|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
24.2.2008 20:37:43   
Suzana
Drage curice,

Evo da se prijavim!

Danas sam bila u gradu, kafa se pila u basti, setalo se...

Evo sada cu nesto lagano sto mogu po kuci da slozim, pa lagano u krevetac.

Issa, bas mi je zao sto si neraspolozena. Trebala si otici odmah Dr kako bi se smirila, njima su hemeroidi najnormalnija stvar. Ali, malo si me sad zbunila, pa svakako ti radi UZV preko stomaka, ne mora ti hemeroide ni vidjeti?
Cuvaj se, ne daj se, sve mi imamo dobrih i losih dana... Saljem ti pusu.

Elma, cujemo se u ovoj hefti da popijemo kafu! :)

Pusa i za sve ostale trudnice!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 351
25.2.2008 8:57:48   
issa
Dobro jutro, cure! Evo i mene, malo raspoloženije za druženje svake vrste!Stanje sa H je sve bolje i u srijedu idem na pregleduser posted image user posted image user posted image

Suzana, osim stomačnog UZv-a dr mi svaki put radi i vaginalni preled ( ručni ili ultrazvučni, ovisi) kako bi provjerio da se nisam počela otvarati. Zbog toga nisam otišla. Znam da su se svega nagledali, ali ipak....neugodno bi mi bilo.

I ja sam ove lijepe i tople dane iskoristila za šetnju i ispijanje kafa, a Boga mi i danas ću. Bebice su se aktivirale, jer sam i ja bolje volje. Garant su osjetile moje neraspoloženje, pa se i one bile umirile.

Čuvajte mi se, cure i uivajte.
Čujemo seuser posted image

Moje šmizle su stigle 06.05.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 352
25.2.2008 9:01:30   
ElmaB
Dobro jutro, drage moje!user posted image

Issa, drago mi je da si bolje. Jos da ti dr. kaze da je sve u redu, pa da budes skroz dobro! Suzi, mi se svakako, ako Bog da, ovih dana cujemo da se dogovorimo za kafuuser posted image .

Ostale trudnice veliki pozdrav i cujemo se!user posted image user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 353
26.2.2008 7:47:52   
ElmaB
Pa, drage moje gdje ste vi???????user posted image

Jucer se ni jedna nije javila!!! Da li ste dobro? Ja sam sinoc imala opet kontrakcije koje su se ponavljale i lagane bolove u krstima. Ne moram vam ni reci kako sam se prepala. user posted image

Javite se!!!!!!!!!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 354
26.2.2008 8:13:42   
Suzana
Hej Elma, a ja mislim bicu prva ovo jutro!
Zao mi je zbog tih kontrakcija, cuvam ti fige da izguras dokle god mozes, a koliko vidimo, to su za sada lazne kontrakcije i to je dobro!

A vidite mene sto sam poranila, taman kontam da se pohvalim evo mene prva, uvijek se vi sve javite, a ja kad ustanem... dosta kasnije.
Ma pocela sam ovih dana ranije da ustajem, malo sam se i ulezala poslije ove serklaze, i npr. juce, neki me srklet uhvatio, osjecam se beskorisnom.
Tih dana kad sam lezala, sve sam sebe zamisljala kako se penjem po kuhinji i perem elemente, sva vrata u stanu i sl. ma ono, generalka, a naravno ne mogu.
Sve drugarice koje su vec rodile kazu uzivaj. user posted image

Issa, nadam se da si danas jos bolje, a sutra ces nam izvjestaj podnijeti kada se vratis sa pregleda od svog Dr.
I ja cu one tamo sedmice.

Nema nam Baby u posljednje vrijeme?
A i ostalih mama koje se s nama druze na podforumu DVOJKE, TROJKE, CETVORKE. user posted image

Odoh onda i ja malo na druge teme, pa se vratim "kod nas". user posted image

Pusa.

Suzana

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 355
26.2.2008 8:57:30   
issa
Jutro!!!!
Vidi ti njih kako su poranile! Udarci mojih curica su me probudili u 6.15, ali bilo mi je bezveze odmah ići na forum da ne bi slučajno pomisle kako sam puklauser posted image
Raspoloženje je sve bolje, evo jutros sam nakon 5 dana konačno išla na WC, H se nisu do kraja povukli, ali baš me briga - ja sutra idem na pregled! Odbacila sam i stid i sve, samo da vidim svoje bebe.

Elma, čuvaj se mila moja, znam da te sad strah, ali vjerujem da ćeš ti to izdražati i što je najvažnije zadržati bebabče što dulje u stomaku.
Suzana, znam kako je kad se uležiš, onda izađeš prošetati pa te sve boli. Imam to iskustvo. Pomalo i polako - tako je i meni dr rekao.

A stvarno, gdje je Baby?
Ljubim vas sve pa se čujemouser posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 356
26.2.2008 17:39:32   
baby
Cao cure moje user posted image user posted image user posted image
Ja sam tu javim se ponekad ,citam redovno vase postove .
Kod Elme i Isse su promjenjljive situacije , danas su bolje pa opet sutra malo losije i tako nadam se da vam uskoro proci muke izdrzite vi ste hrabre moje okruglice ,
Suzi vidim i ti se lijepo oporavljas sto me jako raduje zbog tebe i tvojih bebica

Ja sam vam moje cure u zadnje vrijeme mnogo aktivna setam po Zenici od jutra do mraka i uzivam u tome onda kad dodjem kuci toliko sam umorna da odmah legnem cak sam sinoc u pola 10 zaspala ustala u 2 navecer naspavana ko nikad .
I onda samo udjem ovamo da procitam sta ima novo i to je sve

Ulazim u 19 sedmicu i odlicno podnosim za sad, sto se nadam da ce biti i u buduce aBd

Puno pozdava i poljubaca kisssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 357
26.2.2008 20:13:48   
issa
Samo da javim da je kod mog dr-a tolika gužva da me sutra neće moću primiti na pregled. Tako da je dogovor pao za četvrtak u 17.30. Nestrpljiva sam, ali kad sam mogla ovoliko čekati, sačekat ću i taj jedan dan.

Baby, polako sa šetnjom, nemoj se preforsirati.

Kiss za sve mame i čujemo se sutra na jutarnjoj kafici

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 358
26.2.2008 20:18:41   
MirelaK
drage moje hanume mene pojedose ove mucnine i glavobolja,...ima li ko kakvo rijesenje,...???

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 359
27.2.2008 8:23:46   
ElmaB
Dobro jutro, drage moje!

Opet sam prva!!! Ha, ha, ha... user posted image  Jucer smo Suzana i ja bile na kafi u jednoj basti i bilo nam je super. Mene je nocas glava pravo boljela i jos nije prestala. Izgleda da ima veze sa najavljenom promjenom vremena!
Mirela, ja cijelu trudnocu imam glavobolje. Pila sam i magnezijum, ali kada su bolovi postali nesnosljivi onda sam se konsultovala sa dr. i rekao mi je da mogu popiti i tabletu protiv bolova. Evo, jos uvijek me boli glava! Sto se tice mucnina, to ce potrajati jos neko vrijeme i prestat ce! To najbolje regulises hranom, tj. sama ces vidjeti koja ti hrana sada u pocetku prija, a koja ne!

Ostale trudnice veliki pozdrav i cujemo se!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 360
27.2.2008 8:33:54   
baby
Dobro jutro drage moje trudnice user posted image user posted image

Ja sam od jutros malo poranila jer me je sunce probudilo,kako ste mi vi danas .Evo da vas pocastim sa prvom jutarnjom user posted image  Issa ja to polako vucem nogu za nogom i pijami kad se morim onda duboko disem sto smo ucili u skoli za trudnice i super se osjecam .Zelim da ti pregled u cetvrtak prodje u najboljem redu.
Ja cu aBd 7 na kontrolu pa ce mo vidjet i ja sam puno nestrpljiva
Cao Mirela K evo nas i odvje heheheJa ti mogu reci da sam imala maih problema sa kiselinom i meni su pomagali bademi ,mentol bombone ,kisela neka blaza nek bude da nepijes puno nije bas peporucljivo , mlijeko i tako te stvari iz prirode, sto se tice glavobolje nisam ih imala i neznam puno o tome

Nadam se da ce bilo sta pomoci 

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 361
27.2.2008 8:36:42   
baby
Heheh ja i Elma pravi ranoranioci user posted image user posted image user posted image
Elma dok sam ja spremala dorucak ti se javi , al nek si ti nama tu kako si danas kako bebure jesil imala vise kontrakcije

Jel kod vas sunce obasjalo Sarajevo, Zenicu jest i ljepota covjek kad pomisli da ce biti jos uznog vemena bas me nesto nasikira  

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 362
28.2.2008 8:32:54   
ElmaB
Dobro jutro, curice!!!user posted image

Kako ste mi jutros? Ja sam, hvala Bogu, ok. Baby, hvala ti sto pitas, kontrakcije su mi malo manje, ali ih opet imam, ali nema veze. Procice!

Ljubim vas, pa se cujemo!!!user posted image user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 363
28.2.2008 9:52:12   
baby
Dobro jutro moje trudnjacice

Elma ma nemas mi sto zahvaljivat ti si nasa mjezimica bitno je samo da si ok i tvoje bebure ,

Gdje su nam ove ostale trudnice nisu se jucer javile hajde cure ustajte i javite da pijemo kahvicu

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 364
28.2.2008 12:36:03   
Suzana
Hej cure,

U SA je promjena vremena, ocekuje se kisa, i ja vrlo dobro osjecam promjenu jer mi se spava i ujutro jedva ustanem.
Ovih dana kako je bilo suncano, ustajala sam ranije, ko pticica i bez problema.

Ja sam OK, evo me bebe udaraju, juce sam zvala Dr da se narucim na kontrolu, medjutim, ona ima nekih problema sa otvaranjem svoje privatne ordinacije, pa se nisam mogla naruciti za utorak, sljedece sedmice, nego cemo se cuti u utorak, tako da se nadam da cu na UZV pregled jedan dan u sljedecoj sedmici...

Eto cure, odoh opet nesto pregristi, u fazama doruckujem pomalo, tako mi valjda danas odgovara.
Prvo Danone Activia jutros u krevetu, pa ljesnjak cokolino, pa jabuka, pa caj, i sad cu namazati krisku hehe.

Cuvajte se, pa se cujemo,

Kiss.

S.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 365
28.2.2008 12:41:09   
baby
Draga moja curica nek si ti nama bolje i u Zenici je jutros bilo oblacno al evo sad je suncano proljepsalo se vrijeme

Ja moram 6 marta na kontrolu jedva cekam ja sam nesto na iglicama nemogu docekat. a muz ce ici sa mnom njemu je 6 marta rodjendan pa sam mu pripremila iznenadjenje

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 366
28.2.2008 12:43:58   
ElmaB
Drage moje!user posted image

Neka ste se javile. Ove promjene su zaista teske, pogotovo za nas trudnice. Kada ste kod kontrola, ja bih u ponedjeljak, ako Bog da, trebala kod dr. na kliniku, a poslije kod svog koji mi i vodi trudnocu. Naravno, kao i sve mi, jako sam nervozna pred svaki odlazak na kontrolu.

Pozdrav i ostalima koje se danas nisu javile!!!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 367
29.2.2008 8:47:02   
baby
Dobro jutro tudnjacice moje

Evo jedna user posted image  kahve a ja vas odmah napustam je idem u skolicu za trudnice

user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 368
29.2.2008 8:50:12   
issa
Dobrooo jutrooo, cure moje!!!!
Nadam se da ste se naspavale i da ste danas dobre volje. Ja sam opet ustala u 7, otvorila prozor i pozdravila sunce. Vrijeme je prekrasno i idem u šetnju.
Bila sam kontroli i hvala Bogu sve je u najboljem reduuser posted image  Moje djevojčice su tako porasle, da su mi suze krenule kad sam ih vidjela. MM je svaki put sa mnom na UZV-u, sinoć se rastopio kad je vidio svoje cure.

Djevojčice odlično napreduju, svaka je teška po 1 kg i to je odlično, kaže dr. Pregledao mi je ušće i to je Ok, zatvoreno je, dakle još uvijek nema bojazni od otvaranja. To me je najviše brinulo! Tlak mi je OK, udebljala sam se  3 kg za mjesec i 8 dana - ukupno 11,5 kg do sada.

Aj znate kako sam sretna!!!Sinoć dugo nisam mogla zaspati od uzbuđenja! Ja bih sad kad znam da je sve u redu najradije svijet zagrlila!

Umjesto toga, grlim vas, svoje drage duplice user posted image

Suzana, Elma, Baby čuvajte mi se i pomilujte trbuščiće za mene....
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 369
29.2.2008 14:32:13   
ElmaB
Drage moje, dobar dan!user posted image

Em, je lijepo vrijeme, em nam Issa donosi super vijesti!!! user posted image Cestitam!user posted image Drago mi je i za tebe i za bebeuser posted image user posted image ! I moje su, hvala Bogu, velike. Tako bar dr kaze!

Kako su danas ostale trudnice???

Cujemo se!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 370
29.2.2008 22:53:11   
Suzana
Dobro vece trudne zene! user posted image

Da ne bude da me danas nema, mada sam van kuce cijeli dan.
Kafa s prijateljicama, pa setnja, pa onda otisla po platu u firmu user posted image , i onda sa prijateljima na rucak!

Bebe danas tuku li tuku, neka ih, slatki su hehe. Nekada imam osjecaj da se malo i izmedju sebe posvadjaju user posted image .

Issa, drago mi je da si konacno otisla na pregled, i da su vijesti super, da su ti curice zdrave i napredne.

Ja isto tako zeljno ocekujem pregled sljedece sedmice, i iskreno se nadam da se nece nesto izjaloviti pa da moja Dr ni sljedece sedmice nece otvoriti svoju ordinaciju. Cuvajte mi fige. Evo sad ce mjesec dana kako djecu nisam pogledala UZV!

Uzivajte za vikend sa svojim muzevima. Najavljuju kise, pa se mozda budemo i intenzivno dopisivale umjesto da setamo...
Ali, vrijeme ce biti sve ljepse i ljepse, stoga, nemojte da vas kap kise rastuzi. :)

Pusa.

Suzana

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 371
1.3.2008 10:45:43   
issa
Jutro, cureee!
Vjerovale ili ne ja sam se sad probudila! Sinoć sam do kasno imala goste, pa se jutros komirala. Keđa me opet bole, ali od umora, jer smo mm i ja jučer cijeli dan bili u kupovini i onda to sijelo sinoć, baš sam se umorila.
bebe su OK, malo su mirnije nego zadnjih dana. Danas će im mama priuštiti malo odmora i izleđavanja, jer vrijeme je užasno, vjetar puše i izgleda da se kiša sprema.

Ljubim vas sve, čuvajte bebare

p.s. Ringerajin kalendar pokazuje da je danas 27 sedmica. Baš me brzo vrijeme prolazi

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 372
1.3.2008 10:58:34   
Anoniman
Cao trudnice, drago mi je da ste sve dobro i da su vase bebe ok. Sretan vam dan nezavisnosti, steta sto je tmurno vrijeme ali sam ipak dobre volje. Beba i ja smo vec u 25. sedmici i rastemo pravo, a o tome kolko se tucemo to vam je svima poznato. Uzivajte u vikendu.
P.S. Da li neka od vas iz Sarajeva moze da mi preporuci nekog dobrog dermatologa. Treba mi a ne znam kome da odem.

(odgovor članu issa)
  Neposredna veza do poruke: 373
1.3.2008 13:05:28   
Suzana
Cao cure,

Issa, neka si odspavala, meni moja Dr kaze da spavam sto vise mogu, a i logicno je da trebamo iskoristiti ovaj period dok mozemo spavati! user posted image  Jer kad nase bebe ako Bog da dodju... Bice zeznuto! user posted image
Mogu li ti postaviti jedno pitanje? Buni me tvoja 27. sedmica user posted image , zato sto nam je termin poroda u jedan dan (tebi 08.06. a meni Dr rekla 09.06.).
Ja sam se na samom pocetku trudnoce prijavila na jedan trudnicki kalendar, Roditelj Portal (tako nekako..) i svake sedmice mi dolazi izvjestaj. Prema njemu, ja sam sada u 25. sedmici, a u utorak cu dobiti od njih e-mail, i tada ce mi javiti da sam u 26. sedmici.
Istina, na Ringerajinom kalendaru sam sada u 26.
Dodatno sam provjerila na nekim stranim, americkim sajtovima, i kazu mi kao ovaj moj Roditelj Portal, dakle sada sam jos uvijek 25.
Koji je datum tvoje posljednje menstruacije? Hajde, sedmica gore dole i nije neka frka, ali eto, kako blizanacka trudnoca traje krace, svaka nam je sedmica vazna. :)

Maida, reci mi sa cim konkretno imas problema pa ti treba dobar dermatolog? Ako je za lice, ja ti imam preporuciti vrhunsku doktoricu. To je Dr Fahrija Ganic, ona je specijalista, dermatolog - venerolog - kozmetolog i ja kod nje ponekad idem na kozmeticke tretmane. Dakle, kod nje mozes otici i ako nemas problema sa aknama, na tretman ciscenja lica, a zena vrlo uspjesno lijeci i probleme sa aknama.
Meni su se u 23. godini pojavile neke hormonske akne na licu, iako NIKADA do tada nisam imala problema sa bubuljicama (pa cak ni u pubertetu), tako da je to bio razlog sto sam prvi put otisla kod nje. Sada je lice OK, ali ponekad joj odem na ciscenje lica, i sve najbolje mogu reci o Dr. Takvu uslugu mozes ocekivati u najboljem salonu u New Yorku!
Cinjenica je da njena usluga kosta itekako, ali ja ne zalim ni pf!

Eto tako cure. I u Sarajevu je vrijeme tmurno...

Pa se cujemo.

Caossss.

Suzana

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 374
1.3.2008 16:25:38   
issa
Suzana i mene zbunjuje ovaj Ringerajin kalendar! Meni je danas 26+1, a on mi subotom javlja da sam trudna -- sedmica. Dakle, ja računam onako kako i moj dr, datum zadnje menge bio je 31.08 i to je to. Vjerovatno Ringeraja pokazuje ulazak u 27 sedmicu i to bi onda bilo razumljivo. Ovako ni meni nije jasno.Znam da smo nas dvije blizu...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *