Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.5.2009 9:03:58
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Romali
Bebbe, ja još ništa ne pržim. I dalje samo kuhano. Mislim da ne griješiš. Ovo što su cure spomenule, mislim da se radi samo o špinatu 'prevrnutom ' na masl.ulju.
Hvala, Romali!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2009 14:28:48
Ivona
Adana,i mi smo ovih dana probali tresnje...Shishika se stresa,ali me ganja po kuci da joj dajem.Ne mogu ih oguliti onoliko koliko ona moze pojesti ;o) A kako ih ti to s grizom napravis?I koje zobene pahuljice papate?
Dorucak:cicvara Uzina:monte,malo kifle i sokici Rucak:piletina sa krompirom i mrkvicom+mileram i malo crnog hljeba Vecera:tek je trebamo smisliti,ali bit ce vjerovatno neki vocni mix sa plazmom.Stigle su lijepe breskvice,pa cemo i to malo kombinovati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2009 15:33:14
Adana
Ivona, isjeckam tresnjice na komadice i stavim ih u griz. Mada ih ja nekada ne gulim kad Asja tako ne moze da doceka da papa. Zobene pahuljice su neka marka HAHNE, pise na njima Haferflocken, plavo pakovanje od 500g. Kupljeno u DMu. Sta je cicvara? I kako je napravis? Zvuci mi poznato ali...
dorucak: zobene pahuljice + nestle rizine pahuljice + vocni jogurt Dukatino + narendana jabuka rucak: HiPP gotova kasica, za 8. mjeseci, mislim puretina i neko povrce vecera: vidjecemo mozda palenta i jogurt...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2009 19:59:01
dana3
cicvara: 150 gr kukuruzne krupice-malo krupnijeg kukuruzovog brasna pola litre mlijeka 100 g maslaca malo soli kiselog vrhnja za polijevanje
u prokuhalo mlijeko dodati malsac i brasno te mijesajuci kuhati oko 15 minuta a zatim u tanjiru preliti sa vrhnjem.
ja sma pravila manju kolicinu za bebca i bez soli ali nije htio ni da lizne.jela ja sama ostatke.malac danas samo dojio i jeo banane.nesto izgubio apetit
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2009 21:51:13
dincica
zdravo suncice. I mom eminu je 6 mjeseci a mislila sam ici u savjetovaliste da pitam od kad se pocinje koristiti kravlje mlijeko , jer sam citala da moze doci do ostecenja crijeva. koju masnocu mlijeka koristis ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2009 22:05:41
sunčica
IZVORNA PORUKA: dincica
zdravo suncice. I mom eminu je 6 mjeseci a mislila sam ici u savjetovaliste da pitam od kad se pocinje koristiti kravlje mlijeko , jer sam citala da moze doci do ostecenja crijeva. koju masnocu mlijeka koristis ?
Ja najčešće kombinujem tako da u toku dana 1-2 puta pije humanu i uz to mlijeko i zavisi,sad miješamo čokolino (2-3 kašikice),probali smo i frutolini i Lana je to stvarno super prihvatila.Ja njoj dajem megle ili 3.2 ili 2.8,kako kada,ali sam stvarno primjetila da ona meni duže spava ako joj pred spavanje dam mlijeko.lana je preksinoć zaspala oko pola 9,ja sam joj mlijeko i čokolino dala oko ¸11 kad sam ja krenula na spavanje i Lanći se probudila u 9 ujutro.Do tada se nije ni pomakla,spavala ko prava bebača,ma super.Pa eto probaj,pa javi kako tvoja bebača podnosi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2009 22:07:05
sunčica
IZVORNA PORUKA: dana3
cicvara: 150 gr kukuruzne krupice-malo krupnijeg kukuruzovog brasna pola litre mlijeka 100 g maslaca malo soli kiselog vrhnja za polijevanje
u prokuhalo mlijeko dodati malsac i brasno te mijesajuci kuhati oko 15 minuta a zatim u tanjiru preliti sa vrhnjem.
ja sma pravila manju kolicinu za bebca i bez soli ali nije htio ni da lizne.jela ja sama ostatke.malac danas samo dojio i jeo banane.nesto izgubio apetit
jel ovo recept za tu čuvenu cicvaru???već sam se pitala kako se to pravi,al mi se nije dalo da tražim
< Poruku je uredio sunčica -- 21.5.2009 22:08:51 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2009 22:04:46
Ivona
Kod nas cicvara malkice modifikovana Ja stavim ofrljativno mlijeka u serpicu,mozda nekih 150ml,cim provrije u to dodam palentu i jaje i brzo brzo mijesam,jer se bas brzo zgusne,a jajetu ipak treba malo vremena da se termicki obradi ( i da smo sigurni da je salmonela free ).Na kraju dodam ili milerama ili sira ili jogurta (sta bude svjeze u frizideru).Gotovo za par minuta ,a moja shishika sve smaze-ukusan,zdrav i kalorican obrok
Adana,ti mozes napraviti sa AD mlijekom i sa zumancetom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2009 22:15:34
Adana
dorucak: jabuka sa zobenim pahuljicama i grizom rucak: tikvica, riza, karfiol, brokula, mrkva, piletina, m. ulje, mladi sir vecera: tikvica, krompir i mileram
i 2-3 puta sika
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2009 16:03:19
Ivona
Da i mi budemo precizni
Aptamil Dorucak:Cokolino Aptamil Rucak:piletina,mladi grasak,krompir,mrkvica, luk+malo alpskog hljeba i pileca supica (2u1 ) Vecera:Hipp integralne zitarice sa vocem Aptamil
Kod nas nema klasicne uzine u odredjeno vrijeme,ali uvijek nesto grickamo i pijuckamo izmedju.Danas su to bile tresnjice,kifla,plazmica,sokic od cvekle,mrkve i jabuke.
Adana,kako ti napravis te zobene pahuljice?Je li se skroz smeksaju?Mogu li ovi 2,5-zubici zvakati?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2009 19:44:41
Golubica
Pa sta je ovoj djeci. Ja sam pred nervnim slomom. Okusiti nista nece od kako su ove vrucine. Samo vodu pije. Prosle sedmice su joj izbile donje dvice. Inace je jako vesela i aktivna pa me to tjesi, ali ne znam od cega zivi. Sutra je vodim doktoru. Samo pravim hapice i bacam. Sinoc je pred njom bilo 5 zdjelica, ma kao da je u POHODAMA, ali ni probati nece.