|
RE: pomoc, sta uraditi 14.8.2017 13:01:11
|
|
|
|
Visnja RR
|
copy IZVORNA PORUKA: Supemami Pozdrav lijepe žene. Ne znam je li ovdje da pišem o ovoj temi, tek sam se prijavila na forum pa mi nemojte zamjeriti. Dugo vas pratim i ovo je super stvar. Eh ja sam novopečena mama, bebac ima sedam mjeseci, a ja 22 godine, živim sa suprugom u zajednici, svekar, svekrva i djever. Mi smo odvojeni na spratu. Jako se lijepo slažemo, svekar i svekrva dobri ljudi. Eh sada ja sam zabrinuta zbog sljedeće situacije. Naime, moj sin je više privržen nani, odnosno svekrvi, s njom nekako ima lijep odnos poseban, to mi nije neka briga, meni je briga šta će biti kad on malo odraste i počne shvatati okolinu. Moja sveki je dominantna zena, ona se za sve pita u svojoj kući i ona sve određuje, ja sam to tako i prihvatila kao i ostali ukućani radi mira i sloge i ne smeta mi, ali bojim se da će dijete kad malo odraste mene staviti u drugi plan, da će moj autoritet kod djeteta biti poljuljan, da neće prihvatiti moje savjete, naredbe, zabrane, imam osjećaj da će me sveki dosta kociti u odgoju, a da će je bebac više slušati nego mene. Pa molim mame, koje imaju malo stariju djecu, od 2g pa nadalje, a prošle su kroz sličnu situaciju, da podijele svoja iskustva i savjete, kako postupiti za ubuduce? Dakle, ja nemam sad kao neki problem, samo trebam savjet. Mog sina nana i dedo strašno mnogo vole, to nisam mogla vjerovati da takva ljubav postoji, sve će za njega. Svekrva sad radi pa ja odredim kad ću joj ga snijeti, ali uskoro daje otkaz bas iz razloga kako bih više bila sa djecom i unukom što znači da će imati više uticaja na dijete. Mame, meni je sve ovo novo, od djeteta i odgoja pa nadalje, zato mi trebaju iskustva onih iskusnih. Hvala vam mnogo i izvinjavam se na dugom postu.
|