noc?Mi inace pijemo samo Aptamil i nikada nista ne mixamo u to,ali Selena ponekad jednostavno ne zeli veceru,pa sam mislila da ne bi bilo lose dati joj to pred spavanje u takvim situacijama.
Je li gusto?Treba li nam cuca sa sirom rupicom...,mozda ona L Nuk-ova ili je sasvim O.K. ona za mlijeko?

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *