|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - April
16.4.2016 13:52:34   
Daliyah92
Logice, cestitke na bebici user posted image Fino je to ipak proslo, i dobro je da si izbjegla carski ako nisi morala. A to sto kazes da je taman, ma izmijenice on tu boju za par mjeseci user posted image Moj je bio bas crne kosice i nekako taman, a sad mu kosa svijetlo smedja user posted image

samy_lo ne brini za sedmice. Ako se po menzesu racuna od prvog dana menzesa, onda je logicno da nisi zatrudnila u toj sedmici user posted image Kod svake od nas je tako. Moj kalendar, aplikacija na tel., isto racuna sedmicu vise. Ali je najtacnije ono prvo mjerenje po uz.

tackice, user posted image za tvog pasu. Tek sad skontah sto ga tako zoves, kad sam procitala kako sjedi user posted image

Sanajlice, da ti porod bude onako kako je najbolje za tebe i bebicu. Nije ni carski strasan.. ako je tako bolje za vas dvije user posted image

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 16.4.2016 13:53:31 >

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 251
16.4.2016 14:15:23   
nudzejma
Meni bebi po UZ i mjericama napredniji 2-3 sedmice u odnosu na ZM.Tako da mi i termin stalno pomicu...Po zadnjem menzesu 03.08. sad po UZ 20.07. aBd....
Ma neka samo sve bude uredu aBd....user posted image
Uzivajte u suncanom danu.....

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 252
16.4.2016 14:46:15   
Arijana2
Pozdrav kako ste user posted image Čestitke novim mamicama da budete žive i zdrave sa svojim bebicama.Evo i ja da se pridruzimvidim da se većina žali kako je bebica nisko,ja tek trebam na kontrolu ali bas osjećam da je beba uvjek nekako nisko.U posljednje vrijeme mi ne odgovara ni kada ležim sve mi se teze namjestiti a tek 7 mi mj.uh samo da nam je izgurati do kraja hairli.

< Poruku je uredio Arijana2 -- 16.4.2016 14:47:35 >

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 253
16.4.2016 23:26:47   
emanaa
pozz zenice, bila na kontroli za nuhalni sve ok izmjeren 1.9, ja ne znam kako je doktorica izmjerila 3.3 ,promjenila sam doktora i bice onako kako drago Allah da,makar mi je kamen sa srca pao i psihicki mi je lakse. hvala vam na rijecima utjehe user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 254
17.4.2016 10:46:43   
tačkicaa
user posted image user posted image Emana, drago mi je da je sve ispalo dobro, sad se opusti i uzivaj u trudnoci user posted image
Evo ja se najela, i malo prilegla user posted image ah meraka user posted image
Kako su ostale trudnjace?user posted image

(odgovor članu emanaa)
Neposredna veza do poruke: 255
17.4.2016 11:55:24   
Sanjalica 85
Pozdrav zenice user posted image da se i ja javim.
U petak sam bila na kontroli, ova mala me napatila na CTG-u, dok smo dosli do gore, tumbala se, udarala, ma cim smo usli na kliniku, umiri se i ne mozes je probuditi nikako. 4 sata sam ostala gore dok nismo uradili CTG da valja. Milim da sam pojela jednju manju slasticarnu slatkog dok se je ona dozvala. Dijete spava li spava user posted image
U cetvrtak idem na komisiju za carski, tako da sam 2u1 jos otprilike dvije sedmice. Malo me panika hvata, ali je valjda to normalno user posted image . Bebica se bas nisko spustila, pa sam nonstop u WC, a stalno sam zedna i nalivam se vodom pa samo pogorsavam situaciju user posted image

Vidim sve kontrole super prosle user posted image user posted image bebare rastu, mame dobro user posted image
Agatha jesu li ti ocitali taj nalaz, sta znaci? Treba li ga ponavljati?
Sve sam procitala sta ste pisale, ali ovaj trudnicki mozak odbija da ista upamti user posted image user posted image imam pamcenje k'o ribica user posted image
Samo se cuvajte i pazite bebare, ja odoh malo u skitnju user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 256
17.4.2016 11:58:54   
agatha
Pozz, žene! Halalite sto neću poimence odgovarati, prošlo je nekoliko dana pa ne mogu da zapamtim.
Uglavnom na onom na"nalazu" je pisalo i Ch 21, uredan, to sam greškom izostavila. Meni je na moje insistiranje da mi neko od doktora protumači nalaz to "uradila Lejla Imsirija, uglavnom nista konkretno osim da se nije susrela sa takvim nalazom i uputila nas do geneticara na DIP.
Odmah smo otišli gore i sad njihovo objašnjenje koliko sam od soka uspjela zapamtiti da im je cudno sto se odmah nikako nisu odvojile djetetove ćelije i da sad čekaju hoće li narasti za konačan nalaz i da su kao sanse pedeset - pedeset. Nakon svega meni to manje vise nije ni bitno već samo ono što sam rekla da kuja nije ne daj Boze štetu napravila.
Zato sam otišla u ordinaciju mehmedbasic i tamo me je pregledala doktorica Zejna. Divno me je primila očiju punih suza kad sam joj sve ispričala. Uradila ultrazvuk nema hematoma ni cista, što je najbitnije i srčana akcija uredna.Beba fino napreduje. Pokazala sam joj ovaj nalaz jer ioni imaju geneticare i ona je tad primijetila nešto što ja nisam.Naime, gore kod analize hromozoma na kraju piše ChXy uredan A ako su se odvojile samo moje ćelije kako će biti Xy kad je to muški hromozom A ja sam žensko koliko znam.To je tolika konfuzija da se takve greške prave ako je greška, i kako im ista vjerovati. Na posljednjem ultrazvuku dr. Nikulin je rekso da ne vidi da ista visi a isto je potvrdila i dr. Zejna, mada nisu tvrdili sto posto.Evo ja pišem A bebica lupka.Meni je sad najbitnije da je ultrazvuk uredan a za ovu spodobu i sve ovo mogu joj garantovati da se neće za ovome završiti. Mada dr.Zejna mi je savjetovala da se sad smirim i ne istjerujem pravdu zbog bebe i sebe. Puno vas sve pozdravljam i čuvajte se.
Većina njih misli da smo mi tokmaci, analfabeti kojima nisu dužni nista objašnjavati. Eto gdje živimo. Čast malom broju izuzetaka.

"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 257
17.4.2016 12:48:47   
nudzejma
Draga Agatha iznervirah se citajuci tvoj postuser posted image Pa gdje mi to zivimo i ko nas pregleda?!Sramota, zaista.Samo treba da su ti nalaz zamjenili sa nekim ni to me ne bi cudilo.Strucnost im je na nivou.
Ma ja sam iskreno cula toliko razlicitih losih prognoza ginekologa a sto se na kraju dobro zavrsilo.Pisem o iskustvima mojih poznanica. Sve je u Bozijim rukama.Bitno da je bebica dobro i da je osjetis.Znam da je tesko ali pokusaj o tome manje razmisljati....Bebica je No1.

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 258
17.4.2016 16:03:29   
nudzejma
Izgleda da sam samo ja danas na RR[sm=smiley36.gif
Trudnice drage,imam pitanje za vas:"Imate li vi B-H kontrakcije?Kada i koliko cesto vam se javljaju?
Meni se prvi put jucer javise...Malo sam setala,5 minuta i sjela da pijem kafu i stomak
mi se bas stvrdnuo,bez boli ali bas ruzan osjecaj..I opet se ponovilo par puta ja popila Apaurin od 2mg i zaspala.Danas opet,par puta....user posted image
Bas me strah,ne sjecam se je li ovako bilo i u prvoj trudnociuser posted image

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 259
17.4.2016 16:50:08   
Vrtni patuljak
Zene drage, evo i mene, nije me bilo koji dan, vikendica i te stvari. Doduse, ja citam i suncam se a muz radi user posted image

Logiceeeeeeeeeeee!!!! Cestitam, nek je sa srecom, da ste svi skupa zivi, zdravi i sretni uvijek!user posted image

Sto se tice pokreta bebe, meni se povremeno javljalo od 16-17 sedmice udaranje, mada su me svi ubjedjivali da ne mogu osjetiti udaranje, nego baloncice i lupkanje. Od 19. nedjelje lijepo udara i to tako da se osjeti kad stavim ruku na stomak. Mislim da trenira jiu-jicu pa se baca po stomaku user posted image A te lagane pokrete nisam nikad osjetila.

Mala_sa tu sam, hvala sto si me se sjetila, stignem procitati tu i tamo ponesto, ali slabo pisem. ali tu sam user posted image

agatha bas mi je zao sto su te tako nasekirali... strasno!!! Vazno je da beba napreduje i da je u redu, a imas zaista svako pravo biti ljuta.

Pozdravi za sve

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 260
17.4.2016 18:25:56   
mala_sa
Dan i od mene, ja i danas odmaram, malo smo djecicu izveli vani i sad u izlezavanje user posted image

Agatha bas mi je zao da su te toliko nasekirali, naljutili... U tim momentima ne zna covjek ni kako bi reagovao... Nadam se da si se sad bar malo smirila?

Nudzejma ja ih imam svaki dan, ako malo duze hodam i cim sjednem javljaju se. To malo duze je set_nja od 20-30min dok odvedem A u skolu...

Vrtni patuljak znaci uzivanje user posted image user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 17.4.2016 18:26:37 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 261
17.4.2016 22:31:53   
BubaDara
agatha zaista je strasno to sto su ti uradili. Pa Bože dragi, ima li iko osjećaja za trudnice u ovoj državi?!!! I onda se svi čude što mladi masovno idu u Njemačku!!!! user posted image user posted image
Smiri se sad zbog bebice, drago mi je da se javlja i da je uz uredan! user posted image
tackice bravo za urednu kontrolicu user posted image
Čuj dijete ti blesavo hahahaha user posted image Stvarno si luda user posted image user posted image user posted image
emana user posted image za nuhalni nabor. Znala sam ja da je to dobro user posted image
I mi smo švrljali cio vikend, sad stigli kući i uletih da vas pozdravim i napišem koju... user posted image

12.01.2016.g. ugledali svoje user posted image user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 262
18.4.2016 9:07:48   
tačkicaa
Pozdravljam user posted image
Eto prođe vikend, i dođe vrijeme da ja malo češće pišem user posted image
BubaDara Ma blesavo nego šta, od onolikog prostora to se skupilo u ćošku user posted image Ali sinoć sam ga čula par puta, bio je baš aktivan, kao da se preraspoređivao u trbuhu user posted image U jednom trenutku kao da me u nešto šutnu unutra, eto da znam anatomiju mogla bi' kakav organ pomenut' user posted image Ali je kjut skroz user posted image Ljubi ga majka user posted image
Nudzejma JA te kontrakcije još nemam, valjda. Mada mi zna biti zgrčen stomak, ali mene to dugo drži, od 2 sata, pa dok ne dođem kući i ne legnem. Valjda se ukočim user posted image Ili meni još nije vrijeme za kontrakcije? Ne znam user posted image
Vrtni Patuljak Blago tebi, ja ti zavidim user posted image Uživaj user posted image
MAla_sa Je li se tvoja gospođica oporavila? user posted image
Sanjalice Ima li novosti? Kako se ti držiš?user posted image
Samy Ni tebe nema baš često? user posted image Kako je otac? KAko si ti? user posted image
Mahanje svima user posted image

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 263
18.4.2016 9:34:35   
mala_sa
Jutro, kod nas kisa lije pa sam ko i vrijeme, samo se povlacim po kuci user posted image

Tackice rano je tebi jos za bh kontrakcije, tek tamo oko 22-25 sedmice one pocinju. Moja dama je bolje hB, cim su se malo povukle ove iz usta i kad je pocela pomalo jesti, drugo dijete posta user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 264
18.4.2016 13:32:23   
Sanjalica 85
Da i nas dvije stagod napisemo user posted image

Kod mene se pojavila jucer jos jedna "blagodat" trudnoce user posted image fasovah odvratne hemoroide, za koje sam mislila da ce me zaobici, ali sta je tu je. Ruzan osjecaj, boli nekako podmuklo, nije nepodnosljivo ali nervira user posted image . Ali eto kad me vec u tom podrucju karlice boli sve zivo, pa nek' boli i to user posted image Kako me je nervoza od svega uhvatila, evo od jutros mlatim krpom po kuci user posted image Barem sve mirise user posted image
Sto se tice kontrakcija Nudzejma, i ja ih imam svakodnevno, po 3-4 puta. Cim malo duze stojim, hodam ili se naprezem, odmah se jave. Stvrdne mi se citav stomak i tako bude sve dok ne legnem i ne popijem apaurim i Magnezij. Ruzan je osjecaj, jos ako ne sve to i bebara malo udara bas imas osjecaj kao da ces se poroditi svaki cas.
Agatha strasno je to sto ti se desilo, ali vjeruj mi da tjeranjem pravde neces nista postici. Oni gore su kao medvjedi zasticeni, svako svakom cuva ledja. Vjeruj i iz iskustva ti govorim. Bitno je da nisu nikakvu stetu napravili. Probaj da malo zaboravis na to ruzno iskustvo i da uzivas sa svojom bebicom u pupi. Ako po ultrazvuku doktorici sve izgleda OK, vjerujem da nema potrebe ni da brines o nalazu amnio.
Tackice eto ga, poceo pasa da se prevrce user posted image user posted image Mogu misliti kada jos pocne da mlati glavom kada mu pustis kakvog dobrog R&R user posted image user posted image
Nadam se da su ostale zenice dobro, a neko ako ima neki savjet za ublazavanje ovih bolnih hemica neka pise user posted image . Imam neku mast i nasla sam recept kao obloga od rendanog krompira i maslinovog ulja, ali svaka dodatna pomoc je dobrodoslauser posted image
Grlimo vas smrda i ja user posted image user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 265
18.4.2016 14:04:48   
blossom
Dancek hanume user posted image

Evo i nas...

Uh burna sedmica iza nas.. Svasta nesta ja saznah.. Kontrola, sve hvala Bogu dobro. Bebac prelazi vec 3 kg ako im je vjerovati user posted image i vec se namjestio.. Posteljica I/II.. Pritisak opet skace na pregledu, ali eto kuci je i prenizak pa nema terapije nikakve. Moguce da imam onaj sindrom bijelog mantila user posted image A i neimala ga vala, sta sve dozivis i cujes u ovih 9 mjeseci....
Postoji mogucnost da cu morati na CR, sto me bas i ne raduje... Ali kako god Bog da, samo da mi pile bude dobro user posted image Posto sam u proslosti radila lasersku op ociju, dr misli da je to indikacija za CR. Pa moram i do ocnog ovih dana da vidim sta ce mi reci...
U petak sam nakon (bezbolnih ali neugodnih) kontrakcija koje su se javljale na svakih 10min onako "malo" do GAK-a otisla... Ispostavilo se da nije nista sto apaurin ne moze rijesiti user posted image Gore sam usput vidjela zenicu koja je dosla na porod, sa sobom je imala putnicku torbu. Znaci nema kesa vise, sto me obradovalo user posted image
Robicu i ostale potrepstine smo haman rijesili.. Samo jos madrac i posteljina ostali, a i to cemo aBd uskoro user posted image

agatha draga, zao mi je sto si kroz sve to prosla u tako osjetljivom stanju user posted image Nikako mi ne ulazi u glavu kako ti ljudi sto imaju direktan kontakt sa trudnicama mogu biti tako okrutni i bezosjecajni. Njima valjda to sve postala rutina, i svaka od nas je samo jedna u nizu... Zalosno stvarno... Ti se mila smiri, misli pozitivno. Ne daj da te sekira taj nalaz koji po svemu sudeci nije ni ispravan... Misli na svoju bebicu i kako sve sto ti osjecas osjeca i ona. Nemoj dozvoliti da uticu na vas..

emanaa user posted image drago mi je da je na kraju sve ispalo ok... Sad uzivaj user posted image

tackice user posted image zeno. eto napokon si osjetila ribicu svoju user posted image jos malo pa ce i tvoj poceti stucati.. user posted image

Sanjalice, moja drugarica ima stalno problema sa hemoroidima. Nije trudnica, ali njoj pomaze led. Umotaj u maramicu i stavi. Trebalo bi malo olaksati user posted image

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 266
18.4.2016 14:32:41   
tačkicaa
Kako volim ove vaše dugačke postove user posted image
Sanjalica Joj žao mi je brate što te još i ti napasnici spopadoše, moglo je vala i bez njih proć', ali eto kad je to blaženo stanje tako blaženo user posted image user posted image Ajde ne sekiraj se, proći se i to vrlo brzo, saće tebi ta mala nasilnica što te lupka doći i sve će proći (ala sam umjetnički nastrojena user posted image ) Aha, ljubi ga mati, još samo da glavom počne lupat' user posted image Moramo poradit' na tome, eno dajdža mu već vježba nove pjesme na gitari, da mu svira user posted image user posted image
Blossom Ni tebe baš dugo ne bi, a ti znači u skupljanju informacija bila. Svaka čast user posted image Znači, torbak i u bolnicu. Pa onda u povratku bebaća u torbak i kući, da ne vide komšije, jer eto odma novog člana na računu za vodu user posted image A samo još štucanje čekam i hemoroide doduše i kompletna sam trudnjača user posted image
Agatha I ja mislim da ti je bolje da to ostaviš iza sebe. Ne treba ti taj stres u ovom periodu, ipak kako god skontaš trebaće oni tebi opet, koliko god to ružno zvučalo user posted image Čitaj Agathu, gledaj Poirota, eno baš je sinoć bio na HRT-u user posted image i ne sekiraj se user posted image

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 267
19.4.2016 14:21:15   
Makica29
Pozdravljam trudnice! Nisam jedna od vas, ali pročitah ovaj Agathin post pa sam morala reagirati. Agatha ti kromosomi 21,18 i treći koji je uredan znače da beba nema Down, Edwards i (čini mi se) Patau sindrom. Sto je super! Jer to je i poanta amniocenteze! A ovo Xy ne označava spol nego još jednu kromosomsku anomaliju kojoj ne znam ime. Uglavnom, bitno da je i to ok.
Ja nisam imala taj slučaj da se bebin uzorak nije odvojio, ali bar da ti pojasnim ovo oko spola. Na Jezeru su počeli raditi amniocentezu na ta četiri tipa kromosomskih anomalija, a privatnici ne znaju za to pa to tumače kao spol, a nije. Meni su govorili da je curica i prije i poslije Amnio, a kad su došli rezultati pomislili smo da su ih pomiješali s nečijim. Tek kad je moja privatna Dr nazvala nekog svog kolegu na Jezeru, dobili smo tu info.
Toplo ti preporučujem da se ne brineš vise oko svega i ne razmišljaš vise o tome. Vazno da je nalaz uredan, a to hvala Bogu, jeste.

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 268
19.4.2016 14:26:03   
MajaAjna
Drage mojeee,
nisam dugo pisala.. uspijela sam sve iscitati, ali nista nisam zapamtila da bi vam se pojedinacno obracala... user posted image user posted image
Osim ovog sto me posebno nasmijala tačkicaa "eto odmah novog clana za vodu" user posted image user posted image user posted image user posted image
Posebno mi je drago da ste sve dobro i mamice i bebace... user posted image

i ja sam dosta bolje kontrakcije su se smirile nakon terapije abd 25.4 (ponedjeljak) je kontrola pa cu vidjeti sta moja princeza radii user posted image

Da se pohvalim...Moja drugarica se juce porodila pa sam presretna sto je sve proslo kako treba stigla user posted image user posted image

Pozdrav za sve user posted image user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 269
19.4.2016 16:18:33   
agatha
Cao, drage moje trudnice!Hvala vam puno svima na podršci,divne ste! user posted image user posted image user posted image .
Mamita29, hvala sto si se javila samo zbog mene a druži se s nama svakako.user posted image
Voljela bih da si u pravu, samo ne znam zašto mi to genetičari na DIPU nisu rekli. Ne znam vise sam sama sebi dosadna vrtim se ukrug. I meni nekako nema logike da se ovo uredan odnosi na moje hromozomeuser posted image
U ponedjeljak počinje raditi dr.Nikulin pa trebam svakako na morfoloski pregled 21.sedmica. Jeste li vi tad radile? Nadam se da ste sve dobro...

"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa

(odgovor članu MajaAjna)
Neposredna veza do poruke: 270
19.4.2016 16:35:12   
agatha
Makica29 izvini bas sam smotana.
Hvala Tackice moja, [Blossom/b],
Mala_sa,[Nudzejma/b],Ema08,
BubaDara,Vrtni patuljak,Sanjalica85.
Ljubim vas, izvinjavam se ako sam nekoga zaboravila.

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 271
19.4.2016 21:56:00   
mala_sa
Tuspas nas 😀. Ja evo lezim, danas sam malo vise hodala i kontrakcije od veceras navalise momacki, sad cekam da prodju user posted image

Sanjalice znaci jos malo i eto bebice aBd user posted image . Da prodje sve hairli pa nema vise veze na koji nacin se poradjale user posted image

Blossom nakon izleta na Jezero sad bar znas koje kontrakcije nisu one prave user posted image . MashAllah tvoja bebara vec za naramka user posted image

Agatha radila sam ja pregled u 21 sedmici, 4D uz, dosta detaljan i traje ne manje od pola sata. Bas bas sve pregledaju u detalje. Tebi i MajaAjna sretno sutra na pregledima aBd user posted image

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 272
20.4.2016 9:29:00   
BubaDara
Hello i od nas drage naše user posted image user posted image
agatha i ja ću ako Bog da 30.4. na 3D i to će biti 21 sedmica user posted image
Jedva čekam da vidim to malo lice, rukice, nogice, prstiće, guditu maju smrdljivu hihihihihhihi user posted image i da konačno valjda vidimo šta nam je među nonama user posted image
user posted image user posted image
Makica29 neka te s rajom, pardon ringerajom user posted image
tackice drago mi je da sad vojnik udara pravo, još malo pa će nam i zaštucati user posted image
MajaAjna čestitke prijateljici, da bebana bude zdrava i sretna i da se mama brzo oporavi user posted image user posted image
Sanjalica85 draga tako mi je šao što te spopadoše i te trudničke muke user posted image Vjeruj i sama se prode proširenih vena i problema sa probavom bojim da me ne spopadnu, baš strahujem od toga pa mi ne gine da ih dobijem user posted image
Ja koliko znam treba ih često mazati nečim masnim, postoje masti za to pa probaj u apoteci naći neku na bazi propolisa ili tako nešto. sretno mila user posted image
blossom ne brini sad i ako budeš morala na CR. Hvala Bogu pa i to postoji u nekm slučajevima. Evo i ja sam rođena CR i to davne 1988 user posted image pa sam hvala Bogu zdrava, živa, napredna, krenula godinu ranije u školu i nije da se hvalim ali i magistra user posted image i volim mamu najvišeeeeee user posted image user posted image
Ako sam koju izostavila, sigurno nije namjerno user posted image
Grlim i ljubim sve svoje user posted image

12.01.2016.g. ugledali svoje user posted image user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 273
20.4.2016 10:43:25   
tačkicaa
Pozdravljam hanumice user posted image
Kako ste danas? Evo ja gotov zaspala, zijevam od kako dođo', ne znam kako ću preživjet' do pola 5 user posted image Joj saznam danas da imam videonadzor u kancelariji (da, da tek danas obratila pažnju) user posted image Ala su se ljudi načitali tema o bebama i trbusima amanjarabi user posted image
Je l' se koja porodila od juče'? user posted image Eto ne znam više šta da vam pišem...
user posted image vas sve

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 274
20.4.2016 12:41:52   
bambi1
Zenice drage, ja sam davno bila na ovom forumu u prvoj trudnoci. Evo nakon spontanih konacno ugledah plusic user posted image

Sad ona velika dilema, zbog spontanih i zbog moje stitne, kojem ginekologu privatno da se javim na prvi pregled ?! Dajte preporuke molim vas user posted image

Nekako su mi u uzem krugu Nidzara Abadzic, Maja Slakovic i Sanjin Dekovic.
Prije sam isla kod Jadranke Dizdarevic , ona me prvi put i porodila. Al nekako kontam da ona vise nije kao prije .

Nadam se da primate na druzenje nove kolacice user posted image user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *