Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ovdje u njemackoj i ako radis i ako ne radis dobijas 300€ mjesecno i tako godinu dana. ako radis onda dobijas oko 70% od plate, mislim oko 2 godine, s tim da i trecu godinu mozes biti na bolovanju, nemas primanja, ali na posao se mozes vratiti po isteku 3 godine.
znali meni iko reći za za zaposlene trudnice da li se ima pravo na ikakvo bolovanje prije termina i koliko vremenski,a koliko poslije porođaja?ja sam iz unsko sanskog kantona pa me zanima imam termin krajem jula...i kolika je porodiljska naknada
znali meni iko reći za za zaposlene trudnice da li se ima pravo na ikakvo bolovanje prije termina i koliko vremenski,a koliko poslije porođaja?ja sam iz unsko sanskog kantona pa me zanima imam termin krajem jula...i kolika je porodiljska naknada
Trudničko blovanje, po zakonu, možeš otvoriti 28 dana prije termina i firma je u obavezi da ti za taj period isplati punu platu. Poslije poroda imaš pravo na 12 mjeseci neprekidno osim ako se ti odlučiš vratiti ranije ili ako te poslodavac uslovi na raniji povratak, što je kod mene slučaj (vraćam se na posao nakon 6 mj.). Što se tiče p. naknade, ne znam kako je u USK. U Sarajevu je oko 450 KM, al varira, kako kad.
imam jedno pitanje. rješenje je stiglo prije 15.-tak dana. kada bi mogla očekivati prvu isplati? da li u ovom mjesecu ili ..koliko ste vi čekali ma prvu isplatu nakon dolazka rješenja?
Drage moje, imam jedno pitanje, nije vezano za porodiljnu naknadu, ali da ne otvaram novu temu... Zanima me koliko se isplaćuje bolovanje uzrokovano komplikacijama u trudnoći? Da li je 80% ili 100% od plaće? Hvala svima koje mi mogu pomoći.
Enisa, mozeš li ni mavesti po kojoj osnovi jer moji to ocigledno nisu skontali! Ja sam dobivala po 80%. U kojem bi pravilniku to pogledala ili poreznom savjetniku?