|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2009 10:27:25
|
|
|
|
haidy
|
IZVORNA PORUKA: Ivona Haidy,hvala na idejama za dorucak ,samo mi jos napisi kako da napravim tu topu A kako joj das makarone?Koliko se sjecam Nelda nema zubica,je li joj nekako,izmiksas,ispasiras ili???Selena ponosno kezi svoja 2 zubica i zvace hljeb,keksic,kuhano povrce i piletinu...,pa ne znam da li bi mogla makarone.Kako se zovu te integralne iz DM-a? Dajete li vi svojim bebachima neki muslie mozda?Voljela bih joj malo vise zitarica ponuditi (ne samo kukuruz,psenicu i proso) npr. za dorucak...,nesto sto ce se lijepo smeksati u mlijeku,pa da u to mogu dodati svjeze voce...Ne znam koje bih kupila Od djecijih sam vidjela samo one Nestle sa medom i 8 vrsta zitarica,ali ona to ne voli....Mozda joj se sastav i svidja,ali tekstura nikako! Ne koristim puno plazmu,nesto mi to bezze...Pojede ponekad keksic cijeli,a nekad joj pomijesam malo sa mlijekom i vocem...,ali mi to i nije neka zdrava varijanta Ne znam zasto to stavljate bebama u mlijeko? Joj napisala sam jednu veliku poruku i izbrisana mi je moram ponovo. ovako, topu pravim tako sto rastopim sve sto imam od mlijecnih proizvoda u kuci. maslac, sir, pavlaku, kajmak... a sto se tice makarona, mozes joj i obicne davati. u pravu si nelda nema zubica ali zvace sve kao da ima. ja joj poslije kuhanja malo viljuskom isitnim, dodam pavlake i ona to lako pojede. a seleni sa dva zubica to tek nece biti problem. sto se tice drugih zitarica, jesi li probala heljdu ili jecam, imas u DM-u neku tjesteninu od heljde. a i tamo imas raznih zitarica u programu Alnature, pa pogledaj. znam da ima i neki musli sto su neke forumasice davale svojim bebama. ni moja ne jede plazmu, ja joj ponekad pokusam dati za veceru, ali ona nece, napravi facu kao da ce povracati. ni meni nije jasno sto se stavlja u mlijeko. jeste li vi poceli uvoditi kravlje. moja pije jednu flasicu prije popodnevnog spavanja, a ostalo je Aptamil. eh sad da i mi kazemo nas meni za danas dorucak: jaje sa pavlakom rucak:teletina sa rizom i mrkvom vecera: krompirici sa mileramom uzina: dukatino i banana
|